Περί στείρωσης

chihuahua

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2007
135
0
ROTTIE said:
chihuahua said:
και επειδή σε βλέπω έτοιμο-ξεκίνα για ουγκαρία και κάνε τον ράμπο στο πρώτο επεισόδιο με όλα τα puppy mills εκει πάνω... then we take berlin!
Άσε τι βλέπεις σε εμένα και κοιτά να μην την πατήσεις εσύ φίλε μου.
Εγώ τα προβλήματα του σκύλου μου τα κοινοποιώ για να ενημερωθούν όσοι βρίσκονται στη διαδικασία να πάρουν σκύλο και να μην κάνουν τα δικά μου λάθη. Δεν τα κοινοποιώ για να γίνουν αφορμή για ειρωνικά σχόλια και «εξυπνακίστικες» ατάκες.

chihuahua said:
Τα ημίαιμα είναι ανθεκτικότερα και συχνά ικανότερα ή είναι μύθος?
Αφού τα ημιαιμα είναι ανθεκτικότερα, ικανότερα και εξυπνότερα γιατί θέλεις chihuahua? Πάρε τζάμπα ημιαιμο σκύλο από την ενότητα της προσφοράς που έχουμε πληθώρα μικρόσωμων σκύλων που ψάχνουν σπίτι.
σε άλλο ποστ για την δυσπλασία αγκώνα διάβασα ότι στην ελλάδα δεν μπορούν να την διαγνώσουν και ότι ακόμα και από δύο μη δυσπλασικούς γονείς μπορεί να βγει δυσπλασικό και ότι ειδικά τα ροτ έχουν έντονο αυτό το πρόβλημα. άρα τελικά δεν φταίει κιόλας ο ιδιώτης που λές. μάλλον η αυξημένη ζήτηση για ροτβάιλερ φταίει...

πάρακάτω επιμένεις με το ύφος - Ενώ υπάρχει ερώτηση και ερωτηματικό εσύ μου λες ότι κάνω δήλωση. μήπως νομίζεις ότι κάνω καποιου είδους προπαγάνδα? υπάρχουν τέτοια άτομα εδώ αλλά εγώ δεν είμαι...
Και τσιουαουα παίρνω γιατι είναι 17 χρονων αυτό που έχω τώρα και θέλω να συνεχίσω να έχω τέτοιο σκύλο μέσα στο σπίτι μου.εκεί που λες δεν υπάρχουν μικρόσωμα σκυλιά αλλά μεσαία μαλιαρά και απόγονοι κυρίως κυνηγόσκυλων.δηλαδή όχι για μέσα στο σπίτι... και επειδή έχω δικαίωμα επιλογής ακόμα....δεν ξέρω αν we take manhatan βέβαια μπορεί και να το χάσω κι αυτό το δικαίωμα...

μόλις ξύπνησα είδα ένα ροτβάιλερ κολλημένο στη μούρη μου με τα χνώτα του να μυρίζουν...
Ως γνήσιο τσιουάουα όμως δεν κωλώνω. Εφαγα όλο το φαί μου λαιμαργα λαιμαργα και τον άρχισα στο κυνήγι....

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Κι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες….

Καλή τύχη στην ανεύρεση του σκυλου που ψάχνεις. Ελπίζω να κάνεις την καλύτερη επιλογή, να ζήσεις πολλά και καλά χρόνια μαζί του και να γεμίσεις το χωριό σου με απόγονους της ένδοξης δυναστείας του.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
θεωρώ πως δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε σωστό ή λάθος χωρίς να χρησιμοποιούμε σαν αλφάδι-σαν σταθερό σημείο εννοώ- την ελεύθερη άγρια φύση.
Όπως προανέφερα δεν υπάρχουν σκυλιά όπως τα τσιουάουα χωρίς τον άνθρωπο. ΟΛΑ τα σκυλιά θα εξαφανιστούν βάσει της φυσικής επιλογής σταδακά, σε περίπτωση εξαφάνισης του ανθρώπινου είδους. Θα εξελιχθούν σε λύκους και θα σχηματίσουν κοινωνικές δομές όπως οι λύκοι - στις οποίες, όπως ειπώθηκε, η αναπαραγωγή είναι δικαίωμα μόνο του κυρίαρχου ζεύγους.

Τώρα στην διεστραμένη κατάσταση που ζούμε μπορεί για ειδικά θέματα οπως τα αδέσποτα στην ελλάδα τώρα να αποτελεί σωστό τροπο αντιμετώπισης η στείρωση-δεν έχω στοιχεία και γνώσεις για να κρίνω.
ΜΟΝΟ σωστό τρόπο αντιμετώπισης. Κι όχι μόνο στην Ελλάδα. Με το ρυθμό που αναπαράγονται οι αστείρωτοι σκύλοι, αν συνυπολογίσεις μάλιστα τον τεράστιο ήδη αριθμό τους, καθώς και τον αριθμό των κουταβιών που γεννάει κάθε σκύλα, η στείρωση βλέπεις, είναι μονόδρομος. Εκτός αν θεωρείς σωστό να γεμίσουν τα αστικά κέντρα και η επαρχία δυστυχισμένα, πεινασμένα αδέσποτα, ενοχλητικά για τους ανθρώπους και να αρχίσουν μαζικές δηλητηριάσεις, δικαιολογημένες μάλιστα! Ακόμα κι αν προνοούσαν οι αρμόδιοι για την καλή τους διαβίωση, χωρίς τη στείρωση ολόκληρος ο κρατικός προϋπολογισμός θα έπρεπε να πηγαίνει στα αδέσποτα.

αλλά προληπτικά στείρωση στα σκυλιά μας το βρίσκω εύκολη λύση για τον άνθρωπο και ανούσια φθορά του σκύλου.
Και εμείς κάνουμε προληπτικές επεμβάσεις. Αν σου έλεγαν ότι στα 50 σου υπάρχει τεράστιος κίνδυνος να παρουσιάσεις καρκίνο προστάτη (για παράδειγμα -γιατί τεράστιος είναι ο κίνδυνος για καρκίνους και πυομήτρα στα θηλυκά) κι εσύ ήξερες ότι ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ και ούτε έχεις ανάγκη να έχεις σεξουαλική ζωή ή να τεκνοποιήσεις δε θα προτιμούσες μια προληπτική επέμβαση ρουτίνας?

τα σκυλιά μου τα ζευγάρωνα γιατί μου ζήταγαν κουτάβια κυρίως οι εργαζόμενοι και οι πελάτες.και όχι συνέχεια- μία φορά στα 3 και μια στα 5.
Ζευγάρωνες τα ημίαιμά σου λοιπόν. Ήξερες εκ των προτέρων ότι τα σκυλιά αυτά θα βγουν καλά στο χαρακτήρα και υγιή? Όλοι όσοι πήραν σκυλιά από σένα δεν τα άφησαν να ζευγαρώσουν? Όλα αυτά τα σκυλιά έμαθες τι έγιναν? Ξέρεις αν έκανες με πράξεις σου χειρότερο το πρόβλημα των αδέσποτων? Ελέγχεις όλους τους κρίκους μιας αλυσίδας που ξεκίνησε από σένα? Οι απόγονοι, έστω και μακρινοί των δικών σου? Όπως είδες η Rottie και χιλιάδες άλλοι κυνόφιλοι την έχουν πατήσει άσχημα λόγω των ζευγαρωμάτων των ιδιωτών. Στη φύση που λες κι εσύ το κυρίαρχο ζεύγος είναι το πιο δυνατό και υγιές κι αυτά τα γονίδια περνάει στους απογόνους του. Έτσι επιβιώνει το είδος του λύκου και εξελίσσεται ακόμα.

Τα ημίαιμα είναι ανθεκτικότερα και συχνά ικανότερα ή είναι μύθος?
Ναι είναι μύθος. Ειναι υγιή αυτά που μεγαλώνουν γιατί τα μη υγιή και μη ανθεκτικά δεν προλαβαίνουν να μεγαλώσουν. Δηλαδή πολλά απ' τα ημίαιμα αδέσποτα που βλέπεις είναι υγιή σκυλιά εκ των πραγμάτων. ΑΥΤΑ ΕΠΙΒΙΩΣΑΝ των κακουχιών. Τα άλλα πέθαναν. Αυτό δε σημαίνει ότι ποικιλία στα αίματα (όπως θες πες το) = υγεία!

και ναι- αν ο άνθρωπος σεβαστεί το περιβάλλον του όπως παλιά η βελτίωση σε όλα θα είναι τόσο μεγάλη που και τα αδέσποτα ακόμα σιγά σιγά και με κάποιον πιο φιλικό τρόπο θα εκλείψουν.γιατί αμφιβάλεις?
Η τελευταία φορά που ο άνθρωπος σεβάστηκε το περιβάλλον του ήταν τότε που το σεβόταν αναγκαστικά γιατί δεν μπορούσε να επέμβει σ' αυτό. ΤΟΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ΘΗΡΑΜΑ.
Έκτοτε επεμβαίνει ποικιλοτρόπως. Και μόνο η εξημέρωση ζώων και η αιχμαλωσία τους για ανθρώπινες δουλειές είναι έλλειψη σεβασμού απέναντί τους αν δεις κι αλλιώς. Όμως έστω ότι δέχομαι ότι αντιλαμβάνεσαι το σεβασμό αλλιώς. Θέλω να μου πεις: Με τη δική σου αντίληψη περί σεβασμού με ποιον ακριβώς τρόπο θα εξαλειφθούν τα αδέσποτα?

και να πώ και κάτι ακόμα- γιατί δεν εκτελούμε όλα τα αδέσποτα-έτσι θα εξαφανιστούν γρήγορότατα.
Γιατί, ακόμα κι αν τα εκτελέσουμε, όσο υπάρχουν άνθρωποι (μη επαγγελματίες) που ζευγαρώνουν τα σκυλιά τους επειδή κάποιος τους ζήτησε κουτάβι, θα υπάρχουν και αδέσποτα.

πιστεύω πως είναι άκομψο ας πούμε να στειρώνουμε όλα τα αδέσποτα-αλλά πιστεύω πως είναι μια αποτελεσματική λύση για ένα πρόβλημα σοβαρό πριν γίνει πάρα πολύ σοβαρό- όπως και η μαστεκτομή στον καρκίνο ε? προκείμένου να πεθάνει κάποιος είναι καλύτερα να κάνει μαστεκτομή
ΤΟ ΣΩΣΤΟ όμως είναι η πρόληψη-η σωστή διατροφή-η αποφυγή μολυσματικών ουσιών. αυτό είναι το σωστό-η μαστεκτομή είναι το λιγότερα χειρότερο
Αν ακολούθησα καλά τον ειρμό του σκεπτικού σου, εννοείς ότι η στείρωση είναι αναγκαίο κακό που όμως μπορεί να αποφευχθεί με πρόληψη. Ποια είναι η σωστή πρόληψη, λοιπόν, κατά τη γνώμη σου?

ΟΜΩΣ προσωπικά δεν είχα κανένα λόγο να συμφωνήσω νωρίτερα(με τα λάθος στοιχεία που είχα) -σε αυτό συμφωνείς μαζί μου?
Εγώ ναι και μου άρεσε όπως το έθεσες :)

Είμαι καθημερινά με τους κατόχους των κουταβιών μου και μιλάμε για την δυναστεία του Ρικου του Ιβαν και τις Ριτας.
Ξαναρωτάω. Ξέρεις τι απέγιναν ΟΛΑ τα μέλη αυτής της δυναστείας? Τα εγγόνια τους ας πούμε? Τα δισέγγονά τους?

Τώρα αρχίζω όμως να καταλαβαίνω τις εκθέσεις και τα pedigree.
Είναι μια συγχρονοποίηση της φυσικής επιλογής έτσι?
Έστω κι έτσι. Προϊόν μας είναι ο σκύλος και καλό ειναι, όσο κυνικό κι αν ακούγεται, οι ειδικοί να φροντίζουν για την καλή ποιότητα του προϊόντος.

η δυσπλασία είναι κληρονομική?
ΝΑΙ! Και η υπεύθυνη εκτροφή έχει εξαλείψει σχεδόν τη δυσπλασία στις φυλές με τα μεγαλύτερα ποσοστά κινδύνου εμφάνισής της.

Έστω ότι έχεις ένα σκύλο και καμία ενημέρωση. και τι πιο φυσικό να τον βάλεις να γεννήσει. χωρίς να ξέρεις περί του τίποτα άλλο.
Γι' αυτό είμαστε όλοι εδώ. Για να μαθαίνουμε και να αλλάζουμε γνώμη όταν δούμε ότι πρέπει :) Υπ' όψιν κι εγώ κάποτε πίστευα ότι όλα τα θηλυκά πρέπει να γεννούν, άσε που μια φορά άφησα τον πατριό μου να πάει το σκύλο μου για ζευγάρωμα. Ευτυχώς δεν της έκατσε της σκυλίτσας :p

για το δεύτερο σκέλος ευχαριστώ και θέλω να πω ότι θα έπρεπε να περνάνε και εξετάσεις έργων και όχι μόνο εμφάνισης
Νομίζω ότι στις εκθέσεις κρίνονται τα πάντα κι όχι μόνο η εμφάνιση. Ας με διορθώσουν οι ειδικοί.

ο ράιχ έλεγε ότι δεν καταλαβαίνει γιατί κάποιος να είναι περήφανος για την φυλετική του καθαρότητα και όχι κάποιος άλλος για την φυλετική του ποικιλότητα
Σύμφωνοι, αλλά τα σκυλιά δεν είναι περήφανα για τίποτε απ' τα δύο. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι τα καθαρόαιμα προέκυψαν αρχικά από συνδυασμούς φυλών.

τώρα ειδικά με την στείρωση και τα αδέσποτα όπως και να έχει δεν προκειται να σηκωθούμε από τα πληκτρολόγια και να αρχίσουμε τις στειρώσεις δα!!!!
Γιατί όχι? Πολλοί το κάνουν!

ίσα ίσα που με το φόρουμ σας και αυτά τα μέιλ -άλλος ένας (δηλαδή εγώ) ενημερώνεται και ευαισθητοποιείται περισσότερο προς μια κάποια λύση.
Χαίρομαι πολύ :D

ακόμα και από δύο μη δυσπλασικούς γονείς μπορεί να βγει δυσπλασικό και ότι ειδικά τα ροτ έχουν έντονο αυτό το πρόβλημα
Η δουλειά των σωστών εκτροφέων είναι να περιορίζουν στο ελάχιστο το πρόβλημα. Και το έχουν καταφέρει σε μεγάλο βαθμό. Ναι υπάρχει πρόβλημα που διαιωνίζουν αυτοί που ζευγαρώνουν ανεύθυνα τα ζώα τους.

μόλις ξύπνησα είδα ένα ροτβάιλερ κολλημένο στη μούρη μου με τα χνώτα του να μυρίζουν...
Τα ροτβάιλερ είναι πολύ γλυκούλια! Τα έχεις παρεξηγήσει μου φαίνεται? Άσε που τα χνώτα τους μυρίζουν τέλεια! Η σκυλίλα σε όλο της το μεγαλείο! :p

Elr1c

Active Member
9 Μαϊου 2008
31
0
Πολλή κουβέντα για την φύση άκουσα...

Ξεχνάμε όλοι την παρασιτική υπόσταση του ανθρώπινου είδους?

Εξαντλούμε έναν πλανήτη απο ελευθερίες που η ίδια η φύση περιφρονεί.

Σύμφωνα με τον άγραφο νόμο της φύσης ΔΕΝ έχει ο κάθε οργανισμός το δικαίωμα να αναπαραχθεί... μόνο οι ισχυρότεροι. Σε άλλες περιπτώσεις που υπάρχει μαζική αναπαραγωγή η ίδια η φύση επεμβαίνει και περιορίζει τους υπεράριθμους απόγονους.

Μόνο ο άθρωπος έχει αψηφίσει έτσι την φύση από την ματαιοδοξία της αναπαραγωγής των δικών του γονιδίων. Η ανθρώπινη απληστία έχει εξαφανίσει είδη, έχει εκφυλίσει άλλα και έχει δημιουργήσει νέα.

Και να θέσω ένα ερώτημα μετά από αυτά που άκουσα...

Ποιος είναι ο καθένας που θα στειρώσει ή θα αναπαράγει κάποιον(σε φιλοσοφικό επίπεδο)?

Πρακτικά η απάντηση δίνεται μόνη της για το αν η στείρωση είναι καλή από την πολλά υποσχόμενη ζωή ενός αδέσποτου σκύλου...

Σαφώς το συμφέρον στο εμπόριο κουταβιών από ιδιώτες και η ματαιοδοξία ορισμένων ανθρώπων να διαιωνίσουν τα ελαττωματικά γονίδια τους οδηγεί σε γενιές που μάχονται για κάτι που απλά δεν προβλεπόταν ΑΠΟ την φύση να υπάρξει.

Δεν είναι μόνο το περιβάλλον που αφήνουμε στα παιδιά μας αλλά και τα γονίδιά μας. Αλλά δεν προσέχουμε το πρώτο που θα στοιχίσει σε μας τους ίδιους για το άλλο θα ενδιαφερθούμε???

Αν κάτι λοιπόν έχει ξεκινήσει κάποτε και μάλλον θα συνεχιστεί με την ανοχή μου, αυτό δεν θα το επιτρέψω. Θα κόψω την ροή ματαιοδοξίας και πλεονασμού, όπως και όποτε μπορώ με νόμιμα μέσα βεβαίως.

Αμφιβάλλω για το μέλλον μου, ανησυχώ για το ενδεχόμενο μέλλον του παιδιού μου και θα φέρω έτσι απλά νέες ζωές για να τις πατήσουν αυτοκίνητα ή να τις φολιάσουν κάποιοι νεάτερνταλ???

Στείρωση για κάτι που περνάει από το χέρι μου... αυτό πιστεύω.

chihuahua

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2007
135
0
ωραία τα πάμε
γινόμαστε περισσότεροι και παρουσιάζουμε και ωραίο λόγο- ποιητικό και φιλοσοφικό.

θα προσπαθήσω να γίνω λακωνικός για λίγο (και να είστε σίγουροι ότι καταβάλω τεράστια προσπάθεια)

τίποτα σε υπερβολή

ένα ξέρω-ότι τίποτα δεν ξέρω

το μόνο πράγμα που πρέπει να φοβόμαστε είναι ο ίδιος ο φόβος

ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό

σε άλλο μέιλ θα προσπαθήσω να προσεγγίσω πιο συγκεκριμένα το θέμα μας εδώ

ΥΓ : Τα ροτβάιλερ που έχω γνωρίσει ήταν όλα όλο γλύκα

chihuahua

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2007
135
0
ROTTIE said:
Κι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες….

Καλή τύχη στην ανεύρεση του σκυλου που ψάχνεις. Ελπίζω να κάνεις την καλύτερη επιλογή, να ζήσεις πολλά και καλά χρόνια μαζί του και να γεμίσεις το χωριό σου με απόγονους της ένδοξης δυναστείας του.

Μέλισσες, άλλη μία από τις αγάπες μου.

Ευχαριστώ. Σκέφτομαι να αγοράσω έναν απόγονο πρωταθλητών γιατι βλέπω τα τσιουάουα πολύ άφαντα στην χώρα. Σε ευχαριστώ.
Αλλά δεν νομίζω να ενδιαφέρονται και πολύς κόσμος για αυτά τα πανέξυπνα πλάσματα .

chihuahua

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2007
135
0
Παιδιά τα πεταχτά μάτια της σκύλας μου έκλεισαν για πάντα
ήταν ωραία τα χρόνια που περάσαμε μαζί

τα τσιουάουα που ξέρω εγώ επιζούν μια χαρά οπουδήποτε

το οικοσύστημα είναι ένας υπεροργανισμός που περιλαμβάνει πολλά είδη που αλληλουποστηρίζονται στη ζωή μα και στο θάνατο-άλλωστε για το οικοσύστημα θάνατος δεν υπάρχει αφού ώς γνωστών η ενέργεια δεν χάνεται ποτέ-απλά αλλάζει μορφές

ο "ισχυρότερος " και "το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό" είναι ισοπεδωτικές περιγραφές ενός πράγματος μεγαλύτερου από τον άνθρωπο (αφού τον εμπεριέχει) το οποίο ο άνθρωπος μικραίνει στα μέτρα του για να μπορέσει να πεί κάτι κι αυτός.

τα πιο μικρά ψάρια τρώνε το μεγαλύτερο μέρος βιομάζας που κυκλοφορεί και αυτά είναι τα βακτήρια μικρόβια κλπκλπκλπ

οι αρχαίοι λαοί ήταν θηράματα? οι ινδιάνοι? οι τολτέκοι? ανασάζι? χόπι? αρχαίοι έλληνες?
και σήμερα τι είμαστε? φυράματα?
αν σεβόμαστε την φύση δεν θα παρατάμε αδέσποτα. έτσι απλά.
η στείρωση είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης ενός προβλήματος. δεν είναι όμως η λύση του προβλήματος και κυρίως δεν είναι η σωστή λυση...

η επέμβαση αυτή καθαυτή δεν είναι εκ προιμίου λάθος. κρίνεται κυρίως από την προθεση που κρυβει. αν η πρόθεση είναι αγνη τότε και η επέμβαση είναι. τα αρνιά ήταν στο βουνό και τα έτρωγαν οι λύκοι. ο άνθρωπος τα μάντρωσε τα τάισε τα άρμεξε τα έσφαξε και έδωσε γάλα στα παιδιά του έντυσε το σώμα του και έφαγε το λιπαρό κρέας για να γλυτώσει το κρύο. τι λύκος τι άνθρωπος για το αρνί. άσε που τα αρνιά εξασφάλισαν (μαλλον ,καθότι το μέλλον πάντα αβέβαιο) την διαιώνιση του έιδους όντας χρήσιμα στον άνθρωπο.

όταν όμως σκοτώνεις την φάλαινα για να κονομήσεις πλοία και εργοστάσια -η σκοτώνεις την τελευταία μπεκάτσα για να το παίξεις τροπαιοφόρος τότε είσαι θήραμα πάλι αλλά της μ@λ@κι@ς που σε δέρνει απλά...

γενικά ομόνοια χλόη

τα εγγόνια? γενικά δεν ζευγαρώσαν πολλά από τα κουτάβια που έδωσα-αλλά όσα ζευγάρωσαν βγήκαν πάλι ντάλε κουά λυκόσκυλα -ημίαιμα ημίαιμα αλλά δωρεάν. Ξέρεις πόσο έχουν τα καθαρόαιμα
και θα συμφωνήσεις πως δεν κυκλοφορούν αδέσποτα λυκόσκυλα ποτέ...όλο και κάποιος θα τα υιοθετήσει. όπως έγινε με την Ρίτα μου που μαζεύτηκε στην μάντρα αδέσποτη με ωτίτιδα και αφού της πήρα τον πόνο με την αλοιφή έκτοτε υπήρξε το πιο πιστό και υπάκουο σκυλί είχα ποτέ χωρίς να το έχω από κουτάβι...πέθανε κι αυτή πέρυσι από αυτοκίνητο...

chihuahua

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2007
135
0
Elr1c said:
Πολλή κουβέντα για την φύση άκουσα...

Ξεχνάμε όλοι την παρασιτική υπόσταση του ανθρώπινου είδους?

Εξαντλούμε έναν πλανήτη απο ελευθερίες που η ίδια η φύση περιφρονεί.

Σύμφωνα με τον άγραφο νόμο της φύσης ΔΕΝ έχει ο κάθε οργανισμός το δικαίωμα να αναπαραχθεί... μόνο οι ισχυρότεροι. Σε άλλες περιπτώσεις που υπάρχει μαζική αναπαραγωγή η ίδια η φύση επεμβαίνει και περιορίζει τους υπεράριθμους απόγονους.

Μόνο ο άθρωπος έχει αψηφίσει έτσι την φύση από την ματαιοδοξία της αναπαραγωγής των δικών του γονιδίων. Η ανθρώπινη απληστία έχει εξαφανίσει είδη, έχει εκφυλίσει άλλα και έχει δημιουργήσει νέα.

Και να θέσω ένα ερώτημα μετά από αυτά που άκουσα...

Ποιος είναι ο καθένας που θα στειρώσει ή θα αναπαράγει κάποιον(σε φιλοσοφικό επίπεδο)?

Πρακτικά η απάντηση δίνεται μόνη της για το αν η στείρωση είναι καλή από την πολλά υποσχόμενη ζωή ενός αδέσποτου σκύλου...

Σαφώς το συμφέρον στο εμπόριο κουταβιών από ιδιώτες και η ματαιοδοξία ορισμένων ανθρώπων να διαιωνίσουν τα ελαττωματικά γονίδια τους οδηγεί σε γενιές που μάχονται για κάτι που απλά δεν προβλεπόταν ΑΠΟ την φύση να υπάρξει.

Δεν είναι μόνο το περιβάλλον που αφήνουμε στα παιδιά μας αλλά και τα γονίδιά μας. Αλλά δεν προσέχουμε το πρώτο που θα στοιχίσει σε μας τους ίδιους για το άλλο θα ενδιαφερθούμε???

Αν κάτι λοιπόν έχει ξεκινήσει κάποτε και μάλλον θα συνεχιστεί με την ανοχή μου, αυτό δεν θα το επιτρέψω. Θα κόψω την ροή ματαιοδοξίας και πλεονασμού, όπως και όποτε μπορώ με νόμιμα μέσα βεβαίως.

Αμφιβάλλω για το μέλλον μου, ανησυχώ για το ενδεχόμενο μέλλον του παιδιού μου και θα φέρω έτσι απλά νέες ζωές για να τις πατήσουν αυτοκίνητα ή να τις φολιάσουν κάποιοι νεάτερνταλ???

Στείρωση για κάτι που περνάει από το χέρι μου... αυτό πιστεύω.
εμείς θα μπορούσαμε να κάνουμε πολύ παρέα μάλλον αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας
ΔΙΑΦΩΝΩ κάθετα με το παρασιτικό που είπες. μάλλον είσαι νεαρός ή δεν έχεις παιδιά ακόμα. η μάλλον λέω βλακείες εγώ...νεβερμάιντ
ο άνθρωπος τούτη τη στιγμή είναι υπερπαρασιτικός αλλά δεν είναι έτσι ο άνθρωπος.

ο αριστοτέλης δεν παρασιτούσε- κατέγραφε ανέλυε και πρότεινε δρόμους.

ο άνθρωπος επέζησε με την μνήμη του την κρίση του και την φαντασία του.
είμαστε οι κηπουροί του οικοσυστήματος και όχι το ζιζάνιο.

διαβάστε φουκουόκα. πολύ μπροστά ο άνθρωπος

κατα τα άλλα συμφωνώ με το black που βγάζεις θα ήθελα να έπαιζα κιθάρα πριονίδι σε δικούς σου στίχους. αλλά δεν στειρώνω δικό μου σκυλι για πρόληψη ούτε θα ψήφιζα για μαζική στείρωση αδέσποτων.
θα ψήφιζα για λοβοτομή ηλιθίων ανθρώπων ή και στείρωση ακόμα αλλά φοβάμαι πως στην επιτροπή που θα κρίνει θα μπούν βύσματα και θα στέλνουν όποιον νάναι για λοβοτομή.

άφησες αδέσποτα? στείρωση. συμφωνω.
ανώμαλοι που πειράζουν παιδάκια-στείρωση δια ευνουχισμού συγκεκριμένα
συμφωνω

επίσης πριν πέσω για ύπνο να δώ την σκυλίτσα μου όταν ήταν κουτάβι και την είχα στο στήθος μου και σφύραγα μελωδίες και σήκωνε τα αυτάκια της να ακούσει θέλω να πω ότι όσο επικοινωνούμε και ανταλάσουμε απόψεις ειλικρινιας για θέματα που μας καίνε η αλήθεια όσο κρυμμένη να είναι θα εμφανιστεί...συνεχίζουμε λοιπόν

Elr1c

Active Member
9 Μαϊου 2008
31
0
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και όντως συμφωνώ στο θέμα της παρέας.

Εύχομαι γρήγορα να περάσει η θλίψη σου για το σκυλάκι σου.

Διαφωνώ λίγο στο θέμα κηπουρού, αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπική μου άποψη. Μας λείπει ο σεβασμός... όλοι οι λαοί που ανέφερες είχαν σεβασμό προς την φύση. Εμείς την περιφρονούμε...

Καλλιεργούμε ερήμους, αλλάζουμε κλίματα, καταναλώνουμε περισσότερο από ότι χρειαζόμαστε και σαν τερμίτες ροκανίζουμε ένα οικοδόμημα που προυπήρχε ή σαν θεοί μεταλλάσουμε κάτι πολύ σημαντικότερο από την ύπαρξή μας.

Ίσως αυτά τα emo νιάτα που μας μοιάζουν λίγο αστεία να είδαν κάτι που εμείς θέλουμε να αποφεύγουμε στις συζητήσεις μας. Δεν ξέρω...

Ελπίζω να μην ψάχνουμε νέους πλανήτες για να συνεχίσουμε την ύπαρξη μας και ο ήλιος πάντα ν'ανατέλει ανάμεσα από βουνοκορφές και να σβήνει σε μενεξεδένιους ωκεανούς.

Πάντα φιλικά και με τις καλύτερες προθέσεις

Elr1c

Active Member
9 Μαϊου 2008
31
0
Chloe said:
Λυπάμαι για το σκυλάκι σου... :(

(Πάρε τον Έλρικ από δω σε παρακαλώ, άντε για καφέ, γράφτε κανά βιβλίο ... την είδε κάπως! :lol: :lol: :lol: )

Κι εγώ σ'αγαπώ, χλόη μου

Για σένα θα γράφω πάντα τα καλύτερα μου, ωδή στην ομορφιά σου...

*agapoylas* *agapoylas* *agapoylas*

\:D/ \:D/ \:D/

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
ούτε θα ψήφιζα για μαζική στείρωση αδέσποτων
Μένω εδώ.
Γιατί?
Χωρίς φιλοσοφίες παρακαλώ, πρακτικά και μόνο: ΓΙΑΤΙ?
(Συγγνώμη αλλά τις φιλοσοφίες δεν τις πολυπιάνω, ξανθιά γαρ - έστω και προσωρινά)

chihuahua

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2007
135
0
Chloe said:
ούτε θα ψήφιζα για μαζική στείρωση αδέσποτων
Μένω εδώ.
Γιατί?
Χωρίς φιλοσοφίες παρακαλώ, πρακτικά και μόνο: ΓΙΑΤΙ?
(Συγγνώμη αλλά τις φιλοσοφίες δεν τις πολυπιάνω, ξανθιά γαρ - έστω και προσωρινά)

πρακτικά δεν το αντέχει η ιδιοσυγκρασία μου. να ψηφίσω και να πάρω την ευθύνη κάτι τέτοιο.

chihuahua

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2007
135
0
Strays' help said:
chihuahua said:
τι θα έκανες με τον ιδιοκτήτη του ντόπερμαν που επιτέθηκε στην έγκυο?
Αυτό δεν ήταν πλακίτσα αν θυμάμαι καλα? :lol:
μακαρι να ήταν πλακίτσα γιατί εμένα μου έκανε πολύ άσχημη εντύπωση

όχι οτι και πλάκα να ήταν δεν μου κάνει εντύπωση και πάλι

αλλά τουλάχιστον την γλυτώνει η έγκυος

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
chihuahua said:
πρακτικά δεν το αντέχει η ιδιοσυγκρασία μου. να ψηφίσω και να πάρω την ευθύνη κάτι τέτοιο.
Εφόσον, όμως, πρακτικά και πάλι είναι αδύνατον να πάρεις εσύ την ευθύνη για όλα τα αδέσποτα κουτάβια που θα προέκυπταν αν εξαρτιόταν από σένα η στείρωση ή μη των αδέσποτων σκύλων, μια τέτοια νοοτροπία δε θυμίζει λίγο... Πόντιο Πιλάτο?

chihuahua

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2007
135
0
Chloe said:
chihuahua said:
Εφόσον, όμως, πρακτικά και πάλι είναι αδύνατον να πάρεις εσύ την ευθύνη για όλα τα αδέσποτα κουτάβια που θα προέκυπταν αν εξαρτιόταν από σένα η στείρωση ή μη των αδέσποτων σκύλων, μια τέτοια νοοτροπία δε θυμίζει λίγο... Πόντιο Πιλάτο?
ποτέ δεν πίστεψα ότι είμαι τέλειος...ο καθένας με την τρέλλα του...

έχεις δίκιο βέβαια,εφόσον η λογική είναι μετρημένα κουκιά που λένε. αλλά έχω τις παραξενιές μου.

κατα βάση αναγνωρίζω ότι δεν είμαι σοβαρός με αυτά που λέω αλλά απο την άλλη άν ζητηθεί να ψηφίσω θα το σκεφτώ ωριμότερα και ίσως να μην πράξω έτσι.

ελπίζω να γίνομαι κατανοητός αλλά κυρίως να προκαλώ περαιτέρω σκέψη και αναλυση επί του θέματος

chihuahua

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2007
135
0
σε μια απόπειρα να εκλογικευσω την παράλογη στάση μου, που προέρχεται από συναισθηματικές αναστολές κυρίως, βρήκα και καταθέτω εδώ το εξής

Μην κάνεις αυτό που δεν θες να σου κάνουν.
επίσης δυσκολεύομαι να θεωρήσω ανώτερες και κατώτερες μορφές ζωής άρα και να ξεχωρίσω σκύλους γάτες άνθρωπους.... (άσχετο, αλλά οι γάτες είναι όλες αδέσποτες στην ουσία, υπάρχει πρόβλημα με αυτές?)

αν κάποτε πέταγαν στον καιάδα τα ανήμπορα νεογέννητα ας πούμε ότι ήταν ανάγκη της εποχής.(το γενικό καλό έναντι του ατομικού)

θα στειρώναμε ποτέ τους όχι κατάλληλους ανθρώπους για αναπαραγωγή?

Αν τώρα κάποιος πρότεινε κάτι αντίστοιχο σίγουρα δεν θα τα κατάφερνε να πείσει τον πολύ κόσμο όσες οικονομικοτεχνικες μελέτες κι αν κατέθετε...και σίγουρα στον κοσμο των αριθμών το όφελος από την απόσυρση όλων των "όχι ικανών" θα είναι μεγάλο.
όμως είναι βάρβαρο (για κάποιους μπορεί και να είναι πολιτισμένο βέβαια)

Εν κατακλείδι όλοι μέσα μας ευελπιστούμε ο τόπος μας να μας χωράει όλους-ημίαιμους (έτσι έλεγε ο διοικητής μου στους πεζοναυτες όλους τους υπόλοιπους απλούς φαντάρους) καθαρόαιμους (τα κομάντος δηλαδή) - δυσπλασικούς και μονορχεις κλπ κλπ κλπ.

λίγο χίτλερ μύρισε,δεν συμφωνείτε?

Η εγκατάλειψη αδέσποτων πρέπει να παταχθεί αυστηρά και αυτό φαντάζομαι προυποθέτει σκυλολόγιο(κατα το κτηματολόγιο) .τώρα αν κρίνουμε πόσα χρόνια προσπαθούμε για το κτηματολόγιο που όσο να ναι άλλο να μετράς ακίνητα κι άλλο αεικίνητα....τότε η πρόσκαιρη αντιμετώπιση με την στείρωση θα χρειαστεί για κάποια χρόνια ακόμα....

στην ευρώπη και στην αμερικη τί κάνουν? γιατί στην ασία θα τα τρώνε για μεσημεριανό απότι ξέρω?

πιστεύω να το ολοκληρώσουμε από όλες τις πτυχές του το θέμα

σε κανα δυό χρόνια(με τις προεκτάσεις που βγαίνουν :)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Μην κάνεις αυτό που δεν θες να σου κάνουν.
Αν ήμουν αδέσποτο σκυλί και ήξερα τι μοίρα περιμένει τα κουτάβια μου θα ήθελα να με στειρώσουν. Θα μου πεις "μα τα σκυλιά δε σκέφτονται!' κι εγώ θα σου πω "επίσης δεν ξέρουν αν θέλουν ή όχι να στειρωθούν".

επίσης δυσκολεύομαι να θεωρήσω ανώτερες και κατώτερες μορφές ζωής άρα και να ξεχωρίσω σκύλους γάτες άνθρωπους.... (άσχετο, αλλά οι γάτες είναι όλες αδέσποτες στην ουσία, υπάρχει πρόβλημα με αυτές?)
Μορφή ζωής είναι και το μικρόβιο που ζει στο αίμα σου, απ' το οποίο θα φροντίσεις να απαλλαγείς με θεραπεία. Θα μου πεις... σε απειλεί. Αν σου έλεγαν όμως ότι μπορείς να πατήσεις ένα κουμπί και να εξαφανιστεί από προσώπου γης ένας ιός που ενδεχομένως δεν σε απειλεί άμεσα όπως ο HIV
δεν θα το έκανες? Γιατί δηλαδή να επιβιώσει ο άνθρωπος και όχι ο ιός? Καλύτερος είναι? Ξέρω... το πήγα πολύυυυ μακριά το θέμα. Αλλά αν η γάτα είναι ισότιμη με τον άνθρωπο γιατί όχι και ένας ιός ή κάποιο μικρόβιο? Προσωπικά δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να το σκεφτώ. Τι θα πει ανώτερος-κατώτερος? Αυτός ο διαχωρισμός είναι ανθρώπινο δημιούργημα. Στη φύση υπάρχει ισχυρός και αδύναμος, ικανός και ανήμπορος, υγιής και άρρωστος.
Γιατί είναι όλες οι γάτες αδέσποτες? Δεν κατάλαβα. Και φυσικά υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και μ' αυτές. Ο όρος "αδέσποτα" που χρησιμοποιούμε περιλαμβάνει και τις γάτες.

αν κάποτε πέταγαν στον καιάδα τα ανήμπορα νεογέννητα ας πούμε ότι ήταν ανάγκη της εποχής.(το γενικό καλό έναντι του ατομικού)
θα στειρώναμε ποτέ τους όχι κατάλληλους ανθρώπους για αναπαραγωγή?
Αυτό είναι τεράστια κουβέντα που έχει να κάνει με τις κοινωνικές δομές και τα πολιτεύματα. Σε μια δημοκρατία όχι. Σε μια δικτατορία πιθανόν ναι! Από κει και πέρα η φύση που δεν έχει ανάγκη από τέτοια όπως ο άνθρωπος δεν στειρώνει... σκοτώνει όμως. Ο ανίκανος για επιβίωση απλώς πεθαίνει.