Προβληματισμός σχετικά με τοποθέτηση Microchip

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Προσωπικά, την ιδέα του τσιπ δεν τη θεωρώ διόλου "αυτονόητο πράγμα". Αυτό δε με κάνει και απαραίτητα λάθος. Αντιθέτως, το να τοποθετήσω αυτό το πράγμα στο σκύλο μου, μου φαίνεται λάθος.
Επίσης, θεωρώ πως οι νόμοι που θεσπίζονται πρέπει να λειτουργούν και να τηρούνται, όχι μόνο από τους πολίτες.. Αμφιβάλλω κατά πόσο το κράτος, παρά το νόμο που θέσπισε, είναι οργανωμένο και έτοιμο να τον πραγματώσει.
Και αυτό από πότε σου δίνει το δικαίωμα να μην εφαρμόσεις το Νόμο επειδη δήθεν θεωρείς ότι το κρατος ειναι ανετοιμο. Οι νομοι ειτε μας αρεσει ειτε όχι, δεν ειναι προαιρετικής εφαρμογης.

D

Deleted member 14614

Guest
Μα αυτό από μόνο του δεν είναι αστείο? Πρέπει εσύ να πρήξεις τον κτηνιατρικό σύλλογο για να περαστούν τα στοιχεία του σκύλου σου. Αν δεν δείχνει ενδιαφέρον ο κτηνιατρικός σύλλογος, θα δείξει το κράτος??
Δυστυχώς, επειδή ταξιδεύω συχνά, αναρωτιέμαι για το τσιπάκι.
Είναι κωμικοτραγικό. Όμως, θα κάτσεις να ασχοληθείς με το τι κάνει ο κάθε κτηνιατρικός σύλλογος ή θα είσαι ανώτερος και θα είσαι σωστός ως προς τις υποχρεώσεις σου? Άλλωστε, στην Ελλάδα ζούμε, δεν είναι το μόνο πράγμα που λειτουργεί στραβά. Με αυτή τη λογική, επειδή δεν μας εξυπηρετούν π.χ. στο ΙΚΑ, ας σταματήσουμε να ασχολούμαστε με ό,τι τους αφορά. Δεν πάει έτσι.

Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
Και αυτό από πότε σου δίνει το δικαίωμα να μην εφαρμόσεις το Νόμο επειδη δήθεν θεωρείς ότι το κρατος ειναι ανετοιμο. Οι νομοι ειτε μας αρεσει ειτε όχι, δεν ειναι προαιρετικής εφαρμογης.
Το ίδιο το κράτος σου δίνει αυτό το δικαίωμα. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ελλάδα, ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Όταν όλα υπολειτουργούν, θεσπίζονται νόμοι που δεν τηρούνται και δεν υπάρχουν κυρώσεις, προφανώς και οι πολίτες δε θα είναι νομότυποι.
Όταν, λοιπόν, σου πουν να βάλεις τσιπάκι στο παιδί σου για να μη το χάσεις (αντικειμενικά λογικό επιχείρημα, αφού έχει προχωρήσει η τεχνολογία και δε πρέπει να τη δαιμονοποιούμε) να υπακούσεις στο νόμο.

Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
Είναι κωμικοτραγικό. Όμως, θα κάτσεις να ασχοληθείς με το τι κάνει ο κάθε κτηνιατρικός σύλλογος ή θα είσαι ανώτερος και θα είσαι σωστός ως προς τις υποχρεώσεις σου? Άλλωστε, στην Ελλάδα ζούμε, δεν είναι το μόνο πράγμα που λειτουργεί στραβά. Με αυτή τη λογική, επειδή δεν μας εξυπηρετούν π.χ. στο ΙΚΑ, ας σταματήσουμε να ασχολούμαστε με ό,τι τους αφορά. Δεν πάει έτσι.
Μα αυτό είναι το θέμα.. Δεν έχω πειστεί για τη χρησιμότητα του τσιπ. Αν χαθεί υπάρχει περίπτωση κάποιος να το σκανάρει Αν το πάει στον κτηνίατρο και ΑΝ ενδιαφερθεί. Και όσο για τη καταμέτρηση του πληθυσμού των σκύλων μου φαίνεται αστείο..](*,)

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Το προβλημα μας ως χωρας δεν ειναι οτι δε δουλεύει τιποτα αλλα οτι ολοι περιμένουμε να δουλεψουν οι αλλοι πρωτα για να ειμαστε σωστοι στις υποχρεωσεις μας. Θα γινω τελειως Κένεντι πρωι πρωι, το σωστο θα ηταν να κανουμε πρωτα εμεις αυτο που πρεπει και υστερα να γκρινιαζουμε.

Δεν εχω ακουσει ποτε μου για κουβεντα τσιπαρισματος παιδιων ή ηλικιωμένων. εχει ανοιξει το θεμα ή μιλαμε γενικα κι αοριστα;

Για ολα αυτα τα αν που λες, για τη μια πιθανότητα στις εκατο ενας να τα κανει όλα αυτα όταν χρειαστει, κατα τη γνωμη μου αξιζει τον κοπο.

D

Deleted member 14614

Guest
Πάντως, για να μην λέμε μόνο τα αρνητικά, επιτέλους καταχωρήθηκαν τα στοιχεία μου στο microchip. Βέβαια, χρειάστηκε να τους ξαναστείλω την αίτηση, αλλά πάλι καλά τελείωσε κι αυτό.:)

Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
Πάντως, για να μην λέμε μόνο τα αρνητικά, επιτέλους καταχωρήθηκαν τα στοιχεία μου στο microchip. Βέβαια, χρειάστηκε να τους ξαναστείλω την αίτηση, αλλά πάλι καλά τελείωσε κι αυτό.:)
Μετά από πόσο καιρό, αφού έβαλες το τσιπάκι, καταχωρήθηκαν τα στοιχεία ?

Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
Το προβλημα μας ως χωρας δεν ειναι οτι δε δουλεύει τιποτα αλλα οτι ολοι περιμένουμε να δουλεψουν οι αλλοι πρωτα για να ειμαστε σωστοι στις υποχρεωσεις μας. Θα γινω τελειως Κένεντι πρωι πρωι, το σωστο θα ηταν να κανουμε πρωτα εμεις αυτο που πρεπει και υστερα να γκρινιαζουμε.

Δεν εχω ακουσει ποτε μου για κουβεντα τσιπαρισματος παιδιων ή ηλικιωμένων. εχει ανοιξει το θεμα ή μιλαμε γενικα κι αοριστα;

Για ολα αυτα τα αν που λες, για τη μια πιθανότητα στις εκατο ενας να τα κανει όλα αυτα όταν χρειαστει, κατα τη γνωμη μου αξιζει τον κοπο.

Συμφωνώ απόλυτα με το ότι ο καθένας πρέπει να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του και να μη τα περιμένει όλα από το κράτος. Όμως, το κράτος και συγκεκριμένα οι κυβερνώντες θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για τους πολίτες, όπως ο γονιός για το παιδί του. Αλλά, ας μην το πάμε μακριά. Εγώ δε θεωρώ ότι πρέπει να βάλω τσιπάκι στο σκύλο μου επειδή το λέει ο νόμος. Και δε θέλω να αρχίσω συζητήσεις περί τσιπαρίσματος των ανθρώπων, αλλά ειπώθηκε στην αρχή της συζήτησης ως κάτι φυσιολογικό και αυτονόητο. Και κατά τη γνώμη σου πώς πρέπει να "ανοίξει" το συγκεκριμένο θέμα?
Τέλος, πάντων για εμένα και για τη μια αυτή πιθανότητα στις εκατό, δεν αξίζει τον κόπο.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Το ίδιο το κράτος σου δίνει αυτό το δικαίωμα. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ελλάδα, ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Όταν όλα υπολειτουργούν, θεσπίζονται νόμοι που δεν τηρούνται και δεν υπάρχουν κυρώσεις, προφανώς και οι πολίτες δε θα είναι νομότυποι.
Όταν, λοιπόν, σου πουν να βάλεις τσιπάκι στο παιδί σου για να μη το χάσεις (αντικειμενικά λογικό επιχείρημα, αφού έχει προχωρήσει η τεχνολογία και δε πρέπει να τη δαιμονοποιούμε) να υπακούσεις στο νόμο.
Εξαιτιας της δικής σου νοοτροπιας ειναι ετσι το κράτος. Είσαι μερος του χαλασμένου συστηματος αν σαν γρανάζι του δεν λειτουργεις σωστά.

Αααα και μην με ξαναειρωνευτείς γιατι δεν θα απαντησω ψύχραιμα. Από χτες το κάνεις και δεν εχω μιλήσει. Μάθε να σεβεσαι τον χρόνο των αλλων να ασχολουνται με τις φοβιες σου.

Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
Εξαιτιας της δικής σου νοοτροπιας ειναι ετσι το κράτος. Είσαι μερος του χαλασμένου συστηματος αν σαν γρανάζι του δεν λειτουργεις σωστά.

Αααα και μην με ξαναειρωνευτείς γιατι δεν θα απαντησω ψύχραιμα. Από χτες το κάνεις και δεν εχω μιλήσει. Μάθε να σεβεσαι τον χρόνο των αλλων να ασχολουνται με τις φοβιες σου.
Αναμενόμενα ανόητη απάντηση περί χαλασμένου συστήματος. Αλλά καθώς, είμαι χαλασμένο γρανάζι , ντυμένο με μανδύα ειρωνείας, δε μου επιτρέπεται να μιλήσω άλλο. Στο τέλος, θα με πουν και φοβικό!

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Το θεμα ομως με τους νομους ειναι οτι δεν λαμβανουν υπόψιν την αποψη του καθενος. Αλλα λειτουργουν βασει του γενικοτερου καλου. Απο τη μια λες πως θες ενα κρατος πατερναλιστικο (κατα τη γνωμη μου δε θα επρεπε να είναι) κρατος αλλά οταν σου λεει τι να κανεις για το καλο σου και για το καλο του συνολου, οπως καθε γονιος, αντιδρας και θες να εχεις την ελευθερια να κανεις αυτο που πιστευεις καλυτερο;!
Σου ξαναλεω, το κρατος επειδη συμπεριφερεται ως γονιος προς το παιδι σου λεει οτι δε σου εχω εμπιστοσυνη οτι θα εισαι πάντα υπευθυνος ιδιοκτητης ζωου, και επειδη η αποκτηση σκυλου εμπεριεχει αυτοματα και την ευθυνη, σε δεσμευω. Επειδη δεν μπορει να ελέγχει αν ο καθενας χωριστα ειναι ενταξει, το γενικευει.

Το μαρκαρισμα των κατοικιδιων ζωων δεν ειναι καινουρψιο φαινόμενο ετσι δεν ειναι;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.912
20.312
Τι ακριβώς συζητάμε; Το δικαίωμα του καθενός στην παρανομία;

Τα πράγματα, είναι σχετικά απλά, στην προκειμένη περίπτωση.
Αν πάρει κάποιος σκύλο, από εκτροφέα, έχει ήδη τσιπ. Αν τον πάρει από pet shop, επίσης. Αν τον πάρει από φιλοζωική, επίσης. Αν τον πάρει από ενεργό φιλόζωο επίσης. Η μόνη περίπτωση, να μην έχει ήδη τσιπ, είναι από κωλοbyb και αν το βρει απευθείας από τον δρόμο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.797
8.004
Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση φασαρία γύρω από αυτό το θέμα.
Γιατί πρέπει να αναλύουμε και να αμφισβητούμε οτιδήποτε μη σημαντικό και οτιδήποτε σημαντικό μας επιβάλλουν το δεχόμαστε ως χάπατα. Δεν μιλάω προσωπικά για κανέναν αλλά γενικότερα για την ελληνική κοινωνία.
Αν είναι καρκινογόνο ή όχι το τσιπ δεν ξέρω. Δεν έχουν γίνει επαρκείς έρευνες. Καρκινογόνα είναι ίσως και τα φαγητά που τρώμε και ταίζουμε τα σκυλιά, οι αμπούλες για τα ζωύφια που τους φοράμε και ο αέρας που αναπνέουν. Θα προτιμούσα ένα τατού στο αφτί τους. Αλλά από το τίποτα προτιμώ το τσιπ, νοιώθω σιγουριά που έχουν οι σκύλοι μου και θα μειωνόταν πολύ το θέμα της εγκατάλειψης αν είχαν όλοι οι σκύλοι στην Ελλάδα.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Θα ήθελα κ εγώ να υπάρχει εναλλακτική. Το είχαμε ξανά συζητήσει κάπου, υπάρχει ισχυρός αντίλογος κ από την άλλη μεριά.
Έχουν γίνει και σχετικές ερωτήσεις τόσο στο ελληνικό κοινοβούλιο όσο κ στο ευρωπαϊκό για το θέμα.
Δεν βλέπω που είναι το κακό με τη χρήση μεθόδου που δεν χρειάζεται να εισαχθεί ξένο σώμα στο σκύλο, όπως το τατουάζ.

Στάλθηκε από το GT-N7100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Αν θέλει έσοδα το κράτος από τα σκυλιά νομοθετεί ότι όποιος δεν έχει τσιπ οπως ορίζει ο νόμος έχει πρόστιμο 100 ευρώ, βγάζει και 5 συνεργεία για ελέγχους και τέλος!!!

Ira73

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2013
197
3
Ποιούς εννοείς, γιατί εγώ σκάναρα πάντως ένα χθες. Και δεν είχε. Και αν κάποιος το κλαίει, πρόβλημά του.
Αυτο κολαγε στο επιχειρημα στο αν το κανουν για να αποτρεψουν τους ιδιοκτητες να τα παρατησουν . Εγω παντως , τα τελευταια 25 χρονια που εχω σκλια , ελεγχο δεν ειδα ποτε να γινεται στα αδεσποτα , να τσεκαρουν αν ειναι παρατημενα , εσυ που το κανεις , μπραβο σου , οποτε αν δω κανεναν απο δω και περα , θα ερθω να σε χαιρετησω..:)

Ολοι όσοι βρίσκουν σκύλο και δείχνουν ενδιαφέρον γι'αυτό, αντι να γυρίσουν το κεφάλι, πρώτα θα κοιτάξουν για ταυτότητα, και στην πρώτη ευκαιρία, θα σκανάρουν τον σκύλο. Αν έχει τσιπ ακαταχώρητο, δεν φταίει ούτε αυτός που το βρήκε και ψάχνει να το επιστρέψει, ούτε ο γιατρός που το σκανάρει για τον λόγο αυτό. Οπότε, και σ'αυτή την περίπτωση, αν κάποιος το κλαίει, πάλι...πρόβλημά του.

Τι σχέση έχει η μία πρόταση με την άλλη; Τι σημαίνει..."του ζήτησα να τον σκανάρει, και ακόμα τίποτα..."; Το "τίποτα" που πάει; Σε τι; Τεσσάρων ετών...τον έχεις από μωρό και περιμένεις 4 χρόνια να καταχωρηθεί το τσιπ, τα στοιχεία του οποίου, εστάλησαν αμέσως από τον γιατρό σου; Μπορεί και να είσαι πανελλήνια πρωτοτυπία!
Το τσιπακι το εβαλα μολις τον πηρα σπιτι , οστοσο , εχει ολα τα στοιχεια μου περασμενα σε '' βαρελακι '' στο κολλαρο του , η ταμπελιτσα του σκαναρεται με οποιοδηποτε smartfone , και τωρα τελευταια ψηνομαι να παραγγειλω απ εξω το κολαρο με το gps .

Οσο για την πανελληνια πρωτοτυπια κοπελια , τι να πω .... το αφηνω χωρις σχολιο .
Η ουσια ειναι οτι εχω παρει οσα μετρα μπορω γισ να μην χαθει το σκυλι μου και το κλαιω και προβλημα μου , αλλα αν μια στο εκατομυριο χαθει , δεν περιμενω να βρεθει απο το τσιπακι, μαλλον ολα τα υπολοιπα θα βοηθησουν , ασχετα αν το βαλαμε για να ειμαστε νομικα καλυμενοι

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.912
20.312
Κάνε ένα σωστό quote βρε παιδί μου. Ζαλίστηκα...αλλά...έτσι κι αλλιώς, εξακολουθώ να μην μπορώ να παρακολουθήσω τον ειρμό της σκέψης σου.

Τα τελευταία 25 χρόνια, δεν έχεις δει κανέναν να σκανάρει σκυλιά!!! Τι εννοείς;;;;;;; Σε ποιόν πλανήτη;;;;;;; Γιατί αν σκανάρω εγώ μία, σε διαβεβαιώ ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι, που σκανάρουν 1000. Εξήγησέ μου αν θέλεις, γιατί δεν μπορώ να καταλάβω...

Τι σχέση έχει, το τσιπάκι, με το βαρελάκι, την ταμπελίτσα που σκανάρεται και το gps;;;
Αφού έχει τσιπ, εδώ και τέσσερα χρόνια, τι δεν μπορεί να βρει ο γιατρός σου; Και γιατί η ταμπελίτσα που απαιτεί smartphone για να σκαναριστεί, είναι πιο πρακτική απο την απλή με ένα τηλέφωνο πάνω της; Για το gps δεν το συζητώ καν. Δικά σου λεφτά είναι, πεταξέ τα όπου θέλεις.

Απ'όλα τα μέσα που έχεις πάρει [και πολύ καλά έχεις κάνει], για να μην χαθεί ο σκύλος σου, μόνο το επιβεβαιωμένα καταχωρημένο τσιπ του, μπορεί να στο εξασφαλίσει. Το οποίο...υπάρχει τελικά;

Ira73

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2013
197
3
Ειπαμε , το τσιπακι μπηκε απο την πρωτη μερα που ηρθε σπιτι . Το γιατι δεν εχουν καταχωτηθει τα στοιχεια ακομα , δεν το γνωριζω . Το εβαλα καθαρα για να ειμαστε νομιμοι . Αλλα να τα παρουμε απ την αρχη για να μην σε ξαναζαλισω.... Σωστο quote θα μαθω καποια στιγμη να κανω , στην ηλικια μου θεριζει το αλτσχαιμερ ....;)
Αν δεν κανω λαθος , ζω στον πλανητη γη , οπου οσα χρονια κυκλοφορω στον εξω κοσμο ( εκτος του δικου μου εννοω ) , δεν ειδα ποτε κανεναν απο καποια υπηρεσια ουτε σε παρκα , ουτε σε αλση ουτε σε βουνα ουτε σε παραλιες , με σκανερ στο χερι , να δει αν εστω τα δεσποζομενα φορανε τσιπ ..
Το τσιπακι το βαρελακι και η ταμπελα απ το pet scan it , εχουν την εξης σχεση : το τσιπακι το φοραμε αλλα δεν το εμπιστευομαστε , οποτε εχουμε την ταμπελιτσα , αλλα για το just in case που οπως ξυνεται σπασει παλι το κρικαρι οπως εγινε με το αντιλλυσικο και τη χασουμε κι αυτη , εχει ραμμενο στο κολαρο του ενα μικρο ''βαρελακι '' , οσο το καπακι απο στυλο στο μεγεθος , που εχει μεσα χαρτι με τα στοιχεια μας ... καλα ως εδω ?
Τωρα , Αν μου φυγει και δεν υπακουσει στο ''ελα '' , και Αν χαθει και η ταμπελιτσα , ε γαμωτο ΑΝ βγει και το κολαρο απο το λαιμο του , 1ον δεν υπαρχει περιπτωση να τον ξαναβρω , και 2ον θα κανω τρισαγιο για την γκαντεμια μου .....;)

Κι επειδη το θεμα ξεκινησε για το αν εχει βλαβερες επιπτωσεις στην υγεια του σκυλου , και με καποια δοση ηθικης πλευρας περι φακελωματος και αν μετα τα σκυλια εχουν σειρα οι ανθρωποι , αν θυμαμαι καλα βεβαια , γιατι ειπαμε , θεριζει το ατιμο , ξεκαθαριζω λοιπον οτι αφου ο νομος το επιβαλει το εβαλα στο σκυλο μου , απλα δεν του χω και τοση εμπιστοσυνη γι αυτο και εβαλα το βαρελακι και την ταμπελα

Ελπιζω αυτη τη φορα να μην σε ξαναζαλισα , και να εγινα πιο κατανοητη

Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
Γίνεται λόγος για σκανάρισμα, ενώ οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα περί τσιπακίου. Στην Αθήνα, ίσως, έχουν εξελιχθεί τόσο τα πράγματα, που οι αστυνομικοί, αντί για λαθρομετανάστες να κυνηγάνε αδέσποτα, για να δουν αν είναι τσιπαρισμένα. Μπορεί...γιατί όχι.