Προβληματισμός σχετικά με τοποθέτηση Microchip

Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
Αν υπηρχε θέμα επιβολής φόρων, οι φιλοζωικές θα εβαζαν τσιπ σε όσα σκυλια βρίσκουν???? δεν νομιζω...
δεν μπορώ να καταλαβω όμως γιατι δαιμονοποιούμε την εξέλιξη της τεχνολογιας?
κάποτε δαιμονοποιήθηκε ο υπολογιστης... όλοι εχουμε και ας ξερουμε πόσο εύκολο κανουμε τον εντοπισμό και την παρακολουθηση μας.... λιγο μετά τα κινητα, το αυτό....

Πάντα το καινούργιο επρεπε να ντύνεται με μανδύα φόβου.... ειναι στη φύση του ανθρωπου να μην του αρεσει το ξεβόλεμα από όσα ηδη γνωρίζει.
Πολύ βολικό ο προβληματισμός να βαφτίζεται "δαιμονοποίηση" και να ντύνεται με διάφορους μανδύες.
Μου φαίνεται αδιανόητο το πόσο φυσιολογικό και θετικό φαίνεται στους περισσότερους η νέα (ή παλιά δεν ξέρω) αυτή τακτική με το τσιπάκι. Την οποία αμφιβάλλω, κατά πόσο ο καθένας που την υποστηρίζει την έχει ψάξει, έχει ρωτήσει ή έχει προβληματιστεί. (Άλλωστε, "δεν τίθεται θέμα γνώμης, αφού ο νόμος ισχύει" -mareco-.)
Συμφωνώ πως ότιδήποτε νέο φοβίζει τον άνθρωπο. Η τεχνολογία, όμως θα πρέπει να σέβεται και τη φύση του ανθρώπου και όχι να δρα ανεξέλεκγτη στο όνομα της ευκολίας και της εξυπηρέτησης.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Πολύ βολικό ο προβληματισμός να βαφτίζεται "δαιμονοποίηση" και να ντύνεται με διάφορους μανδύες.
Μου φαίνεται αδιανόητο το πόσο φυσιολογικό και θετικό φαίνεται στους περισσότερους η νέα (ή παλιά δεν ξέρω) αυτή τακτική με το τσιπάκι. Την οποία αμφιβάλλω, κατά πόσο ο καθένας που την υποστηρίζει την έχει ψάξει, έχει ρωτήσει ή έχει προβληματιστεί. (Άλλωστε, "δεν τίθεται θέμα γνώμης, αφού ο νόμος ισχύει" -mareco-.)
Συμφωνώ πως ότιδήποτε νέο φοβίζει τον άνθρωπο. Η τεχνολογία, όμως θα πρέπει να σέβεται και τη φύση του ανθρώπου και όχι να δρα ανεξέλεκγτη στο όνομα της ευκολίας και της εξυπηρέτησης.

Κακώς νομιζεις ότι εισαι ο μόνος/η μόνη που το ψάχνεις... εχουν προηγηθει αλλοι στην ανακάλυψη της Αμερικης!:rolleyes:

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Και εμενα με προβληματιζει,αλλα λυση αλλη δεν υπαρχει..τουλαχιστον με αυτο εχεις ελπιδα οτι θα παει καποιος τον σκυλο στον κτηνιατρο σε περιπτωση που τον εχεις χασει, και θα μπορει να σε εντοπισει..

Λιγο οφ τοπικ Yahoo! News απο οτι φαινεται δε θα μεινει μονο στα κατοικιδια..

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Το τσιπάκι στον σκύλο εγώ το βρίσκω θετικό.
Προσφέρει αρκετά σε σχέση με τυχόν προβληματισμους. Σαν λαός είμαστε επιρρεπείς σε σενάρια συνωμοσιών(βάζω και τον εαυτό μου).
Σήμερα για παράδειγμα άκουσα τα περί gps στα αυτοκίνητα για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας και αμέσως σκέφτηκα: θα μας παρακολουθουν συνέχεια που πήγαμε, τι κάναμε με πόσο τρέχαμε και άλλα πολλά.

Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
Και εμενα με προβληματιζει,αλλα λυση αλλη δεν υπαρχει..τουλαχιστον με αυτο εχεις ελπιδα οτι θα παει καποιος τον σκυλο στον κτηνιατρο σε περιπτωση που τον εχεις χασει, και θα μπορει να σε εντοπισει..

Λιγο οφ τοπικ Yahoo! News απο οτι φαινεται δε θα μεινει μονο στα κατοικιδια..
Η μη ύπαρξη εναλλακτικής είναι εξοργιστική. Προσωπικά αν δεν ήταν υποχρεωτικό στα ταξίδια, ούτε που θα το σκεφτόμουν να το βάλω στο σκύλο μου.
Φυσικά και δε θα μείνει μόνο στα κατοικίδια, όταν οι προβληματισμένοι άνθρωποι θα το έβαζαν στους παππούδες τους για να μη τους χάσουν..και μετά στα μωρά για να μη χαθούν από το πάρκο. Αλλά, ας μη συνωμοσιολογώ άλλο..:eye:

Last edited:

Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
Το τσιπάκι στον σκύλο εγώ το βρίσκω θετικό.
Προσφέρει αρκετά σε σχέση με τυχόν προβληματισμους. Σαν λαός είμαστε επιρρεπείς σε σενάρια συνωμοσιών(βάζω και τον εαυτό μου).
Σήμερα για παράδειγμα άκουσα τα περί gps στα αυτοκίνητα για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας και αμέσως σκέφτηκα: θα μας παρακολουθουν συνέχεια που πήγαμε, τι κάναμε με πόσο τρέχαμε και άλλα πολλά.
Το να αναρωτιέσαι και να προβληματίζεσαι δε σε κάνει συνωμοσιολόγο. Αρκεί αυτό να μη σου γίνει εμμονή.

Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
Κακώς νομιζεις ότι εισαι ο μόνος/η μόνη που το ψάχνεις... εχουν προηγηθει αλλοι στην ανακάλυψη της Αμερικης!:rolleyes:
"Όσον αφορά το σχόλιο σου περι νόμου και αν ό,τι λέει ο νομος πρεπει να το ακολουθουμε... ναι τον Νόμο θα τον υπακούσεις..."

Ira73

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2013
197
3
δυστυχως το τσιπακι ειναι υποχρεωτικο απο το νομο , οσο για το ποιος ο λογος , η ποσο χρησιμο ειναι .... δεν ξερω . αν υποθεσουμε οτι ειναι για να ελεγχουν τους ανευθυνους ιδιοκτητες που παρατανε τα ζωα τους , εχει δει ποτε κανεις κανεναν με σκανερ στο χερι να ελεγχει τα αδεσποτα για να δει αν ειναι καταχωρημενα ? εγω παντως , οχι ... αν ειναι για την περιπτωση του αν χαθει το σκυλι σου , να βρεθει Αν καποιος το παει σε κτηνιατρο ,και Αν το σκαναρουν , και κυριως ΑΝ εχουν καταχωρηθει τα στοιχεια του.... πιασ΄τ αυγο και κουρευτο ... ο πριγκιπας ειναι ηδη τεσσαρων ετων και ακομα δεν εχουν καταχωρηθει τα στοιχεια του , προχτες που πηγαμε στον κτηνιστρο του ζητησα να τον σκαναρει , και ακομα τιποτα .... δεν ξερω ποσο ''φορτο εργασιας '' εχουν και ποσα χρονια θα περασουν μεχρι να καταχωρηθει ο σκυλος μου , η αν θα ζει μεχρι τοτε ...

Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
δυστυχως το τσιπακι ειναι υποχρεωτικο απο το νομο , οσο για το ποιος ο λογος , η ποσο χρησιμο ειναι .... δεν ξερω . αν υποθεσουμε οτι ειναι για να ελεγχουν τους ανευθυνους ιδιοκτητες που παρατανε τα ζωα τους , εχει δει ποτε κανεις κανεναν με σκανερ στο χερι να ελεγχει τα αδεσποτα για να δει αν ειναι καταχωρημενα ? εγω παντως , οχι ... αν ειναι για την περιπτωση του αν χαθει το σκυλι σου , να βρεθει Αν καποιος το παει σε κτηνιατρο ,και Αν το σκαναρουν , και κυριως ΑΝ εχουν καταχωρηθει τα στοιχεια του.... πιασ΄τ αυγο και κουρευτο ... ο πριγκιπας ειναι ηδη τεσσαρων ετων και ακομα δεν εχουν καταχωρηθει τα στοιχεια του , προχτες που πηγαμε στον κτηνιστρο του ζητησα να τον σκαναρει , και ακομα τιποτα .... δεν ξερω ποσο ''φορτο εργασιας '' εχουν και ποσα χρονια θα περασουν μεχρι να καταχωρηθει ο σκυλος μου , η αν θα ζει μεχρι τοτε ...
:-| ...οπότε ποιο το νόημα?! προσωπικά, όσο με παίρνει θα το αποφύγω.

manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
458
250
Το ότι δεν τηρούνται οι νόμοι, οι στοιχειώδης κανόνες και κάποιοι ηθικοί, δε μας κάνει λιγότερο λάθος, αν παραβλέπουμε αυτονόητα πράγματα.
Μπορεί τα στοιχεία των δικών μου να μην περαστούν ποτέ.
Για τη μια όμως πιθανότητα στο 1.000.000 να χαθεί το σκυλί μου, να το βρει κάποιος, να το πάει στο κτηνίατρο, να τον σκανάρει, να έχουν κατοχυρωθεί τα στοιχεία μου, και τέλος να με ειδοποιήσουν.....ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ....
Γιατί μόνο και μόνο που σκέφτομαι τα παιδιά μου, εκεί έξω αβοήθητα, τρελαίνομαι...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.911
20.311
...εχει δει ποτε κανεις κανεναν με σκανερ στο χερι να ελεγχει τα αδεσποτα για να δει αν ειναι καταχωρημενα ? ...
Ποιούς εννοείς, γιατί εγώ σκάναρα πάντως ένα χθες. Και δεν είχε. Και αν κάποιος το κλαίει, πρόβλημά του.

... αν ειναι για την περιπτωση του αν χαθει το σκυλι σου , να βρεθει Αν καποιος το παει σε κτηνιατρο ,και Αν το σκαναρουν , και κυριως ΑΝ εχουν καταχωρηθει τα στοιχεια του.... πιασ΄τ αυγο και κουρευτο ...
Ολοι όσοι βρίσκουν σκύλο και δείχνουν ενδιαφέρον γι'αυτό, αντι να γυρίσουν το κεφάλι, πρώτα θα κοιτάξουν για ταυτότητα, και στην πρώτη ευκαιρία, θα σκανάρουν τον σκύλο. Αν έχει τσιπ ακαταχώρητο, δεν φταίει ούτε αυτός που το βρήκε και ψάχνει να το επιστρέψει, ούτε ο γιατρός που το σκανάρει για τον λόγο αυτό. Οπότε, και σ'αυτή την περίπτωση, αν κάποιος το κλαίει, πάλι...πρόβλημά του.

... ο πριγκιπας ειναι ηδη τεσσαρων ετων και ακομα δεν εχουν καταχωρηθει τα στοιχεια του , προχτες που πηγαμε στον κτηνιστρο του ζητησα να τον σκαναρει , και ακομα τιποτα ....
Τι σχέση έχει η μία πρόταση με την άλλη; Τι σημαίνει..."του ζήτησα να τον σκανάρει, και ακόμα τίποτα..."; Το "τίποτα" που πάει; Σε τι; Τεσσάρων ετών...τον έχεις από μωρό και περιμένεις 4 χρόνια να καταχωρηθεί το τσιπ, τα στοιχεία του οποίου, εστάλησαν αμέσως από τον γιατρό σου; Μπορεί και να είσαι πανελλήνια πρωτοτυπία!

marion_russel, τελικά πήρες σκύλο; γιατί αν δεν έχεις ακόμη, εντάξει, σε παίρνει να το αποφύγεις αρκετό καιρό...
αχαχαχαχαχαχαχαα...Θεά!!!

D

Deleted member 14614

Guest
ο πριγκιπας ειναι ηδη τεσσαρων ετων και ακομα δεν εχουν καταχωρηθει τα στοιχεια του , προχτες που πηγαμε στον κτηνιστρο του ζητησα να τον σκαναρει , και ακομα τιποτα .... δεν ξερω ποσο ''φορτο εργασιας '' εχουν και ποσα χρονια θα περασουν μεχρι να καταχωρηθει ο σκυλος μου , η αν θα ζει μεχρι τοτε ...
4 χρόνια είναι υπερβολικά μεγάλο διάστημα... Είσαι σίγουρη ότι είχε στείλει ο κτηνίατρος τα στοιχεία σου? Γιατί συμβαίνει κι αυτό...
:-| ...οπότε ποιο το νόημα?! προσωπικά, όσο με παίρνει θα το αποφύγω.
Αν και συμμερίζομαι τις ανησυχίες σου, διαφωνώ απόλυτα με αυτό. Καταρχάς, υποχρεούσαι από τον νόμο και έπειτα, έτσι και χαθεί, είναι ο μόνος τρόπος να βρεις το σκυλί σου. Άνθρωποι είμαστε, μπορεί να ξεφύγει από την προσοχή μας. Τέλος, χωρίς microchip δεν μπορείς να ταξιδέψεις μαζί του.
Το ότι δεν τηρούνται οι νόμοι, οι στοιχειώδης κανόνες και κάποιοι ηθικοί, δε μας κάνει λιγότερο λάθος, αν παραβλέπουμε αυτονόητα πράγματα.
Για τη μια όμως πιθανότητα στο 1.000.000 να χαθεί το σκυλί μου, να το βρει κάποιος, να το πάει στο κτηνίατρο, να τον σκανάρει, να έχουν κατοχυρωθεί τα στοιχεία μου, και τέλος να με ειδοποιήσουν.....ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ....
Γιατί μόνο και μόνο που σκέφτομαι τα παιδιά μου, εκεί έξω αβοήθητα, τρελαίνομαι...
Συμφωνώ. ΑΛΛΑ: Είναι και στο δικό σου χέρι να περαστούν τα στοιχεία. Πρήζεις τον Κτηνιατρικό Σύλλογο μέχρι να το κάνει. Και θα το κάνει, όταν βαρεθούν να σε ακούν.

Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
Προσωπικά, την ιδέα του τσιπ δεν τη θεωρώ διόλου "αυτονόητο πράγμα". Αυτό δε με κάνει και απαραίτητα λάθος. Αντιθέτως, το να τοποθετήσω αυτό το πράγμα στο σκύλο μου, μου φαίνεται λάθος.
Επίσης, θεωρώ πως οι νόμοι που θεσπίζονται πρέπει να λειτουργούν και να τηρούνται, όχι μόνο από τους πολίτες.. Αμφιβάλλω κατά πόσο το κράτος, παρά το νόμο που θέσπισε, είναι οργανωμένο και έτοιμο να τον πραγματώσει.

Thodoras

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2012
662
303
Πάτρα
Πάντως το chip έχει μηδενική ακτινοβολία.. Εκπέμπει μόνο όταν περάσει από πάνω του το scanner που του δίνει ενέργεια