Περίεργο πράγμα συμβαίνει...

Ria Cookie

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2011
63
0
Athens
H Cookie με το που ηρθε στο σπιτι, και μετα απο κανα δυο φορες που τα "εκανε" κατω, πηγαινε ΠΑΝΤΑ πανω στην πανα.

Τώρα, οντας 4,5 μηνων και εχοντας κανει ολα τα εμβολια της, ξεκινησα να της μαθαινω να τα "κανει" εξω. Καθε φορα που την ταιζω την βγαζω εξω για βολτα, οταν τα κανει της λεω μπραβο και της δινω μια λιχουδιτσα. Οποτε μετα απο δυο φορες πηρε το κολλάι.

Απο προχτες εχει αρχισει οχι να τα κανει πανω στην πανα, αλλα απουδηποτε στο μπαλκονι.
(ασχετο, αλλα τα κανει περισσοτερες απο 2 φορες που την ταιζω + πολυ νερο λογω καλοκαιριου).

Δεν ξερω γιατι αλλα καμια φορα παιζει με την πανα. Η Cookie θεωρει τα παντα ενα μεγαλο παιχνιδι. Απο το μπατζακι του παντελονιου εως την πανα της.

Χθες το βραδυ εκανε τσισα μεσα στο σπιτι!!!
Που δεν εκανε ποτε..

Λογω τηε επερχομενης εξεταστικης δεν ασχολουμαι πολυ μαζι της (παιχνιδι). Εκει που την επαιζα 3 ωρες ξερω γω, τωρα μια..

Τι λετε να εχει γινει; Εχω μπερδευτει.
Σιγουρα φταιω εγω καπου, αλλα δεν ξερω ακριβως το που ωστε να το διορθωσω. Ελπιζω κατι να καταλαβατε..

Υ.Γ. Επισης της πεφτουνε τα δοντακια.. (αλλάζει τα νεογειλα με τα ενηλικα) Μηπως να χαλαρωσω το παιχνιδι με το σχοινι;

Y.Γ2. Τρελενεται να παιζει με αλλα (κυριως μικροσωμα) σκυλακια, και δεν ξερω που να το παω για να χαρει.

Last edited:

Ria Cookie

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2011
63
0
Athens
Πόσες φορές βγαίνει έξω ο σκύλος και για πόση ώρα?

Να έχεις υπόψειν ότι είναι κουτάβι ακόμα.
Δυο φορες τη μερα συνηθως, αλλα μπορει και τρεις

Αναλογως συνηθως κανα 40λεπτο..

Εχω υποψιν πως ειναι κουταβι, αλλα απο κει που τα εκανε ολα τελεια ξαφνικα "χαλασε" ?

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Μήπως όταν κάνει την ανάγκη της μέσα στο σπίτι εσύ αρχίζεις να της μεταφέρεις το αίσθημα του ενθουσιασμού?
Πως αντιδράς όταν την δείς να τα κάνει?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.859
8.069
Eγώ πιστεύω ότι έχει σχέση με το ότι δεν ασχολείσαι πλέον πολύ μαζί της. Είχε συνηθίσει να είστε σχεδον συνέχεια μαζί και μπορούσες να ελέγχεις τις κινήσεις της και ενδεχομένως προλάβαινες ατυχήματα, τώρα είτε δεν συμβαίνει αυτό ή απλά θέλει να τραβήξει έστω και αρνητικά την προσοχή σου.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Μην τρομαζεις, εντασεται στα ατυχηματα αυτο το ''ατυχημα''...Απο 6-6,5 μηνων θα μπορει να κρατιεται καλα. Ακομα και απο ενθουσιασμο ή στρες μπορει να γινει ενα ατυχημα ακομη και σε ενηλικο σκυλο, ποσο μαλλον σε 4,5 μηνων κουταβι.
Αν μπορεις προσθεσε μια ακομη βολτα.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Δεν θέλω να σε ανησυχήσω αλλά εγώ την τάιζα ή όχι, την έβγαζα ήθελε δεν ήθελε ανά 2ωρο! Το βράδυ για κάποιο λόγο μου έκανε την χάρη κ τα κράταγε αλλά το πρωί σηκωνόμουν σφαίρα να την προλάβω. Το σκηνικό με την πάνα δεν πέτυχε ποτέ, αλλά με αυτήν την μέθοδο μου λερωσε μέσα μόνο τις πρώτες 20 μέρες. 2,5 μηνών έσκουζε να βγει! Δεν την προλαβαινα πάντα γιατί τα κουτάβια δεν κρατιούνται αλλά την έβγαζα μπαλκόνι. Κ συμφωνώ ότι της άλλαξες μια ρουτίνα που της άρεσε κ την πήγε λίγο πίσω...

Ria Cookie

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2011
63
0
Athens
Aνα δυο ωρες ε; Δεν ξερω αν μπορω να τα καταφερω τοσο συχνα..

Παντως μετα τα εκανε ολα στην πανα (μετα το σημερινο του καναπε..)

Ξερεις τι ομως βρε κυβελη; σημερα ασχοληθηκα μαζι της πολλες ωρες.. και παιχνιδι .. και να της μαθω πραγματα..

Αυτο το σκυλι μιλαμε μαθαινει πολυ γρηγορα.. μια - δυο φορες και τα πιανει αμεσως..

Βασικα μαλλον ειναι επειδη την επιβραβευω οταν τα κανει εξω, αλλα τα κανει οπου να ναι και μπορει να μπερδευτηκε..

Θα προσπαθησω να την βγαζω πιο πολλες φορες εξω..

Κατι τελευταιο για οσους ειστε απο αθηνα.. βρε παιδια που να την παω να βρισκουμε κ αλλα σκυλακια; την πηγα σε ενα παρκο και επαιζε με τα περιστερια.....:D

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Αν μπορέσεις να το κάνεις για λίγες μέρες για να δει τι σημαίνει το ότι την βγάζεις έξω, θα δεις που θα το καταλάβει αμέσως. Είναι θυληκό άρα πιιο έξυπνο -εννοείται! χεχε!- οποτε να δεις που θα το ξεπεράσει γρήγορα.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Μην ανησυχείς, συχνά συμβαίνει όταν αλλάζουν δόντια, πολλές φορές και μέχρι το πρώτο οίστρο.
Σφουγγαρίστρα και επιβράβευση όταν τα κάνει στην πάνα και έξω.

tasoulap

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2011
189
1
Ano Liosia, Athens, Attikis
Κατι τελευταιο για οσους ειστε απο αθηνα.. βρε παιδια που να την παω να βρισκουμε κ αλλα σκυλακια; την πηγα σε ενα παρκο και επαιζε με τα περιστερια.....:D
Μπορείς να την πας στο πάρκο Τρίτση (κοινώς στην Εστία) που είναι στο Ίλιον. Είναι ένας τεράαααστιος χώρος με λίμνη με πάπιες, πράσινο, χώμα και φυσικά καφετέρια για να πιεις το καφεδάκι σου μετά τη βόλτα παρέα με το κορίτσι (όπως κάνουν κι όλοι οι άλλοι με τα δικά τους σκυλιά). Εκεί, λοιπόν, έχει ένα σημείο κοντά στη λίμνη (έχει μια μεγάλη ξύλινη πέργκολα εκεί) όπου μαζεύονται όλοι οι σκυλοϊδιοκτήτες (μαζί τους κι εγώ :p) και αμολάνε τα σκυλιά τους να τρέξουν και να παίξουν με τα υπόλοιπα. Δεν είναι μεν περιφραγμένο αλλά δεν έχω δει ποτέ κανένα να φεύγει από την πέργκολα. Εσύ αν δε θες μπορείς και να μην την λύσεις αλλά αφού λες οτι είναι υπάκουη μπορείς να το δοκιμάσεις δειλά δειλά (έτσι έκανα κι εγώ ;) ). Περισσότερο κόσμο (και σκυλόκοσμο) έχει τα σκ το απόγευμα. :) Το βράδυ δεν έχει γιατί δεν έχει φώτα σε εκείνο το σημείο οπότε οι σκυλοϊδιοκτήτες φεύγουν.

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση σχετική. Το ένα μου σκυλάκι είναι 2 μηνών και κάτι. Τον πάω βόλτα 4 φορές την ημέρα περίπου, αλλά ποτέ δεν τα κάνει στη βόλτα. 4 φορές μόνο έχει κάνει τσίσα του και έχει τύχει (μάλλον γιατί άλλη εξήγηση δεν βρίσκω) να είναι και ο φίλος μου μαζί. Μόνο αυτές τις φορές! Είναι μικρός ακόμα για να μάθει; Γιατί διάβασα κάπου πως τα σκυλιά μετά τον 4 μήνα αναπτύσσουν ικανότητες συγκέντρωσης. Το πιο σπαστικό όμως είναι πως πολλές φορές τα κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ μετά τη βόλτα!! Αυτό είναι που με εκνευρίζει!! Και καταλαβαίνει ότι κάνει βλακεία γιατί αρχικά τον μάλωνα και πλέον όταν τα κάνει μαζεύεται σε μια γωνιά και με κοιτάει γεμάτος θλίψη! Τις φορές που τα έκανε έξω τον τρέλανα στα μπράβο, λιχουδιά δεν είχα να του δώσω. Αλλά δεν μπορώ να το καταλάβω. Ξέρει ας πούμε να μην κατουρήσει πάνω στο κρεβάτι, ή στον καναπέ, αλλά έξω ενώ μυρίζει και ενώ βγαίνει και με τα άλλα σκυλιά και βλέπει τι κάνουν δεν συγκινείται με τίποτα!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.330
Μέλη
20.101
Νεότερο μέλος
nikolapetr