Ποσοι εχουν σκυλο με προβλημα δυσπλασιας?

Ποσοι εχετε σκυλο με προβλημα δυσπλασιας?

• Total voters
    64

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
Γραφε αν εχει δυσπλασια ο σκυλος σας και αν ναι απο που τον πηρατε?
8α μπορεσουμε να δουμε συγκεντρωτικα το 8εμα και να βγαλουμε καποια συμπερασματα

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δυστυχώς έχει ελαφρά δυσπλασία. Τον πήρα από καταφύγιο, πρώην αδέσποτο και ήταν τότε δύο χρονών. Τώρα είναι σχεδόν τεσσάρων.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
τα δυο απο εκτροφειο , δεν εχουν..(εκαναν ακτινογραφιες)
το γκριφονακι το βρηκα αδεσποτο ουτε αυτο εχει κατι (δεν εχει κανει ακτινογραφια)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Τι είναι, είπαμε, τα δυο άλλα σου, Γαλάζια? Καλά το γκριφονάκι είναι και μικρόσωμο, οπότε μάλλον την έχει γλυτώσει.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
μέχρι στιγμή τίποτα (θα κάνουμε και ακτινογραφίες κάποια στιγμή..) βέλγος απο εκτροφείο+μπααττ απο δρόμο.

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
857
6
καθαρος απο δυσπλασια γεννα ιδιωτη (10 στα 10 ελευθερα δυσπλασιας)

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Τσιουαουα, οι γονεις του μαλλον απο πετ σοπ.Ειχε ασηπτη νεκρωση της κεφαλης του μηριαιου, ο κτηνιατρος μου ειπε οτι ειναι κληρονομικη ασθενεια στις μικροσωμες φυλες και ουσιαστικα ειναι σαν τη δυσπλασια.Καναμε εγχειρηση πριν 25 μερες, εκτομη της κεφαλης του μηριαιου, την ιδια εγχειρηση κανουν και τα σκυλια που εχουν δυσπλασια.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
αμα φτασαν και τα πιτμπουλ να βγαζουν δυσπλασιες οι υπολοιποι την μαμησαμε , ή βγαζουν :confused: :confused: :-|

οχι δεν βγαζουν ποτε δεν εβγαζαν
Εγώ πάλι όπου έχω διαβάσει για τα προβήματα υγείας της φυλής (από αμερικάνικες πηγές, όπου το pb είναι αναγνωρισμένο ως φυλή), η δυσπλασία αναφέρεται σχεδόν πάντα πρώτη... Ένα απλό googlάρισμα να κάνεις:

Pet Arthritis (pitbulllovers.com)

MOST COMMON PITBULL DISEASE - Hip Dysplasia

Canine Hip Dysplasia (The Encyclopedia of the American Pit Bull Terrier - www.apbt.info)

Για να μην παρεξηγηθώ, τα παραπάνω δεν τα αναφέρω για να βγάλω τα pitbulls "σκάρτα"...
Αλλά μήπως και πάψει η αντίληψη ότι τα pitbull σκάνε από υγεία, είναι άτρωτα, δεν παθαίνουν τίποτα, δεν είναι σαν εκείνα τα άλλα που τα τρέχουν στις εκθέσεις και αρρωσταίνουν συνέχεια... Και επομένως δεν τρέχει τίποτα αν τα ζευγαρώνουμε χωρίς εξετάσεις και έλεγχο του ιστορικού τους γιατί δεν επηρεάζονται από τέτοιες ασθένειες...

Δεν λέω ότι εσείς συγκεκριμένα υποστηρίξατε κάτι τέτοιο, απλά προλαμβάνω τα συμπεράσματα γιατί μας διαβάζουν κι άλλοι ;)

Και για να απαντήσω κι εγώ στην ερώτηση, όχι τα σκυλιά μου δεν έχουν εμφανίσει δυσπλασία (τουλάχιστον προς το παρόν).
Είναι και τα δύο ημίαιμα: 1)θηλυκιά 3,5 χρονών & 11 κιλών 2) αρσενικός σχεδόν 2 χρονών & 25 κιλών, πιθανά μίξη με γερμανικό ποιμενικό και ποιος ξέρει τι άλλο...
Αν και δεν έχουν κάνει εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι δεν έχουν, αλλά ειδικά τον αρσενικό τον έχω στο νου μου ώστε να τον τσεκάρω αν διαπιστώσω σχετική ενόχληση ή συμπτώματα. Προς το παρόν ευτυχώς όλα καλά :)

Last edited:

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
857
6
η αμερικη ειδικα στα pitbull ειναι η μαμα της αιμομιξιας εδω στην ελλαδα δεν εχω δει ποτε πιτ με δυσπλασια

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Λώρα & λίλλυ: δεν έχουν δείξει κάτι, ούτε την παραμικτή ενόχληση.
Τη λώρα την πήρα από εκτροφείο Βελγίου (βελγικό τερβίρεν), ενώ η λίλλυ είναι πρώην αδέσποτο.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Τσούφι & keagan...ελεύθεροι δυσπλασίας και οι δύο..με ακτινογραφίες μόλις έγιναν 12 μηνών...
Επίσης, όλα τους τα κουτάβια μέχρι τώρα είναι και αυτά ελεύθερα...
Από Ελληνικό εκτροφείο ο Τσούφι, από εκτροφείο της Γαλλίας ο Keagan...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Αδαμ!

Γερμανικος Ποιμενικος!

7 μηνων!

Απο Ελληνικο Εκτροφειο!

Δεν εχει δειξει το παραμικρο!

Γονεις,παπουδες με εξαιρετικα αιματα...ολοι ελευθερας δυσπλασιας!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.326
Μέλη
20.093
Νεότερο μέλος
Melenia78