Ποιμεν. καυκάσου... για φύλακας ...


nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.179
1.000.000.018
ATHENS
Το επόμενο σκυλί μου θα ήθελα να είναι ποιμενικό καυκάσου καθώς τα άλλα σκυλιά μου, αν και πολύ έξυπνα, δυστυχώς δεν είναι "φύλακες".Είμαι σε περίοδο αναζήτησης πληροφοριών για τα καυκάσου.Κάθε βοήθεια δεκτή Smile .
Φιλικά, Νίκος
καθε βοηθεια δεκτη οπως ειπε και ο Νικος.......εγω μονο να ρωτησω το εξης...τι ειναι αυτο που σε κανει να πιστευεις πως τα καυκασου ειναι καταληλα για φυλακες?
εχεις ασχοληθει και με αλλες ρατσες ..η σου αρεσουν τοσο πολυ τα συγκεκριμενα σκυλια..??
 


nickall13

New Member
20 Ιουνίου 2006
4
0
Καταρχάς καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.Όσον αφορά τα καυκάσου μάλλον δεν εκφράστηκα σωστά :oops: .Δεν ξέρω αν είναι φύλακες αλλά θέλω το επόμενο σκυλί μου να έχει την ικανότητα αυτή.Η αλήθεια είναι πως όταν πρωτοείδα καυκάσου ξετρελάθηκα.Τώρα αρχίζω να μαζεύω πληροφορίες για αυτά γιατί μέχρι το άλλο καλοκαίρι λέω να έχω αγοράσει σκύλο. Δεν μπορώ να με χαρακτηρίσω ως γνώστη σε θέματα σκυλιών αλλά η μέχρι τώρα εμπειρία μου μου λέει πως τα σκυλιά που ως ράτσα χρησιμοποιούνταν ως τσοπανόσκυλα έχουν ανεπτυγμένο το ένστικτο της φύλαξης.Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως έτσι εξασφαλίζεις την επιλογή ενός φύλακα.Ίσως να κάνω και λάθος αλλά γι'αυτό υπάρχει το forum :D
Φιλικά, Νίκος
 


nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.179
1.000.000.018
ATHENS
....μαλλον εγω nickall13 δεν εκφραστηκα σωστα...
...απο την μικρη μου εμπειρια που ειχα με ενα θηλυκο καυκασου ...ενος φιλου.. θα ελεγα οτι τα καυκασου ειναι ζωα ..νωχελικα..και οτι κανουν το κανουν λες και το κανουν με το ζορι....οι ποιμενικες τους ομως καταβολες ...καταδιαστηματα εμφανιζονται βλεποντας ενα τελειως διαφορετικο ζωο γεματο ενεργεια και ορεξη....
πιστευω πως ναι καποτε μπορει τα καυκασου να ηταν αξιολογοι φυλακες ...(βλεπε ελληνικους ποιμενικους....την στανη με τα ζωα δεν μπορεις να το πλησιασεις εαν υπαρχει σκυλος!!!!!) αλλα οι εκθεσεις μορφολογιας εχουν αλλοιωσει καποια χαρακτηριστικα τους ..
αντικειμενικα ειναι ενας πολυ εντυπωσιακος σκυλος...μια φυλη αρχαια που θα γινει ενα πολυ καλος συντροφος της οικογενειας...
 


S

SwkDoG

Guest
Φίλε nickall13 όπως θα διαβάσεις και σε άλλες δημοσιεύσεις για να διαλέξεις σκύλο παίζουν ρόλο αρκετοί παράγοντες.

Από όσα κατάλαβα εσύ έχεις ήδη 3 σκυλάκια οπότε σημαντικός για εσένα είναι και ο παράγοντας συμβίωσης αυτών των σκύλων με αυτόν που σκέφτεσε να αποκτήσεις.

Επίσης ο χώρος που θα ζει και θα "κινείτε" ο καινούργιος σκύλος (πάντα σε σχέση και με τους άλλους 3).

Ακόμα σημαντικό είναι και το τι έχεις εσύ στο μυαλό σου όταν λες "φύλακας" και "φύλαξη"?

Και πάρα πολλά άλλα...

Τώρα όσον αφορά τα Καυκάσου (για τα οποία έχω άποψη και σχετική εμπειρία) θα σου πω πως έχουν ένα τυπικό ποιμενικό (τσομπάνικο είναι μια λέξη που ταιριάζει περισσότερο :D ) χαρακτήρα,δηλ. σκυλιά "καχύποπτα" και επιφυλακτικά,με ανεπτυγμένη κυριαρχικότητα και κτητικότητα χώρου και πραγμάτων.
Τα παραπάνω σε συνδυασμό με πολύ μεγάλο μέγεθος και δύναμη τα κάνει μάλλον σκυλιά για έμπειρο ιδιοκτήτη που ξέρει "τι θέλει" και "τι πέρνει".
Αν λοιπόν είσαι τα παραπάνω μπορεί να καταφέρεις να έχεις έναν ποιμενικό του Καυκάσου καλό φύλακα και ιδανικό σύντροφο,αν όχι απλά θα έχεις ένα "μεγάλο" πρόβλημα.

Είσαι πάντως σε πολύ καλό δρόμο μια που φροντίζεις πρώτα να ενημερωθείς και μετά να "δράσεις".
Συνέχισε να ζητάς και να συζητάς γνώμες και με άλλους που θεωρείς ότι θα σε βοηθήσουν (εκτροφείς,κτηνιάτρους,ιδιοκτήτες,κλπ.)...και φυσικά με εμάς :D ...και πιστεύω θα καταλήξεις κάπου.
 


nickall13

New Member
20 Ιουνίου 2006
4
0
Καλησπέρα παιδιά :) .Λοιπόν, καταρχάς να πω στον oscar πως απαραίτητο στοιχείο του σκυλιού που θα επιλέξω είναι να μπορεί να γίνει πολύ καλός σύντροφος της οικογένειας.Μ'αυτά που μου είπες με προβλημάτισες...Περνώντας τώρα σε σένα SwkDoG, αφού σε ευχαριστήσω για το καλωσόρισμα και το ενδιαφέρον, πρέπει να σου πω πως συμφωνώ απόλυτα με τα σχόλιά σου.
Καταρχάς όταν λέω φύλακα, εννοώ (κυρίως) ένα σκυλί που θα με ειδοποιήσει όταν εντοπίσει "κάτι" και που αυτός που θα το βλέπει θα το σκεφτεί λίγο να περάσει την μάντρα.
Η συμβίωση με τα άλλα 3 σκυλιά μου (Ναόμι, Βίκτωρας και Ζούμπι) με απασχολεί πάρα πολύ. Και τα 4 θα ζουν χωρίς αλυσίδα σε ένα κτήμα 5 στρεμμάτων στο σπίτι μου στη Χαλκίδα (βασική κατοικία μόλις τελειώσει η φοιτητική ζωή).
Αυτό το καχύποπτο και επιφυλακτικό του χαρακτήρα των τσομπάνικων είναι που με έχει κερδίσει από το πρώτο μου κόλλεϋ την Ντόνα.Αλλά το Καυκάσου φαντάζομαι πως είναι τελείως διαφορετικό κεφάλαιο.Γι'αυτό θέλω να το ψάξω πολύ πριν καταλήξω σε ράτσα.Αν έχετε και κάποια άλλη ράτσα στο μυαλό σας ευχαρίστως να την ακούσω (π.χ. ελληνικός ποιμενικός).Ευχαριστώ πολύ.
Φιλικά, Νίκος
 


S

SwkDoG

Guest
nickall13 όποιο σκύλο "φύλακα" και να πάρεις δεν θα αποφύγεις στο 100% τους καυγάδες με τα υπόλοιπα αφού ένας "σκύλος-φύλακας" είναι από φύση κυριαρχικό ζώο,βέβαια στο χέρι σου είναι,με την κατάλληλη εκπαίδευση και "επίβλεψη" να είναι λίγοι και μικρής "έκτασης".

Το Καυκάσου δεν έχει καμία σχέση με το Κόλευ!
Μοιάζει αρκετα με τον Ελληνικό ποιμενικό σε χαρακτήρα αλλά και τα 2 αυτά ζώα δεν είναι και στην κορυφή της λίστας "Σκυλιά φύλακες".

Το να σου προτείνουμε εμείς σκύλο δεν ξέρω κατά πόσο είναι "σωστό",ο καθένας μας έχει τον δικό του "έρωτα"... :D
Εκτός από Καυκάσου και Ελληνικό ποιμενικό τι άλλο περιέχει "η λίστα" σου?...Έχεις άλλες συμπάθειες?
 


nickall13

New Member
20 Ιουνίου 2006
4
0
Μήπως ξέρετε κανένα link με ράτσες ώστε να ψάξω για το τι μου αρέσει και μετά να περάσω στο τι μου κάνει (και του κάνω);Ευχαριστω.
Φιλικά, Νίκος :)
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.600
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3