Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσουν


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Η μαντάμ Σόνια είναι απο τα σκυλιά που τα χαρακτηρίζουμε χαμηλής αυτοπεποίθησης. Θα δείξει μια επιφυλακτικότητα σε ξένο άτομο έξω απο την πόρτα αλλά κατα πάσα πιθανότητα θα έρχόταν να κρυφτεί απο πίσω μου για προστασία σε τυχόν εισβολή. Ακόμα και στο παιχνίδι με άλλα σκυλιά δεν δείχνει δυναμισμό, παράδειγμα πετάει κάποιος μια μπάλα και αν δει ότι θα τρέξουν 2-3 σκυλιά αυτή ούτε που θα προσπαθήσει.

Σήμερα το βράδυ στην βόλτα μας έγινε κάτι το οποίο με ξάφνιασε και με έκανε να μη θεωρώ πάντα δεδομένο κάποιες αντιδράσεις του σκύλου.
Στην περιοχή μας έχουν εγκατασταθεί κάποιοι αλλοδαποί άστεγοι. Σήμερα έτυχα να πετύχω έναν μεθυσμένο στην βόλτα ο οποίος λόγο της κατάστασης του δεν μίλαγε "σωστά". Προσπαθούσα όσο μπορούσα να τον αγνοήσω αλλά συνέχιζε να μας ακολουθεί. Μέχρι την στιγμή αυτή η Σόνια ήταν αδιάφορη και συνέχιζε την εξερεύνηση/βόλτα της και απλά που και που μου έριχε το χαζοχαρούμενο της βλέμμα. Σε κάποια φάση σταματώ να τον ξεφορτωθώ και με άρχισε στα "5 ευρώ παρακαλώ" και τα σχετικά. Άρχιζε και νευριάζε και μαζί του εγώ που βραδιάτικα πέτυχα την περίπτωση. Ξαφνικά σηκώνει τα χέρια του να με αγκαλιάσει λέγοντας "έλα φίλοι είμαστε" και πριν αντιδράσω βλέπω μια μαύρη μάζα να φτάνει σε ύψος το στέρνο του ανθρώπου με ένα στόμα ορθάνοιχτα. Την εικόνα αυτή την έχω ακόμη στο κεφάλι μου, ξαφνιάστηκα απίστευτα. Μέσα στο σκοτάδι να βλέπεις απο το πουθενά τα άσπρα δόντια του σκύλου. Ο άνθρωπος έκανε πίσω δείχνοντας φοβισμένος και αυτό ήταν και το κόκκινο πανί για το σκύλο το οποίο απο το τράβιγμα είχε σηκωθεί στα δύο πίσω πόδια και με σηκωμένη τρίχα να γαυγίζει όπως δεν την είχα ξανακούσει. Ήταν ένα βαρύ γαύγισμα, λες και ήταν σκύλος διπλάσιου μεγέθους. Δεν θυμάμαι να έχω κρατίσει τόσο δυνατά το λουρί για να την συγκρατήσω.

Χωρίς διόρθωση, χωρίς φωνή μετά απο 3-4 γαυγίσματα γυρνά προς το μέρος μου πηδά πάνω μου με χαλαρό βλέμμα για χάδια. Πέφτει στα τέσσερα και απλά κοιτόντας με περιμένει να συνεχίσουμε την βόλτα. Σαν να μου έλεγε "Βρε ηλίθιε, είπαμε πως είμαι φλου φλου αλλά όχι και να σε αφήνω έτσι απλά".

Μπορεί να ακούγεται ασήμαντο αλλά για μένα ήταν μια στιγμή η οποία με έκανε να θαυμάζω ακόμα περισσότερο αυτό το ζώο που λέγεται σκύλος. Δεν είναι λίγο πράγμα ένα ζώο να ξεπερνά ξαφνικά φοβίες νιώθοντας ότι κάτι ιερό γιαυτό κινδυνεύει. Γιαυτό, αυτά τα περι "Α, αν μπει κλέφτης στο σπίτι πολύ πιθανόν να τον σκοτώσει στα φιλιά" μη τα έχετε δεδομένα γιατί αν ο σκύλος νιώσει πραγματικά ότι υπάρχει πιθανότητα να πληγωθεί κάτι που αγαπά οι αντιδράσεις του είναι απρόβλεπτες. Τι Τσιουάουα, τι Μαστίνο... έχουν την ψυχή λιονταριού όταν χρειαστεί.
 


Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
Πολύ ωραία τα γράφεις και τα λες! Αυτό που λες για το μέγεθος είναι σωστό και εγώ οταν είχα τον μικρό μου αν και 5,5 κιλά ενιωθα μια σιγουριά....λες και με συνόδευε cane corso ενα πραγμα!!!!!Αφού έλεγα μην του μιλάτε του μικρού γτ θα μεταλλαχθεί σαν τα pokemon και δεν ξέρω και εγώ τι θα γίνει!!!
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Βρε Billy πλάκα μας κάνεις;
Ποιός σκύλος τώρα μας λες; Ο άλλος ο άνθρωπος, έβλεπε εσένα δίπλα στον σκύλο και παρ'όλα αυτά πλησίαζε; :eek: Πραγματικά πρέπει να ήταν λιώμα :rolleyes::D
 


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Βρε Billy πλάκα μας κάνεις;
Ποιός σκύλος τώρα μας λες; Ο άλλος ο άνθρωπος, έβλεπε εσένα δίπλα στον σκύλο και παρ'όλα αυτά πλησίαζε; :eek: Πραγματικά πρέπει να ήταν λιώμα :rolleyes::D
Τι;Είναι γομάρι;:p
 






takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Ίσως είναι μιά απτή απόδειξη της σχέσης σου με την Σόνια και της δουλειάς που κάνεις μαζί της:)
 






Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
Αυτό ξαναπές το...Και εμένα ο δικός μου οτι βλέπει και ανήκει σε κατηγορία μωρού τα φέρνει στο σπιτι για να παίξουν....(γατάκια, κουταβάκια και τώρα τελευταια και κατι χελωνάκια....) Αλλά οσο αγαθός φαίνεται δεν παει να πει οτι είναι κιολας.....
 


Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Xαιρομαι που η κουκλα σου σ'εκανε να την δες οπως ακριβως ειναι :)
Ειπες..
Ακόμα και στο παιχνίδι με άλλα σκυλιά δεν δείχνει δυναμισμό, παράδειγμα πετάει κάποιος μια μπάλα και αν δει ότι θα τρέξουν 2-3 σκυλιά αυτή ούτε που θα προσπαθήσει.
Εγω θα ελεγα..
Γιατι να τρεξει οταν παιζουν οι πιθανοτητες στο ποιος θα παρει τη μπαλα?
Μηπως ειναι περισσοτερο εξυπνη για να κανει κατι ισως ματαιο? :p
Δεν ξερω την Σονια σου φυσικα αλλα πιστευω πως οπως σε ολα τα σκυλια μας μπορουμε να βασιστουμε ασχετα που χαιδευονται σε ολους ετσι κ συ στην πανεξυπνη οπως πιστευω κουκλα σου.
Και ναι θεωρω ματαιο να κυνηγαει ενα μπαλακι που το κυνηγουν αλλοι πεντε σκυλοι αν δεν το'χει στη φυση της το πηγαινε-ελα :p
 




lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.510
749
Ξεσσαλονικη!!!
κατι παρομοιο κανει κ ο δικος μου με τις μπαλες.απλα περιμενει να τις φερουν κοντα του κ μετα τους αγριευει κ την παιρνει.καφρος!αυτες τις αντιδρασεις παντως απο ηρεμο σκυλι τις φοβαμαι πιο πολυ απο τις ιδιες αντιδρασεις στο δικο μου....σε ενα σκυλι φλου,εισαι κ εσυ φλου.δε προσεχεις κ δεν θελει πολυ να γινει το κακο.αν δεν εχεις το νου σου μπορει να την πατησεις.τουλαχιστον σε εναν εκ φυσεως "επιθετικο" σκυλο,προσεχεις παντα...αλλα ο τυπος ηταν σιγουρα ντιρλα!!εναν τετοιον, τον δαγκωσε ο καπο πριν μερικους μηνες...το ειχα γραψει μου φαινεται...προσοχη παντως παιδια!κ οχι μονο στα σκυλια μας...

μπραβο της ομως!απεφυγες ισως τα πολυ χειροτερα!!!!!
 


Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Η Λώρα θα γαβγίσει αν μπει ξένος στο σπίτι (ή "δικός" μας με άλλο μπουφάν :p, είναι πλάτη κ δεν τον έχει πάρει χαμπάρι ότι έχει μπει μέσα) ή αν μας πλησιάσει κάποιος -ειδικά- βράδυ, αλλά ως εκεί φτάνει κ εμένα αυτό μου αρκεί. Νομίζω ότι δεν το κάνει από θάρρος, αλλά όσο θέλει εκείνη να ξεφορτωθεί έναν ενεπιθύμητο, άλλο τόσο το επιθυμώ κ εγώ...

Είναι άψογη ως συναγερμός, δε γαβγίζει άσκοπα, οπότε το γρύλισμα κ το γάβγισμά της δεν είναι ποτέ falsh alarm...


κατι παρομοιο κανει κ ο δικος μου με τις μπαλες.απλα περιμενει να τις φερουν κοντα του κ μετα τους αγριευει κ την παιρνει.καφρος!
Θέλω να τον δω με τη Λώρα αυτόν ;-)
 








deas

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2010
354
1
Καπου εδω γυρω..
Μια χαρα ξηγηθηκε η Σονια...
Τα ενστικτα υπαρχουν και βγαινουν στην επιφανεια οταν χρειαστει κι ας νομιζουμε πολλες φορες οτι εχουν εξαφανιστει..
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Η Λώρα θα γαβγίσει αν μπει ξένος στο σπίτι ή αν μας πλησιάσει κάποιος -ειδικά- βράδυ, αλλά ως εκεί φτάνει κ εμένα αυτό μου αρκεί. Νομίζω ότι δεν το κάνει από θάρρος, αλλά όσο θέλει εκείνη να ξεφορτωθεί έναν ενεπιθύμητο, άλλο τόσο το επιθυμώ κ εγώ...
Έχεις δίκιο ότι συνήθως το "show" που θα κάνει ένας σκύλος σε έναν ξένο γίνεται περισσότερο για να τον τρομάξει και να αποφύγει την σύγκρουση. Αλλά όπως ένα σκυλί που το στριμώχτουμε σε μια γωνία χωρίς διέξοδο η αντίδραση του μπορεί να είναι κάτι εντελώς διαφορετικό απο ότι έχουμε συνηθήσει, έτσι και στην περίπτωση που νιώσει ο σκύλος ότι κινδυνεύει η αγέλη του μπορεί να φτάσει στο "κόκκινο" χωρίς να το καταλάβει.
Νατάσσα την Σόνια την έχεις πετύχει απο κοντά. Θα θυμάσαι ότι ένα βλέμμα έριχνε η Λώρα και η Σόνια ερχόνταν και καθόνταν δίπλα μου λόγο ανασφάλειας. Η Λώρα το είχε πάρει χαμπάρι απο την πρώτη στιγμή ότι αυτό το σκυλί είναι πολύ low. Περίμενες ποτέ τέτοιο σκυλί να συγκρουστεί μετωπικά και να στοχεύει πρόσωπο? Δεν σκέφτηκε τυχών χτύπημα απο το ξένο, δεν σκέφτηκε να πάει για απλό snap στα πόδια, δεν τον "ζύγισε" καν να υπολογίσει τι να κάνει, απλά πήγε face-to-face.

lawrence-gr said:
αυτες τις αντιδρασεις παντως απο ηρεμο σκυλι τις φοβαμαι πιο πολυ απο τις ιδιες αντιδρασεις στο δικο μου....σε ενα σκυλι φλου,εισαι κ εσυ φλου.δε προσεχεις κ δεν θελει πολυ να γινει το κακο.αν δεν εχεις το νου σου μπορει να την πατησεις.τουλαχιστον σε εναν εκ φυσεως "επιθετικο" σκυλο,προσεχεις παντα
Αυτό είναι αλήθεια.

underdog said:
bigbilly, τι ηλικια εχει η σονια? ειναι ημιαιμη?
Ναι ημίαιμη 2ετών... και 7μηνών
 


ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Ωραιο να βλεπεις τον σκυλο σου να ενδιαφερεται για την ασφαλεια σου. Ευχαριστουμε για την εμπειρια που μοιραστηκες μαζι μας.