Πετρα και ουλίτιδα σε κουτάβι

kostas992

Active Member
12 Απριλίου 2020
27
18
33
Καλησπέρα παιδιά ,Πήγα για εξετάσεις προληπτικά τ μικρό μου και γενικά μας εξέτασε και ο γιατρός ,όλα καλά !! Όταν άνοιξε το στόμα του ρικι έπαθε σοκ ! Δεν το πίστευε,μου έδειξε κ εμένα τα πίσω ειδικά κατά κίτρινα !! Του πάτησε τα ούλα ελαφρώς Αίμα κατευθείαν . Τι μου πρότεινετε ; Γενικά το είχα ψιλο καταλάβει ότι κάτι τρέχει γιατί έχει τρομερή δυσοσμία αλλά πιστευα είναι επειδή βγάζουμε δοντάκια .... έχετε να μ προτείνετε κάτι ;

kostas992

Active Member
12 Απριλίου 2020
27
18
33
Ο γιατρός τι σου πρότεινε;
Κοιτά ο γιατρός μου πρότεινε κάτι σαν τροφή που βοηθάει λέει βοηθάει και ατην ανάσα , να σου πω την αλήθεια δεν μπυ γεμίζανε πολύ το μάτι και σα να μου τα προωθούσε κ ολας λίγο .....θα τα πάρω εν τέλη αν δεν βρω κάτι άλλο ειπα μπας κ έχετε κανένα προϊών που είναι δοκιμασμένο από κάποιον

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Υπάρχει ένα που είναι σαν κόκαλο για τον καθαρισμό των δοντιών αλλά το έχω πρόχειρο. Το ίδιο βγαίνει σε σκόνη που την ρίχνεις στην τροφή.

Οι κτηνίατροι το συνιστούν και δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά αλλά έχω ακούσει καλά λόγια από γνωστούς.

Εγώ του δίνω ένα σκληρό παξιμάδι χωρίς αλάτι - ζάχαρη κάθε μέρα. Παίζει ρόλο και η ποιότητα της τροφής.

Επίσης κέρατο ελαφιού.

• Like
Reactions: medusa

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.437
8.411
ειναι δοντια που θα αλλαξουν? ειναι πιο λογικο, δε νομιζω τα νεα να προλαβαν να σαπισουν, ουτε να προλαβε να τα αλλαξε 4-5 μηνων......
συμβαινει και στους ανθρωπους με τα παιδικα πριν βγουν τα κανονικα.

Θα πρεπει ομως να προσεξεις το απο εδω και περα.
Η σκονη η Plaque off κανει δουλεια....και το κοκαλο που ανεφεραν της ιδια εταιρειας. Δε ξερω ομως αν ενδεικνυται για κουταβια συστηματικα.
edit: μολις κοιταξα τις συσκευασιες λενε πανω απο 6 μηνων

Σιγουρα θα πρεπει να ξεκινησεις βουρτσισμα , ετσι και αλλιως πρεπει να μαθει, Στους ανθρωπους συστηνεται για ουλιτιδα βουρτισμα με φορα πανω κατω για ενδυναμωση ουλων, δε ξερω αν ισχυει και στα σκυλακια, αλλα γιατι οχι.

Και υγεια γενικα να τσεκαρεις ξερω εγω μη λειπει τιποτα απο στοιχεια.... Επισης αν ειχε παρει πριν φαρμακα πολλα επηρρεαζουν δοντια ή ειχε κακη διατροφη.

Last edited:

kostas992

Active Member
12 Απριλίου 2020
27
18
33
Το μεγάλο πρόβλημα είναι στα τέρμα πίσω που δεν θα αλλάξουν ..... αύριο θα πάω να προμηθευτώ οδοντόβουρτσα οδοντόκρεμα . Σίγουρα το συστηματικό βούρτσισμα θα βοηθήσει . Θα δω τι έχει να μ προτείνει και το pet shop , λογικά η διατροφή τ δεν ήταν και τόσο καλή παλιά ....

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.437
8.411
Και αυτο εδω κανει δουλεια εχει 2-3 προιοντα η εταιρεια , ολιγον τσιμπημενο οπως και τα προιοντα της Plaque off ....αλλα παλι δε γνωριζω αν κανει για κουταβια. Νομιζω εγω αρχισα να του βαζω απο 6 μηνων αλλα μια στο τοσο.

Και το κερατο ελαφιου καλο καθαρισμα κανει αλλα παλι θα το αφηνα μεχρι να αλλαξει πληρως δοντια, ειναι πολυ σκληρο για αυτη την φαση.

Ξεκινα αρχικα με βουρτσισμα καθημερινο , ασε τα ειδικευμενα να γινει λιγο πιο μεγαλος, δες πως θα παει....και αν δε δεις βελτιωση βλεπεις. Και στο πετ σοπ παλι να πουλησουν θα θελουν και συχνα υπαρχει αγνοια επισης...

Last edited:

kostas992

Active Member
12 Απριλίου 2020
27
18
33
Και αυτο εδω κανει δουλεια εχει 2-3 προιοντα η εταιρεια , ολιγον τσιμπημενο οπως και τα προιοντα της Plaque off ....αλλα παλι δε γνωριζω αν κανει για κουταβια. Νομιζω εγω αρχισα να του βαζω απο 6 μηνων αλλα μια στο τοσο.αυτα εδώ.

Και το κερατο ελαφιου καλο καθαρισμα κανει αλλα παλι θα το αφηνα μεχρι να αλλαξει πληρως δοντια, ειναι πολυ σκληρο για αυτη την φαση.

Ξεκινα αρχικα με βουρτσισμα καθημερινο , ασε τα ειδικευμενα να γινει λιγο πιο μεγαλος, δες πως θα παει....και αν δε δεις βελτιωση βλεπεις. Και στο πετ σοπ παλι να πουλησουν θα θελουν και συχνα υπαρχει αγνοια επισης...
Καλημέρα ! Ανα μπράβο αυτή την εταιρία μ πρότεινε plaque off κ επειδή μ είπε όχι κόκκαλο από τώρα γιατί βγάζουμε και δοντάκια και μπορεί να τραυματιστεί είναι σαν τροφή αυτό π μ έδειξε . https://www.skroutz.gr/s/21589796/PLAQUE-OFF-DENTAL-CROQUETTE-60gr.html

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.437
8.411
Καλημέρα ! Ανα μπράβο αυτή την εταιρία μ πρότεινε plaque off κ επειδή μ είπε όχι κόκκαλο από τώρα γιατί βγάζουμε και δοντάκια και μπορεί να τραυματιστεί είναι σαν τροφή αυτό π μ έδειξε . https://www.skroutz.gr/s/21589796/PLAQUE-OFF-DENTAL-CROQUETTE-60gr.html
Ειναι για απνω απο 6 μηνων αυτο, και ενω λεει καθε μερα, εγω το αποφευγω, 2 φορες την εβδομαδα βαζω σκονη και αλλες 1-2 την εβδομαδα αυτο της πλατινουμ. Βουρτισμα δε θα ακτσει ο δικος μου, δενε χω υπομονη πλεον νατον μαθω. Κερατο κανει δουλεια αλλα θα επριμενεις αν βγουν τα νεα δοντια καλα.

ΥΣ. σορυ για τα ακανατνοητα ορθογραφικα, ρτα φτυσε παντελως τιο πληκτρολογιο

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.