Πολυδιψια,Πολυουρια,υπνηλια,Ελαχιστη ορεξη για φαγητο :(

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
μπορεις να βγαλεις τις εξετασεις μια φωτο και να μου τις στειλεις σε μηνυμα ? η να μου πεις αν ειχε ψηλα τα λευκα της ? καπου εκει θα λεει λευκα αιμοσφαιρια και αν μπορεις να δεις τι λεει στην GOT , GPT , Τ3 , Τ4
Η ιντερνετική διάγνωση χωρίς κλινική εξέταση μπορεί να οδηγήσει σε εντελώς λανθασμένα μονοπάτια. Γι'αυτό ο καλός κτηνίατρος (αλλά και γιατρός ανθρώπων) δεν την κάνει. Δεν είναι ότι θέλει να αποφύγει την δωρεάν διάγνωση. Δεν είναι όλοι φραγκοφονιάδες. Κάποιοι κάνουν όντως λειτούργημα και θέλουν να έχουν τον ασθενή μπροστά τους. Η κλινική εξέταση είναι εξίσου σημαντική με την εργαστηριάκη. Μην την απαξιούμε και ούτε και να τη θεωρούμε εύκολη υπόθεση. Αν ήταν θα ήμασταν όλοι γιατροί.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Λαθη ακομα και στις απλες εξετασεις αιματος ειναι πιθανα ...πχ δες εδω προσφατη περιπετεια μου.
Γενικα, το σκυλακι σου ειναι μεγαλο σε ηλικια (ζωη να 'χει) και αξιζει τον κοπο ενα γενικο τσεκ απ και ενδεχομενη προσαρμογη της διατροφης του ωστε να προστατευτουν τα νεφρα.

Σε ποια περιοχη μενεις ?

Εξετασεις ουρων (και λευκωμα) μπορεις να κανεις και σε ανθρωπινο διαγνωστικο κεντρο (πχ euromedica) με αστειο κοστος. Θα πρεπει να τους εχεις ενημερωσει εκ των προτερων οτι προκειται για σκυλο ωστε να δεχονται (στο Συνταγμα μια χαρα τα πηραν και τα ανελυσαν)

Μεγαλη σημασια εχει η σωστη αιμοληψια και ουροληψια (σωστη ωρα και τροπος ληψης, γρηγορη αναλυση αναλογα τις παραμετρους και φυσικα αξιοπιστο εργαστηριο). Για αυτα, οφειλει να σε ενημερωσει ο κτηνιατρος σου.

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
Η ιντερνετική διάγνωση χωρίς κλινική εξέταση μπορεί να οδηγήσει σε εντελώς λανθασμένα μονοπάτια. Γι'αυτό ο καλός κτηνίατρος (αλλά και γιατρός ανθρώπων) δεν την κάνει. Δεν είναι ότι θέλει να αποφύγει την δωρεάν διάγνωση. Δεν είναι όλοι φραγκοφονιάδες. Κάποιοι κάνουν όντως λειτούργημα και θέλουν να έχουν τον ασθενή μπροστά τους. Η κλινική εξέταση είναι εξίσου σημαντική με την εργαστηριάκη. Μην την απαξιούμε και ούτε και να τη θεωρούμε εύκολη υπόθεση. Αν ήταν θα ήμασταν όλοι γιατροί.
εκανα διαγνωση επειδη ρωτησα για τις εξετασεις ?? δεν νομιζω .. ρωτησα απο ενδιαφερον να μαθω τα αποτελεσματα .. και ουτε νομιζω πως απαξιωσα κατι ... διαγνωση λεμε οταν απο τα λεγομενα βγαζουμε ενα συμπερασμα .. αυτο το ξερει μονο ο κτηνιατρος που παρακολουθει το σκυλακι της κοπελας ... εκτος απο αυτο ο καθε ενας απο εμας ρωταει για να μαθει κατι ετσι και εγω ειπε η κοπελα οτι ο κτηνιατρος της ειπε οτι το σκυλι εχει λοιμωξη γι αυτο και ρωτησα για τα λευκα του αν ειναι ψηλα σημαινει οτι κατι υπαρχει ... δεν μπορω να καταλαβω γιατι εβαλες το ποστ μου και σχολιασες απο την στιγμη που απλα ρωτησα ...

Maria25

Member
25 Μαρτίου 2016
21
6
35
Όχι, ο σωστός γιατρός δεν πρέπει να το πει έτσι. Και εξηγούμαι: αν πας σε έναν καρδιολόγο, σου γράψει/κάνει τρίπλεξ ή τεστ κοπώσεως, και για κάποιο λόγο θες δευτερη γνώμη, θα πας να ξανακάνεις τρίπλεξ; Ασε που και να ξανακάνετε όλες τις εξετάσεις, είναι σημαντικό να έχει και τις προηγούμενες για σύγκριση!! Περαστικά να είναι!!
Εχεις δικιο!Θα παω σε ενα γιατρο που μου ειπε καποιος μεσα απο το forum να του δειξω τις εξετασεις να παρω μια γνωμη,να τα συζητησω μαζι του,να του εξηγησω να δω τι θα μου πει.Απλα σκεφτομουν επειδη την πρωτη φορα ηταν φαγωμενη κ τη δευτερη νυστηκια που εκανε εξετασεις να της εκανα κ μια τριτη να δω τι θα δειξει με ποια θα συμπιπτει.Μπορει να ειμαι υπερβολικη αλλα ειμαι μπερδεμενη.

Maria25

Member
25 Μαρτίου 2016
21
6
35
Η πολυουρία/πολυδιψία πως πάει? Την κλινική τροφή τρώει αυτό το καιρό?

Πάντως έχω την εντύπωση πως 1,9 φαγωμένη είναι νορμάλ, η κρεατινίνη είναι από τους δείκτες που σχετίζονται άμεσα με το φαγητό. Γενικώς νηστικές πρέπει να γίνονται οι εξετάσεις... Βάλε που τα ανώτατα όρια σε κάποια εργαστήρια είναι 1,8, νομίζω. Θα μπορούσες, αν σε ανησυχούν τα νεφρά (μιας και και η πολυουρία/πολυδιψία σχετίζεται άμεσα με τη νεφρική δυσλειτουργία) να κάνεις εξτρά μια εξέταση ούρων για πρωτεϊνοουρία/ειδικό βάρος. Επίσης ρώτα το γιατρό σου να εξετάσει για στουρβίτες, αν το λέω καλά.

Και δεύτερη/τρίτη γνώμη να πάρεις, να έχεις όλες τις εξετάσεις μαζί σου. Δεν ξέρεις, και τι συμπεράσματα μπορούν να βγάλουν τα μάτια των ειδικών...
Στο πρωτο γιατρο που πηρα τα αποτελεσματα μεσα στο μισαωρο μου ειχε πει το οριο ειναι 1,6 κ εμεις ειχαμε 1,9 αλλα τους το ειπα 2 φορες οτι ειναι φαγωμενη κ ειπαν κανενα προβλημα να που δεν κανει ομως..Νερο πινει νορμαλ ,τσισα σχετικα καλυτερα,κ ακομα τρωει στηθος κοτοπουλο με ρυζι.Θα το ρωτησω κ για τα ουρα κ για στουρβιτες.Ευχαριστω πολυ!

Maria25

Member
25 Μαρτίου 2016
21
6
35
Λαθη ακομα και στις απλες εξετασεις αιματος ειναι πιθανα ...πχ δες εδω προσφατη περιπετεια μου.
Γενικα, το σκυλακι σου ειναι μεγαλο σε ηλικια (ζωη να 'χει) και αξιζει τον κοπο ενα γενικο τσεκ απ και ενδεχομενη προσαρμογη της διατροφης του ωστε να προστατευτουν τα νεφρα.

Σε ποια περιοχη μενεις ?

Εξετασεις ουρων (και λευκωμα) μπορεις να κανεις και σε ανθρωπινο διαγνωστικο κεντρο (πχ euromedica) με αστειο κοστος. Θα πρεπει να τους εχεις ενημερωσει εκ των προτερων οτι προκειται για σκυλο ωστε να δεχονται (στο Συνταγμα μια χαρα τα πηραν και τα ανελυσαν)

Μεγαλη σημασια εχει η σωστη αιμοληψια και ουροληψια (σωστη ωρα και τροπος ληψης, γρηγορη αναλυση αναλογα τις παραμετρους και φυσικα αξιοπιστο εργαστηριο). Για αυτα, οφειλει να σε ενημερωσει ο κτηνιατρος σου.
Αμαν,ειδα τι περασες κ εσυ για μια απλη κ μονο αιματολογικη εξεταση.Δωξα το θεο που ολα πηγαν καλα και το καταλαβες!Μενω Περιστερι Αθηνα.Αιμα της πηρε μπροστα μου απο το δεξι χερακι 28/3 την ιδια μερα το παρεδωσε στο εργαστηριο(γραφει ημερονηνια πανω το χαρτι παραλαβης)κ 29/3 ειχε τα αποτελεσματα.

21 Μαρτίου 2016
23
2
39
Ο σκυλος μου ειχε ακριβως τα ιδια συμπτωματα τις τελευταιες 3 μερες. Εχω παει 2 φορες πικερμι στο νοσοκομειο ζωων και 3 φορες κτηνιατρο.Το πρωτο πραγμα που πρεπει να κανεις ειναι εξετασεις αιματος. Ετσι θα δουν αν φταιει καποιο οργανο, αν ειναι λοιμωξη η μικροβιο. Να την κοιτας αν εχει πυρετο. Αν ειναι δηλαδη η μυτη ζεστη. Κανονικα ειναι κρυα και υγρη. Αντιβιωση καλα εκανε και σου εδωσε με τα συμπτωματα που εχει. Αλλα τα κακα δεν σχετιζονται με τα νεφρα αλλα με το εντερο. Ο σκυλος αιμοραγει απο πισω. Αν ειχε προβλημα με τα νεφρα αιμα θα ειχαν τα ουρα της οχι τα κακα.

21 Μαρτίου 2016
23
2
39
Για να κανει κακα με αιμα σημαινει οτι εχει εσωτερικη αιμοραγια. Δηλαδη οτο καταστρεφει αυτο που εχει τα ερυθρα της κυτταρα. Κανε μια γενικη αιματος. Μην κοψεις την αντιβιωση. Πιθανον να εχει κυτταρικη θρονβοπενια , ερλιχια η κατι παρομοιο

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Αλικάκι, εμένα με μπέρδεψες λίγο, δεν νομίζω πως γράφει πουθενά πως παρουσίασε αίμα στα κακά... Γενικές αίματος έχει κάνει ήδη 2, και σε ερλίχεια/καλαζάαρ ήταν αρνητική (καλά δε τα λέω?)
Επίσης, δεν είναι απαραίτητο, πως σκυλιά με πρόβλημα στα νεφρά παρουσιάζουν αίμα στα ούρα, κι ούτε και το αντίστροφο, πως ντε και καλά αίμα στα ούρα είναι νεφρικό πρόβλημα...

Περαστικά στο σκυλάκο σου και σένα, εννοείται!

21 Μαρτίου 2016
23
2
39
Σκουρα κακα εχουν μεσα αιμα. Αιμα στα ουρα ειναι γενικα στο ουροποιητικο ειτε εινε νεφρα ειναι ουροδοχος κυστη. Οι γενικες αν ειναι καλες δεν λεει κατι. Ο δικος μου εκανε 4. Οι 2 καλες, στην τριτη ειχε 123χιλ. Ερυθρα δηλαδη κατω απο το οριο και σε 4 ωρες πεσανε στα 16 χιλιαδες ετοιμος να φυγει. 2 αρρωστιες αρνητικες δεν σημαινει κατι. Με τα ιδια συμπτωματα μπορει να εχει 100. Πρεπει αφου δεν βρισκει ο γιατρος τι εχει να βρει τις 10 αρρωστιες που μπορει να εχει και να αρχισει με καποια τεστ ωστε να αρχισει να αποκλειει.

21 Μαρτίου 2016
23
2
39
Ο δικος μου ακομα δεν ξερω τι εχει και ειμαστς απο δευτερα νοσοκομεια και ιατρεια. Μετα απο πολλες εξετασεις καταληξαμε σε τρεις αρρωστιες και απο αυριο θα αρχισουμε να αποκλειουμε. Αλλα για να μην εχει ορεξη ο σκυλος να φαει, υπνηλια ( πυρετος) σημαινει οξεια κατασταση και η γενικη να δειξει κατι τωρα. Οχο το πρωι ουτε χτες

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
Αλικάκι, εμένα με μπέρδεψες λίγο, δεν νομίζω πως γράφει πουθενά πως παρουσίασε αίμα στα κακά... Γενικές αίματος έχει κάνει ήδη 2, και σε ερλίχεια/καλαζάαρ ήταν αρνητική (καλά δε τα λέω?)
Επίσης, δεν είναι απαραίτητο, πως σκυλιά με πρόβλημα στα νεφρά παρουσιάζουν αίμα στα ούρα, κι ούτε και το αντίστροφο, πως ντε και καλά αίμα στα ούρα είναι νεφρικό πρόβλημα...

θα σου απαντησω πολυ συνοπτικα λεπτομεριες δεν χρειαζονται πιστευω :)
αιμα στα ουρα = νεφρικη ανεπαρκεια αρα ψαχνεις παθησεις σχετικες η κατευθειαν τα νεφρα αν ολα τα αλλα ειναι οκ
μαυρα κακα (με αιμα προφανως) = αιμα στο πεπτικο συστημα (και ΟΧΙ γενικα εσωτερικη αιμοραγια)
κιτρινισμα η αλλιως ικτερος = ηπατικη ανεπαρκεια
και αλλα πολλα !!! ολα εχουν τα σημαδια τους .. βεβαια αν μιλαμε για ζωακια ειναι τελικο σταδιο μιας και δεν εχω ακουσει για μεταμοσχευσεις .. το αν μπορει να σωθει δεν το ξερω .. κανενας μας νομιζω .. :)

@Αλικακι την θερμοκρασια μπορεις να την δεις η με θερμομετρο η με το να πιασεις την κοιλια του ζωου στο σημειο που δεν εχει τριχες .. για μυτη προσωπικα δεν εχω ακουσει κατι .. και θεωρω πως δεν ισχυει κι ολας .. για να δεις τα οργανα εχω την εντυπωση πως κανεις βιοχημικες και οχι απλα αιματολογικες οι οποιες ναι μεν σου δειχνουν καποια πραγματα αλλα οχι σε τετοιο βαθμο και με υπερηχο μπορεις να τα δεις επισης .. την αντιβιωση που την στηριζεις ? σκυλος με σκυλο διαφερουν μεταξυ τους !! το λεω και θα το λεω για πολλα χρονια ακομα αν το σκυλι μου κανει εμετο εχει κατι πχ αν και το δικο σου κανει εμετο δεν σημαινει οτι εχουν το ιδιο .. να τα λεμε και αυτα ..

ΚΑΙ επισης να πω κατι για οσους το δουν .. οταν πηγαινεται το ζωακι σας για εξετασεις αιματος να βλεπετε τον τροπο με τον οποιο ανακινουν το αιμα στο σωληναριο διοτι αν το κουνησεις με περιεργο τροπο μπορει να λυθει το αιμα αιμολυση με λιγα λογια οποτε εκει τα αποτελεσματα μπορει να ειναι αναξιοπιστα .. δεν το λεω κακοπροαιρετα απλα πανω στην "βιασυνη" του ο καθενας μπορει να το παθει ...

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Βρε Ιωάννα, ναι, θεωρητικά, καλά τα λες (ας πούμε), μα πείτε μου, που βλέπετε να λέει η θεματοθέτρια πως το σκυλάκι της είχε μαύρα κόπρανα??
Όχι τίποτα άλλο δηλαδή, μη πάει και από καρδιά η κοπέλα, και τρέχει για καμιά εσωτερική αιμορραγία, βραδιάτικο...

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
Βρε Ιωάννα, ναι, θεωρητικά, καλά τα λες (ας πούμε), μα πείτε μου, που βλέπετε να λέει η θεματοθέτρια πως το σκυλάκι της είχε μαύρα κόπρανα??
Όχι τίποτα άλλο δηλαδή, μη πάει και από καρδιά η κοπέλα, και τρέχει για καμιά εσωτερική αιμορραγία, βραδιάτικο...
εγω δεν το ειδα καπου απλα επειδη το ανεφερε η αλικη που δεν ξερω που το ειδε ειπα να το πω ...

επισης ξεχασα να αναφερω και την αιμοκαθαρση που επισης δεν νομιζω πως κανουν στην ελλαδα !! η οποια ειναι μια καλη λυση και απορω γιατι δεν γινεται αλλα τεσπα :)

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
θα σου απαντησω πολυ συνοπτικα λεπτομεριες δεν χρειαζονται πιστευω :)
αιμα στα ουρα = νεφρικη ανεπαρκεια αρα ψαχνεις παθησεις σχετικες η κατευθειαν τα νεφρα αν ολα τα αλλα ειναι οκ
μαυρα κακα (με αιμα προφανως) = αιμα στο πεπτικο συστημα (και ΟΧΙ γενικα εσωτερικη αιμοραγια)
κιτρινισμα η αλλιως ικτερος = ηπατικη ανεπαρκεια
και αλλα πολλα !!! ολα εχουν τα σημαδια τους .. βεβαια αν μιλαμε για ζωακια ειναι τελικο σταδιο μιας και δεν εχω ακουσει για μεταμοσχευσεις .. το αν μπορει να σωθει δεν το ξερω .. κανενας μας νομιζω .. :)

@Αλικακι την θερμοκρασια μπορεις να την δεις η με θερμομετρο η με το να πιασεις την κοιλια του ζωου στο σημειο που δεν εχει τριχες .. για μυτη προσωπικα δεν εχω ακουσει κατι .. και θεωρω πως δεν ισχυει κι ολας .. για να δεις τα οργανα εχω την εντυπωση πως κανεις βιοχημικες και οχι απλα αιματολογικες οι οποιες ναι μεν σου δειχνουν καποια πραγματα αλλα οχι σε τετοιο βαθμο και με υπερηχο μπορεις να τα δεις επισης .. την αντιβιωση που την στηριζεις ? σκυλος με σκυλο διαφερουν μεταξυ τους !! το λεω και θα το λεω για πολλα χρονια ακομα αν το σκυλι μου κανει εμετο εχει κατι πχ αν και το δικο σου κανει εμετο δεν σημαινει οτι εχουν το ιδιο .. να τα λεμε και αυτα ..

ΚΑΙ επισης να πω κατι για οσους το δουν .. οταν πηγαινεται το ζωακι σας για εξετασεις αιματος να βλεπετε τον τροπο με τον οποιο ανακινουν το αιμα στο σωληναριο διοτι αν το κουνησεις με περιεργο τροπο μπορει να λυθει το αιμα αιμολυση με λιγα λογια οποτε εκει τα αποτελεσματα μπορει να ειναι αναξιοπιστα .. δεν το λεω κακοπροαιρετα απλα πανω στην "βιασυνη" του ο καθενας μπορει να το παθει ...
@Αλικακι την θρομβοπενια απο που την ξεθαψες συγνωμη κι ολας ... αλλα το παρελειψα πριν :)

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Αιμα στα ουρα δεν ειναι = νεφρικη ανεπαρκεια!

Εντελως ενημερωτικα η πρωτη αιμοκαθαρση εγινε τον Φεβρουαριο στον Φλαρακο!
Και ο Αγιος Μοδεστος διαθετει εξοπλισμο για αιμοκαθαρση.

• Like
Reactions: vrmode

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
Αιμα στα ουρα δεν ειναι = νεφρικη ανεπαρκεια!

Εντελως ενημερωτικα η πρωτη αιμοκαθαρση εγινε τον Φεβρουαριο στον Φλαρακο!
Και ο Αγιος Μοδεστος διαθετει εξοπλισμο για αιμοκαθαρση.
οταν να το πω ετσι χυμα κατουρας αιμα σημαινει οτι τα νεφρα σου δεν λειτουργουν δηλαδη δεν μπορουν να φιλτραρουν τιποτα και μιλαω αν δεις πιο κατω για τελικο σταδιο.. εκει ερχετε η αιμοκαθαρση .. μπορει και η μεταμοσχευση να βοηθησει ..αν μιλαμε γενικα το αιμα στα ουρα μπορει να ειναι απο πετρες πχ μεχρι πληρη ανεπαρκεια νεφρων ..
εχεις μαθει κατι αλλο για την αιμοκαθαρση σε αυτα τα 2 ??

Maria25

Member
25 Μαρτίου 2016
21
6
35

Μια χαρα τα λες!2 φορες εχω κανει αιματολογικες κ βιοχημικες,καλαζαρ κ ερλιχεια αρνητικες!Τα κακα της οντως ηταν σκουρα προς μαυρα κ κατευθειαν την πηγα για εξετασεις οπως εχω ξαναπει κ μου ειπαν πως αν ειχε αιμοραγια θα φαινοταν στις εξετασεις της.Δεν μου εχει ξανακανει απο τοτε τα κακα της ειναι ανοιχτα καφε,τρωει μια χαρα,νερο πινει,προς νερου της παει,κ υπνηλια ειχε απο το συροπι που της εδινα για το στομαχι οταν το ειπα στο γιατρο της μου το σταματησε κ ειναι μια χαρα δεν πεφτει σε ληθαργο πλεον.Συνεχιζω την αντιβιωση γιατι στις δευτερες εξετασεις της βρηκε μικροβιο.Τη δευτερα εχω κλησει ραντεβου για υπερυχο να δουμε ολα της τα οργανα για να ειμαι σιγουρη κ θα κανω κ για τριτη φορα αιματολογικες κ βιοχημικες στο Αττικο νοσοκομειο Παιανιας που ειναι απο τα καλυτερα απο οσο ακουσα απο πολλους στο περιβαλλον μου!Δεν με νοιαζουν ποσα λεφτα θα δωσω (αν ειχα παει απο εκει εξ αρχης θα ειχα δωσει πολυ λιγοτερα αλλα δεν ηξερα)θα κανω τα παντα μεχρι να βρουμε τι εχει κ απο τι..

• Like
Reactions: Ioanna93

Maria25

Member
25 Μαρτίου 2016
21
6
35
εγω δεν το ειδα καπου απλα επειδη το ανεφερε η αλικη που δεν ξερω που το ειδε ειπα να το πω ...

επισης ξεχασα να αναφερω και την αιμοκαθαρση που επισης δεν νομιζω πως κανουν στην ελλαδα !! η οποια ειναι μια καλη λυση και απορω γιατι δεν γινεται αλλα τεσπα :)
Μου ειπαν οτι αμα ειχε αιμοραγια στο εντερο θα φαινοτανε στις εξετασεις κ 2 εβδομαδες σχεδον μετα πιθανον δεν θα ζουσε κιολας..Τωρα πραγματικα δεν εχω ιδεα τι συμβαινει αλλα θα κανουμε τον υπερυχο κ θα μαθουμε γιατι θα δουμε ολα της τα οργανα κ θα εχουμε μια καθαρη απαντηση..