Πνιχτης


theodss1

Well-Known Member
8 Απριλίου 2021
430
453
31
Καλησπέρα σε όλους θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος εμπειρία στην χρήση πνιχτη η εκπεδευτρια μου είπε μετά τους 7 μήνες θα χριαστεί εγώ όμως όσο διαβαζω στο ίντερνετ μόνο κακό κάνει αν μπορεί κάποιος που ξέρει να μου πει γιατί έχω μπερδευτεί αρκετά
 


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.709
Γεια σου φιλε που στο ιντερνετ διαβασες οτι κανει μονο κακο;
Αν δεν χρησιμοποιηθει σωστα θα κανει κακο ανεξαρτητα απο την ηλικια του σκυλου.
Αν παλι ο εκπαιδευτης ή ο εμπειρος ιδιοκτητης κρινει οτι ειναι απαραιτητο να χρησιμοποιηθει, και χρησιμοποιηθει σωστα, μονο καλο μπορει να κανει.
 
  • Like
Reactions: GSD92


theodss1

Well-Known Member
8 Απριλίου 2021
430
453
31
Σε πολλά site και επειδή θέλω μόνο το καλό του σκύλου μου γ αυτό ρώτησα μου είπε ότι σίγουρα θα χρειαστεί γιατί εκτός από την βασική υπακοή θα της κανω και σωματοφυλακή
 


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.709
Ειναι ενα εκπαιδευτικο εργαλειο που εχει σωσει τη ζωη χιλιαδων σκυλων και εχει καταστρεψει αλλα τοσα.
Αν ο εκπαιδευτης σου ξερει τι κανει δεν θα εχεις κανενα προβλημα, αν εχεις αμφιβολιες για τις ικανοτητες του εκπαιδευτη τοτε ψαξου. Αυτο που λεω στην ουσια ειναι οτι το εργαλειο δεν εχει τοση σημασια οσο ο ανθρωπος που το χρησιμοποιει.
Ο ασχετος θα κανει ζημια ακομα και με το απλο, κοινως αποδεκτο, δερματινο περιλαιμιο....
 


theodss1

Well-Known Member
8 Απριλίου 2021
430
453
31
Κατάλαβα .. ευχαριστώ πολύ για την απάντηση όχι τον εμπιστεύομαι αλλά καλό θα ήταν και μια άλλη γνώμη γιατι δεν ξέρω και γω και θέλω να είμαι σίγουρος
 
  • Like
Reactions: Hammer


tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
όχι τον εμπιστεύομαι
οχι,δεν τον εμπιστευεσαι απολυτα αλλιως δεν θα ρωτουσες εδω ουτε θα πολυδιαβαζες διαφορα σαιτ
(ασχετο,θυμηθηκα σελιδα με θετικους που δινουν τζαμπα συμβουλες αλλα ποτε δεν εχουν χρονο αλλα σ αλλα ποστ με πνιχτες κλπ βρισκουν για να κανουν παρτακι)
και αν ο χαμερ πιο πανω ειναι ασχετος;;;;πως του δινεις αξια σ αυτο που σου λεει;;;
ετσι,για την αλητεια.
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αν είναι κάτι που θα πρέπει να συνεχίσεις εσύ μετά, θα έλεγα στο εκπαιδευτή να προτιμήσει τα καρφιά παρά τον πνιχτη. Ο πνιχτης θέλει πολύ συγκεκριμένο τρόπο (πχ διόρθωση μόνο από την μια πλευρά). Τα καρφιά είναι πιο εύκολα και πιο ασφαλές.
 


alexxela

Well-Known Member
20 Μαρτίου 2017
200
84
39
Καταρχήν λέγεται περιλαίμιο αλυσίδας και είναι ένα από τα απαραίτητα εκπαιδευτικά και περιοριστικά εργαλεία.

Σαν περιλαίμιο μπορεί να είναι σε θέση που μειώνει το μήκος του και σφίγγει ή να φορεθεί σε άλλες περιπτώσεις με σταθερό μήκος σαν τυπικό περιλαίμιο.

Το ότι μπορεί και να αυξομειώνει το μήκος δίνει την ικανότητα στον σκύλο να προϊδεάζεται για το πόσο μακριά βρίσκεται από το τέλος του οδηγού αλλά και να ενισχύει την δική μας ικανότητα περιορισμού σε κρίσιμες καταστάσεις καθώς εφαρμόζει στον λαιμό του σκύλου.

Αν χρησιμοποιείται χωρίς τεχνική ο σκύλος το συνηθίζει και μαθαίνει να ζει στην πίεση και εκεί χάνει την χρησιμότητα του. Αν έχουμε τεχνική τότε μας είναι πολύ χρήσιμο.

Ίσως η πιο βασική λειτουργία του που αναφέρεται σπάνια είναι ο ήχος που κάνει!

Ενίσταμαι κατά της ονομασίας "πνίχτης" καθώς προϊδεάζει για την χρήση του που δεν είναι ούτε μόνο αυτή. Αν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις για "να πνίγεις", άστο εξαρχής.

Επίσης, μόλις τώρα διάβαζα το άρθρο ενός θετικού ( απατεώνα; ) σαν αυτούς που ανέφερε και ο @tasos malinoua . Όπως τα λέει είναι. Πραγματικά δεν έχω δει ούτε έναν μέχρι τώρα που να μπορώ να του εμπιστευτώ σκύλο ενώ έχω μαζέψει αρκετές φορές τα απαράδεκτα λάθη τους σε εκπαιδεύσεις. Φωνάζω για τον εγωισμό που έχουν όταν μιλούν δημόσια, κατά τα άλλα καλά κάνουν και επιλέγουν τον τύπο εκπαίδευσης τους. Αλλά με κάτι ονομασίες ώς "πνίχτης" μην περιμένουμε να μην απαγορευτεί και αυτό μαζί με όλα τα άλλα που έρχονται παγκοσμίως. Στο τέλος θα την πληρώσει και πάλι ο σκύλος από την αμορφωσιά και τον εγωισμό του κόσμου.
 


jo&zaxarias

Active Member
12 Ιουνίου 2020
43
74
32
Καλησπέρα, θα ήθελα και εγω να πω πως στην αρχή ημουν αρνητική με την αλυσιδα και ειχα στενοχωρηθει αλλα τελικά με έσωσε. Είναι όντως απλά ενα εργαλείο που αν σου δειξει καποιος πως να το χρησιμοποιείς μπορεί να σε βοηθήσει πολύ.
και μεταξύ μας ο δικός μου πχ που ειναι ημιαιμο ΕΠ και εχει ενα σβερκο να με διπλό τρίχωμα, ακομα και οταν θυμωνε με κατι που έβλεπε ή εβλεπε καποιο φιλαρακι του και χαιρόραν, μια χαρα με τραβουσε χωρις να χαμπαριαζει από την αλυσιδα...αυτο το αναφερω σε περίπτωση που σκεφτεσαι οτι μπορει να "ποναει" ή οτιδήποτε.
Επίσης απ' οτι εχω διαβασει αν ο σκυλος δε μαθει να μην τραβαει στη βολτα, οποιο εργαλειο και να χρησιμοποιείς, προβλημα μπορει να του προκαλεσει ειτε αυτο ειναι στηθολουρο, είτε ενα απλο κολάρο κλπ εάν τραβαει συνεχώς..
 
  • Like
Reactions: alexxela and mareco


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.118
4.785
Επειδη εχεις dogo , αν θυμαμαι καλα, λιγο θα πρεπει να σε απασχολει εαν η αλυσιδα λαιμου (πνιχτης γινεται οταν μπει ο οδηγος στο σωστο σημειο) ειναι του διαβολου ή οχι. Ειναι ενα εργαλειο που μπορει να βοηθησει αλλα και να καταστρεψει τη σχεση με το σκυλο εις βαρος του σκυλου ή του ιδιοκτητη του. Αυτο που θα πρεπει να σε απασχολει ειναι εαν ο εκπαιδευτης εχει ασχοληθει με τη φυλη, ξερει τις ιδιαιτεροτητες της και πολυ περισσοτερο αφου γραφεις για σωματοφυλακη σε ενα σκυλο που κατα τη δημιουργια του και για πολλες δεκαετιες μετα, βασικη εργασια του ηταν η συλληψη μεγαλου θηραματος.
 


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.709
Αλλά με κάτι ονομασίες ώς "πνίχτης" μην περιμένουμε να μην απαγορευτεί και αυτό μαζί με όλα τα άλλα που έρχονται παγκοσμίως. Στο τέλος θα την πληρώσει και πάλι ο σκύλος από την αμορφωσιά και τον εγωισμό του κόσμου.
Οπως και να το ονομασεις πχ "περιδεραιο γαληνευσης σκυλων" αμα ο αλλος ειναι προκατειλημμενος, αστο καυτο, δεν παιρνει απο λογια...
Στο τελος θα μας πουν οτι το νο1, το πιο απαραιτητο βοηθημα στην εκπαιδευση(και οχι μονο), που ολα τα σκυλια πρεπει να εκπαιδευονται σ αυτο απο κουταβια, και μιλαω φυσικα για το φιμωτρο, ειναι παραβιαση των δικαιωματων και της ευζωιας του σκυλου...
Θα το ακουσω κι αυτο ειμαι σιγουρος.
Ίσως η πιο βασική λειτουργία του που αναφέρεται σπάνια είναι ο ήχος που κάνει!
Ειναι, αλλα μα το θεο δεν μπορω να τον ακουω αυτον τον ηχο! Με βαραει στα μηνιγγια!! Μου χαλαει τη βδομαδα!!o_O:LOL:
Ακομα και στο prong, που ειναι το μοναδικο "διορθωτικο" εργαλειο που δουλευω εγω(μονο και αν χρειαστει) παντα πιανω και τους δυο κρικους και το εφαρμοζω ετσι ωστε να μην "ρολαρει" η αλυσιδα.
 


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.709
Αν είναι κάτι που θα πρέπει να συνεχίσεις εσύ μετά, θα έλεγα στο εκπαιδευτή να προτιμήσει τα καρφιά παρά τον πνιχτη. Ο πνιχτης θέλει πολύ συγκεκριμένο τρόπο (πχ διόρθωση μόνο από την μια πλευρά). Τα καρφιά είναι πιο εύκολα και πιο ασφαλές.
Το prong που ανφερεις δεν ειναι καθολου ασφαλες, αν το δουλεψεις λαθος, θελει και αυτο συγκεκριμενους χειρισμους.
Επισης να ξερεις οτι αν δεν ειναι αξιοπιστης εταιρειας, και δεν το ελεγξεις καλα πριν απο καθε χρηση για τυχων ελαττωματα, αλλα και ελαττωματα να μην εχει, παλι σε μια αποτομη διορθωση ή αποτομο τιναγμα απο δυνατο σκυλο, καποιος κρικος μπορει να ξεκουμπωσει και να βρεθεις με λυτο σκυλο, στο λαθος μερος, τη λαθος στιγμη(ο νομος του μερφι λεει οτι μονο τοτε θα ξεκουμπωσει...).
Γενικα με αυτα τα εργαλεια θελεις καποιον, που εχει κανει τις μ@λακιες πριν απο εσενα, να σου τα δειξει και να σου μαθει τα βρωμικα μυστικα τους.
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.118
4.785
Και αν δεν πιασει και το prong , δοκιμασε το ηλεκτρικο κολλαρο....
 


alexxela

Well-Known Member
20 Μαρτίου 2017
200
84
39
Με βαραει στα μηνιγγια!!
:LOL::LOL::LOL::ROFLMAO::ROFLMAO:

καποιος κρικος μπορει να ξεκουμπωσει και να βρεθεις με λυτο σκυλο, στο λαθος μερος, τη λαθος στιγμη
Να το θεωρήσει δεδομένο ότι θα γίνει........ Εκτός αν χρησιμοποιήσει εκείνον που έχει και ύφασμα γύρω γύρω και δεν βγαίνουν οι κρίκοι αλλά νομίζω ότι εκπαιδευτικά είναι καλύτερο το γνωστό τυπικό prong.

Το οποίο Prong πλάκα πλάκα πώς στο καλό μεταφράζεται στα ελληνικά; Αυτό το τα καρφιά, πρόκες κά είναι τελείως χαζές ονομασίες και οδηγούν σε λάθος (ή παλαιού τύπου) εντυπώσεις. Στην google το μεταφράζει σαν Δίκρανο ή Περόνι.

Καλά λέει και η @Amaliaz και εξάλλου φαντάζομαι ότι θα τον ελέγξει ξανά αν κάνει για αυτήν την εργασία η όχι όταν είναι να ξεκινήσουν.
 
  • Like
Reactions: Hammer


Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
49
Ασχετο, αλλά σχετικό...Καλό θα ήταν σιγά σιγά (βασικά γρήγορα γρήγορα) ν' αρχίσει και η δημιουργία ενός νομικού πλαισίου για τους εκπαιδευτές, σχολές εκπαίδευσης κλπ....ορμώμενη απ τη συζήτηση που διάβαζα πριν για το νομοσχέδιο το λέω...
 


theodss1

Well-Known Member
8 Απριλίου 2021
430
453
31
Σήμερα που πήγαμε για μαθημα στον εκπεδευτη είχα μια συζήτηση γ αυτό το θέμα και κατάλαβα ότι είναι κάτι που αν χρησιμοποιηθεί σωστά βοηθάει πολύ όπως λέτε και εσείς ο εκπεδευτης που πηγενω έχει δικό του dogo εκπεδευμενο για σωματοφυλακή σήμερα μου έδειξε με το δικό του κάποια δαγκώματα για να δω πως θα γίνει και το δικό μου του κάνανε κάποια ψυχομετρικα τεστ βέβαια μου είπαν ότι για να είμαστε σίγουροι ότι ο σκύλος είναι κατάλληλος για σωματοφύλακας θα ξαναγίνουν κάποια τεστ τον συγκεκριμένο εκπεδευτη τον βρήκα από έναν φίλο μου που έχει ένα ροτβάιλερ που έχει εκπεδευτει εκεί και το βλέπω κάθε μέρα ότι έκανε καλή δουλειά με το σκυλί
 
  • Like
Reactions: alexxela


tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
τι να πρωτοσχολιασεις τωρα


το πανινο γυρω απο το προνγκ ειναι εξτρα,μπαινει παντου
αυτο.
 




theodss1

Well-Known Member
8 Απριλίου 2021
430
453
31
Ποιο είναι καλύτερο και ποιο ασφαλή στην χρήση? Με αλυσίδα χωρίς καρφιά ; Η το αλλο
 


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Αυτά τα εργαλεία τα έχει φορέσει κάποιος άνθρωπος ώστε να έχει αίσθηση πως επιδρούν ;
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.597
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3