Ποια είναι η Ευρώπη που θέλουμε;


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Αγαπητοί φίλοι,

Ο έντονος προβληματισμός για τη σχέση μας με την Ευρώπη με οδηγεί στο ερώτημα: πώς εξασφαλίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να αποτελεί μια θετική δύναμη για το περιβάλλον της χώρας μας; Η Ελλάδα σίγουρα χρειάζεται προοπτική ανάπτυξης μέσω της σωστής αξιοποίησης της φύσης, κι όχι καταστροφή των πιο πλούσιων πόρων της.

Ας εκφραστούμε ως πολίτες για την Ευρώπη που θέλουμε. Μια ευκαιρία για δημοκρατική συμμετοχή μας δίνεται τώρα: στη δημόσια διαβούλευση για το μέλλον της νομοθεσίας για την προστασία της φύσης στην ΕΕ.

Σας ζητώ να υπογράψετε μαζί μου για να δηλώσουμε ότι το περιβαλλοντικό πλαίσιο της ΕΕ δεν πρέπει να διαλυθεί!
http://www.wwf.gr/sendy/l/t7gi90Hg2fpvCNkhqThhMA/763zoMVXVJ892nP3R7hKpashXg/iBNi2vWAGxmw0htFHSQL892w

Ήδη, η πανευρωπαϊκή έκκληση μετρά 430.000 υπογραφές! Το αποτέλεσμα θα είναι καθοριστικό για την ελληνική φύση. Μένουν μόνο λίγες μέρες, καθώς η διαβούλευση κλείνει την Παρασκευή.

-----------------------

Πώς θα ήταν το περιβάλλον της Ελλάδας χωρίς την Ευρωπαϊκή Ένωση και το δίκτυο Natura 2000;

Μερικά από τα πιο γνωστά κομμάτια της ελληνικής φύσης θα είχαν κατά πάσα πιθανότητα χαθεί. Η γνωστή μας αγαπημένη θαλάσσια χελώνα καρέτα ίσως να είχε απομείνει μόνο στις καρτ-ποστάλ. Χωρίς την οδηγία των οικοτόπων, δεν θα είχαμε το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Ζακύνθου και οι προσπάθειές μας για προστασία των παραλιών της χελώνας θα είχαν πέσει στο νερό. Αντίστοιχα για πολλά ακόμα σπάνια είδη ζώων, όπως ο λύκος, η αρκούδα και τα μεταναστευτικά πουλιά.

Τα δάση μας μπορεί να προστατεύονται από την εθνική νομοθεσία, όμως αυτή συνεχώς απειλείται με υποβάθμιση. (Μόλις τα περασμένα Χριστούγεννα με τη δική σας βοήθεια πολεμήσαμε τη νομοθετική κατάργηση της προστασίας των αναδασωτέων περιοχών. Είναι παρήγορο ότι κάποιες από τις οικολογικά σημαντικές περιοχές που πλήττονται από πυρκαγιές, όπως ο Υμηττός πρόσφατα, διαθέτουν ένα επιπλέον ευρωπαϊκό δίχτυ προστασίας. Ο χαρακτηρισμός τους ως περιοχές Natura 2000 θα ενισχύσει τις προσπάθειες μας να αποτρέψουμε την υποβάθμισή τους και να προωθήσουμε την περιβαλλοντικά ορθή αποκατάστασή τους.

Άρα η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι καλή για το περιβάλλον μας;

Ίσως όχι πια! Η ίδια η ΕΕ που ήταν παγκόσμιος πρωτοπόρος στην προστασία της φύσης, έρχεται τώρα στα χρόνια της κρίσης, να ‘επανεξετάσει’ την περιβαλλοντική νομοθεσία, με στόχο να μειώσει τη «γραφειοκρατία» και το κόστος για την επιχειρηματικότητα. Το παράδοξο είναι ότι η ίδια η ΕΕ στις πρόσφατες μελέτες της βρίσκει ότι η περιβαλλοντική νομοθεσία «στοιχίζει» στις επιχειρήσεις μόνο το 1% του συνολικού κόστους που προκύπτει από όλη την ευρωπαϊκή νομοθεσία! Την ίδια στιγμή, η ΕΕ εκτιμά ότι με ετήσια επένδυση €5,8 δις, η διαχείριση των περιοχών Natura 2000 μπορεί να αποδώσει ετήσια οφέλη €200-300 δις! Στην Ελλάδα αυτό δεν μας κάνει εντύπωση: η καρέτα στη Ζάκυνθο κάθε χρόνο δε φέρνει μόνο τα αυγά της αλλά και χιλιάδες τουρίστες.

Ας υπερασπιστούμε την Ευρώπη που θέλουμε!

Χρειαζόμαστε την Ευρώπη, αλλά όχι μια οποιαδήποτε Ευρώπη. Ας εκφράσουμε τις ανάγκες της χώρας μας για να συνδιαμορφώσουμε την Ευρώπη που θέλουμε. Αν το ευρωπαϊκό δίκτυο προστασίας της φύσης απορρυθμιστεί, η πληγή για τη φύση της Ελλάδας θα είναι ανεπανόρθωτη.

Σειρά μας να ακουστούμε! Υπογράφουμε την πανευρωπαϊκή έκκληση εδώ.http://www.wwf.gr/campaigns/keep-nature-alive
Με εκτίμηση,

Θεοδότα Νάντσου, επικεφαλής περιβαλλοντικής πολιτικής, WWF Ελλάς

[email protected]
 


ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
"Πια ειναι η Ευρώπη που θελουμε;"

Η Ευρώπη που θελουμε απλα,δεν υπάρχει. Αυτο που υπάρχει ειναι
ιδιότυπος Σύνδεσμος Ευρωπεων Μεγαλοεπιχειρηματίων
Μεγαλοβιομηχάνων και Μεγαλοαεριτζιδων που δεν μπορούν να
νοιαστούν για τους πολίτες ποσό μάλλον για οικολογικά θέματα
που κι αν ακομα νοιαστούν θα ειναι απο επίφαση. Πως λεμε
ενταιρικη κανονική ευθύνη κατι τέτοιο. Αφου εχω ξελιγώσει
κόσμο και κοσμάκη ανάβω και ενα κερί να σχορεθούν τα αποθαμένα
μου.

Επόμενος δεν εχει νόημα να τους ζητάς με την την υπογραφή σου
πράγματα. Μια υπογραφή που θα την χρησιμοποιήσει στο φινάλε
το wwf για να τσιμπήσει περισσοτερα κονδύλια για το αμφιλεγόμενο
έργο του.

Πολλές απο τις Νατούρα ισος οχι αυτές που αναφέρεται ειναι
ασκήσεις επι χάρτου εις βάρος τοπικών παραδοσιακών εργασιών
που προϋπήρχαν χιλιάδες χρονια πριν απο τις οικολογικές μας
ανησυχίες. Ανησυχίες στις οποίες μπορείς να επιδοθείς βασικά
με γεμάτο στομάχι και οχι με την ξελιγωμαρα που μας επιβάλει
η ΕΕ.

Και μην μου πει κανενας (οπως πίστευαν καποιοι άλλοι) οτι αυτην
την Ευρώπη να προσπαθήσουμε να την αλλάξουμε. Οποίος θελει
διαφορετική φτιάχνει άλλη αυτη δεν αλλάζει.
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Φίλε @ISKENDER δεν διαφωνώ σε όλα αυτά που λες.
Αλλά θα πιάσω από αυτό που εγραψες
Πολλές απο τις Νατούρα ισος οχι αυτές που αναφέρεται ειναι
ασκήσεις επι χάρτου εις βάρος τοπικών παραδοσιακών εργασιών
που προϋπήρχαν χιλιάδες χρονια πριν απο τις οικολογικές μας
ανησυχίες. Ανησυχίες στις οποίες μπορείς να επιδοθείς βασικά
με γεμάτο στομάχι και οχι με την ξελιγωμαρα που μας επιβάλει .
Και σκέψου αν αυτή η αλλαγή της αρμονικης συμβίωσης των ανθρώπων που άκουσαν τις παραδοσιακές εργασίες στα μέρη αυτά (και που μια χαρά συμβιωναν καποτε) κλονιστηκε τα τελευταία 5 χρόνια της ξελιγωμαρας και της κρίσης γενικότερα η μήπως τα προηγούμενα χρόνια των παχιων αγελαδων, τότε που μας πέρασαν στο dna μας να κάνουμε την δουλειά μας με το ρουσφέτι, την λαμογια και όλα τα "καλα" των τελευταίων 40 χρόνων.
Μέχρι να αλλάξουμε νοοτροπία ξανά, χρειάζονται δράσεις που να διασφαλζουν έστω κάποια ελάχιστα πράγματα. Το τι διασφαλιζουν η τι έχουν διασφαλίζει ως τώρα,μην με βάλεις στο τριπακι να γράψω γιατί θα γράφω μέχρι μεθαύριο το πρωί.

Είναι στην κρίση του κάθε ενός.
 
  • Like
Reactions: ISKENDER


ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Το θεμα εχει πολιτικές προεκτάσεις και αν τις αποφύγουμε (που πρεπει σε σκυλοφόρουμ ειμαστε) δεν θα έχουμε ολοκληρωμένη
συζήτηση. Ας κάνουμε ομως μια προσπάθεια.

Οι οικολογικές οργανώσεις πήραν ασύμμετρη δύναμη απο το ´90
και μετα εις βάρος των άλλων επαγγελματικών και συνετεριστικων
οργανώσεων οι οποίες απαξιώθηκαν συστηματικά τα τελευταία
χρονια με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η απαρατήρητη συνεννόηση
για κοινή δράση προς το συμφέρον όλων και κατ´ επέκταση της
της οικολογίας. Οι οικολόγοι με την δύναμη που εχου κόβουν και
ράβουν πολλές φορές με σκοτεινές ΜΚΟ τραβόντας γραμμές στον
χάρτη και κάνοντας ζημιά στους άλλους που χάσανε την φωνή τους.
Φτάνουν στο σημείο να σπρώχνουν νομοθετήματα ερήμην των
άμεσα ενδιαφερομένων. Και δεν μιλάω για επενδύσεις τύπου Σκουριές που και εκει αν θέλεις κάποιες οργανώσεις παίξανε το
βρόμικο παιχνίδι κάποιον ηθελημένα και άθελα.

Ποια ειναι η άποψη του wwf για τον καινούριο δασοκτόνο νόμο;

Αρθρο 19

Τροποποιήσεις των διατάξεων του ν. 4280/2014 (Α’ 159)
1. Η παράγραφος 1 του άρθρου 38 του ν. 998/1979, όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 35 του ν. 4280/2014 αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Τα δάση και οι δασικές εκτάσεις, τα οποία καταστρέφονται ή αποψιλώνονται συνεπεία πυρκαγιάς ή παράνομης υλοτομίας ή άλλης αιτίας κηρύσσονται υποχρεωτικά ως αναδασωτέα ανεξαρτήτως της ειδικότερης κατηγορίας αυτών ή της θέσης στην οποία βρίσκονται. Της αναδάσωσης εξαιρούνται εκτάσεις για τις οποίες, πριν την καταστροφή ή αποψίλωσή τους, έχει χορηγηθεί έγκριση επέμβασης ή έχουν παραχωρηθεί για προβλεπόμενο σκοπό. Σε περιπτώσεις κήρυξης εκτάσεων ως αναδασωτέων λόγω καταστροφής αυτών από πυρκαγιά, εφόσον κριθεί από τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τήρηση κατά τα λοιπά της διαδικασίας του άρθρου 44 παρ. 4 του ν. 998/79, ότι προέχει για την Εθνική Οικονομία η αγροτική εκμετάλλευση ή άλλη τους χρήση, που την επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον, αίρεται η αναδάσωση, με πράξη του αρμόδιου οργάνου, για την ως άνω έκταση ή τμήμα ή τμήματα αυτής.
2. Αποφάσεις κήρυξης δασών ή δασικών εκτάσεων ως αναδασωτέων, που έχουν εκδοθεί πριν την ισχύ του παρόντος νόμου, ανακαλούνται εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις του τελευταίου εδαφίου της παραγράφου 1 του άρθρου 38, όπως τροποποιείται με την προηγούμενη παράγραφο του παρόντος άρθρου».
 


ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.434
Λαχανάκια Βρυξελλών
Ας εκφραστούμε ως πολίτες για την Ευρώπη που θέλουμε. Μια ευκαιρία για δημοκρατική συμμετοχή μας δίνεται τώρα: στη δημόσια διαβούλευση για το μέλλον της νομοθεσίας για την προστασία της φύσης στην ΕΕ.
αχ πολύ μου αρέσουν αυτά τα καλέσματα.. ειδικά τώρα που έφυγαν οι καλοί Ευρωπαίοι από την οικολογική/ανθρωπιστική καταστροφή που προκάλεσαν στην Αφρικη για πάρα πολλά χρόνια... αλλά και πρόσφατα εδώ στην γειτονιά μας με τις οικολογικές βόμβες, αλλά και αλλού..και με τα τραίνα με τα τοξικα σε διάφορες χώρες και άλλα πολλά..
τώρα λέω να εκφραστώ και να τους δείξω την συμπαράστασή μου... αλλά δεν με αφήνει το ρημάδι το υλικό της ψυχής μου και του χαρακτήρα μου, ίσως γιατί δεν θα μπορούσα ποτέ να έχω σκλάβους και να βιάζω την φύση και όταν τελειώσω να φύγω και να επιστρέψω σπιτάκι μου.. αφού τους έχω ξεζουμίσει..
νομίζω (προσωπική άποψη) οτι ένα τέτοιο κάλεσμα είναι καλό για τις Βόρειες Χώρες που οι συγγενείς τους έκαναν αυτά που έκαναν στις διάφορες χώρες.. και πλούτισαν εις βάρος ανθρώπων και φύσης (νομίζω πάνε μαζί και αναγκαστικά συνδέονται.. χωρίς να επεκταθώ πολιτικά)..
δεν έχω κάτι άλλο να προτείνω.. ίσως έναν Βαλκανικό Οργανισμό (αλλά ξέχασα μας έχουν πει οτι όλοι είναι εχθροί μας) και να σώσουμε το περιβάλλον εδώ στην περιοχή μας.. και αυτό ας το κάνουν όλες οι περιοχές..

δεν αίσθάνομαι τύψεις ότι έχω κάνει ζημία στο παγκόσμιο περιβάλλον, παρά μόνο στο Ελληνικό.. αν είναι τόσο τραγικό το θέμα.. ας μου κρατάνε 2-3 ευρώ το χρόνο από την φορολογία και ας τα δίνουν για το περιβάλλον.. και ας κρατάνε και τα αντίστοιχα από τις βιομηχανίες φυσικά.

δεν θέλω να τους εκφράσω τις ανάγκες τις χώρας μου, γιατί δεν τους έχω εμπιστοσύνη(σε τέτοια θέματα).. προτιμώ να βγάλω τα μάτια μου (περιβάλλον) μόνος μου, παρά να τους αφήσω να κάνουν αυτοί ότι θέλουν.. και την λύση θέλω να την βρώ μόνος μου.. με πολιτικά μέσα δικά μου.. γενικά δεν θέλω συνέταιρο (έναν κοντινό γείτονα/ες τους θέλω γιατί έχω άμμεση αλληλεπίδραση περιβαλλοντολογική)
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Ο τίτλος του θέματος είναι λάθος (δεν τον επέλεξα εγώ. Απλά κοινοποιησα). Λόγο των ημερών που ζούμε λογικό είναι να πηγαίνει η συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο.

Φίλε @ISKENDER ο καθένας από εμάς απαντάει σε ένα γενικόλογο θέμα όπως αυτό εδώ, διαμορφωνωντας άποψη ανάλογα με τα δικά του βιώματα και το μέρος που ζει. Οπότε πολύ πιθανό να διαφωνούμε γιατί πολύ απλά απαντάμε στην ουσία σε διαφορετικά πράγματα.
Εγώ για παράδειγμα ακούγοντας την λέξη συνεταιρισμος (κανένας δεν τους απαξιωσε. Μόνοι τους το καταφεραν) που αναφέρεις , μου γυρνάει το μάτι ανάποδα (δεν διαφωνώ με την ιδέα αλλά έτσι όπως την κατάντησαν. ...... ) γιατί μου έρχονται στο μυαλό οι αγροτικοί συνεταιρισμοι στην Κρήτη που κάποια λαμογια τρώγανε τις επιδοτήσεις για το λάδι, η μου έρχονται στο μυαλό κάποιοι οικοδομικοι συνεταιρισμοι που έχουνε χτίσει όλα τα δάση (πχ ιποκρατιος πολιτεία στην Πάρνηθα).

Όσο για την άποψή του WWF για τον 4280/2014 πάτα στο Google 《ποια η γνώμη του wwf για τον νέο δασοκτονο νομο》και θα τα βρεις όλα. Εναλλακτικά υπάρχει και παλιότερο θέμα εδώ στο φόρουμ.
Εγώ δεν έχω καμία όρεξη να κάνω τον δικηγόρο του wwf (ούτε και αυτό με έχει αναγκη) γιατί δεν είμαι στο wwf απλά έχω πάρει μέρος σε κάποιες δράσεις και μου στέλνουν ενημερωτικά μειλς όπως αυτό του πρώτου μηνύματος.

Αν ρωτάς την δικιά μου άποψη ευχαρίστως να την γράψω.
 
  • Like
Reactions: ISKENDER


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Πήγα πριν δυο τρεις εβδομάδες στην παραλία του Μπάλου στην Κρήτη και μου ζήτησαν ένα Ευρώ εισητήριο για να την προσεγγίσω, καθώς είναι Natura, πατούρα, κάτι τέτοιο, δεν άκουγα καλά με το κράνος. Φυσικά έκανα επιτόπια και έφυγα και το κοριτσάκι της οργάνωσης με κοίταγε με απορία. Είσοδος υπάρχει και στο φαράγγι της Σαμαριάς και δεν ξέρω που αλλού.
Μου φαίνεται τραγικό και προφανώς ξεπερνάει τα όρια της συνταγματικότητας η χρέωση για πρόσβαση σε τοπία φυσικού κάλλους. Αν δεν ήταν οι ίδιοι οι οικολόγοι που τα ρουφάνε, θα ήταν οι πρώτοι που θα έτρεχαν αυτές τις καταστάσεις στα δικαστήρια.
Εκτός απ τις επιδοτήσεις του ελληνικού κράτους (0.21% του ΑΕΠ πάει στις ΜΚΟ) και τα Ευρωπαικά προγράμματα, έχουν και εθελοντές να τρέχουν, σαν τους αινστάιν εθελοντές των Ολυμπιακών αγώνων της μεγάλης μάσας.
Οπότε προσωπικά μου βγαίνει όλο το αντι-πολιτικαλυ κορεκτ μένος με όλες αυτές τις ιστορίες, ίσως και σε υπερβολικό βαθμό.....
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Δεν ξέρω αν έχεις ξαναπάει στον μπαλο, τα προηγούμενα χρόνια μέχρι το σημείο που πάει αμάξι ήταν ένα ατελείωτο και αναρχο πάρκινγκ. Φέτος αυτό που ισχύει για να μην γίνεται ο κακός χαμός ειπαν να σταματάνε τα αμάξια πιο πριν (εκεί που τελειώνει η άσφαλτος ) και ανά τακτά διαστήματα θα περνάει λεωφορείο που θα είναι τζαμπε. Για οσους θελουν να πανε μεχρι το τερμα βαλανε εεισητηριο στο παρκινγκ το τεραστιο ποσο του ενος ευρου.Παίζει και καράβι από καστελι.
(Φυσικά ο κάθε λακαμας αν μπορούσε να μοστραρει το αμάξι του δίπλα του εκεί που σκάει το κύμα θα το εκανε. )
Δεν έχω πάει φέτος και δεν γνωρίζω από πρώτο χέρι, μεταφέρω ότι έχω ακούσει.

Για το φαράγγι της Σαμαριάς υπάρχει είσοδος 5€. Το ότι το πενταευρω πάει στους οικολόγους εμένα με ξεπερνάει. Το φαράγγι είναι εθνικός Δρυμός και καλά κάνει και είναι γιατί είναι το μόνο μέρος σε ολόκληρη την Κρήτη που το φυσικό περιβάλλον έχει την μορφή που επικρατούσε κάποτε στην κρητη και αν δεν ήταν δεν θα είχε καμία διαφορά από τα υπόλοιπα βουνά που είναι ξερά με κατσίκια παντού που έχουν φάει τα πάντα.
Αυτό λοιπόν το ζωντανό μουσείο σε καμία περίπτωση δεν διατηρείται μόνο με το 5ευρω της εισόδου. Έχει τεράστια έξοδα για να διατηρηθεί.

Φυσικά δεν μου κάνει εντύπωση γιατί σαν λαός έχουμε την τάση να απαιτούμε όλα να λειτουργούν τέλεια και να είναι και τζαμπε, να πετάμε τα σκουπίδια μας από το παράθυρο του αυτοκινήτου και στο καπάκι να κράζουμε το κράτος που δεν μαζεύει τα σκουπιδια, να χτίζουμε μέσα στα δάση και μετά να κατηγορούμε τους πάντες που κάηκε το σπίτι μας, να κάνουμε κριτική και κάθε λογής "επανασταση" από τον καναπέ μας,να να να...................
Γι αυτό πάμε καταδιαολου που λένε και στο χωριό μου.
 


D

Deleted member 14614

Guest
Καλό θα ήταν να μην τους τσουβαλιάζουμε όλους. Ποιοι είναι αυτοί οι περίφημοι "οικολόγοι" που ακούμε κάθε φορά? Όποτε κάποιος έχει θέμα, λέει το κλασικό ότι φταίνε οι "οικολόγοι που τα τρώνε", "οι οικολόγοι της Εκάλης", κλπ. Όνομα δεν έχουν? Ή απλά, επισήμως, ναι μεν έχουμε πρόβλημα με όσους κάνουν λαμογιές με τον μανδύα της οικολογίας, αλλά ενδόμυχα δεν γουστάρουμε και πολλά πολλά με όποιον έχει κάποια ευαισθησία για το περιβάλλον?
Και για να το πάω και στα δικά μας, με αυτή τη "λογική" υποθέτω ότι και όλες οι φιλοζωικές είναι λαμόγια που τρώνε τα λεφτά των δήμων, έχουν στόχο την παγκόσμια κυριαρχία, κλπ, έτσι?
 
  • Like
Reactions: LaCat


LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Καλό θα ήταν να μην τους τσουβαλιάζουμε όλους. Ποιοι είναι αυτοί οι περίφημοι "οικολόγοι" που ακούμε κάθε φορά? Όποτε κάποιος έχει θέμα, λέει το κλασικό ότι φταίνε οι "οικολόγοι που τα τρώνε", "οι οικολόγοι της Εκάλης", κλπ. Όνομα δεν έχουν?
Είναι οι γνωστοί οικολόγοι, αυτοί που.... αφήνουν και τα φίδια! :ROFLMAO::rolleyes:
 




epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
65
Aθήνα
...ναι μεν έχουμε πρόβλημα με όσους κάνουν λαμογιές με τον μανδύα της οικολογίας, αλλά ενδόμυχα δεν γουστάρουμε και πολλά πολλά με όποιον έχει κάποια ευαισθησία για το περιβάλλον?
Πολύ αθωωτική άποψη αυτή, για όσους είναι φανατικοί και δεν είναι (ή δεν θελουν να είναι) στο ελάχιστο υποψιασμένοι!
Πονηρά δε καταδικαστική [ως μη (ή αντι) οικολόγους], γιά όσους καταγγέλλουν τα κακώς κείμενα!
Κι όμως αυτοί που χρησιμοποιούν και εκμεταλεύονται «όποιον έχει κάποια ευαισθησία για το περιβάλλον» είναι αυτοί που κάνουν τις λαμογιές εν ονόματι της οικολογίας!
 


D

Deleted member 14614

Guest
Αφού με τέτοια ευκολία υποστηρίζεις ότι δεν βλέπουμε τι πραγματικά συμβαίνει γύρω μας, για άνοιξέ μας τα μάτια, σε εμάς τους φανατικούς, πονηρούς (ή) και ελάχιστα υποψιασμένους... Διαφώτισέ μας με τη σοφία σου...
Αλλά, ελπίζω σε κανένα όνομα και στοιχείο. Όχι πάλι "οι οικολόγοι" κάνουν αυτό. Γιατί από γενικεύσεις έχουμε χορτάσει στην χώρα του ξερόλα νεοΈλληνα.

ΥΓ για τα κολλημένα μυαλά: Δεν είμαι μέλος καμίας ΜΚΟ και ουτε έχω κάποιο συμφέρον από αυτές. Αλλά το τσουβάλιασμα, δεν πρόκειται ποτέ να το δεχτώ. Αξιολογικές κρίσεις του τύπου "μαύρο-άσπρο", "καλός-κακός" μακριά από εμένα.
 


epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
65
Aθήνα
Αξιολογικές κρίσεις του τύπου "μαύρο-άσπρο", "καλός-κακός" μακριά από εμένα.
Μακρυά από σένα μεν, αλλα αυτό που επεσήμανα πιό πάνω το κάνουμε γαργάρα δε!

Τα λοιπά, τα περι σοφίας, ξερόλα νεοέλληνα και κολλημένων μυαλών, ώς φοβερά επιχειρήματα, δεν πρόκειται να με παρασύρουν στον προσβλητικό σου λόγο!
 


D

Deleted member 14614

Guest
Μα δεν το έκανα γαργάρα, νομίζω ότι απάντησα σε αυτό.
Το ποιος προσέβαλε ποιον, ας το αφήσουμε καλύτερα. Αλλά σέβομαι το ότι δεν θέλεις να το συνεχίσεις και σταματώ εδώ.
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Δεν τσουβάλιασα τίποτα.
Είπα συγκεκριμένα και λίγα είπα.
5 ευρώ/άτομο σε μέσο όρο 150.000 επισκεπτών = 750.000 ευρώ ετησίως !!!!
http://www.haniotika-nea.gr/93494-akouei-kaneis/
Αν πιστεύεις ότι "δεν διατηρείται μόνο με το 5ευρω της εισόδου" τότε ζούμε σε άλλον πλανήτη.
Αν πιστεύεις ότι στο κοφτήριο που λέγεται φαράγγι της Σαμαριάς δεν βγάζει τουριστικό κέρδος ο δήμος ή τα σπασμένα όποιος άλλος εμπλεκόμενος, πάλι ζούμε σε άλλο πλανήτη.
Και όμως ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ....
http://dasarxeio.com/2015/06/18/1220-1/
Απαντώντας σε ερώτηση του Μαρκογιαννάκη για το διαχειριστικό πρόβλημα του Δρυμού, και στην απορία του, πώς δεν φτάνουν τόσα λεφτά?, ο αρμόδιος υπουργός του υπενθύμισε ότι το 30% των χρημάτων πάει στους όμορους δήμους, οι οποίοι "έχουν τα δικά τους προβλήματα", και για το υπόλοιπο του πακτωλού, ένα μάτσο ασάφειες.

Και για να επανέλθω στον Μπάλο, θεωρώ ότι είναι η αρχή με το ένα ευρώ και το μπλα-μπλά της κοπελίτσας για το Νατούρα, μέχρι να φτάσει κι αυτός να ταίζει τους "όμορους δήμους" και τον "φορέα διαχείρισης". Να τους ταίζει ΑΜΕΣΑ, γιατί έμμεσα ήδη ζουνε στις πλάτες του τοπίου.

Όταν έρθετε στην Ήπειρο, θα σας πάω μια βόλτα στην Χαράδρα του Βίκου, που διατηρείται εξαιρετικά, χωρίς τσιρκολίκια ψευτοπαραδοσιακής αρχιτεκτονικής στο μέσο της διαδρομής, βόλτα που θα απολαύσετε όπως κάθε Έλληνας δικαιωματικά ΔΩΡΕΑΝ.
Είναι υποχρέωση του κράτους να φροντίζει την διατήρηση του περιβάλλοντος, βάσει του συντάγματος!
 
Last edited:


Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
Χωρίς να θέλω να κρίνω τον Μανόλο ,που τον σέβομαι και τον εκτιμώ,νομίζω πως αυτή η κουβέντα μπορεί πάρα πολύ εύκολα να εκτραπεί σε πολιτικές ατραπούς που δε συνάδουν με το χώρο ενός φόρουμ που ασχολείται με τα σκυλιά

Πολύ προσεκτικά,θα πω τα εξής

1. Την Ευρώπη δε μπορείς να την επιλέξεις μεμονωμένα και εκεί που σε βολεύει (όχι εσένα,γενικά).Αυτό πρακτικά σημαίνει πως την ίδια στιγμή που θεσμοθετημένα και εντός συγκεκριμένου νομικού πλαισίου έχεις υπό προστασία χώρους μοναδικού φυσικού κάλλους (καλή φάση),την ίδια στιγμή βάσει ευρωπαικών οδηγιών ο Έλληνας ιδιώτης απαγορεύεται ας πούμε να έχει κοτέτσι ή αγελάδα.Αυτό είναι ένα πάρα πολύ απλό παράδειγμα απαγόρευσης σε ένα ευρωπαικό πλαίσιο που προφανώς ευνοεί συμφέροντα.

2. θα πω κάτι παγιωμένο μέσα μου εδώ και χρόνια.Δε χρειάζεσαι καμία Ευρώπη για να προστατέψει τον φυσικό σου πλούτο.Αν εσύ (όχι εσύ,γενικα) είσαι κάφρος και άμπαλος,τότε καμία Ευρώπη δε θα σε σταματήσει από το να καταστρέψεις ένα υπέροχο αλλά όχι τόσο σημαντικό δάσος λίγο παρακάτω,που δεν προστατεύεται.Καταλήγουμε λοιπόν πως όλο αυτό είναι θέμα παιδείας και όχι νομικής προστασίας,γιατί νόμοι στην Ελλάδα υπάρχουν (και με το παραπάνω),δεν εφαρμόζονται όμως ή εφαρμόζονται επιλεκτικά.Η Ευρώπη δεν είναι μονόδρομος λοιπόν,αντίθετα,το να γίνουμε άνθρωποι και η κοινωνία να αποκτήσει το αίσθημα δικαιοσύνης που αποζητά είναι.

3. @sea-mol ,η Ήπειρος είναι το πιο μαγικό μέρος της Ελλάδας,hands down!Και στο λέει ξένος αυτό,με γυναίκα από τα μέρη σου

4. το πιο επικίνδυνο απόλα τα σχόλια.Σε μία Ευρώπη που συμπεριφέρεται από άσχημα για κάποιους έως εκβιαστικά και σα νταβατζής για κάποιους άλλους,καλό θα είναι κάθε κράτος να κάνει τα κουμάντα του,γιατί το μπαμ δε θα αργήσει.Και αυτό πάρτε σαν την άποψη ενός πολιτικού επιστήμονα και τίποτα παραπάνω.Με αυτό ως δεδομένο,δε με ενδιαφέρει λοιπόν η παραμονή σε μια Ευρώπη που δια νόμου σου χει σκίσει την αγροτική και γεωργική παραγωγή με αντάλλαγμα ένα νόμισμα που το χρυσοπληρώνεις,με ενδιαφέρει όμως να χτίσω συνείδηση στον Ελληνα (όχι εγώ,γενικά) να προστατεύει το περιβάλλον στο οποίο ζει (στοιχειώδες αλλά όχι αυτονόητο)& να δώσω κίνητρα για να αναπτυχθεί αυτό που μου στέρησαν σαν έσοδο οι Ευρωπαίοι τόσα χρόνια προκειμένου να αγοράζουμε γάλα σήμερα από την Ολλανδία και τη Δανία
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Αν και το παρον θέμα δεν είναι η διαχείριση των βουνών και των θαλασσών στην κρητη, ας πω και εγώ κάποια πράγματα που γνωρίζω και δεν προέρχονται από μια απλή αναζήτηση στο γκουγκλε.

1. Η σαμαρια είναι εθνικός Δρυμός άρα έχει και έναν φορέα διαχείρισης και τα έσοδα του αποδίδονται απευθείας στο κράτος. Ο φορέας δεν είναι ανώνυμη εταιρεία για να διαχειριστεί τα χρήματα από το κοφτηριο σαμαρια. Το κράτος στην συνέχεια κατανεμει τα χρήματα σε δήμους, εργαζόμενους, συντήρηση κτλ. Έτσι όπως είναι το μπουρδελο το κράτος μας σήμερα το κόβεις να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του;;; (για να λυθούν οι απορίες κάποιων περί εγκαταληψης)

2. Τα έξοδα συντήρησης μόνο κάθε άνοιξη είναι τεράστια. Στην ουσία φτιάχνονται οι υποδομές από την αρχή. Όσοι έχουν πάει και γνωρίζουν την περιοχή καταλαβαινουν τι λέω.

3. Τα περί μαρκογιαννακη δεν θέλω να σχολιάσω γιατί πάλι στα πολιτικά θα πάει η συζήτηση και αν σχολιάσω θα γίνω κακός.

4. Το τι έξοδα έχει για να συντηρηθει όλο αυτό δεν μπορεί να το καταλάβει κάποιος αν δεν έχει διασχίσει την διαδρομή.

5. Τα "τσιρκολικια ψεφτοπαραδοσιακης αρχιτεκτονικης" είναι το χωριό σαμαρια που έμεναν άνθρωποι εκεί και ήταν ξυλοκόποι στο επάγγελμα. Οι τελευταίοι έφυγαν όταν έγινε Δρυμός. Σήμερα είναι όπως και όταν ήταν ζωντανό χωριό και απλά ανακενιστηκε και συντηρείται σαν χώρος ξεκούρασης.

6. Και εγώ ήμουν και ίσως είμαι ακόμα αρνητικός στο πενταευρω όταν πρώτο ήρθα στα Χανιά αλλά ρώτησα, έμαθα, μίλησα με κάποιους ανθρώπους και και δεν κριτικαρω τα πάντα χωρίς να γνωρίζω.
Και στην τελική το να διασχίσει κάποιος την σαμαρια πρέπει να πάρει το λεωφορείο από τα Χανιά μέχρι τον ομαλό, να φάει ένα οκτάωρο περπατώντας, να ξεσκιστεί στα κοψίδια στην Αγιά ρουμελη στο τέρμα της διαδρομής, και αν δεν μείνει το βράδυ εκεί να πάρει όπως και να χει το καράβι για Σφακιά που είναι η μόνη διαφυγή αφού δεν πάει αμάξι στην Αγιά ρουμελη και από Σφακιά λεωφορείο για Χανιά. Στην καλύτερη ένα 50 ευρώ στην ξεφτίλα. Θα κολλήσει στο 5ευρω της εισοδου;;;


7. @sea-mol Ο βίκος είναι όλα τα λεφτά αλλά μιλάμε για διαφορετικά πραγματα και καλό είναι να μην γίνονται ανούσιες συγκρίσεις.

8. Τον μπαλο τον αφήνω στην απέξω γιατί παρόλο που έχω ακούσει κάποια πράγματα δεν το γνωρίζω καλά το θέμα. Αλλά χάλασες κάνα κοσαευρω μόνο στις βενζίνες για το πήγαινε έλα και για ένα ευρώ δεν είδες αυτό το καταπληκτικό μερος; κρίμα. Όταν ξανάρθεις έλα να πιούμε κάμποσα κιλά τσικουδιά και μετά να είσαι σίγουρος πως δεν θα σε νοιάζει πράμα.

9. @Chris K.A. συμφωνώ απολυτα
 
Last edited:
  • Like
Reactions: ISKENDER


epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
65
Aθήνα
Nα πω και γω μια ιστοριούλα απ τις πολλές, έτσι για ναχουμε να λεμε...
Μια φορα κι εναν καιρό, πριν αρκετα χρόνια, μια οικολογική οργανωση μεγαλης διεθνούς εμβέλειας, ξαφνικα ενεργοποιήθηκε απαιτωντας να καταργηθουν αμεσα τα αζωτουχα χρωματα βαφης υφασματων και δερματων ώς επιβλαβή για τη δημόσια υγεια. (μετα από την παρουσίαση επιστημονικών μελετων που όλως τυχαίως έγιναν και «ετυχε» να βγουν εκεινη την εποχή.
Η ευρωπαϊκή επιτροπή (έχουσα ως γνωστον οικολογικες ευαισθησίες) με συνοπτικές διαδικασίες τα απαγόρευσε εν μια νυκτί.
Το ότι η μονη εταιρια που ειχε μόλις (ακριβώς πριν την καμπανια των «οικολόγων») βρει άλλα ειδη βαφης να τα αντικαταστησουν ήταν η Bayer, ενω οι άλλοι ανταγωνιστες βρεθηκαν προ τετελεσμενων γεγονότων αφου θα χρειαζοντουσαν περισσότερο χρονο ερευνων, ειναι υποθετω τυχαίο για «όποιον έχει κάποια ευαισθησία για το περιβάλλον»
Ενώ πάλι «ό ξερόλας νεοέλληνας», «το κολλημένο μυαλό», αυτος που λέει «σοφίες» και φυσικα που «ενδόμυχα δεν γουστάρει και πολλά πολλά με όποιον έχει κάποια ευαισθησία για το περιβάλλον» μπορει να σκεφτηκε ιστοριες συνωμοσίας, όπως ότι υπηρξε «ευγενες σπρώξιμο» για να ξεκινησει το θεμα και φυσικα «μεγαλη ευγνωμοσύνη» εκ μερους της Βayer, μετά το επιτυχές αποτελεσμα!

Α! Η οικολογική οργανωση, αλιεύει «μελη» μεχρι και με καταχωρήσεις με «έντυπο υποβολής αιτήσεως μελους» σε παιδικα περιοδικά.
Μονο που αυτα τα πολυπληθη μελη ειναι μόνο για να αυξανουν την ισχύ της, ενώ τα μελη που εχουν δικαιωμα ψηφου και εκλεγουν το διοικητικό συμβουλιο (που αποφασιζει τις δρασεις και νέμεται φυσικα το νόμιμο κρατικό παραδάκι) ειναι το ελάχιστο που απαιτει ο νόμος. (για τα «τυχερά» δεν γίνεται λογος)
Για τους εθελοντές της δεν θελω να πω! Ας προβληματιστούν οι ίδιοι!

Αλλα ειναι δυνατον; Μαλλον ειναι αθώο! Αφού ως γνωστόν, μόνο οι Ελληνες είναι διεφθαρμένοι! Οι άλλοι «πολιτισμενοι» είναι άσπιλοι και αμόλυντοι! Εξ αλλου δεν μπορει εδώ να τους προσαψει κανεις τιποτα, αφου πραγματικα τα αζωτουχα χρωματα βλαπτουν την δημοσια υγεία!...

Συνεχίζεται... (με άλλες ωραίες ιστορίες αγνότητας και άδολης οικολογίας της αλλοδαπής και της ημεδαπής)
 
Last edited:


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Ιστορίες άμα θέλουμε να λέμε, θα έχουμε όλοι να λέμε εναντίον όλων και σε όλα και θα γράφουμε ωωωωρες ατελείωτες. Όχι ότι διαφωνώ με την ιστορία που γραφεις, αλλά δεν είναι εκει το θεμα.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.116
Μηνύματα
895.852
Μέλη
19.925
Νεότερο μέλος
vicky1981