Πολυδιψια,Πολυουρια,υπνηλια,Ελαχιστη ορεξη για φαγητο :(

Maria25

Member
25 Μαρτίου 2016
21
6
35
Καλημερα!Θα ηθελα τη βοηθεια σας!! Ηταν δυο μερες που η Λουλου μου ρατσα κανις 13 χρονων,6 κιλα, ξαφνικα αρχισε να μου κανει σκουρα κοπρανα καφε νερουλα σε 2 μερες 3 φορες.Τη δευτερη μερα λοιπον, χωρις δευτερη σκεψη πηρα τηλεφωνο το κτηνιατρο μου και πηγα να τη δει.Μου εδωσε ενα δικο του φαρμακο για το στομαχι 2cc οπως μου ειπε πριν το φαγητο πρωι βραδυ χωρις να ξερω πως λεγεται και το VIBRAMYCIN για αντιβιωση 1 καθε μερα με το φαγητο, αλλα χωρις να της κανει καποιες εξετασεις αιματος κλπ.Μου ειπε να την ταισω μονο στηθος κοτοπουλο βραστο με ρυζι και καροτο οπως και εκανα.Εκεινος μου ειπε οτι ειναι το στομαχακι της.Σημερα ξυπνησα και δεν ηθελα να της δινω φαρμακα χωρις να γνωριζω 100% το τι της συμβαινει, ετσι πηγα και σε ενα αλλο κτηνιατριο που μου συστησαν,της εκαναν αιματολογικες εξετασεις και μου ειπαν οτι ολα ειναι φυσιολογικα αλλα μονο τα νεφρα της ειναι λιγο τσιμπημενα απο 1,6 στο 1,9. Μου ειπε να της δωσω για το στομαχι το Epadoren σιροπι για 8 μερες, 0,8μλ ,πρωι-βραδυ , 30 λεπτα πριν το φαγητο και το VIBRAMYCIN 100mg , 1 καθε μερα μαζι με το φαγητο της για 8 μερες κ αυτο.Επισης μου αλλαξε την τροφη της.Μου ειπε να παρω την Royal που ειναι για τα νεφρα και κονσερβα το ιδιο.Να παρακολουθησω την εξελιξη της και αν ειναι καλυτερα να την παω σε 15 μερες να της ξανακανει εξετασεις να δουμε πως ειναι, αν δεν ειναι καλυτερα να την παω πιο νωρις.Πως γινεται ο ενας να μου λεει για στομαχι και ο αλλος για νεφρα και να μου δινουν την ιδια αντιβιωση??Ξερω οτι ειναι μεγαλη σε ηλικια αλλα παιζει,χοροπηδαει ολοκληρη απο τη χαρα της οταν ειναι να παμε βολτα,τρεχει δεν φαινοτανε να ειχε τιποτα αλλα οταν ημαστε μεσα στο σπιτι ολο κοιμαται τις 3 τελευταιες μερες, θελει να κουλουριαζεται και καταλαβενω οτι δεν ειναι καλα κ ποναει.Θα παω και σε τριτο κτηνιατρο να παρω κ αλλη γνωμη θελω να ειμαι 100% σιγουρη για το τι της συμβαινει.Πειτε μου την γνωμη σας , σας παρακαλω ειμαι πολυ μπερδεμενη,στεναχωρημενη,φοβαμαι πολυ,την εχω απο 13χρονων,10 ολοκληρα χρονια και ειναι η ζωη μου!!

• Like
Reactions: mariatheo

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
H πολυδιψια/πολυουρια ποσο καιρο υφισταται ? Εχεις μετρησει ποσο νερο πινει ημερησιως ?
Το Vibramycin γιατι το δινουν , σου ειπαν ?
Εξετασεις ουρων εχει κανει το σκυλι ?

Maria25

Member
25 Μαρτίου 2016
21
6
35
Η πολυδιψια/πολυουρια ειναι 3-4 μερες το πολυ Το νερο οχι δεν το εχω μετρησει αλλα μπορει κ να πινει και 2 μπολακια τα σιδερενια εχω αυτα τα μεταλλικα αναλογως ποση βολτα εχουμε παει,ποσο τη διψαει το φαγητο.Το Vibramycin μου ειπαν να της το δωσω για αντιβιωση κ οι δυο για διαφορετικα πραγματα οπως ειπα κ απο πανω ο ενας για στομαχι ο αλλος για νεφρα.Εξετασεις ουρων οχι δεν εχω κανει,δεν μου ζητησαν . Χθες πληρωσα 60ε επισκεψη και τις εξετασεις αιματος + 37ε την τροφη της μαζι με το Epadoren.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Vibramycin για το στομάχι; Εδώ καλά είναι το στομάχι και σου λένε πρόσεχέ το με το Vibramycin γιατί είναι βαρύ., περίεργο μου φαίνεται.

Βλέποντας το κόστος που αναφέρεις για τις εξετάσεις (εφόσον χρεώνει και επίσκεψη) αναρωτιέμαι μήπως δεν τις κάνατε όλες; Εξέταση για ερλίχια και καλαζάρ έκανε;
Ρωτάω γιατί αν πχ. τα τσιμπημένα νεφρά οφείλονται σε καλαζάρ, δεν κάνεις τίποτα αντιμετωπίζοντας μόνο το σύμπτωμα και όχι την αιτία.

Ότι κι αν είναι εύχομαι γρήγορα περαστικά!

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
ειναι στειρωμενη ?? κανονικα θελει και αλλες εξετασεις .. κοπρανων ουρων βιοχημικες ψηλαφηση και ελεγχο για ασθενιες που προκαλουν τα συμπτωματα που αναφερεις .. αν πιασουμε ολες τις ασθενιες που προκαλουν πολυουρια-πολυδιψια στο καθε οργανο αστο .. μεχρι αυριο θα ειμαστε εδω .. παντως χρειαζεται εξετασεις το σκυλακι ετσι οπως τα λες. και επισης δεν μπορω να καταλαβω γιατι σου εδωσαν χαπι για το στομαχι το εντερο επρεπε να κοιταξουν...περαστικα τι να πω .. και αμα θες μπορω να κατσω να στις γραψω .. οτι θες στειλε μου μηνυμα !! :)

• Like
Reactions: Maria25

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Αφού είπε η κοπέλα πως βιοχημικές κάναν, και βρήκαν την κρεατινίνη τσιμπημένη... Μαρία οι υπόλοιποι δείκτες ήταν νορμάλ? Η μειωμένη όρεξη, εγώ είχα καταλάβει, πως σε τέτοια θέματα, οφειλόταν στην αυξημένη ουρία στον οργανισμό - εξέτασαν για ουρία?

Σε κάθε περίπτωση, πολύ καλά έκανες και το έψαξες παραπάνω, δυστυχώς τα αρχικά συμπτώματα της νεφρικής δυσλειτουργίας καμιά φορά παρεξηγούνται εύκολα ως στομαχικά προβλήματα, αν ο γιατρός δεν είναι και πολύ τσακάλι δηλαδή...

Σε κάθε περίπτωση, εξετάσεις για καλαζαάρ - ερλίχεια είναι απαραίτητες: πολλοί γιατροί τις προσπερνάνε με το επιχείρημα πως σκυλί που νοσεί π.χ. με καλαζάαρ θα δείξει πολλά άλλα συμπτώματα πριν πειράξει τα νεφρά - μα νομίζω πως καλό είναι να είσαι όσο πιο προσεκτικός μπορείς σε τέτοιες καταστάσεις. Εμείς για το διαγνωστικό κομμάτι είχαμε κάνει εξετάσεις ούρων για πρωτεϊνοουρία/ειδικό βάρος και υπέρηχο κοιλιακής χώρας: φυσικά εμάς ήταν διαφορετική κατάσταση, οπότε δεν ξέρω, βρες κάποιον γιατρό που να εμπιστεύεσαι και συζήτα όλα τα ενδεχόμενα.

Σου εύχομαι κάθε καλό, μην πολυστεναχωριέσαι και αγχώνεσαι - ό,τι και αν είναι το πρόλαβες νωρίς, και με την ανάλογη φροντίδα, προσοχή και αγάπη, θα χοροπηδάτε πολλά χρόνια ακόμη!

• Like

martzouli

Member
26 Μαρτίου 2016
8
6
38
Γεια σου Μαρία! Πολύ φοβάμαι
πως πρόκειται για λυσμανιαση! Η μποξερινα μου η πολυαγαπημενη ειχε τα συμπτωματα που λες! Τα περίεργα πολύ σκούρα νερουλα κόπρανα, υψηλή κρεατινινη, πολυδιψια, απώλεια βάρους, σταδιακά άρχισε να κουραζεται πολύ και ειχε λυσμανια! Συμβουλή μου είναι κορίτσι μου να πας να της κάνεις ΑΜΕΣΑ τεστ για λυσμανιωση! Σου εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου να είναι κάτι περαστικό κατι απλό που δεν πάει ο νους μας! Εγώ το έχασα το κοριτσάκι μου και έφταιγε ο κτηνίατρος (απο Ηράκλειο Κρήτης) που επιδεινώθηκε η κατάσταση των νεφρών της. Μην έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη σε κανέναν κτηνίατρο! Και εγώ του είχα και στο τέλος αποδείχτηκε πως ήταν πραγματικά άσχετος στο θέμα της λυσμανιας και την αντιμετώπιση της ψηλής κρεατινινης! Ελπίζω να είναι όλα καλά! Περιμένω νέα σου

Last edited:

martzouli

Member
26 Μαρτίου 2016
8
6
38
Δε θέλω να σε αγχώσω! Φαντάζομαι πως υπάρχουν πολλές αιτίες που έχουν παρόμοια συμπτώματα! Απλά θεώρησα σημαντικό να σου τονίσω να την πας άμεσα γιατί είναι καλύτερα να μην καθυστερείς και να προσπαθήσεις άμεσα να βρεις την αιτία που προκαλεί αυτά τα συμπτώματα ώστε να τα αντιμετωπίσεις και άμεσα!

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
μονο για αιματολογικες διαβασα .. οπως και να εχει θελει κι αλλες εξετασεις .. αμα ηταν λεισμανιαση θα φαινοταν στις εξετασεις και η κλινικη εικονα του σκυλου θα διεφερε απο την φυσιολογικη παρολο που επηρεαζει τα νεφρα και οχι μονο... πολυουρια-πολυδιψια προκαλει η νοσος Cushing , νοσος Addison , υπερθυρεοειδισμος ,σαχαρωδης διαβητης ,ηπατικες παθησεις , νεφρικη ανεπαρκεια (χρονια η οξεια) ,πυομητρα ... βεβαια ολα αυτα εχουν και αλλα συμπτωματα οχι μονο αυτα τα 2 .. αλλα ειναι μια αρχη για να αποκλεισεις αυτα που δεν ειναι .. εγω προτεινω εξετασεις και παλι εξετασεις .. α και για τα κακακια αν ειναι μαυρα μπορει να εχουν αιμα (αιμορραγια στο πεπτικο συστημα) γι αυτο να ειναι μαυρα αλλα αυτο δεν μπορουμε να το ξερουμε ... το πιο σημαντικο για εμενα ειναι να βρεις εναν κτηνιατρο να ασχοληθει με το σκυλακι σου ..

Maria25

Member
25 Μαρτίου 2016
21
6
35
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!Δεν ειχα προλαβει να μπω,ψαχνω συνεχεια κτηνιατρο την εχω παει σε 2 και θα την παω ακομα σε οσους χρειαστει μεχρι να βρω 100%τι εχει.Εν το μεταξυ ξεχασα να σας πω και να σας ρωτησω πως οταν της πηραν αιμα για αιματολογικες εξετασεις ηταν φαγομενη ειχε μια ωρα που ειχε φαει και τους το ειπα και μου ειπαν οτι δεν υπαρχει προβλημα.Υσχυει κατι τετοιο?Μονο η κρεατινινη ηταν ανεβασμενη απο 1,6 στο 1,9 ολα τα αλλα μου ειπε ηταν φυσιολογικα.Μολις γυρισαμε απο το γιατρο ενω πριν επινε πολυ νερο (απο την πεμπτη δλδ)μετα σταματησε οταν γυρισουμε απο τη βολτα μπορει να πιει 2 γουλιες κ τερμα κ για να μην μου παθει αφυδατωση της δινω εγω με συριγγα,τα κακα της ειναι μαλακα αλλα οχι νερο και πορτοκαλι της εδινα κοτοπουλο στηθος βραστο με ρυζι κ καροτο υποθετω πως απο το καροτο ειναι το χρωμα γιαυτο κ 2 μερες της εκοψα το καροτο για να δω σημερα ενα φυσιολογικο χρωμα (σε λιγο θα τη βγαλω βολτα και θα δω)Αλλα ειναι ακομα ευδιαθετη κ αυτο μου δινει δυναμη να το ψαξω οσο δεν παει δεν την αφηνω με τιποτα!! Και απο τα φαρμακα επεφτε σε λυθαργο κ ειναι η δευετρη μερα που τα σταματησα 1.για να την παω παλι για εξετασεις κ 2.γιατι ειδα οτι ειναι καλυτερα χωρις αυτα δεν θελω να περνει λαθος φαρμακευτικη αγωγη.Θα της κανω ολες τις εξετασεις αλλα μηπως εχετε να μου προτεινεται κ εσεις καποιο καλο δικο σας κτηνιατρο για τις εξετασεις?Μενω Αθηνα στο Περιστερι μεχρι στιγμης δεν εχω βρει καποιον που να με πειθει για την καλη του δουλεια ολο με ερωτηματικα με αφηνουν,τα περνουν χοντρα κ ακρη δεν βγαζω!!

• Like
Reactions: Ioanna93

Maria25

Member
25 Μαρτίου 2016
21
6
35
Λοιπον, τωρα φευγω παω να της κανω αιματολογικες ,βιομηχανικες,για καλαζαρ και για ερλιχεια την εχω νυστηκια κ ελπιζω σε καλα αποτελεσματα!! Θα σας ενημερωσω ξανα οταν παρω τις απαντησεις ειπα να ξεκινησω ετσι και βλεπουμε!Σας ευχαριστω πολυ για τη δυναμη που μου δινεται!!

• Like
Reactions: Ioanna93

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.674
11.103
Athens
αμα ηταν λεισμανιαση θα φαινοταν στις εξετασεις και η κλινικη εικονα του σκυλου θα διεφερε απο την φυσιολογικη παρολο που επηρεαζει τα νεφρα και οχι μονο...
Δεν ισχύει. Υπάρχουν σκυλιά με καλαζάρ που όμως η κλινική τους εικόνα είνα τζάμι.

Last edited:
  • Like
Reactions: vek

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.674
11.103
Athens
... μηπως εχετε να μου προτεινεται κ εσεις καποιο καλο δικο σας κτηνιατρο για τις εξετασεις?Μενω Αθηνα στο Περιστερι μεχρι στιγμης δεν εχω βρει καποιον που να με πειθει για την καλη του δουλεια ολο με ερωτηματικα με αφηνουν,τα περνουν χοντρα κ ακρη δεν βγαζω!!
Στο Περιστέρι, από καλούς κτηνιάτρους είναι ο Χαραλαμπίδης.

• Like

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
Δεν ισχύει. Υπάρχουν σκυλιά με καλαζάρ που όμως η κλινική τους εικόνα είνα τζάμι.
μιλαω γενικα .. αν και απο τις αιματολογικες φανηκε ενταξει το σκυλακι .. αυτο εχει σημασια !!

• Like

Maria25

Member
25 Μαρτίου 2016
21
6
35
Ναι στις αιματολογικες ηταν μια χαρα!Σημερα εκανα ξανα αιματολογικες + εξτρα,βιομηχανικες,καλαζαρ και ερλιχεια.Την τεταρτη θα παρω τα αποτελεσματα.

Maria25

Member
25 Μαρτίου 2016
21
6
35
Στο Περιστέρι, από καλούς κτηνιάτρους είναι ο Χαραλαμπίδης.
Εχεις παει η το εχεις ακουσει? Προσφατα μετακομισα εδω κ δεν ξερω ακομα σχεδον τιποτα..Αλλα θα τον εχω υποψην μου! Σε ευχαριστω Πολυ!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εχεις παει η το εχεις ακουσει? Προσφατα μετακομισα εδω κ δεν ξερω ακομα σχεδον τιποτα..Αλλα θα τον εχω υποψην μου! Σε ευχαριστω Πολυ!
Εγω πηγα εκει πριν απο 3-4 χρονια την μια μου σκυλα για ενα χειρουργειο, που εχει καποια πειρα!
Ημουν ευχαριστημενη με την αντιμετοπιση και συμπεριφορα γενικος.

• Like
Reactions: martzouli

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Για τη πυομήτρα που ανέφερε το μέλος από πάνω ρώτησες? Σχολίασε τίποτα ο γιατρός?
Καλά αποτελέσματα σας εύχομαι, μακάρι και αυτό με την υψηλή κρεατινίνη, να είναι τυχαίο, και όχι τίποτα πιο σοβαρό!

• Like

Maria25

Member
25 Μαρτίου 2016
21
6
35
ειναι στειρωμενη ?? κανονικα θελει και αλλες εξετασεις .. κοπρανων ουρων βιοχημικες ψηλαφηση και ελεγχο για ασθενιες που προκαλουν τα συμπτωματα που αναφερεις .. αν πιασουμε ολες τις ασθενιες που προκαλουν πολυουρια-πολυδιψια στο καθε οργανο αστο .. μεχρι αυριο θα ειμαστε εδω .. παντως χρειαζεται εξετασεις το σκυλακι ετσι οπως τα λες. και επισης δεν μπορω να καταλαβω γιατι σου εδωσαν χαπι για το στομαχι το εντερο επρεπε να κοιταξουν...περαστικα τι να πω .. και αμα θες μπορω να κατσω να στις γραψω .. οτι θες στειλε μου μηνυμα !! :)
Ναι ειναι στειρωμενη! Μου εδωσαν το epadoren για το στομαχι λογω ηλικιας να μην την πειραξει η αντιβιωση μου ειπαν , η αντιβιωση ειναι vibramycin που οπως μου ειπαν ειναι για λοιμωξη ισως απο κατι που εφαγε κ ο αλλος μου ειπε οτι βοηθαει και για ερλιχεια.Εχω παει σε 2 γιατρους κ σημερα πηγα παλι στον πρωτο να κανω ολες τις εξετασεις.Ειδα ολα οσα μου εχετε γραψει ολοι κ αρχησα με τις εξετασεις που μου ειχατε πει για αρχη , την τεταρτη αναλογως με τις απαντησεις θα δω πως τι κλπ κ αν ειναι απαραιτητο θα κανω κ αλλες ολες οσες χρειαστει!!