Ποιος σκυλος σας προκαλει δεος στην θεα του?εχετε τραυματικη εμπειρια με σκυλο?

Status
Κλειδωμένο θέμα

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
τώρα τι κόλπο είνα αυτό???
αλλάζουμε τον τίτλο και βγαίνουμε όλοι όφ τόπικ ???????

Τραυματικές εμπειρίες με σκύλους έχω καθημερινά
Πεινασμένα αποβιταμινωνμένα αδέσποτα με εμφανή ίχνη κακοποίησης
Νεκρά σκυλιά πατημένα στην άσφαλτο
με αποτέλεσμα να μην συγκρατώ τα νευρα μου όταν υποψιάζομαι ανευθυνους ιδιοκτήτες

Δέος μου προκαλούν πολλές φυλές που η εκτροφή τους αποσκοπούσε και στην πρόκληση δέους όπως bull mastiff - rottweiler - cane corso και λοιπές φυλές φύλαξης και αποτροπής εισβολής

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
φαντασία μου πλανευτρα είσαι η πιοοοο μεγάλη ψευτρα :lol:
εσύ περιπαίζεις το πολύ σοβαρό θέμα με την επικινδυνότητα των σκύλων
όλοι τρακάραμε κάποτε. ξέρεις πολλούς με φοβία στα αυτοκίνητα?
όλοι πέσαμε με το ποδήλατο κάποτε, ξέρεις κανέναν με ποδηλατοφοβία?
όχι φαντάζομαι
γιατί ? γιατί κανείς δεν δικαιολόγησε στο "θύμα" τέτοια φοβία-κανείς δεν είπε σε παιδάκι "φάε γιατί θα σε βάλω να κάνεις ποδήλατο" ή "πρόσεξε αυτό το ποδήλατο μπορεί να σε ρίξει και να πάς στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις"
οι φοβίες πηγάζουν απο στερεότυπα
και εμείς με τέτοια θέματα τροφοδοτούμε τα στερεότυπα αυτά-περιπαίζουμε την ανθρώπινη ψυχολογία

:)

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.588
849
Ξεσσαλονικη!!!
στα παιδακια λεγανε ,φαε γιατι θα σε φαει ο κακος ο λυκος.ναι ,ξερω πολλους που τρακαρανε κ εχουν φοβια με αυτοκινητα κ οχι ,εγω δεν περιπαιζω τιποτα.προσπαθω να δω το θεμα ,ετσι ακριβως οπως εχει κ οχι να φανταστω κ να βαλω στο κεφαλι μου κατι αρνητικο.στην τελικη αν μπει καποιος εδω μεσα κ διαβασει μονο τον τιτλο κ 5 ποστ,ειναι αξιος της γνωμης που θα παρει.δεν θα γραφουμε σε καθε ποστ για μαλακες ιδιοκτητες ,μηπως κ ο τεμπελης αναγνωστης τυχει κ διαβασει καποιο απο αυτα.οποιος θελει να ενημερωθει ενημερωνεται.

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Χαχαχαχαχα! :D :D

Ρε σεις πως μου ξεφευγουν πάντα τέτοια μαργαρητάρια θέματα?!!!!

Στην ουσία του θέματος (έχει?) δεν θα μπώ.
Θα πώ μόνο οτι προσφέρω τον Allegro για δωρεάν κοινωνικοποίηση ανθρώπων όποτε θέλεις Lindaki.
Αν ο Allegro δεν σε κάνει να αλλάξεις γνώμη για την ράτσα, τότε η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! :D :D

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Έχεις δίκιο lawrence. Όντως υπάρχουν άνθρωποι με 1-2 ίσως και παραπάνω σκυλιά που παρόλα αυτά έχουν φοβίες.
Όποιος ασχοληθεί όμως λίγο σοβαρότερα με το θέμα σκύλος δεν μπορεί παρά να καταλήξει στο οτι καμία ΡΑΤΣΑ δεν είναι επικίνδυνη.
Κατηγορίες και περιπτώσεις ΝΑΙ. Αλλά ΡΑΤΣΑ ΟΧΙ!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.588
849
Ξεσσαλονικη!!!
το πως το συνδιαζει ο καθε ενας στο κεφαλι του ειναι διαφορετικο ρε παιδια.δεν εχει μονο δυο επιλογες αυτο , η ετσι η αλλιως...παρα πολλοι ανθρωποι φοβουντε ρατσες κ η αιτια ειναι ισως ο ενας κ μοναδικος σκυλος αυτης της ρατσας που συναντησαν.φυσικα σε αυτο συμβαλει κ η ελλειψη ενημερωσης αλλα κ η διαθεση του ατομου για γνωση πανω στο θεμα.δεν μπορω να ανοιξω κανενος το κεφαλι κ να τα βαλω μεσα.θελει διαθεση απο ολες τις πλευρες.αλλα απο εκει κ υστερα,δεν μπορω να κατηγορησω εναν ανθρωπο επειδη ετσι του σφινωθηκε κατι στο κεφαλι.θα προσπαθησω να τον βοηθησω αλλα ως εκει.κ φυσικα δεν πιστευω οτι μεσω αυτης της κουβεντας θα καταδικασουμε σκυλια κ ρατσες.μιλαμε για κατι που υπαρχει αναμεσα μας.με το να μην το βλεπουμε η να κανουμε πως δεν υπαρχει δεν θα κερδησουμε τιποτα.

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
φυσικα σε αυτο συμβαλει κ η ελλειψη ενημερωσης αλλα κ η διαθεση του ατομου για γνωση πανω στο θεμα....θα προσπαθησω να τον βοηθησω αλλα ως εκει.
Συμφωνώ απόλυτα.
Και είπαμε ΔΩΡΕΑΝ :D :D

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
σε άλλους προκαλεί δέος, εγώ θέλω να του δώσω ενα φιλί στα μούτρα....

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
σε άλλους προκαλεί δέος, εγώ θέλω να του δώσω ενα φιλί στα μούτρα....
Κι εγώ, Γιώργο.

Παλιά, ανομολόγητη, αγάπη...
Και, ξέρεις κάτι περίεργο?
Οσες ευκαιρίες είχα για φιλιά στα μούτρα μέ ένα rottweiler, δεν διαψεύστηκα ποτέ!

Υ.Γ. Δέος μου προκαλεί, όμως. Οπως και αρκετές άλλες φυλές... Μεταξύ των οποίων θα ήταν και το bullmastiff, μέχρι πρότινοις. Από την άλλη, δέος (και όχι φόβο, με την κοινά αποδεκτή έννοια) μου προκαλούσε και ο ...πατέρας μου...

Last edited:

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Aν και δεν υπαρχει αδικο σε καμια πλευρα, θα γειρω προς την προσεγγιση του Lawrense gr. Ολοι μπορει να εχουμε την αποψη μας, αλλα δεν ειναι σωστο να ακυρωσουμε το θεμα. Για αλλους ισως η πραγματικοτητα ειναι διαφορετικη, και εστω οτι δεν ευθυνονται σκυλοι αλλα ιδιοκτητες αλλαζει κατι αυτο στην ψυχολογια αυτου που φοβαται? Γιατι υπαρχει κανενας απο εσας τον απαξιωσει για την σταση του, που να μπορει να τον διαβεβαιωσει οτι το επομενο σκυλι που θα συναντησει ασχετου ρατσας, θα ειναι ο καλυτερος χαρακτηρας του κοσμου? Ή ανηκει στον καλυτερο ιδιοκτητη? Γιατι, παψανε με μιας οι κακοι ιδιοκτητες? Το θεμα ειναι ΥΠΑΡΚΤΟ και αρα ειναι δευτερευον το αν εχει δικιο καποιος, ή αδικο. Εδω μαλλον θα πρεπει να γινει μια καταγραφη μεσω των απαντησεων, και οχι κραξιμο οσων εχουν αλλη αποψη ή τραυματικες εμπειριες καλως ή κακως...

Τελος δεν μπορουμε να αναμενουμε απο εναν ξενο ασχετο, να εχει την ιδια αποψη για τον σκυλο μας με εμας που τον ξερουμε και εχουμε σχεση στοργης μαζι του. Αυτο ισως μπορει να γινει μετα απο γνωριμια. Ειναι κανεις απο εσας δηλαδη που δεν φοβαται τα σκυλια και ανοιγει μια αυλοπορτα και μπαινει μεσα ενω υπαρχει Ροτβαϊλερ...?

Στο θεμα τωρα: Σε ηλικια 4,5 ετων, καποια αδεσποτα με τρομαξαν και επεσα κατω φοβηθηκα και εβαλα τα κλαματα. Ευτυχως υπηρχαν και αλλα μεγαλυτερα παιδια διπλα και τα διωξανε. Δεν φοβομουν ομως απο εκει και περα τα σκυλια. Στα 7 πηραμε σκυλο στην οικογενεια για 1,5 χρονο. Στα 28 με δαγκωσε pitbull στο δεξι χερι και τα σημαδια τα βλεπω ακομη και σημερα μετα απο 14 χρονια. Σε λιγο καιρο θα ξαναπαρω σκυλο.
Θεωρω φοβιστικα απο θεμα εμφανισης και μονο, τα Ροτβαϊλερ-ΚανεΚορσο-Μαστινο και τα παρομοια...

Last edited:

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
39
Πειραιας
Δεν φοβάμαι κανένα άλλο ζώο
Μόνο τον άνθρωπο

κανένα ζώο δεν είναι τόσο ύπουλο - μισαλλόδοξο - μνησίκακο όσο εμείς

όλα τα ζώα καθιστούν απ την αρχή της επαφής σαφέστατο το τι ζητούν και τι δεν θέλουν σε μιά σχέση
αποκλείεται να σε πλησιάσουν όλο χαρές με απώτερο σκοπό να μάθουν τα ευαισθητα σημεία σου

το όλο θέμα είναι λυπηρό και θεωρώ πως πρέπει να κατακλυστεί απο πόστ αντίστοιχα του δικού μου

Αγαπητε φιλε,οπως καθε σκυλι αγαπαει και προστατευει καθε μελος της αγελης-φυλης του,ετσι πιστευω πως και συ πρεπει να δεις με αλλο ματι την φυλη σου.Αν δεν αγαπας τον ανθρωπο,τοτε δεν μπορεις να αγαπησεις και τον σκυλο.

Μην μας κανει η αγαπη για τα ζωα να ξεχναμε αυτο το ον που εχει την περισσοτερη αναγκη...τον ανθρωπο.
Αν το σκεφτεις καλα θα δεις πως εχει μεγαλη αναγκη απο βοηθεια,πιο πολυ ακομα και απο ενα σκυλο...
Οι ακραιες τοποθετησεις ποτε δεν εκαναν καλο πουθενα...

Η ισορροπια πιστευω ειναι το παν...

Αγαπα εναν σκυλο οπως αγαπας τους γυρω σου...για μενα αυτο ειναι το πιο σωστο...

Φιλικα,
William.

Y.Γ.Απλα ''θιχτηκα'' λιγο σαν μελος της ανθρωπινης φυλης, μιας και ειπωθηκαν ασχημα πραγματα(που ισχυουν για πολλους οντως) αλλα οχι για το συνολο της φυλης μας.( π.χ.το pitbull με δαγκωσε-ολα τα pitbull ειναι αγρια και δαγκωνουν),τετοια γενικευση εκανε ο φιλος παραπανω για το ανθρωπινο ειδος.

Last edited:

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
( π.χ.το pitbull με δαγκωσε-ολα τα pitbull ειναι αγρια και δαγκωνουν),τετοια γενικευση εκανε ο φιλος παραπανω για το ανθρωπινο ειδος.
Για ποιον φιλο μιλας εδω William? Γιατι κατι σχετικο με pitbull εγραψα και εγω, αλλα καμια σχεση...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
για εμένα λέει και τον προσκαλώ σε ένα ανθρωποφόρουμ να το συζητήσουμε :)
ο ισχυρισμός μου είναι ΄"κανένα ζώο δεν είναι τόσο ύπουλο - μισαλλόδοξο - μνησίκακο όσο εμείς"
και ο φίλος μου έχει στοιχεία ότι υπάρχουν κάποια άλλα ζώα που μας ξεπερνάνε, προφανώς....:)
σιγουρός ???

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
39
Πειραιας
ο ισχυρισμός μου είναι ΄"κανένα ζώο δεν είναι τόσο ύπουλο - μισαλλόδοξο - μνησίκακο όσο εμείς"
και ο φίλος μου έχει στοιχεία ότι υπάρχουν κάποια άλλα ζώα που μας ξεπερνάνε, προφανώς....:)
σιγουρός ???
Καμια σχεση με αυτο που λες...κανενα ζωντανο πλασμα στη γη δεν ειναι ''υπουλο-μνησικακο-μισαλλοδοξο''...κανενας δεν ξεπερναει κανεναν...απλα ειμαστε διαφορετικοι και με βαρυ φορτιο στους ωμους μας απο αρχης κοσμου...γι'αυτο και τα κανουμε σαλατα ωρες ωρες.

Οπως ενα σκυλι αν μεγαλωσει λαθος εχει προβληματα συμπεριφορας,ετσι και ενας ανθρωπος με ασχημα παιδικα χρονια,κομπλεξ και ασχημα βιωματα διαμορφωνει κακο χαρακτηρα...

Φιλε,kokoni ,ολοι μας εχουμε πληγωθει απο ανθρωπους,ολους μας εχουν στεναχωρεσει συμπεριφορες αλλων αλλα αυτο δεν σημαινει πως η ''ρατσα'' μας ειναι για πεταμα...

Σε μια εποχη που ο ανθρωπος ακροβατει μεταξυ μανιας και καταθλιψης,ο ανθρωπισμος πρεπει να παρει παλι τα ηνια...Δεν νοειται φιλοζωος χωρις πρωτα να αγαπαει τους ανθρωπους( εκτος και αν εγινε φιλοζωος λογω ψυχολογικων τραυματων και το εριξε στη φιλοζωια...)...
Γι'αυτο σας λεω ας βοηθαμε και ας αγαπαμε τους γυρω μας και θα δειτε αμεσως και τον θετικο αντικτυπο των πραξεων αυτων και στα ζωα γυρω μας...ολα συνδεονται...
Καποιος που ξερει να φερεται σωστα σε αυτους που αγαπαει, τοτε ξερει να φερεται σωστα και σε ενα σκυλο,trust me.

Φιλικα,
William.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
η δημοσκοπηση δεν θεωρω πως εχει νοημα να παραμεινει ενεργη.

εαν θελετε να κανουμε ενα νεο θεμα πολυ ευχαριστως.

βρειτε ενα τιτλο για το νεο θεμα που -ισως- σας απασχολει και θα μεταφερω τα αναλογα ποστ.

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Lawrence-gr Πραγματικά μη κουράζεσαι αγαπητε άλλο, αυτα που είπες ήταν κατανοητα για όσους θέλουν να τα καταλάβουν, δεν υπάρχει λόγος να αναλώνεσαι για έναν

ICE σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, με κάλυψες και συμφωνω

William επίσης συμφωνώ αυτη η υστερική ειθετικότητα προς τον άνθρωπο δεν με εκφράζει καθόλου σε λίγο θα νομίζω ότι θα πρέπει να αρχίσω να γαυγίζω για να συννενοούμε.

Ευχαριστώ πολύ το φόρουμ που αλλάξανε τον τίτλο με εκφράζει απόλυτα σε αυτό που ήθελα να ρωτήσω.
Δεν αναφέρθηκα σε χαρακτήρες σκύλων, ούτε βρωμοιδιοκτητών παλιανθρώπων, μιάσματα της κοινωνίας και άλλες τέτοιες αμπελοφιλοσοφίες, ούτε πέρασε το μυαλό μου απο διαδικασίες ψυχανάλυσης και παρεξηγήσεων. Η αλήθεια είναι ότι τις είχα τις αμφιβολίες μου πριν το ανοίξω το ανθρωπομορφωφο τερατώδες θέμα και το φοβήθηκα λέω αυτο, αλλά λέω πάλι, μπας και....(Τι είχες Γιάννη; -Κουκιά σπέρνω..)

Επίσης τι κακό έχει να πεις ότι σε δάγκωσε κάποτε σκύλος, αλλά είσαι ένας τόσο δυνατός άνθρωπος (μισητη φυλη βέβαια κατα τα άλλα που εδώ απαγορεύεται να την αναλύουμε και πολύ) που το ξεπέρασες και συνεχίζεις να αγαπάς τα ζωάκια.

Θα ήταν περίεργο να το δει κάποιος αυτο το θέμα που φοβάται τα σκυλιά να δαβάσει κάποια 2-3 περστατικά και να ξεπεράσει το φόβο του; (Αχ ναι!Εδω δε βοηθάμε ανθρώπους, τους μισούμε γιατι τους φοβόμαστε! :mad: )
Θυμάμαι ακόμα μια ιστορία ενός μέλους δε θυμάμαι πως το λένε, που είχε τόσο τραγικές εμπειρίες απο σκυλιά (ακοινωνικοποίητα, επιθετικα, απειρία) απο δικό τους λάθος φυσικά, αφού και ο πατέρας του τα μισούσε, και αναζητούσε πάλι σκύλο. Προσωπικά μου έκανε εντύπωση (αλλά μάλλον εδω έχει σημασία τι κάνει εντύπωση σε μένα, αλλά στο σκύλο μόνο!Να μπορούσε να μας το πει κιολας θα ανοίγαμε άλλο ένα σκυλοφόρουμ την ίδια στιγμή! )

Θα πάθω αυτοκτονικό ιδεασμό :maria::paja1:

Και εμενα τώρα που το βλέπω αν είναι να συνεχιστει σε αυτο το στύλ, κλειδώστε το να μη το βλέπω!

Allegro το καταλαβες ε;; :) Για σενα το άνοιξα το θέμα για να κερδίσω μια συνάντηση με τη Λερίτσα σου, το έχω κατα συμπαθήσει αυτο το σκυλί, όσο κι αν το φοβάμαι μέσες άκρες..:-|

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.326
Μέλη
20.093
Νεότερο μέλος
Melenia78