Πληγή κάτω από το μάτι

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Μόλις πρόσεξα ότι ο Έλβισ κάτω από το μάτι του έχει μια μικρή πληγούλα στη κορφη ενός καρούμπαλου μεγεθους μπιζελιού. Και αναρωτιέμαι, είναι δάγκωμα από την χθεσινη σκυλοβόλτα που δεν πήρα χαμπάρι ή τσιμπούρι που έχει μπει βαθιά; Περιμένω να ανοίξει ο γιατρός να τον πάω.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Δεν τον πήγα στο γιατρό , είναι μια μικρή αμυχή και του βάζω betadine. Δεν έχει τσιμπούρι, αν δω ότι το πρήξιμο δεν έχει υποχωρήσει μέχρι αύριο θα τον πάω αύριο.

pkostas

Member
16 Αυγούστου 2011
22
0
Και ο δικός μου χθές απόκτησε μια πληγη στο ματι του (χθες μας την επεσε ενα αδεσποτο-commando στην βόλτα και μαλλον από νυχιά γρατσουνίστηκε το ματι του και τωρα ειναι κοκκινο και με δάκρυα και τσίμπλες). Τον εξέτασε ο γιατρός (ευτυχώς δεν ειχε γρατσουνιστεί ο κερατοειδής) και έδωσε ενα κολλύριο ((thyclomidin-dex) για 3 φορες την ημέρα

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Κυβελη, θυμαμαι ο παλιος μου γιατρος μου ελεγε στις αμυχες να βαζω betadin. Το αποτελεσμα ηταν οτι ναι μεν
εκλεινε η πληγη αλλα εμενε μετα ενα ωραιοτατο σημαδι.
Ο καινουργιος γιατρος λοιπον μου ειπε οχι betadin αλλα πλυσεις με hibitane για να κλεισει η πληγη απο μεσα προς τα
εξω, να μην κανει κακαδι και εχω παρατηρησει οτι ετσι δεν μενει τοσο μεγαλο σημαδι αλλα μικροτερο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Μόνο που θα είναι πολύ δύσκολες, οι πλύσεις με hibitane σ'αυτό το σημείο. Πως θα το ξεβγάζει; :rolleyes:

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Θα βαζει λιγο σε μια μπατονετα και θα αφροποιει και μετα με μια πετσετα μουσκεμενη σε νερο θα ξεβγαζει!
Το εχω κανει στο βλεφαρο της Σοκο που ειχε αρπαξει μια και δεν εμεινε καθολου σημαδι!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Τελικά τον πήγα στο γιατρό πριν λίγο γιατί ήταν πολύ κοντά η αμυχή και το πρήξιμο στο μάτι του. Του έκανε αντιβιωτική ένεση , δεν του έδωσε περαιτέρω αντιβίωση παρά μόνο fucidin κρέμα τοπικά.
Είναι δάγκωμα-παράσημο από την έξοδο μας την Κυριακή που μας πέρασε . :/

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και τις ευχές!:)
Πάντως σκεφτόμουν πόσο σκληρά και ανθεκτικά είναι τα σκυλιά μας σε σχέση με μας, ούτε κιχ δεν έβγαλε και ούτε καν είχα καταλάβει ότι έχει κάτι.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Και ο δικός μου χθές απόκτησε μια πληγη στο ματι του (χθες μας την επεσε ενα αδεσποτο-commando στην βόλτα και μαλλον από νυχιά γρατσουνίστηκε το ματι του και τωρα ειναι κοκκινο και με δάκρυα και τσίμπλες). Τον εξέτασε ο γιατρός (ευτυχώς δεν ειχε γρατσουνιστεί ο κερατοειδής) και έδωσε ενα κολλύριο ((thyclomidin-dex) για 3 φορες την ημέρα
Περαστικά σας και εσάς, ευτυχώς που δεν είχε ζημιά το μάτι!