Πρέσα Κανάριο ιδιαιτερότητες της φυλης???


kok

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2013
210
120
Καλησπερα east. Ευχαριστώ για τον χρονο σου.
α)πολυ εποικοδομητικό χρονο παιχνιδι και δουλεια και τα Bull Terrier ξεροκεφαλα ειναι οπως τα λες αλλα και εκπαιδευσιμα.
β)οποτε τα συνηθισμενα οπως ολα οχι σκαλια μοκετα χαλι χειμωνα καλοκαιρι
γ)απεναντι απο το σπιτι μου υπαρχει ενα μεγαλο παρκο και διπλα δημοτικο σχολειο, οταν ηταν μικρουλα η πριγκιπεσσα μου την πηγαινα κρατωντας την στα χερια μου ανα τακτα διαστηματα εβαζα οριο να την χαιδεψουν τουλαχιστον 50 παιδακια διαφορετικα, μεγαλωσε η πριγκιπεσσα και εγινε αστερι παντου και παντα. Εμεις πλαθουμε τους φιλους μας σε εναν σημαντικο βαθμο και τη αιματα ειναι θα παιζει ρολο σιγουρα.
δ) μου αρεσουν ολα τα ζωα τορα ειδικα για τα καναριο με μαγνητίζει η σοβαροτητα τους η δυναμικοτητα που εχουν που σε κοιτάζουν αγερωχα σαν τοιχος σιγουρα που δεν ειναι μακρυτριχα (διαμερισμα) και αρκετα αλλα που δεν μπορω να τα αναλύσω επι του παροντος και οχι να με φυλαει απο τους κακους!!! με εμαθε η ζωη να ανταπεξέρχομαι σε διαφορες καταστασεις.Παρεα θελω σαν την πριγκιπεσσα και απεριοριστη ανιδιοτελη αγαπη.

Αφού από ότι λες τα πέρασες μια χαρά με την πριγκιπέσα ,γιατί δεν κοιτάς να αποκτήσεις ένα ίδιο σκυλί,αφού έχεις γνωρίσει τη φυλή;
 


5 Φεβρουαρίου 2017
20
7
43
Γεια σας. Δεν παιρνω γιατι εχουν προβληματα υγειας,οχι παντα αλλα δεν το διακινδυνευω ξανα και οποιος το σκεφτεται να παρει να διαβασει πρωτα το μηνυμα της orilis χωρις εξετασεις υγειας μακρια και σε ολα τα φορουμ αναφορα για το ποιόν του εκτροφεα που ο θεος να τον κανει εκτροφεα. Amaliz ευχαριστω πολυ, αλλα ολα τα πρεσα εχουν προβλημα στο να συμβιώσουν η εστω να συνυπαρξουν για λιγο με αλλα ζωα???θελω να πιστευω οτι δεν ειναι κανονας αυτο. Μιλαγα με μια φιλη μου και μου ελεγε οτι υπαρχουν σχολες εκπαιδευσης που κανουν ομαδικα με κουταβια, οχι βασικη υπακοη, κοινωνικοποίηση παιζουν μονα τους..Οποτε με εναν σωστο διαπαιδαγωγω (αφεντικο)λινετε εξαρχης, δηλ. δεν βλεπει σκυλο και κλαιει να πεσει πανω του, ουτε πιθανον να του κανει και χαρουλες σιγουρα. Ενα αλλο θεμα που εθιξε ευστοχα ο/η east, θα του μαθω ιχνηλασια, βαζεις τροφη στο παιχνιδι του οχι απαραιτητα και το κρύβεις σιγα σιγα θα το μαθει, η πριγκιπεσσα ετσι το εμαθε, 20 λεπτα να το κανεις την μερα θα νομιζει οτι δουλευει η κατι θα σκεφτω αλλο να κανει για δουλεια μονο στο μανικι θα εχει εφεση???
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Μια φυλη την διαλεγεις ΕΠΕΙΔΗ εχει καποια χαρακτηριστικα, τα οποια θελεις κ καποια που παιρνεις πακετο, τα δεχεσαι κ τα αμβλυνεις στο μετρο του δυνατου.

Το πρεσα λοιπον οχι, δεν ειναι κοινωνικο σκυλι, δεν ειναι καλοπροαιρετο δεν γουσταρει πολλες επαφες απο διποδα ξενα η τετραποδα, δεν μπορεις να εμπιστευτεις την καλη του πιστη κ να το εχεις μαζι με ζωακια παιδακια κ ολα καλα κ ανεμελα.

Η δουλεια του, αυτη που ξερει να κανει, ειναι να σε φυλαει εσενα το σπιτι σας, τον χωρο σας την οικογενεια σας.
Αν δεν θελεις τετοιο σκυλο, δεν βρισκω το λογο να τον παρεις....

Εσυ παλι μπορει να θελεις να δυσκολευεις την ζωη σου, η να ελπιζεις να βρεις το βολικοτερο ζωο του κοσμου, να ξοδεψεις απειρο χρονο να σου ερθουν ολα καλα κ ευνοικα, να το μαθεις να δεχεται ζωα κ παιδια κ γατια κ οτι αλλο κ να μην βγαζει ιχνος προστατευτικοτητας ουτε για τον εαυτο του. Αυτο θα ειναι απλα μια εξαιρεση, κ ως τετοια δεν μπορουμε να βασιστουμε σε αυτη.........
 


epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
65
Aθήνα
... οτι υπαρχουν σχολες εκπαιδευσης που κανουν ομαδικα με κουταβια, οχι βασικη υπακοη, κοινωνικοποίηση παιζουν μονα τους..Οποτε με εναν σωστο διαπαιδαγωγω (αφεντικο)λινετε εξαρχης, δηλ. δεν βλεπει σκυλο και κλαιει να πεσει πανω του, ουτε πιθανον να του κανει και χαρουλες σιγουρα.
Καλα...Σχολες, ομαδικα και παιζουν τα κουταβια μονα τους...
Κουταβι κι ο δικος μου επαιζε με ολους.
Μολις ενηλικιωθηκε ομως...Αλλα "παιχνιδια" θελει να τους κανει!
Θα μου πεις...Ναι, αλλα ο δικος σου δεν ειναι Καναριο, ειναι Σουμεριακος. Εν ταξει το δεχομαι. Απλως το καταθετω μπας και...
 


5 Φεβρουαρίου 2017
20
7
43
Αντιλαμβανομαι αυτα που λες. Οχι ομως ανεξελεγκτη επιθετικοτητα,αυτο δεν καταλαβαινω το οτι σωνει και καλα
θα γνωρισω μια κοπελα και
θα παμε σε ξενοδοχειο γιατι υπαρχει και ο σηριαλ κιλερ στο σπιτι.
Δεν λεω να το πειραζουν ξενοι και να το αποδεχτεί,
ουτε να παει καποιος να κλέψει και να κοιμαται!!! Ενα ισορροπημενο σκυλο ψαχνουμε που αυτο μονο με δουλεια προσωπικη γινεται και ισορροπημένους γονείς (εκτροφεια σωστα) με την οσο εφικτη στοιχειωδη αντιληψη μπορει να εχει ενας σκυλος.
 
  • Like
Reactions: epial


Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Μια μικρή, μόνο, ένσταση στο όλο σκηνικό.. Με ένα Presa Canario όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, πιθανότατα θα μπείτε κανονικά μέσα στο σπίτι, εφόσον εσύ ανοίξεις την πόρτα και δεν μπουκάρει πρώτα η κοπελίτσα. Αλλά.. Πολύ αμφιβάλλω ότι θα μπορέσει η κοπέλα να σουλατσάρει μέσα στο σπίτι χωρίς να είσαι εσύ παρών, με το Presa ελεύθερο. Δηλαδή, φαντάσου να έχετε κοιμηθεί και να σηκωθεί η κοπέλα να πάει στο μπάνιο ή στην κουζίνα, ενώ εσύ κοιμάσαι..
 


5 Φεβρουαρίου 2017
20
7
43
Καλημερα. Κατι πατε να κανετε για να με αποτρέψετε,υπαρχει βεβαια ακομη μια ελπιδα φωτος απο τηνAmaliaz ,θα περιμενω να εκφράσουν αποψεις ανθρωποι που συμβιωνουν με ισορροπημενα πρεσα το λεω αυτο γιατι και για τα πιτ μπουλ τα ροτβαιλερ λενε τα απιστευτα αλλα δυστυχως για αυτους ειναι τα περισσοτερα μυθοπλασιες. Ολα τα σκυλακια καλα γεννιουνται οι ανθρωποι τα......... στην πορεια.
 


Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Βασίλη την τελική επιλογή θα την κάνεις εσύ. Δεν γνωριζόμαστε βλέπεις, οπότε και τραγικά να σου περιγράψουμε τα πράγματα, αν εσύ θες και σου βιδώσει να το πάρεις, τότε θα το πάρεις και δεν θα το ξέρει κανείς μας. Αυτό που σου γράφουμε πολλοί, είναι προειδοποιήσεις. Για να ξέρεις τι μπορεί να προκύψει και πώς να το αποφύγεις. Προσωπικά όμως, δεν θα εμπιστευόμουν φυλή που έχει έμφυτο το ένστικτο φύλαξης με ένα ξένο (στα μάτια του σκύλου!) να σουλατσάρει μέσα στο σπίτι. Πόσο μάλλον βράδυ ή/και ενώ το αφεντικό του δεν είναι παρών..
 
  • Like
Reactions: Orilis and east49


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@ΒΑΣΙΛΗΣ 21
Περα απο οτιδηποτε μπορουμε να σου πουμε εμεις, μια επισης εξαιρετικη πηγη για να σου περιγραψει την φυλη που σε ενδιαφερει ειναι το ιδιο το προτυπο κ φυσικα οι εκτροφεις της φυλης.
Μπορεις λοιπον να απευθυνθεις κ εκει, μιας κ θα το κανεις αργα η γρηγορα αν τελικα θελησεις να αποκτησεις το σκυλο......
 


kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Καλημερα,
Απλα, το πρεσα δεν ειναι ευκολος σκυλος, δεν ειναι σκυλος για ολους, χρειαζεται ιδιαιτερο χειρισμο και γνωσεις. Δεν θελει κανενας να σε αποτρεψει, ομως επειδη δε γνωριζομαστε προσωπικα επισημανουμε τισ δυσκολιες και τους κινδυνους κατοχης ενοσ τετοιου σκυλου. Ας μη ξεχναμε οτι παρομοιες αναζητησεις μπορει να κανουν κι αλλοι υποψηφιοι. Καλο ειναι να ειναι γραμμενα αυτα προς αναγνωση. Πολλοι νομιζουν οτι τον σκυλο τον κανεις, ναι, αλλα μερικοι σκυλοι ειναι αυτο που ειναι (για τους Χ λογους) και πορευεσαι βαση αυτου.
:)

Που σαι βρε @lawrence-gr , δωσε τα φωτα σου κι εσυ.
 


kok

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2013
210
120
Καλημερα. Κατι πατε να κανετε για να με αποτρέψετε,υπαρχει βεβαια ακομη μια ελπιδα φωτος απο τηνAmaliaz ,θα περιμενω να εκφράσουν αποψεις ανθρωποι που συμβιωνουν με ισορροπημενα πρεσα το λεω αυτο γιατι και για τα πιτ μπουλ τα ροτβαιλερ λενε τα απιστευτα αλλα δυστυχως για αυτους ειναι τα περισσοτερα μυθοπλασιες. Ολα τα σκυλακια καλα γεννιουνται οι ανθρωποι τα......... στην πορεια.

Τα σκυλάκια δεν είναι όλα το ίδιο,ο άνθρωπος μπορεί να παρέμβει στον σκύλο ως ενός σημείου.
Άλλοτε προσπαθώντας να οξύνει κάποια ένστικτα,άλλοτε προσπαθώντας να τα τιθασεύσει.
Αυτό που είναι να βγάλει ο σκύλος αργά ή γρήγορα θα το βγάλει.Το dna είναι πανίσχυρο.
Όταν βγάλει κάτι ανεπιθύμητο για σένα το θέμα είναι που θα είσαι εσύ και πως θα το χειριστείς.
 


5 Φεβρουαρίου 2017
20
7
43
east εχεις απολυτο δικιο σε εκτροφεια πρεπει να απευθυνθω,οχι οτι δεν ειναι πολυτιμη και σεβαστη η γνωμη σου.Επισης θα καταθεσω την αποψη μου,για μενα ολα τα σκυλια ειναι ενα γονιμο χωραφι οσο πιο καλα του συμπεριφερθείς μονο καλα εχεις να λαβαινεις απο αυτο.
και αν εχετε χρονο παρατηρηστε αυτα τα σκυλια
α)
στο 1:44 πως κουναει την ουρα στους κριτες
β)
στο 6:10
γ)
στο 3:31
δ)
στο 6:16
και εδω ειναι οι μεγαλοσωμοιμπεμπηδες
δεν νομιζω να ειναι απο ασχημα αιματα???προσωπικη μου αποψη παντα, καλα πρεπει να ειναι???
 




Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
γιατι και για τα πιτ μπουλ τα ροτβαιλερ λενε τα απιστευτα αλλα δυστυχως για αυτους ειναι τα περισσοτερα μυθοπλασιες.
Μόνο που στο χώρο αυτόν εδώ, που μας φιλοξενεί και γράφουμε τις εμπειρίες και τις απόψεις μας, γίνεται μια γενναία προσπάθειά να μην τροφοδοτούμε τους μύθους, αλλά να βλέπουμε, όσο γίνεται, πιο αντικειμενικά τα πράγματα. Όσο μύθος, πάντως, είναι ότι κάποιες φυλές είναι "ανθρωποφάγες", άλλο τόσο μύθος είναι ότι μπορείς να κάνεις κάποια σκυλιά αρνάκια και κάποια άλλα κέρβερους. Πάει ανάλογα με την προδιαθεση (αν δεν έχουν γίνει τραγικά λάθη κατά την εκτροφή). Γι'αυτό και υπάρχουν και τόσες διαφορετικές φυλές. Για τον χαρακτήρα κυρίως.

Υ.γ. Εγώ, σε σπίτι που ζει πρέσα/ντόγκο κανάριο, ασυνόδευτη δεν πάω ούτε μέχρι την πόρτα της τουαλέτας. Θα τα κάνω που θα τα κάνω πάνω μου, μην πάθω κι εγκεφαλικό κιόλας.
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@ΒΑΣΙΛΗΣ 21

Και θελεις τωρα να αναλυσουμε τι ακριβως;
Την ζωη ενος μεσου ιδιοκτητη με ενα τυπικο presa συγκρινομενο με την συμπεριφορα του εκθεσιακου που μεγαλωσε κ εκπαιδευτηκε για το show στα χερια ενος επαγγελματια;;;;
Η ακομα κ την καθημερινη συμπεριφορα του ιδιου show σκυλου εκτος στιβων;;
Λιγο ατοπο δεν νομιζεις;;
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.808
Μη συγκρινεις τα εκθεσιακα- εκτροφικα ζωα που εχουν εκπαιδευτει απο μικρα για εκθεσεις με ενα καναριο που ζει σαν πετ με μια οικογενεια.
Αληθεια εσυ αυτη τη συμπεριφορα εχεις ως ζητουμενο απο το μελλοντικο σου καναριο? Θα απογοητευτεις κατα πασα πιθανοτητα, ειδικα εαν επιλεξεις αρσενικο. Στα θηλυκα ειναι λιγο διαφορετικα τα πραγματα.
 


5 Φεβρουαρίου 2017
20
7
43
Γεια σας.Η συμπεριφορα των σκυλων που ειχα εξεροντας ενα κοκερ σπανιελ ,δεν τα πηγαινα βολτα με φιμωτρο ,δεν τα φοβηθηκα ποτε μη δαγκωνουν στον δρομο μεχρι και το καυκασου (αρσενικος) δεν μανουργιαζε με αλλους σκυλους και τον χορο τους ολα τον προστατευαν, οπως και τα πρεσα ,αλλα και πεκινουα να εχεις, αν καταλαβει οτι απειλειται ειτε το ιδιο ειτε ο χορος του (σπιτι) θα γαυγίσει.Οσο για τη συγκριση που εκανα μορφολογιας σκυλους ή μη και τα δυο κοινωνικοποίηση θελουν και βασικη υπακοη κατα βασει
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Κανεις ενα τοπικ με ερωτημα τις ιδιαιτεροτητες της φυλης.
Αυτες, αναμφησβητητα ειναι:
-Επιφυλακτικο με τους ξενους κ γενικα απομακρο
-προστατευτικο
-χωροκτητικο, με εμφυτο ενστικο φυλαξης
-κυριαρχικο
-δυσκολο απεναντι σε αλλα ζωα κ δη ιδιου φυλου.

Θες να παρεις λοιπον ενα σκυλο με αυτα τα χαρακτηριστικα κ να τον κανεις ενα κοινωνικο χαζοχαρουμενο ζωο που θα δεχεται αβιαστα χαδια κ αγκαλιες απο αγνωστους κ θα παιζει ανεμελα σε παρκα κ πλατειες;;
Be my guest πρωτον, δεν καταλαβαινω γιατι να ελπιζεις οτι θα το κανεις με τις πιθανοτητες να ειναι εναντιον σου δευτερον, κ τριτον αν τελικα το κανεις, τι θα λεμε οτι εχεις; ενα τυπικο presa η μια εξαιρεση;;;

Ο λογος που ενας εξυπνος ανθρωπος παιρνει μια Χ φυλη, ειναι γιατι θελει αυτα τα ιδιαιτερα χαρακτηριστικα της. Το θεωρω χαζο να παρεις μια φυλη, προσπαθοντας να αλλαξεις τα κυρια χαρακτηριστικα της επειδη δεν τα θελεις.......

Αυτη ειναι η αποψη μου, κρατα την πετα την κανε οτι θες, η πρωτη παραγραφος του ποστ αυτου απανταει στην αρχικη σου ερωτηση, τα αλλα ειναι απλα αποψεις......
 


5 Φεβρουαρίου 2017
20
7
43
Κανεις ενα τοπικ με ερωτημα τις ιδιαιτεροτητες της φυλης.
Αυτες, αναμφησβητητα ειναι:
-Επιφυλακτικο με τους ξενους κ γενικα απομακρο
-προστατευτικο
-χωροκτητικο, με εμφυτο ενστικο φυλαξης
-κυριαρχικο
-δυσκολο απεναντι σε αλλα ζωα κ δη ιδιου φυλου.

Θες να παρεις λοιπον ενα σκυλο με αυτα τα χαρακτηριστικα κ να τον κανεις ενα κοινωνικο χαζοχαρουμενο ζωο που θα δεχεται αβιαστα χαδια κ αγκαλιες απο αγνωστους κ θα παιζει ανεμελα σε παρκα κ πλατειες;;
Be my guest πρωτον, δεν καταλαβαινω γιατι να ελπιζεις οτι θα το κανεις με τις πιθανοτητες να ειναι εναντιον σου δευτερον, κ τριτον αν τελικα το κανεις, τι θα λεμε οτι εχεις; ενα τυπικο presa η μια εξαιρεση;;;

Ο λογος που ενας εξυπνος ανθρωπος παιρνει μια Χ φυλη, ειναι γιατι θελει αυτα τα ιδιαιτερα χαρακτηριστικα της. Το θεωρω χαζο να παρεις μιαφυλη, προσπαθοντας να αλλαξεις τα κυρια χαρακτηριστικα της επειδη δεν τα θελεις.......

Αυτη ειναι η αποψη μου, κρατα την πετα την κανε οτι θες, η πρωτη παραγραφος του ποστ αυτου απανταει στην αρχικη σου ερωτηση, τα αλλα ειναι απλα αποψεις......
. Σωστα μου αναφερεις τον χαρακτηρα και την ιδιοσυγκρασια ενος τυπικου πρεσα, παρα πολυ καλα και σε ευχαριστω. ποσες φιλες χρονια εκτροφης δεν εγιναν σκυλοι συντροφιας???
 


Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
ΒΑΣΙΛΗΣ21 μηπως σου αρεσει τοσο πολυ εξωτερικα που προσπαθεις να πεισεις τον εαυτο σου οτι εεελα μωρε με τ χαρακτηρα θα τα βολεψουμε.. δεν ειναι κακο δηλαδη συμβαινει αλλα ειναι εντελως λαθος να υποτιμαμε την δυναμη του dna! Το σωστο λοιπον ειναι να το σκεφτεις εσυ μεσα σ τι θελεις κ θα σ προτεινα ναψαξεις κ εναν καλο εκτροφεα κ να μιλησετε. Παντως αν θες ενα τετοιο σκυλο να το κανεις του καναπε κ συντροφιας νομιζω ειναι λαθος. σαν να παρω εγω νεας γης και να το εκπαιδευσω να επιτηθεται.. ε δεν θα καταφερω κ παρα πολλα..