Ποιός εκπαίδευσε τον σκυλο σας?

Ποιός εκπαίδευσε τον σκύλο σας?

• επαγγελματίας εκπαιδευτής

Votes: 21 28,0%
  • ερασιτέχνης γνωστός

Votes: 0 0,0%
  • εγώ ο ίδιος

Votes: 44 58,7%
  • κανένας

Votes: 10 13,3%

• Total voters
    75

merenta

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
221
1
ΔΡΑΜΑ
μόνη μου και εγώ, ξέρει τα βασικά, όχι πιπί και κακά στο σπίτι περπατά πάντα κοντά μου ακόμα και χωρίς λουρί, ακούει στο στοπ όταν πρέπει να περάσουμε τον δρόμο και γενικά αν δει άλλο ζωάκι στο δρόμο δεν το σκάει (σε δρόμους με πολύ κίνηση την έχω πάντα δεμένη γιατί ποτέ δεν ξέρεις) και μετα το κάτσε που είναι απο τα απλά.
το μόνο που δεν μπορώ να της αλλάξω είναι να μην κοιμάται στο κρεβάτι μας:)

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
συγνωμη αλλα επειδη μολις μπερδευτικα...

η δημοσκοπηση δεν ειναι για "το ποιος εκπαιδευσε" τον σκυλο μας οσον αφορα την βασικη υπακοη?

γιατι κατα τα αλλα και εγω μονος μου εχω εκπαιδευσει τον Τορο σε πολλα.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εξαρταται με τι είναι ο καθενας ικανοποιημενος.

Εάν η Αναστασια πχ ζει αρμονικα με την Μερεντα χωρις προβληματα και γνωριζει το σκυλακι τις βασικες εντολες, τοτε για την Αναστασια είναι εκπαιδευμενο.
Εάν αυτό της φτανει, εμενα που ξεκινησα την δημοσκοπηση μου περισσεύει.

Εσυ παλι Θοδωρη, εμαθες μεν καποια πραγματα στον Τορο, αλλά ο εκπαιδευτης του μαθαινει περισσοτερα και σε αυτόν βασιζεσαι τωρα. Αρα ψηφιζεις εκπαιδευτης.

Αν ρωτουσα καθαρα για Β/Υ με την ακριβή σημασια της και τέλεια στην πραξη, τοτε μαλλον θα ηταν αρκετα λιγοτερες οι απαντησεις «εγω ο ιδιος».

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Ε και γω το "εκπαίδευση" δεν εννοώ ούτε καταλαβαίνω το να υπάρχει το σκυλί μέσα στο σπίτι γενικώς.
Τώρα βέβαια, για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι ο όρος εκπαίδευση και πώς το θεωρεί ο καθένας μα αναγκαίο είναι εντελώς υποκειμενικός.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Φυσικα και είναι υποκειμενικο Χριστινα.

Για μενα εκπαιδευμενος είναι ο σκυλος που εκτελει παντου και παντα με ή χωρις λουρι και χωρις καμια λεκτικη ή φυσικη διορθωση.

Για καποιον άλλο είναι αυτό σύν το να εκτελει αψογα τις εντολες. Παραδειγμα στο κατω-μεινε που συζηταμε σε άλλο θεμα, να μην δειχνει σημαδια στρες, να μην πλαγιαζει ελαφρα, να μην γυρναει το ένα αυτι, να κοιταζει εσενα και όχι τα αδεσποτα που περνανε κλπ κλπ.

Και για αλλον θα είναι αυτος που περασε επιτυχως τις εξετασεις, που κι εκει υπαρχουν διαβαθμισεις.

Οσο δυσκολευουμε την ερωτηση και στενεύουμε τα περιθώρια, τοσο θα μειωνονται οι απαντησεις.