Καλή σας μέρα.

Την περασμένη Τρίτη, 3-8, έφυγα εκτός Αθηνών (δυστυχώς, όχι για διακοπές, αλλά για δουλειές

) και επέστρεψα χτες το απόγευμα, 7-8.
Επειδή, από την έναρξη του θέματος αυτού, θεώρησα ότι θα μπορούσε να γίνει ένα από τα σημαντικότερα στο forum, η πρώτη κίνηση ήταν να μπω το βράδυ και να διαβάσω τι είχε γραφτεί. Είδα πολλές σελίδες και φαντάστηκα ότι έχει προχωρήσει πολύ. Διάβασα, για να ενημερωθώ. Απογοητεύτηκα... Πολλά "άσχημα" πράγματα off-topic (που εμένα δεν μου χρειάζονται - και σίγουρα δεν χρειάζονται στα σκυλιά μας) και πολλά "πρώιμα" πράγματα on-topic, που θα χρειαζόντουσαν αφού πρώτα είχαμε κάνει μία βασική στατιστική και είχαμε συγκλονιστεί από τα ενδεχόμενα ευρήματα.
Ενιωσα σαν να είχαμε αρχίσει μία στατιστική για ατυχήματα σε ένα στενό - επαρχιακό - ασυντήρητο δρόμο και καταλήγαμε στο να διαφωνούμε έντονα για την ψυχοσύνθεση των κατοίκων της Αθήνας και για το εάν ο καλύτερος κινητήρας για μία Ferrari είναι ο 12κύλινδρος V, ή ο τύπος boxer και ότι ίσως φταίει ο Δήμαρχος του χωριού που δεν έχουμε καταλήξει ακόμη σε συγκεκριμένη απάντηση...
Παρόλα αυτά, το θέμα παραμένει σημαντικό.
1) Πεθαίνουν πιό σύντομα τα σκυλιά σήμερα, σε σχέση με το πρότυπο που ισχύει για κάθε φυλή?
2) Αν ναι (ή αν όχι), πότε υιοθετήθηκε η πιό πρόσφατη έκδοση του προτύπου?
3) Μπορούμε να αναφέρουμε σκυλιά δικά μας που γεννήθηκαν από το 1995 και μετά και που βρίσκονται σήμερα (εν ζωή, ή πέρασαν τη γέφυρα του Ουράνιου Τόξου)?
4) Μπορούμε (με όλους τους κανόνες "εντιμότητας" - τους έχω ήδη αναφέρει προ πολλών ...σελίδων) να αναφέρουμε σκυλιά που παρακολουθούμε από κοντά (ή παρακολουθήσαμε από κοντά), εκτός από σκυλιά μελών του forum (τα οποία θα αναφέρει μόνο ο ιδιοκτήτης)? Εστω, μπορούμε να θέσουμε κανόνες για το ποιά σκυλιά προσμετρώνται?
5) Αν γίνουν τα παραπάνω, μπορούμε να παρουσιάσουμε ένα ωραία επεξεργασμένο πίνακα (αυτό είχα σκοπό να κάνω, εφόσον προχωρούσε το θέμα) για να δούμε τα "στείρα" νούμερα?
6) Αν τα νούμερα μας εξέπλησσαν, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε τα ειδικότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά (attributes) του δείγματος και το πόσο αντιπροσωπευτικό είναι το δείγμα, σε σχέση με τον "πληθυσμό"?
7) Σε συνέχεια των παραπάνω, θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε τον πίνακά μας με μεγαλύτερη ανάλυση?
Τέλος πάντων, πιστεύω (όχι μόνο πιστεύω - έχω μελετήσει, έχω εργαστεί χρόνια επ' αυτού) ότι μία στατιστική (ή δημοσκόπηση) αρχίζει από το γενικό και πηγαίνει στο ειδικό.
Πιστεύω ότι ο φίλος omarock κάνει ένα λάθος: "Μόνο ζωντανά σκυλιά". Εξαιρεί τεράστιο ποσοστό του πληθυσμού, όταν οι αντίστοιχες επιστημονικές έρευνες περιλαμβάνουν (κυρίως) απολογιστικά στοιχεία (π.χ. σκυλιά που πέθαναν). Αυτό προσπάθησε, πολύ σωστά, να επισημάνει ο φίλος Promitheas και τα πράγματα έγιναν ...εκρηκτικά. Βέβαια, αυτά είναι τα "δικά σας" και αυτό συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Μιλάω, τώρα, εγώ, που δεν έχω ακόμα ενημερώσει τον Κ.Ο.Ε. για την αλλαγή ιδιοκτησίας της Μόκας...
Σαφώς και είμαι διατεθειμένος να συμβάλω στο θέμα, νομίζω ότι μας ενδιαφέρει όλους και θα μπορούσε (με λίγη προσπάθεια) να γίνει "κόσμημα" για τα θέματά μας

.
Υ.Γ. Τώρα πλέον οι νεότεροι είναι η πλειονότητα στο internet και πρέπει να λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη. Για κάθε ένα, όμως, κουταβάκι ενός νέου (ηλικιακά, αλλά και στο forum) μέλους, υπάρχουν (ή υπήρξαν) 3-4 σκυλιά ενός παλαιότερου μέλους...