Περι Φιλοζωιας...


Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Η φιλοζωια σε αυτη την χωρα ειναι παρεξηγημενη εννοια...τελικα!

Λοιπον πριν κατι μηνες στην καθημερινη μας βολτα στο παρκο που παμε...οπου ολοι οι ιδιοκτητες ζωων απο τις γυρω περιοχες και γειτονιες...καταληγουμε σε αυτο το παρκο (Λοφος Πανι-Αλιμος) ειχα την τυχη να βιωσω μια απιστευτη κατασταση!
Ενας καθημερινος επισκεπτης του παρκου...βρισκει στην σαλαμινα οπου και ειναι η δουλεια του...3 κουταβια...(2 αρσενικα & 1 θυληκο). τα βρηκε σε ενα χωραφι διπλα σε δρομο ταχειας κυκλοφοριας...να ψαχνουν φαγητο σε ενα καδο σκουπιδιων....!Θεωρησε καλο και σωστο να τα περιμαζεψει...τα φορτωσε στο αμαξι του και τα φερε λοιπον Αλιμο...τους εβαλε νερο και φαγητο....και επειδη με την σκυλιτσα του...δεν μπορουσαν να εναρμονιστουν(αυτα γεματα ενεργεια και ορεξη για παιχνιδι...αυτη 6χρονων και λιγο πιο δυσκολη στο να παιξει κτλπ) οποτε θεωρησε καλο να τα φερει στο παρκο να τα αφησει εκει.....βεβαια...δεν τα παρατησε....εφερε μια μεγαλη κουτα τυλιγμενη με ταινια γυρω γυρω αν και εφοσον βρεξει...να μην σκιστει....και φυσικα μια λεκανη με νερο....και καθε μερα τους εφερνε φαγητο...! τα κουταβια περιπου 4μηνων...με τοσα αλλα σκυλακια εκει τριγυρω ξεμυτουσαν ωστε να πανε να παιξουν με τις νεες παρουσιες του παρκου. οι υπολοιποι ιδιοκτητες...ολο και κατι εφερναν και αυτοι απο τροφη...και επειδη ολοι εχουν μπουκαλια με νερο μαζι τους.....η λεκανη των κουταβιων ειχε παντα νερο. Μετα απο 5 μερες.....το ενα κουταβι το πηρανε καποιοι που το ειδαν και τους αρεσε...τα αλλα 2 εκει ακομα...την επομενη μερα....πηγαμε και στην διαδρομη βρηκαμε το ενα κουταβι...πατημενο..νεκρο απο καποιο διερχομενο...οχημα.....το βαλαμε σε μια σακουλα απο αυτες που εχουμε για τις ακθαρσιες της σκυλιτσας μου και το πηγαμε σε ενα χωρο που φτιαχνεται μια οικοδομη...οπου και το θαψαμε. το 3ο κουταβι...ο τζερυ οπως τον λεγαμε....ειχε ξεμεινει μονος του..κι επειδη εγω σε συγκριση...με αλλους ιδιοκτητες ασχολιομουν μαζι του...σε θεμα να τον χαιδεψω...να του πεταξω κανα μπαλακι να παιξει.....ξεκινησε η γνωστη καραμελα...παρτον σπιτι...εχεις κηπο...τα παει και καλα με την σκυλα σου...αντε παρτον...παρτον...να μην τα πολυλογισω...το ιδιο βραδυ και μιας και ηταν και Φλεβαρης ακι το κρυο αρκετο...τον πηρα σπιτι....!του κανα μπανιο....του δωσα χαπι για τα σκουλικια...αμπουλα για τα τσιμπουρια... και πηρα ενα μικρο λουρι και κολαρο για τις βολτες του! Παραλληλατον εβγαλα φωτογραφιες και ετρεχε δημοσιευση του σε 1-2 σοσιαλ μιντια.
μετα 3-4 μερες απο την δημοσιευση των φωτογραφιων το τηελφωνο χτυπησε ολες κι ολες 2 φορες....και επειδη ο τζερακος σαν κουταβι ηταν ανυσηχο πνευμα και ειχε σκαψει τον μισο κηπο και ειχε φαει και τα μπεκ του ποτισματος....η αναγκη για υιοθεσια ηταν αμεση.
Ετσι λοιπον....καταληξαμε στον 1ο τηλεφωνικο αριθμο...οπου ηταν ενα ζευγαρι νεων ανθρωπων 25+28χρονων! μετα απο 2 μηνες και αφου τους πιεσα για το μικροτσιπ ....και τους εκανα δωρο με την υιοθεσια τον πρωτο εμβολιασμο.....μετα λοιπον απο 60μερες αποφασισαν οτι ειναι πολυ ζωηρος και παιχνιδιαρης και μου ζητησαν να τον παρω πισω....τον πηρα φυσικα...με μια τεραστια πληγη στην ουρα....δερματοπαθεια επειδη τον ειχανε εξω...ενω μου λεγανε οτι τον ειχανε μεσα στο σπιτι....! Οποτε παλι εξοδα...για την θεραπεια του...και καθημερινο μπανιο τοπικα στην ουρα με ειδικο σαμπουαν για δερματικες παθησεις....!
Μετα ακολουθησε εναμισης μηνας προωθησης της αγγελιας του...ωσπου βρεθηκε ο κ.κωστας...που τον υιοθετησε και εχουμε ανα 3μηνο τηλεφωνικη επαφη και νεες φωτογραφιες του στο email μου!

Αυτο που θελω να πω με την παραπανω ιστορια.....ειναι οτι η φιλοζωια στην Ελλαδα...ειναι παντα υποκινουμενη...απο συναισθηματισμο και οχι απο λογικη.....εν αρχη ο πρωτος κυριος περιμαζεψε το κακομοιρο κουταβι απο συμπονοια...και καλα εκανε...αλλα το να το αφησει σε ενα παρκο...δεν ειναι λυση....ας το αφηνε στην Σαλαμινα και να το ταιζε εκει και να του προσφερε και μια ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη υποτυπωδη. Απο την αλλη κι εγω...με την γρηγορη υιοθεσια δεν επραξα καλα....πρεπει οι ιδιοκτητες να ελεγχονται για το αν κανουν η οχι.
Τελος...για οσους ιδιωτες εχουν κατα νου την γεννα...η παραπανω ιστορια ας αποτελεσει πηγη για να δουνε ποσο δυσκολα και ποσο χρονο θελει ωστε να βρεθει σωστο σπιτι για το κουταβι....(Αφηστε τις γεννες στους εκτροφεις και για τα δικα σας ζωακια επιλεξτε την στειρωση,κυριως για τα θυληκα)!
 
  • Like
Reactions: Siegfried


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Ωραία τα γράφεις Γιάννη.

Και για φαντάσου τώρα, αυτή την "ταλαιπωρία" σου Χ πόσες φορές να σου πω, και σε πόσο μεγαλύτερο βαθμό, που βιώνουν όσοι ασχολούνται πολύ με αδέσποτα.

Αν καθόντουσαν η Lara_koyklara ή η Εirini-Fontas ή το Xotikouli μας, να γράψουν το τι ακούνε, θα είχαμε το best seller της χρονιάς.

Κι εσύ τώρα πιστεύεις, ότι όλοι όσοι ζευγαρώνουν τα σκυλιά τους, κάθονται να σκάσουν και να ασχοληθούν, πως περνάει το κουτάβι στο νέο του σπίτι. Απαξ και το ξεφορτώθηκαν Γιάννη, αν έχουν πάρει και κανά φραγκάκι, έχουν ήδη βάλει μπρος, την επόμενη γέννα.
 


Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Τις προάλλες εβγαζα τη μικρη βολτα στη Λυκοβρυση. Σε μια κολωνα της ΔΕΗ τι να δω: Μια αγγελία πώλησης κουταβιών -τυπωμενη απο desktop εκτυπωτη σε A4- που εκανε γνωστο σε υποψηφιους αγοραστες για την γεννα "καθαρόαιμων" πιτμπουλς στην τιμη ευκαιρια των 150ευρω. "Πενία τέχνας κατεργαζεται" που λεμε..

Αυτο που εκανα -και χωρις να το πολυσκεφτω βεβαια- ηταν απλώς να του κατεβασω την αφισα και να την πεταξω.

Το θεμα ομως ποιο ειναι: Οτι ο κυριος/α αυτος/η που ζευγαρωσε μπορει να ειχε τις καλυτερες των προθέσεων. Ομως ο δρομος προς την κολαση ειναι στρωμενος με καλες πραξεις.

Μπάζει απο παντου η φιλοζωϊα σε μια χωρα σαν την Ελλαδα διοτι ειναι ακομα νωπες οι μνημες της διαμονης μας στα χωριά και εκει εχουν μεινει οι αντιλήψεις και οι συμπεριφορες μας.
 


mountain

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2013
66
3
Στο παρκο που παω βρισκω εναν να περπαταει γρηγορα και ξωπισω του ενα κουταβι λαχανιασμενο να τον ακουλουθει.Δεν εδωσα σημασια γιατι οι περισσοτεροι τα εχουμε χωρις λουρι.Αυτος ομως εξαφανιστηκε -το παρατησε- και μου εμεινε η κουταβινα λαχανιασμενη να την κοιταω. Βρισκω ενα φιλικο ζευγαρι με το σκυλι τους και λεμε να την παμε στη φιλοζωικη που ειναι στη μεση του παρκου. Παιρνουμε την κουταβινα αγκαλια γιατι ηταν κουρασμενη και παμε.Μπαινει μεσα ο αντρας που δεν ειναι και κανενα παιδαρελι ειναι ενας κυριος που αξιζει σεβασμο. και απο το λιγο που τον ξέρω εξαιρετικοτατος καλος μεχρι αηδιας.Τον βλέπουμε σε λιγο να βγαινει με την κουταβινα κατακοκκινος. Η δ.ντρια της φιλοζωικης (που εχει ασχημη φημη στο παρκο) τον ειχε βρισει και του έλεγε τι μας περνάτε εδω μεσα κτλ κτλ. Ντραπηκα παρα πολυ γιατι εγω το ειχα ξεκινησει με την κουταβινα. Τελικα βρηκαν μια φιλη τους που ειναι στη φιλοζωικη και "εβαλαν" μεσον να κρατησουν το κουταβι. Εαν δεν υπηρχε η φιλοζωικη εστω με αυτον τον τροπο το κουταβι θα ξεμενε εκει και το πιθανοτερο θα ηταν να πεθαινε γιατι ηταν πολυ μικρη. Δεν ηθελε κανενας δευτερο σκυλι στο σπιτι , πχ ο δικος μου δεν δεχεται αλλα σκυλια τρωει φρικη, χρηματα για πανσιον δεν υπαρχουν , αρα? Και πιοιος μπορει εμενα να με χαρακτηρισει μη φιλοζωο που τα λιγα χρηματα που μένουν ξοδευονται στο να ταιζονται και να εμβολιαζονται τα αδεσποτα στη γειτονια μας ή γινονται εισφορες σε καταφυγια?Να μην πω για το fb και ποσο εχω βοηθησει για υιοθεσιεσ.Μην κρινουμε ευκολα.Υποδομες δεν υπαρχουν απο το κρατος.Εκει θα πρεπει να εστιασουμε.ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ . Τα χρηματα των καταφυγιων ερχονται απο την Ε.Ε. Αλλα οι δημαρχοι δεν τα προωθουν ή δινουν λιγα.Οι υπαλληλοι στη φιλοζωικοι οσοι δεν ειναι εθελοντες, ειναι ειτε μη μονιμοι που φοβουνται να μιλησουν γιατι θα χασουν τη θεση του ή πολλοι δ.ντες ειναι ψωνια που θελουν μια οποιαδηποτε δ.ντικη θεση. Εχει στειλει κανενας σας σε δημους mail με παραπονα για τη φιλοζωικη της περιοχης του με κοινοποιηση την περιφερρεια? Δεν λεω οτι το να παρεις ενα κουταβι απο κατω ενω δεν θελεις αλλο σκυλι και να το περιποιηθεις δεν ειναι υπερβαση και η ύστατη πραξη, αλλα δεν μπορουν ολοι να το κανουν. Υπαρχουν πολλοι λογοι. Το θεμα ειναι να αντιδρασουμε σαν κοινωνια για να λυθει το προβλημα μια και καλη. Και μην μιλησω και για την στειρωση...
 
Last edited:


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Γενικά με τις φιλοζωικές τι παίζει; Δεν έχω ασχοληθεί πότε, δεν ξέρω.
Είχα 2 εμπειρίες, η πρώτη μου άφησε καλή εντύπωση, για την δεύτερη και πρόσφατη όχι και τόσο
1η:
Χειμώνας πριν 2 χρόνια και αποφασίζω να πάω βόλτα στην Πάρνηθα. Καθώς κατέβαινα από το βουνό, ακούω ένα κλάμα κουταβισιο χωρίς να μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς ήταν η που ήταν. Ξαφνικά ακούω κουταβισιο γάβγισμα πίσω μου και βλέπω 1 κουτάβι το πολύ 2 μηνών. Αφού κατάφερα να το πιάσω και αφού βεβαιώθηκα ότι ήταν παρατημένο και όχι από κάποιο αδέσποτο, το πήρα μαζί μου. Το Περιστατικό ήταν σε 1000 μ. υψόμετρο, με 20 πόντους χιόνια, στην μέση του πουθενά.
Σε 3 μέρες ταξίδευα για χανια και έπρεπε να το δώσω. Με την βοήθεια ενός φίλου από τον ΕΔΑΣΑ (μου βρήκε τηλ μιας κοπέλας από φιλοζωική) κατάφερα να το δώσω για υιοθεσία (να είναι καλά η κοπέλα που ασχολήθηκε αρκετά και μου βρήκε λύση μισή ώρα πριν μπω στο καράβι).

2η:
Πριν κάνα 2μηνο στα χανια και σε βόλτα με τον σκύλο μου όπου τον είχα πάει έξω απο 1 σχολείο στην άκρη της πόλης (μεγάλο παρκιν έξω απο το σχολείο όπου τον πάω για τρέξιμο - παιχνίδι), άκουσα κουταβισιο κλάμα μέσα στο σχολείο. Πέρασα την περίφραξη και βλέπω μέσα στο σχολείο 2 κουτάβια, σε άθλια κατάσταση (γεμάτα τσιμπούρια, πεινασμένα, φοβισμένα, χωρίς νερό). Πήρα τηλ την φιλ. Χανίων τους είπα το περιστατικό και η απάντηση ήταν οτι δεν μπορούν να τα πάρουν. Το μόνο που γίνεται είναι να πάω εγώ να μου δώσουν φάρμακα και υλικά που τους είχαν ξεμείνει για αποπαρασιτωση, και αν θέλω εγώ να τα ταΐζω. Μου είπαν χαρακτηριστικα ότι δεν έχουν λεφτά ούτε για βενζίνες για να έρθουν αυτοί. Απογοητευτηκα. Δεν ξαναπηρα τηλ. Τις επόμενες μέρες τα καθάρισα, τα τάιζα και μετά τα ανάλαβαν κάτι πιτσιρίκια που πηγαίναν στο σχολείο για παιχνίδι (ευτυχώς γιατί έπρεπε να λείψω για αρκετές μέρες)

Έγραψα αυτά τα 2 περιστατικά γιατί μου έκανε εντύπωση το μήνυμα του φίλου/ης mountain που μιλάει για επιχορηγισεις στις φιλοζωικές, και για να ευχαριστήσω την κοπέλα που έδειξε πραγματικό ενδιαφέρον(μακάρι να είχα τα στοιχειά της να την ευχαριστήσω δημοσιά).
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Oι επιχορηγήσεις δεν δίνονται στις ιδιωτικές φιλοζωϊκές που χαροπαλεύουν οικονομικά αλλά στους Δήμους. Και από τους Δήμους πάνε στους...Δήμους..
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Oι επιχορηγήσεις δεν δίνονται στις ιδιωτικές φιλοζωϊκές που χαροπαλεύουν οικονομικά αλλά στους Δήμους. Και από τους Δήμους πάνε στους...Δήμους..
Κατάλαβα. Οι δήμοι τα βγάζουν από την μια τσέπη και τα βάζουν στην άλλη.
Και οι φιλοζωικές τι κάνουν; Λίγο κράξιμο δεν βλάπτει. Τουλάχιστον εγώ δεν έχω ακούσει κάτι.
Αλλά να μου πεις με την κρίση τις φιλοζωικές θα σκεφτούν;
 


manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
449
250
Τι να κάνουν δηλαδή οι φιλοζωικές γι αυτό το ζήτημα;
Εσύ που τους ψήφισες (δεν είναι προσωπικό) τι κάνεις;
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Τι να κάνουν δηλαδή οι φιλοζωικές γι αυτό το ζήτημα;
Εσύ που τους ψήφισες (δεν είναι προσωπικό) τι κάνεις;
Τους ξαναψηφίζω (δεν είναι προσωπικό. Δεν τους ψήφισα ποτέ). Είμαστε μεγάλα πρόβατα σαν λαός.
Μεγάλη συζήτηση που είναι και εκτός θέματος. Οι δήμοι προτιμούν να κάνουν κανένα συντριβάνι σε καμιά πλατεία να φανεί ότι έκαναν και έργο. Στις φιλοζωικές θα τα δώσουν;;;;