Ποσοι εχουν σκυλο με προβλημα δυσπλασιας?

Ποσοι εχετε σκυλο με προβλημα δυσπλασιας?

• Total voters
    64

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Απλά μια παρατήρηση: Για να λέμε ότι ένας σκύλος είναι ελεύθερος δυσπλασίας πρέπει απαραίτητα να έχει κάνει ακτινογραφίες σε καταλληλη ηλικία. Ένας ήπιος βαθμός δυσπλασίας μπορεί να μην εμφανίσει ποτέ συμπτώματα.

Και επειδή είναι πάρα πολλά τα σκυλιά που μπαίνουν στην αναπαραγωγή και έχουν δυσπλασία, καλό είναι ο καθένας μας να κάνει τον έλεγχο έτσι κι αλλιώς, ιδιέταιρα για τις ράτσες που εμφανίζουν την πάθηση.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Σιγουρα!Για μενα τοτε θα εχετε μια πιο σιγουρη εικονα σε 5 μηνες απο τωρα που θα χρονισει!:D:D:D

Για πες μας εσυ για τον δικο σου Κωστα!

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Στέλιο, έχω ψηφίσει ήδη "ελεύθερος δυσπλασίας". Έχει κάνει ακτίνες και ortolani test στους 7 και 12 μήνες.

Άψογος μπρος-πίσω!

:)

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
προς το παρον δεν μπορουμε να βγαλουμε καποιο ιδιετερο συμπερασμα!
2 σκυλια με δυσπαλασια.το ενα πρωην αδεσποτο(κα8αροαιμο?της σαρας) και το αλλο απο πετσοπ(βαλεριας)
Μοναδικο συμπερασμα:κανενα σκυλι με δυσπαλασια απο εκτροφειο!!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Η δυσπλασία εμφανίζεται κυρίως σε μεγαλόσωμες φυλές. Και πάλι όμως ορισμένες από αυτές έχουν πιο πολύ τάση σε αυτήν από άλλες. Π.χ. οι Αυστραλέζοι Ποιμενικοί έχουν περισσότερες πιθανότητες πάντα για δυσπλασία, καθώς και για το γονίδιο που προκαλεί τύφλωση. Και όσο πιο πολύ λευκό βλέπεις πάνω τους, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες και για κώφωση. Αν λοιπόν κανείς θέλει τη συγκεκριμένη φυλή και μάλιστα κουτάβι, είναι τρέλλα να μην το πάρει από καλό εκτροφέα. Καλά εγώ το πήρα από καταφύγιο αλλά ήταν ενήλικο και πήρα προφανώς ρίσκο να μου βγει με κάποια δυσπλασία όπως και έγινε. Πάντως οι καταβολές του είναι μάλλον από ΒΥΒ και σίγουρα από "εκτροφέα" που δεν έκανε ακτινογραφίες.

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
μεχρι τωρα δεν εχει παρουσιασει κατι,καλου κακου καποια στιγμη τωρα στα κοντα θα κανουμε ακτινογραφιες..

λαμπραντορ απο byb.

CoffeeBlack

Member
6 Απριλίου 2010
21
0
Θεσσαλονίκη
Rex, Γερμανικός Ποιμενικός, από ιδιώτη, ελεύθερος δυσπλασίας. Τα παιδιά του, Nala και Enzo, διασταύρωση με Mastino Napoletano, δεν έχουν κάποιο πρόβλημα και είναι Ortolani αρνητικά (ακτινογραφίες δεν βγάλαμε).

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.800
4.107
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Rex, Γερμανικός Ποιμενικός, από ιδιώτη, ελεύθερος δυσπλασίας. Τα παιδιά του, Nala και Enzo, διασταύρωση με Mastino Napoletano, δεν έχουν κάποιο πρόβλημα και είναι Ortolani αρνητικά (ακτινογραφίες δεν βγάλαμε).
Γιατί τον ζευγάρωσες με Mastino Napoletano :confused:

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
857
6
Rex, Γερμανικός Ποιμενικός, από ιδιώτη, ελεύθερος δυσπλασίας. Τα παιδιά του, Nala και Enzo, διασταύρωση με Mastino Napoletano, ητδεν έχουν κάποιο πρόβλημα και είναι Ortolani αρνικά (ακτινογραφίες δεν βγάλαμε).
μα καλα πως μοιαζουν τα παιδια?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
τυφλα να εχουν τα μπαντογκ...
γερμανικος ποιμενικος γερμανικης εκτροφης... ετων 14, ελευθερος δυσπλασιας με εξετασεις σε ηλικια 16 μηνων
ελβετικος λευκος ποιμενικος ετων 9 κατηγοριας πετ χωρις συπτωματα δυσπλασιας
γερμανικος μολοσσος ή μεγαλος δανος εκτροφης ουγγαριας ετων 4, ελευθερος δυσπλασιας με εξετασεις σε ηλικια 22 μηνων
ντογκο αρζεντινο βουλγαρικης εκτροφης 8 μηνων χωρις συπτωματα δυσπλασιας
αγγλικο μπουλντογκ γιουγκοσλαβικης εκτροφης... ετων 3, χωρις συπτωματα δυσπλασιας...

:) ;oxi sara δεν ειμαι παπυμιλάς ... :p
τα σκυλια ειναι ειτε στους γονεις μου( γερμ. ποιμ. ) ειτε της αδελφης μου( αγγλ. μπουλ) ειτε της κουνιαδας μου( λευκος ποιμ.).... παντως ανηκουν στην οικογενεια :)))))))

PrincePapillon

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
142
1
12
Από εγκεκριμένο εκτροφέα του ΚΟΕ τον πήρα, με γεννήτορες απαλλαγμένους από γενετικές παθήσεις.