αμα φτασαν και τα πιτμπουλ να βγαζουν δυσπλασιες οι υπολοιποι την μαμησαμε , ή βγαζουν

:-|
οχι δεν βγαζουν ποτε δεν εβγαζαν
Εγώ πάλι όπου έχω διαβάσει για τα προβήματα υγείας της φυλής (από αμερικάνικες πηγές, όπου το pb είναι αναγνωρισμένο ως φυλή), η δυσπλασία αναφέρεται σχεδόν πάντα πρώτη... Ένα απλό googlάρισμα να κάνεις:
Pet Arthritis (pitbulllovers.com)
MOST COMMON PITBULL DISEASE - Hip Dysplasia
Canine Hip Dysplasia (The Encyclopedia of the American Pit Bull Terrier -
www.apbt.info)
Για να μην παρεξηγηθώ, τα παραπάνω δεν τα αναφέρω για να βγάλω τα pitbulls "σκάρτα"...
Αλλά μήπως και πάψει η αντίληψη ότι τα pitbull σκάνε από υγεία, είναι άτρωτα, δεν παθαίνουν τίποτα, δεν είναι σαν εκείνα τα άλλα που τα τρέχουν στις εκθέσεις και αρρωσταίνουν συνέχεια... Και επομένως δεν τρέχει τίποτα αν τα ζευγαρώνουμε χωρίς εξετάσεις και έλεγχο του ιστορικού τους γιατί δεν επηρεάζονται από τέτοιες ασθένειες...
Δεν λέω ότι εσείς συγκεκριμένα υποστηρίξατε κάτι τέτοιο, απλά προλαμβάνω τα συμπεράσματα γιατί μας διαβάζουν κι άλλοι
Και για να απαντήσω κι εγώ στην ερώτηση, όχι τα σκυλιά μου δεν έχουν εμφανίσει δυσπλασία (τουλάχιστον προς το παρόν).
Είναι και τα δύο ημίαιμα: 1)θηλυκιά 3,5 χρονών & 11 κιλών 2) αρσενικός σχεδόν 2 χρονών & 25 κιλών, πιθανά μίξη με γερμανικό ποιμενικό και ποιος ξέρει τι άλλο...
Αν και δεν έχουν κάνει εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι δεν έχουν, αλλά ειδικά τον αρσενικό τον έχω στο νου μου ώστε να τον τσεκάρω αν διαπιστώσω σχετική ενόχληση ή συμπτώματα. Προς το παρόν ευτυχώς όλα καλά