Ποσοι εχετε σκυλο ανω των 10 ετων?

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Μα αυτο ακριβως δεν καταλαβατε,το θεμα δεν ειναι να βρουμε ακρη,το θεμα ειναι να μην επαναπαυτουμε και να ψαχνομαστε,δεν ειναι το θεμα αν εχει καποιος δικιο η οχι το θεμα ειναι οτι το συζηταμε και βλεπουμε τα στραβα μας,τα διατυπωνουμε και κοιταμε να τα αλλαξουμε,προσπαθουμε να εξαπλωσουμε την αποψη οτι η σκυλισια ζωη στην Ελλαδα δεν ειναι οπως θα επρεπε,ουτε η ζωη ενος ιδιοκτητη ειναι ευκολη,ειναι λιγο γκετοποιημενη,εγω θα πω οτι παμε καλα,οταν δω τα αδεσποτα να μειωνονται και οχι να αυξανονται,οι εισαγωγες σκυλων προς πωληση σε βιτρινα το εμποριο δηλαδη κουταβιων χωρις καν παραγγελια αλλα ερχονται απλα και περιμενουν στις βιτρινες,οταν δεν ξανακουσω για φολες η καραμπινες,η κρεμμαλες(σε μερικους φαινετε καλο οτι μειωθηκαν,το θεωρουν προοδο,το ζουνε καθημερινα και το θεωρουν νορμαλ).
Με λιγα λογια καλυτερα ειναι να μιλας για τα στραβα σου εσυ ο ιδιος και να προσπαθησεις να στρωσεις να αλλαξεις,γιατι τιποτα απο οσα σας ειπα δεν ειναι ψεμα,μπορειτε να με πειτε υπερβολικο,αλλα οχι ψευτη,και δεν μπορω να καταλαβω ποιο θα ηταν το δικο μου οφελος αν η σκυλοι περνανε η οχι καλα στην Ελλαδα.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Καλή σας μέρα.:)
Την περασμένη Τρίτη, 3-8, έφυγα εκτός Αθηνών (δυστυχώς, όχι για διακοπές, αλλά για δουλειές:() και επέστρεψα χτες το απόγευμα, 7-8.
Επειδή, από την έναρξη του θέματος αυτού, θεώρησα ότι θα μπορούσε να γίνει ένα από τα σημαντικότερα στο forum, η πρώτη κίνηση ήταν να μπω το βράδυ και να διαβάσω τι είχε γραφτεί. Είδα πολλές σελίδες και φαντάστηκα ότι έχει προχωρήσει πολύ. Διάβασα, για να ενημερωθώ. Απογοητεύτηκα... Πολλά "άσχημα" πράγματα off-topic (που εμένα δεν μου χρειάζονται - και σίγουρα δεν χρειάζονται στα σκυλιά μας) και πολλά "πρώιμα" πράγματα on-topic, που θα χρειαζόντουσαν αφού πρώτα είχαμε κάνει μία βασική στατιστική και είχαμε συγκλονιστεί από τα ενδεχόμενα ευρήματα.
Ενιωσα σαν να είχαμε αρχίσει μία στατιστική για ατυχήματα σε ένα στενό - επαρχιακό - ασυντήρητο δρόμο και καταλήγαμε στο να διαφωνούμε έντονα για την ψυχοσύνθεση των κατοίκων της Αθήνας και για το εάν ο καλύτερος κινητήρας για μία Ferrari είναι ο 12κύλινδρος V, ή ο τύπος boxer και ότι ίσως φταίει ο Δήμαρχος του χωριού που δεν έχουμε καταλήξει ακόμη σε συγκεκριμένη απάντηση...

Παρόλα αυτά, το θέμα παραμένει σημαντικό.
1) Πεθαίνουν πιό σύντομα τα σκυλιά σήμερα, σε σχέση με το πρότυπο που ισχύει για κάθε φυλή?
2) Αν ναι (ή αν όχι), πότε υιοθετήθηκε η πιό πρόσφατη έκδοση του προτύπου?
3) Μπορούμε να αναφέρουμε σκυλιά δικά μας που γεννήθηκαν από το 1995 και μετά και που βρίσκονται σήμερα (εν ζωή, ή πέρασαν τη γέφυρα του Ουράνιου Τόξου)?
4) Μπορούμε (με όλους τους κανόνες "εντιμότητας" - τους έχω ήδη αναφέρει προ πολλών ...σελίδων) να αναφέρουμε σκυλιά που παρακολουθούμε από κοντά (ή παρακολουθήσαμε από κοντά), εκτός από σκυλιά μελών του forum (τα οποία θα αναφέρει μόνο ο ιδιοκτήτης)? Εστω, μπορούμε να θέσουμε κανόνες για το ποιά σκυλιά προσμετρώνται?
5) Αν γίνουν τα παραπάνω, μπορούμε να παρουσιάσουμε ένα ωραία επεξεργασμένο πίνακα (αυτό είχα σκοπό να κάνω, εφόσον προχωρούσε το θέμα) για να δούμε τα "στείρα" νούμερα?
6) Αν τα νούμερα μας εξέπλησσαν, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε τα ειδικότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά (attributes) του δείγματος και το πόσο αντιπροσωπευτικό είναι το δείγμα, σε σχέση με τον "πληθυσμό"?
7) Σε συνέχεια των παραπάνω, θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε τον πίνακά μας με μεγαλύτερη ανάλυση?

Τέλος πάντων, πιστεύω (όχι μόνο πιστεύω - έχω μελετήσει, έχω εργαστεί χρόνια επ' αυτού) ότι μία στατιστική (ή δημοσκόπηση) αρχίζει από το γενικό και πηγαίνει στο ειδικό.

Πιστεύω ότι ο φίλος omarock κάνει ένα λάθος: "Μόνο ζωντανά σκυλιά". Εξαιρεί τεράστιο ποσοστό του πληθυσμού, όταν οι αντίστοιχες επιστημονικές έρευνες περιλαμβάνουν (κυρίως) απολογιστικά στοιχεία (π.χ. σκυλιά που πέθαναν). Αυτό προσπάθησε, πολύ σωστά, να επισημάνει ο φίλος Promitheas και τα πράγματα έγιναν ...εκρηκτικά. Βέβαια, αυτά είναι τα "δικά σας" και αυτό συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Μιλάω, τώρα, εγώ, που δεν έχω ακόμα ενημερώσει τον Κ.Ο.Ε. για την αλλαγή ιδιοκτησίας της Μόκας...

Σαφώς και είμαι διατεθειμένος να συμβάλω στο θέμα, νομίζω ότι μας ενδιαφέρει όλους και θα μπορούσε (με λίγη προσπάθεια) να γίνει "κόσμημα" για τα θέματά μας:).

Υ.Γ. Τώρα πλέον οι νεότεροι είναι η πλειονότητα στο internet και πρέπει να λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη. Για κάθε ένα, όμως, κουταβάκι ενός νέου (ηλικιακά, αλλά και στο forum) μέλους, υπάρχουν (ή υπήρξαν) 3-4 σκυλιά ενός παλαιότερου μέλους...

Ferb

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
417
2
ΡΙΟ
www.rottweilers.gr
Συμφωνω με το προλαλησαντα.βεβαια πιστευω οτι ειναι λιγο πιο απλο το θεμα και το κανουμε πολυπλοκο.Επισης εχετε υποψιν σας οτι τα καταγεγραμμενα πολλες φορες απεχουν απο τη πραγματικοτητα.

andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
ο Αρης μου (στην φωτο) ειναι ημιαιμο, πατησε τα 10 χρονια και ειναι μια χαρα απο υγεια, δοξα το θεο. επισης δεν τον εχουμε ζευγαρωσει ποτε και ουτε στειρωσει εχει κανει.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Αν και το σκυλί μου είναι μικρό, είχα παλιά μια σκύλα κουρτσχααρ που έζησε μέχρι τα 17 και πέθανε από νεφρική ανεπάρκεια, αν και αρρώστησε ξαφνικά λίγες μέρες αφότου πέθανε η άλλη μας σκύλα που είχαν ζήσει δέκα και χρόνια μαζί.
Συνήθως δεν ακούω σκυλιά να ξεπερνούν τα 13-15 χρόνια.
Η αλήθεια είναι πως εκείνη η σκύλα ήταν πολύ φιλάσθενη, είχε πάθει καρκίνο και μετάσταση (το πιο σοβαρό) αλλά και διάφορα άλλα.
Όμως ήταν αρκετά ανθεκτική, και μάχιμη, αν μπορείς να το πεις αυτό για σκυλί.
Ήταν γριούλα αλλά δεν της φαινοταν και πολύ, και πιστεύω ότι ήταν από ΒΥΒ γέννα.
Πολλές φορές σκέφτομαι τους παράγοντες που την έκαναν να ζήσει τόσα χρόνια, αλλά δεν βλέπω και τρελές διαφορές με άλλα σκυλιά που έζησαν λιγότερο.

DemisB.

Member
25 Σεπτεμβρίου 2010
16
0
Ο δικός μου «έφυγε» στα 17 του χρόνια, χωρίς κανένα πρόβλημα , καρδίας , νεφρών, προστάτη , κ.λ.π. , απλά μας βρήκε το μοιραίο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλα τα κοντόσωμα σκυλιά με βαρύ σκελετό, η σπονδυλική στήλη, και συγκεκριμένα οι τελευταίοι δίσκοι της λίγο επάνω από την ουρά.
Πρόβλημα ουσιαστικό και χαρακτηριστικό για την ράτσας του Robin μου ( ήταν corgi ), που το πάλεψα 2 χρόνια παρατείνοντας την ζωή του με τον καλύτερο τρόπο.
Πιστεύω ότι με την καλή φροντίδα μπορεί να φτάσει αρκετά χρόνια ζωής ο σκύλος , ξεπερνώντας το προσδόκιμο της φυλής του.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.789
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Πιστεύω ότι με την καλή φροντίδα μπορεί να φτάσει αρκετά χρόνια ζωής ο σκύλος , ξεπερνώντας το προσδόκιμο της φυλής του.
Το έχω διαβάσει αλλού αυτό, τι θα πει όμως καλή φροντίδα;
Παράδειγμα απ' τη μία πρέπει να προστατέψεις το σκύλο από τα παράσιτα, απ' την άλλη όμως τα αντιπαρασιτικά είναι χημικά που μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στον οργανισμό.
Απ' τη μία σου λένε τάιζε ξηρά απ' την άλλη μαγειρευτό απ' την τρίτη BARF. Η πρώτη πάλι τίνγκα στα χημικά, η δεύτερη χαλάει τα δόντια και χρειάζονται πολλά για να φτίαξεις στο σκυλο σου ενα ισσοροπημενο γευμα, η τριτη εχει μικροβια και δεν ξερω τι.
Απ τη μια ο σκυλος πρεπει να περπαταει να τρεχει απ την αλλη με το χρονο φθιρονται οι αρθροσεις...
Ο νομος λεει πως ο σκυλος πρεπει να εμβολιαζεται 1 φορα το χρονο για τη λυσσα, απ' την αλλη ομως γραφεται πως το εμβολιο μπορει να δημιουργησει σοβαρα προβληματα...

Εχοντας υπ οψιν ολα αυτα, ο καρκινος ειναι η νο.1 αιτια θανατου στα σκυλια...

Μπορουμε να κανουμε κατι πραγματικα;

DemisB.

Member
25 Σεπτεμβρίου 2010
16
0
Να σου πω τι έκανα εγώ….
Διατροφή , μέχρι 10 ετών, ήταν μαγειρεμένο φαγητό , χωρίς αλάτι φυσικά , με κρέας γαλοπούλας ή μοσχάρι βρασμένα με ρύζι , και με συνδυασμό βιταμινών ανάλογα με την ηλικία, μετά τα 10 προστέθηκε ξηρά τροφή με ενισχυτικά για τα οστά και λιγότερες βιταμίνες. Βασική προϋπόθεση για το αν του πάει η όποια διατροφή είναι ο έλεγχος κοπράνων, που δείχνουν την πραγματική κατάσταση του σκύλου μας.
Άσκηση ιδιαίτερη δεν κάναμε, οι βόλτες του ήταν 5 φορές την ημέρα, μέχρι τα 16 χρόνια , μετά λόγω των προβλημάτων που είχε στα πίσω πόδια , οι βόλτες έγιναν 3 αλλά λίγο μεγαλύτερης διάρκειας.
Τα εμβόλια σταμάτησαν , μετά από την συμβουλή του γιατρού , στα 13 χρόνια του, μου είπε ότι θα του δημιουργούσαν περισσότερα προβλήματα, αρκεί φυσικά να μην είχε επαφή με άλλα σκυλιά.
Φυσικά το βασικότερο όλων, κατά την γνώμη μου , είναι να μάθεις εσύ και ο σκύλος σου να «μιλάτε» , τότε το τυχόν πρόβλημα θα το προλάβεις σίγουρα.

Antigoni87

Active Member
4 Δεκεμβρίου 2010
29
0
Χολαργός
Ο δικός μου σκύλος είναι 10 ετών (τα κλείνει στις 18/12!).
Επειδή είναι πάρα πολλές οι σελ και δεν κατάφερα να διαβάσω παρά μόνο λίγες, τι προσδώκιμο ζωής έχει ένα ημίαιμο (γκριφόν κανίς και οι 2 γονείς) αρσενικό σκυλάκι χωρίς προβλήματα υγείας; Πέρα από την διατροφή, ποιος είναι ο μέσος όρος ζωής; Γιατί ακούω πολλά και διάφορα!

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Antigoni87 σε ημιαιμα σκυλια, ειναι δύσκολο να προβλεψεις προσδοκιμο ζωης του, γιατι δεν υπαρχει ένα σημειο αναφορας.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.309
Μέλη
20.071
Νεότερο μέλος
Λάμπρος Φαλάρης