Περί στείρωσης

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
chihuahua said:
denis said:
για τις παθήσεις μήπως φταίει η αγαμία γιατί τα θυληκά στη φύση μάλλον γεννάνε ασταμάτητα... ή μήπως φταίνε οι ασταμάτητες αιμομιξίες? έχουμε παράδειγμα με όχι καθαρόαιμο να παρουσιάζει τέτοια προβλήματα?

Διάβασες καθόλου τα προηγούμενα post ??

excuse me!αλλά εννοείς ότι απαντώνται τα ερωτήματα μου στα προηγούμενα ποστ?

δεν νομίζω-
αν ναι τότε σόρυ-αλλά πες μου που γιατί προφανώς δεν είμαι σε θέση να το καταλάβω.

φιλικά πάντα!!! γιατί το κωλόιντερνετ παρεξηγεί τους ανθρώπους καμια φορά

εμένα η εμπειρία μου δεν περιλαμβάνει τέτοια προβλήματα με τα θηλυκά σκυλιά-και επειδή δεν περιλαμβάνει και καθαρόαιμα που δεν γεννάνε ποτέ και τέτοια υπέθεσα πως το πρόβλημα ίσως να είναι από εκεί

δεν έχασα ποτέ σκύλα από τίποτα παρα μόνο από αμάξι-και κανένας γνωστός μου επίσης.
Εσείς εδώ μιλάτε για πυόμητρες και καρκίνους λες και είναι δεδομένο.

σόρυ κιόλας.... 8)
chihuahua said:
denis said:
Συμφωνώ ...
Αν δεν ειναι αδέσποτο
Δεν κάνει ψευδοκυήσεις, ή άλλες ορμονικές διαταραχές
Δεν αρρωστήσει
και μπορούμε να την ελέγχουμε

Δεν υπάρχει λογος να γίνει στειρωση ...
Συμφωνώ απόλυτα και προσθέτω σαν επιχείρημα τον "μη φυσιο λογικό χαρακτήρα" μιας στείρωσης.

:)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
denis said:
τα θυληκά στη φύση μάλλον γεννάνε ασταμάτητα
Εδώ είναι η ένστασή μου ... όπως παρατήρησες δεν πιστεύω στην στείρωση σαν λύση σε όλα, και ειδικά σε μη γενόμενα προβλήματα ...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Chloe said:
chihuahua said:
Συμφωνώ απόλυτα και προσθέτω σαν επιχείρημα τον "μη φυσιο λογικό χαρακτήρα" μιας στείρωσης. :)
chihuahua πέρα απ' όλα αυτά, θεωρείς λάθος να γίνεται στείρωση στα αδέσποτα? Απ' την άλλη είναι επίσης αφύσικο να έχεις chihuahua (όπως κι εγώ κανίς), καθώς αυτά τα σκυλιά δεν θα υπήρχαν ποτέ από μόνα τους στη φύση (όπως και η πλειοψηφία των καθαρόαιμων).

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
chihuahua said:
εμένα η εμπειρία μου δεν περιλαμβάνει τέτοια προβλήματα με τα θηλυκά σκυλιά-και επειδή δεν περιλαμβάνει και καθαρόαιμα που δεν γεννάνε ποτέ και τέτοια υπέθεσα πως το πρόβλημα ίσως να είναι από εκεί
Λόγω του δικού σου σκεπτικού έχουν γεμίσει οι δρόμοι αδέσποτα. Τα καθαρόαιμα που είχες ΓΙΑΤΙ τα ζευγάρωνες? Για να μην πάθουν πυομήτρα και καρκίνο?

Γραφεις πως λύση για τα αδεσποτα δεν είναι η στειρωση αλλά:

chihuahua said:
η σωστή λύση είναι να ανακτήσει ο άνθρωπος τον σεβασμό για το περιβάλλον του. εμβια και μη όλοι συνυπαρχουμε
:? :? :?
Εάν ο Έλληνας σεβαστεί το …περιβάλλον, θα εξαφανιστούν τα αδέσποτα από το δρόμο? Σοβαρολογείς?

Και κάτι άλλο.
Βρήκες «νύφη» τελικά για το σκύλο σου? Απ’ ότι θυμάμαι έψαχνες να τον «παντρολογήσεις» (μάλλον για να μην πάθει καρκίνο του προστάτη).

chihuahua

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2007
135
0
Chloe said:
Συγγνώμη για να καταλάβω...
Θεωρείς πως πρέπει τα σκυλιά να γεννάνε γιατί αυτό είναι στη φύση τους?
Ξεκάθαρα...
Ξεκάθαρα- θεωρώ πως δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε σωστό ή λάθος χωρίς να χρησιμοποιούμε σαν αλφάδι-σαν σταθερό σημείο εννοώ- την ελεύθερη άγρια φύση.

αυτό για όλα τα θέματα και όχι ειδικά για κάποια μόνο.

Τώρα αν θεωρήσεις ότι η αναπαραγωγή είναι φυσικότατη άρα και το να γεννάνε οι σκύλες (γιατί ξέρουμε ότι τα αρσενικά δεν... όλα τους) είναι φυσικό. γιατί έχουν μήτρα? για να παθαίνουν πυόμητρα μόνο?

Τώρα στην διεστραμένη κατάσταση που ζούμε μπορεί για ειδικά θέματα οπως τα αδέσποτα στην ελλάδα τώρα να αποτελεί σωστό τροπο αντιμετώπισης η στείρωση-δεν έχω στοιχεία και γνώσεις για να κρίνω.

αλλά προληπτικά στείρωση στα σκυλιά μας το βρίσκω εύκολη λύση για τον άνθρωπο και ανούσια φθορά του σκύλου.

άποψή μου-αλλά έχω και επιχειρήματα έτσι?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αν επιχείρημα θεωρείς την σύγκριση της παρούσας κατάστασης με την «αγρία φύση», μαθέ πως στις αγέλες των λύκων δεν ζευγαρώνουν όλα τα θηλυκά αλλά μόνο το κυρίαρχο ζευγάρι για να διαιωνιστεί το είδος με όσον το δυνατόν πιο δυνατά και υγιή ζώα. Πρόκειται για φυσική επιλογή. Αν κάποιο άλλο μέλος της αγέλης, το οποίο βρίσκεται χαμηλότερα στην ιεραρχία, επιχειρήσει να ζευγαρώσει, διώχνεται από την αγέλη.
Οπότε το επιχείρημα σου δεν ευσταθεί.

Με τη στείρωση λοιπόν διαφωνείς. Με τα «παντρολογήματα» τι κάνεις?

chihuahua

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2007
135
0
ROTTIE said:
chihuahua said:
Λόγω του δικού σου σκεπτικού έχουν γεμίσει οι δρόμοι αδέσποτα. Τα καθαρόαιμα που είχες ΓΙΑΤΙ τα ζευγάρωνες? Για να μην πάθουν πυομήτρα και καρκίνο?

Γραφεις πως λύση για τα αδεσποτα δεν είναι η στειρωση αλλά:

chihuahua said:
η σωστή λύση είναι να ανακτήσει ο άνθρωπος τον σεβασμό για το περιβάλλον του. εμβια και μη όλοι συνυπαρχουμε
:? :? :?
Εάν ο Έλληνας σεβαστεί το …περιβάλλον, θα εξαφανιστούν τα αδέσποτα από το δρόμο? Σοβαρολογείς?

Και κάτι άλλο.
Βρήκες «νύφη» τελικά για το σκύλο σου? Απ’ ότι θυμάμαι έψαχνες να τον «παντρολογήσεις» (μάλλον για να μην πάθει καρκίνο του προστάτη).

Τώρα εσύ μάλλον έχεις μια τάση για παρεξήγηση... ροτβάιλερ ε?

δεν είχα ποτέ καθαρόαιμα
και δεν έψαχνα νύφη- η σκύλα μου είναι 17 χρονών και θέλω καινούργιο τσιουάουα. σήμερα μάλιστα άρχισε να πέφτει και να μην σηκώνεται-δεν τρώει τίποτα και τα μάτια της είναι πολύ θολά...
τα σκυλιά μου τα ζευγάρωνα γιατί μου ζήταγαν κουτάβια κυρίως οι εργαζόμενοι και οι πελάτες.και όχι συνέχεια- μία φορά στα 3 και μια στα 5.

και εδώ στο χωριό ειλικρινά δεν ήξερα τίποτα από αυτά που λέτε εδω μέσα περί καρκίνων και πυομητρών puppy mills-και να ξαναπώ ότι δεν είχα καμία επιπλοκή και καμία απώλεια κουταβιού. από αυτό κι εγώ ρώτησα μήπως αυτά τα προβλήματα ξεκινάνε από τα σκυλιά λάθους εκτροφής(π.χ. πολύ έντονη αιμομιξία)

αν πιστεύεις ότι εγώ έχω σχέση με ανθρώπους που αφήνουν αδέσποτα στο δρόμο ή πετάνε σε σακούλα τα κούτάβια -απλά λυπάμαι γιατί από μικρός μόνο με σκυλιά και μουσική ήθελα να ασχολούμαι και τώρα βγαίνω και περιεργος κανίβαλος

Δεν γράφω "πως η λύση δεν είναι αυτό που λές αλλά αυτό που λέω"- αυτό είναι δικό σου ύφος(ροτβάιλερ). Συμπλήρωσα αυτό που είπες με κάτι πιο ολιστικό.

και ναι- αν ο άνθρωπος σεβαστεί το περιβάλλον του όπως παλιά η βελτίωση σε όλα θα είναι τόσο μεγάλη που και τα αδέσποτα ακόμα σιγά σιγά και με κάποιον πιο φιλικό τρόπο θα εκλείψουν.γιατί αμφιβάλεις?

και να πώ και κάτι ακόμα- γιατί δεν εκτελούμε όλα τα αδέσποτα-έτσι θα εξαφανιστούν γρήγορότατα. γιατί ακόμα δεν αλοτριωθήκαμε τόσο πολύ. αργότερα όμως βλέπουμε ...

ελπίζω να μην ανάψουν κι άλλο τα αίματα γιατί απλά θα αποχωρήσω-
συζήτηση δεν κάνουμε?

chihuahua

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2007
135
0
ROTTIE said:
Chloe said:
chihuahua said:
Συμφωνώ απόλυτα και προσθέτω σαν επιχείρημα τον "μη φυσιο λογικό χαρακτήρα" μιας στείρωσης. :)
chihuahua πέρα απ' όλα αυτά, θεωρείς λάθος να γίνεται στείρωση στα αδέσποτα? Απ' την άλλη είναι επίσης αφύσικο να έχεις chihuahua (όπως κι εγώ κανίς), καθώς αυτά τα σκυλιά δεν θα υπήρχαν ποτέ από μόνα τους στη φύση (όπως και η πλειοψηφία των καθαρόαιμων).
Και πώς θές ακριβώς να το αναλύσουμε αυτό? με γνώμονα μόνο το πρόβλημα των αδέσποτων? ή γενικά τι είναι λάθος και σωστό?

πιστεύω πως είναι άκομψο ας πούμε να στειρώνουμε όλα τα αδέσποτα-αλλά πιστεύω πως είναι μια αποτελεσματική λύση για ένα πρόβλημα σοβαρό πριν γίνει πάρα πολύ σοβαρό- όπως και η μαστεκτομή στον καρκίνο ε?

προκείμένου να πεθάνει κάποιος είναι καλύτερα να κάνει μαστεκτομή

ΤΟ ΣΩΣΤΟ όμως είναι η πρόληψη-η σωστή διατροφή-η αποφυγή μολυσματικών ουσιών. αυτό είναι το σωστό-η μαστεκτομή είναι το λιγότερα χειρότερο

παιδια ειλικρινά με στεναχωρήτε πολύ- συγνώμη αν είμαι ασαφής ή αφήνω κενά στον λόγο μου αλλά μάλλον με έχετε για κανα άτομο που προορίζω για λοβοτομή όταν μου δωθεί ή ευκαιρία

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Θα σταθώ σε αυτό που θεωρώ πιο ουσιώδες.

chihuahua said:
και ναι- αν ο άνθρωπος σεβαστεί το περιβάλλον του όπως παλιά η βελτίωση σε όλα θα είναι τόσο μεγάλη που και τα αδέσποτα ακόμα σιγά σιγά και με κάποιον πιο φιλικό τρόπο θα εκλείψουν.γιατί αμφιβάλεις?
Γιατί είναι πολύ ρομαντική άποψη, αλλά δυστυχώς ανέφικτη ως λύση σε ένα πρόβλημα τεράστιο που μόνο με ευχολόγια δεν λύνεται.

chihuahua

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2007
135
0
ROTTIE said:
Αν επιχείρημα θεωρείς την σύγκριση της παρούσας κατάστασης με την «αγρία φύση», μαθέ πως στις αγέλες των λύκων δεν ζευγαρώνουν όλα τα θηλυκά αλλά μόνο το κυρίαρχο ζευγάρι για να διαιωνιστεί το είδος με όσον το δυνατόν πιο δυνατά και υγιή ζώα. Πρόκειται για φυσική επιλογή. Αν κάποιο άλλο μέλος της αγέλης, το οποίο βρίσκεται χαμηλότερα στην ιεραρχία, επιχειρήσει να ζευγαρώσει, διώχνεται από την αγέλη.
Οπότε το επιχείρημα σου δεν ευσταθεί.

Με τη στείρωση λοιπόν διαφωνείς. Με τα «παντρολογήματα» τι κάνεις?
το είχα ρωτήσει πιο πάνω (τι κάνουν τα θυληκά) αλλά δεν απαντήθηκα-
νόμιζα ότι ο κυρίαρχος αρσενικός τις περνάει όλες. όπως λιοντάρια π.χ.

άρα όντως δεν ευσταθεί ότι πρέπει να γεννήσουν οπωςδήποτε-συμφωνω απόλυτα εφόσον έτσι προβλέπεται να πούμε από την φύση.
ΟΜΩΣ προσωπικά δεν είχα κανένα λόγο να συμφωνήσω νωρίτερα(με τα λάθος στοιχεία που είχα) -σε αυτό συμφωνείς μαζί μου?

Είμαι καθημερινά με τους κατόχους των κουταβιών μου και μιλάμε για την δυναστεία του Ρικου του Ιβαν και τις Ριτας.Χρέωσε με όλους τους καραγκιόζηδες που παρατάνε τα κουτάβια σε μια σακούλα ή τα παρατάνε σε άλλη πόλη....

Με τα παντρολογήματα ο chihuahua δεν συμφωνεί γιατί οι περισσότεροι παρατάνε τα σκυλιά ή τα δίνουν όπου βρούν ή τα τρώνε αν είναι ασιάτες.

πάντως δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο λύκος δεν κάνει παιδιά με όλες αλλά επειδή από άλλα ποστ δείχνεις γνώστης το δέχομαι.έχεις ένα ύφος όμως πολύ κάπως-μάλλον σε έχουν σπογοητεύσει η συνέλληνες έτσι? μην ξεχνάς όμως πως το να μας απογοητεύουν είναι η μόνη τους άμυνα

Περι στείρωσης που συζητάμε εδώ πάντως επιμένω ότι οι κτηνίατροι που το παρουσιάζουν ώς must δεν είναι εντάξει. όπως οι γιατροι ανθρώπων που σε φορτώνουν με μια σακούλα φάρμακα και δεν αναφέρουν καν τροφές που μπορεί να σε βοηθήσουν-την ανάγκη για περισσότερο ή λιγότερο νερό ανάλογα την πάθηση κλπ

chihuahua

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2007
135
0
ROTTIE said:
Θα σταθώ σε αυτό που θεωρώ πιο ουσιώδες.

chihuahua said:
Γιατί είναι πολύ ρομαντική άποψη, αλλά δυστυχώς ανέφικτη ως λύση σε ένα πρόβλημα τεράστιο που μόνο με ευχολόγια δεν λύνεται.
συμφωνώ σε όλα πλήν του ανέφικτη- το μέλλον είναι αβέβαιο (το μόνο βέβαιο) αλλά τα προς το καλύτερο σενάρια καλό είναι να τα προωθούμε και να τα διαφημίζουμε.
βεβαίως τα προβλήματα πρέπει να τα λύνουμε επι τούτου και πρίν ξεφύγουν.

όμως δεν είναι απαίσιο το φόλιασμα των αδέσποτων? ή και η ευθανασία ακόμα? αφού ζεί ε?

Πιστεύω πως με την διαφωνία η αλήθεια προάγεται
και με την ομοφωνία σημαίνει η ώρα των πράξεων

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
chihuahua said:
έχεις ένα ύφος όμως πολύ κάπως-μάλλον σε έχουν σπογοητεύσει η συνέλληνες έτσι?
Δεν είναι θεμα ύφους φιλε chihuahua, είναι αποτέλεσμα της άχαρης διαδικασίας μιας συνεχους διαπραγμάτευσης όσων θα έπρεπε να θεωρούνται δεδομένα.

Τα περι «δυναστείας του Ρικου του Ιβαν και τις Ριτας» τα αφήνω ασχολίαστα για προφανείς λόγους.

chihuahua said:
Περί στείρωσης που συζητάμε εδώ πάντως επιμένω ότι οι κτηνίατροι που το παρουσιάζουν ώς must δεν είναι εντάξει.
Κανένας κτηνίατρος που ξέρω δεν έχει παρουσιάσει ως “must” την στείρωση. Μήπως έχεις διαστρεβλωμένη εικόνα για το όλο θεμα? Το ότι δεν στειρώνεις τα σκυλιά σου, δεν σημαίνει πως έχεις δικαίωμα να τα ζευγαρώνεις ανεξέλεγκτα.
Αλήθεια, τι εξετάσεις τους έκανες πριν αποφασίσεις να ξεκινήσεις την «ένδοξη δυναστεία» τους?

chihuahua

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2007
135
0
μα πιστεύω πως εδώ διαβάσαμε όλοι φίλους που οι κτηνίατροι τους είπαν έτσι.
αν δεν κάνω λάθος κάποιος είπε κιόλας ότι έπρεπε να μας τα στειρώνουν χωρίς να μας ρωτάνε καν-έτσι υποχρεωτικά!!!

καλά κάνεις και δεν σχολιάζεις το επίτηδες τσίγκλισμά μου :) ήταν προσπάθεια να σου ανταποδώσω το αρνητικό vibe που έλαβα όταν με είπες συμμέτοχο των πεταμένων ζωών στο δρόμο.

γεγονος είναι ότι τα θεωρώ όλα "σαν παιδιά μου" (γιατί έχω και παιδιά χωρίς εισαγωγικά) και πάντα ξέρω που είναι. και τα σκυλιά μου ήταν (η ρίτα και ο ρίκος) μαζεμένα από το δρόμο-κάποιοι τα παράτησαν- και ο ιβάν μου τον έφεραν αθηναίοι γιατί μεγάλωσε και δεν το περίμεναν λέει... όλα έμοιαζαν με λυκόσκυλα όπως και τα ταίρια τους και όλα ζευγάρωσαν από δυό φορές αφού βρήκαμε σπίτια για τουλάχιστον 8 κουτάβια. αλλά σπίτια γνωστών και που ήθελαν σκύλο και είχαν χώρο για σκύλο. Το λυκόσκυλο είναι ήρεμο ζώο και πολύ νιώθουν και ασφαλέστεροι με ένα στην αυλή. επίσης προσφέρουν πολύ σπουδαία μαθήματα στα πιτσιρίκια(και με τον θανατό τους ακόμα)
Αν ήξερα για εξετάσεις θα τις έκανα κι αυτές.

Κι εγώ θα στείρωνα το σκυλί μου αν βασανιζόταν και η στείρωση θα το άφηνε να ζήσει καλύτερα. δεν τα στειρώνω χωρίς λόγο βέβαια.

Τώρα αρχίζω όμως να καταλαβαίνω τις εκθέσεις και τα pedigree.
Είναι μια συγχρονοποίηση της φυσικής επιλογής έτσι?
θέλει όμως τα σκυλιά να είναι και ικανά για έργο και όχι μόνο εμφάνιση. και δηλαδή αν βγει εξαίρετο ένα άρσενικό και επίσης εξαίρετο ένα θυληκό γίνονται κάποιες εξετάσεις και μετά τα παντρολογούν? κι αν είναι ιδιωτικά σκυλιά?
αυτό είναι η σωστή εκτροφή?

αν είναι σε κάποιο ποστ παρακαλώ παραπέμψτε με

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Δεν ξέρω εάν τα κουτάβια που προέκυψαν από το ανεξέλεγκτο ζευγάρωμα των ημιαιμων σκύλων σου τα θεωρείς «παιδιά» σου, εγώ πάντως εάν ήξερα ποιος είναι ο ιδιώτη που ζευγάρωσε ανεξέλεγκτα τα σκυλιά του με αποτέλεσμα το σκυλί μου να υποφέρει από δυσπλασία αγκώνα, θα τον είχα στείλει ήδη στο ΚΑΤ με διαλυμένους και του δυο του αγκώνες.
Κουτσό σκυλί, κουλός BYB. Πως το βλέπεις? Δεν είναι δίκαιο?

Σχετικά με τα υπόλοιπα ερωτήματα σου.

Έχεις ένα σκύλο με πιστοποίηση καθαροαιμιας που τον θεωρείς καλό. Εάν πάρει καλούς χαρακτηρισμούς σε 3-4 εκθέσεις, κάνει όλές τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, μπορείς να τον ζευγαρώσεις με ανάλογο σκύλο. Διαφορετικά γιατί να το κανεις?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
chihuaua μ'αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι, νομίζω όμως ότι μόνος σου αδίκησες τον εαυτό σου στην αρχή των δημοσιεύσεων ...

Η λύση όμως είναι πολύ δύσκολη και πρακτικά ουτοπική κατ'εμέ, ακριβώς γιατί για να καλύψει και όσους χρειάζονται πολύ περισσοτερο χρόνο να καταλάβουν, αλλά και όσους δεν καταλαβαίνουν με τίποτα, θα πρέπει να είναι πάρα πολύ σωστά οργανωμένη, αδιαπραγμάτευτη, και φασιστική σε ορισμένες διαστάσεις της, τουλάχιστον να φάινεται φασιστική σε πολλούς.

Αυτό το αναφέρω κυρίως για τα θέματα στείρωσης κλπ , τα οποία δεν μπορεί να συζητούνται φιλοσοφικά αιωνίως ...

Η ομοφωνία που είπες ότι είναι η αρχή της πράξης δυστυχώς είναι ανέφικτη. Ακόμα η λάθος ερμηνεία των γεγονότων, ή μάλλον ο φαύλος κύκλος που δημιουργείται συζητώντας τέτοια πράγματα μόνο πρόβλημα στα νεύρα μας μπορεί να δημιουργήσει και τίποτα άλλο .., δεν έχουμε να λύσουμε κάτι .. λυμένο είναι το θέμα ...

Η κοινωνία των λύκων είναι μητριαρχική ... :wink: έτσι κανένα αρσενικό δεν τις ''περνάει όλες'' και αν γίνει λάθος τα κουτάβια σκοτώνονται ...

chihuahua

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2007
135
0
ROTTIE said:
Δεν ξέρω εάν τα κουτάβια που προέκυψαν από το ανεξέλεγκτο ζευγάρωμα των ημιαιμων σκύλων σου τα θεωρείς «παιδιά» σου, εγώ πάντως εάν ήξερα ποιος είναι ο ιδιώτη που ζευγάρωσε ανεξέλεγκτα τα σκυλιά του με αποτέλεσμα το σκυλί μου να υποφέρει από δυσπλασία αγκώνα, θα τον είχα στείλει ήδη στο ΚΑΤ με διαλυμένους και του δυο του αγκώνες.
Κουτσό σκυλί, κουλός BYB. Πως το βλέπεις? Δεν είναι δίκαιο?

Σχετικά με τα υπόλοιπα ερωτήματα σου.

Έχεις ένα σκύλο με πιστοποίηση καθαροαιμιας που τον θεωρείς καλό. Εάν πάρει καλούς χαρακτηρισμούς σε 3-4 εκθέσεις, κάνει όλές τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, μπορείς να τον ζευγαρώσεις με ανάλογο σκύλο. Διαφορετικά γιατί να το κανεις?
τι θα έκανες με τον ιδιοκτήτη του ντόπερμαν που επιτέθηκε στην έγκυο?
η δυσπλασία είναι κληρονομική? καλά θα του έκανες αλλά

Έστω ότι έχεις ένα σκύλο και καμία ενημέρωση. και τι πιο φυσικό να τον βάλεις να γεννήσει. χωρίς να ξέρεις περί του τίποτα άλλο. όπως με όλα τα υπόλοιπα ζώα που έχουμε εδώ. τα ταίζεις τα φροντίζεις παίζεται χέζουν κατουρούν και κάνουν κουτάβια. μετά ένας στο ζητάει και το δίνεις και μετά αυτό παθαίνει κάτι κι αυτός έρχεται και σε στέλνει στο νοσοκομείο.

ενώ όταν ξέρεις τι κάνεις και συνεχίζεις να το κάνεις τότε είσαι προς τιμωρία

και επειδή σε βλέπω έτοιμο-ξεκίνα για ουγκαρία και κάνε τον ράμπο στο πρώτο επεισόδιο με όλα τα puppy mills εκει πάνω... then we take berlin!

για το δεύτερο σκέλος ευχαριστώ και θέλω να πω ότι θα έπρεπε να περνάνε και εξετάσεις έργων και όχι μόνο εμφάνισης αλλά η κυνολογία έχει κόσμο που ασχολείται χρόνια (εγώ τώρα καταλαβαίνω και μαθαίνω ακομα) και θα το έχουν ήδη αναλογιστεί

Τα ημίαιμα είναι ανθεκτικότερα και συχνά ικανότερα ή είναι μύθος?

ο ράιχ έλεγε ότι δεν καταλαβαίνει γιατί κάποιος να είναι περήφανος για την φυλετική του καθαρότητα και όχι κάποιος άλλος για την φυλετική του ποικιλότητα

μπερδεύω τα θέματα συνέχεια ε? είναι που πρώτη φορά μιλάω με ανθρώπους που ξέρουν απο κυνολογία-κυνοφιλία και έχω 22 χρόνια απορίες

chihuahua

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2007
135
0
denis said:
chihuaua μ'αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι, νομίζω όμως ότι μόνος σου αδίκησες τον εαυτό σου στην αρχή των δημοσιεύσεων ...

Η λύση όμως είναι πολύ δύσκολη και πρακτικά ουτοπική κατ'εμέ, ακριβώς γιατί για να καλύψει και όσους χρειάζονται πολύ περισσοτερο χρόνο να καταλάβουν, αλλά και όσους δεν καταλαβαίνουν με τίποτα, θα πρέπει να είναι πάρα πολύ σωστά οργανωμένη, αδιαπραγμάτευτη, και φασιστική σε ορισμένες διαστάσεις της, τουλάχιστον να φάινεται φασιστική σε πολλούς.

Αυτό το αναφέρω κυρίως για τα θέματα στείρωσης κλπ , τα οποία δεν μπορεί να συζητούνται φιλοσοφικά αιωνίως ...

Η ομοφωνία που είπες ότι είναι η αρχή της πράξης δυστυχώς είναι ανέφικτη. Ακόμα η λάθος ερμηνεία των γεγονότων, ή μάλλον ο φαύλος κύκλος που δημιουργείται συζητώντας τέτοια πράγματα μόνο πρόβλημα στα νεύρα μας μπορεί να δημιουργήσει και τίποτα άλλο .., δεν έχουμε να λύσουμε κάτι .. λυμένο είναι το θέμα ...

Η κοινωνία των λύκων είναι μητριαρχική ... :wink: έτσι κανένα αρσενικό δεν τις ''περνάει όλες'' και αν γίνει λάθος τα κουτάβια σκοτώνονται ...
και εσύ φαίνεσαι σοβαρός πάντως.

συγχωρέστε την άγνοια μου-είμαι κι από χωριό!!!

εκεί με την ουτοπια ο καθένας έχει την γνώμη του!!! το θέμα μπαίνει σε κοινωνικοπολιτικά πεδία -ειδικά με την ημιφασίζουσα λύση-
γενικά συμφωνω αλλά πάντα ένας άλλος τρόπος έιναι εφικτός-κι ένας άλλος κόσμος μαζί του.

τώρα ειδικά με την στείρωση και τα αδέσποτα όπως και να έχει δεν προκειται να σηκωθούμε από τα πληκτρολόγια και να αρχίσουμε τις στειρώσεις δα!!!! ίσα ίσα που με το φόρουμ σας και αυτά τα μέιλ -άλλος ένας (δηλαδή εγώ) ενημερώνεται και ευαισθητοποιείται περισσότερο προς μια κάποια λύση.
βέβαια διάβασα πολλά μέιλ που καταλαβαίνω ακριβώς τι θές να πείς -και βλέπω και στην ζωή πολλούς αούγκαούγκαγκιγκι αλλά τι να κάνεις? εδώ είναι που προσγειωθήκαμε-αυτες είναι οι συνθήκες- κανουμε ότι μπορούμε.

Που να δείς με τα κυνηγόσκυλα τι ανατριχιαστικά ακούω και βλέπω....θα τα ξέρεις μάλλον

Μητριαρχική πολύ ορθώς! αυτό το ήξερα αλλά δεν το συνδίασα καθόλου.

μήπως έχω γίνει κουραστικός με αυτό τον απευθείας διάλογο που κάνουμε 3-4 άτομα?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
chihuahua said:
και επειδή σε βλέπω έτοιμο-ξεκίνα για ουγκαρία και κάνε τον ράμπο στο πρώτο επεισόδιο με όλα τα puppy mills εκει πάνω... then we take berlin!
Άσε τι βλέπεις σε εμένα και κοιτά να μην την πατήσεις εσύ φίλε μου.
Εγώ τα προβλήματα του σκύλου μου τα κοινοποιώ για να ενημερωθούν όσοι βρίσκονται στη διαδικασία να πάρουν σκύλο και να μην κάνουν τα δικά μου λάθη. Δεν τα κοινοποιώ για να γίνουν αφορμή για ειρωνικά σχόλια και «εξυπνακίστικες» ατάκες.

chihuahua said:
Τα ημίαιμα είναι ανθεκτικότερα και συχνά ικανότερα ή είναι μύθος?
Αφού τα ημιαιμα είναι ανθεκτικότερα, ικανότερα και εξυπνότερα γιατί θέλεις chihuahua? Πάρε τζάμπα ημιαιμο σκύλο από την ενότητα της προσφοράς που έχουμε πληθώρα μικρόσωμων σκύλων που ψάχνουν σπίτι.