Περιμένοντας τα αποτελέσματα της κυτταρολογικής

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Μόλις επιστρέψαμε από τον κτηνίατρο. Εδώ και δυο μήνες παρατήρησα στον θώρακα της Λάρας κάτω από το δέρμα μια μάζα σε μέγεθος φασολιού. Περίμενα να δω τι γίνεται και αν μεταβάλλεται. Επειδή όμως είμαι υποχόνδριος με τα ζώα μου σήμερα το πρωί την πήγαμε στο γιατρό. Την ψηλάφισε, κάναμε ακτινογραφίες στο θώρακα και την κοιλιά και της πήρε δείγμα με παρακέντηση για κυτταρολογική.

Από την ψηλάφηση και τις ακτινογραφίες δείχνει ότι δεν συνδέεται με άλλους ιστούς και ούτε έχει συμφύσεις η άλλες μάζες πουθενά στο θώρακα η την κοιλιά. Στην παρακέντηση δεν αιμορράγησε και μας είπε ότι αυτό είναι καλό δείγμα. Τον ρώτησα για μαγνητική αλλά μου είπε ότι δεν είναι απαραίτητο αν δεν δούμε τα αποτελέσματα της κυτταρολογικής. Επίσης έχει επιφάνεια λεία χωρίς ανωμαλίες και μας είπε ότι και αυτό είναι καλό δείγμα. Επίσης είναι καλό ότι η κλινική εικόνας της είναι πάρα πολύ καλή. Θα έχουμε τα αποτελέσματα την ερχόμενη εβδομάδα, ελπίζω όλα να είναι καλά και να μην δείξει κακοήθεια.

Last edited:

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Όλα καλά θα είναι, αφού η πρώτη εικόνα δεν ανησύχησε τον γιατρό :)
Καλά αποτελέσματα (που είναι σίγουρα) :)

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Σας ευχαριστω. Ξερω οτι πρεπει να υπαρχει θετικη σκεψη αλλα ξερετε πως ειναι αυτα...... Περιμενα οτι θα εβλεπε κατι στο μικροσκοπιο για να μου πει μεχρι να εχουμε τα αποτελεσματα αλλα δεν ειχε χρονο επειδη ειχε χειρουργειο και αυτο θα απαιτουσε αρκετη ωρα μου ειπε οτι ειναι καλυτερα να κανουμε υπομονη για τα αποτελεσματα της κυτταρολογικης που θα ειναι και τα πιο σιγουρα. Υπομονη.....

Last edited:

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Η αναμονή είναι ότι χειρότερο ξέρω αλλά ψυχραιμία και όλα καλά και με χαμόγελο!!!!!

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Κανένα λιποματάκι θα είναι όπως εμφανίζεται στους ανθρώπους..
Τα καλλύτερα δυνατά αποτελέσματα εύχομαι στη μικρή σου :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Είμαι σίγουρη ότι θα είναι λίπωμα όπως της Λούση που το έχει ακριβώς στο ίδιο μέρος.
Καλά αποτελέσματα εύχομαι.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Είμαι σίγουρη ότι θα είναι λίπωμα όπως της Λούση που το έχει ακριβώς στο ίδιο μέρος.
Καλά αποτελέσματα εύχομαι.
Σε τι μεγεθος ειναι αυτο που εχει η Λουση; μεγαλωνει η ειναι σταθερο; Εγω απο τη μερα που το ειδα δεν μπορω να καταλαβω αν εχει μεγαλωσει, μοιαζει να ειναι το ιδιο αλλα δεν ειμαι σιγουρος.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Στη Λούση το είδα πρώτη φορά 3 χρόνια πριν όταν την πρωτοπήρα. Μεγάλωνε με γρήγορους ρυθμούς, ο κτηνίατρος είχε πει να μην το πειράξουμε αλλά όταν είδε ότι μεγάλωνε (είχε φτάσει στο μέγεθος μήλου) εννοείται ότι το αφαιρέσαμε. Απλό λίπωμα ήταν. Δυστυχώς αυτά ξαναδημιουργουνται σε ορισμένες περιπτώσεις και τώρα δημιουργήθηκε πάλι. Δεν έχει μεγαλώσει όμως αυτό οπότε δεν το έχουμε πειράξει, ο γιατρός (άλλος από αυτόν που της το αφαίρεσε) είπε να το αφήσουμε . Με στεναχωρεί που δεν της έκανε παρακέντηση για βιοψία ίσως πρέπει να το ζητήσω εγώ.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Όλες οι ενδείξεις δεν δείχνουν κάτι ανησυχητικό..όλα καλά θα πάνε..:)
Αυτή η αναμονή..:mad:

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Στη Λούση το είδα πρώτη φορά 3 χρόνια πριν όταν την πρωτοπήρα. Μεγάλωνε με γρήγορους ρυθμούς, ο κτηνίατρος είχε πει να μην το πειράξουμε αλλά όταν είδε ότι μεγάλωνε (είχε φτάσει στο μέγεθος μήλου) εννοείται ότι το αφαιρέσαμε. Απλό λίπωμα ήταν. Δυστυχώς αυτά ξαναδημιουργουνται σε ορισμένες περιπτώσεις και τώρα δημιουργήθηκε πάλι. Δεν έχει μεγαλώσει όμως αυτό οπότε δεν το έχουμε πειράξει, ο γιατρός (άλλος από αυτόν που της το αφαίρεσε) είπε να το αφήσουμε . Με στεναχωρεί που δεν της έκανε παρακέντηση για βιοψία ίσως πρέπει να το ζητήσω εγώ.
Εμας το πρωτο που εκανε ηταν να της παρει δειγμα με παρακεντηση αν και απ΄οτι ειπε αυτο θα ειναι ενας καλος οδηγος αλλα οχι και 100% σιγουρο. Αυτο γιατι μπορει το δειγμα να τραβηχτηκε απο σημειο της μαζας που ειναι καλα ενω 1 χιλιοστο πιο διπλα να υπαρχει καποιο καρκινικο κυτταρο που δεν θα φανει, γι αυτο και τραβηξε δειγμα απο διαφορετικες γωνιες. Με λιγα λογια ο μονος τροπος για να εχουμε σιγουρο αποτελεσμα ειναι να αφαιρεθει και να γινει βιοψια σε ολο το ευρημα. Αν βεβαια το αποτελεσμα της παρακεντησης ειναι αρνητικο εγω καταλαβα οτι αυτος μαλλον δεν θελει να την υποβαλλει σε χειρουργειο.