Προετοιμασία για την απόκτηση σκυλου

Ntemis

New Member
14 Απριλίου 2018
4
3
31
Γεια σας! Αποφασίσαμε με την κοπέλα μου να υιοθετήσουμε ένα σκυλάκι από την τοπική φιλοζωική και θα ήθελα όποιος μπορεί και ξέρει να με συμβουλέψει στο τι χρειάζεται να κάνω στο σπίτι πριν έρθει το σκυλάκι κτλ. Σε πολλά άρθρα που διάβασα έλεγε να του διαμορφωσω έναν δικό του χώρο που θα είναι στρωμένος με πάνες ώστε να μάθει να κατουράει μόνο πάνω σε αυτές. Επίσης έλεγε να μην το αφήσουμε να έχει πρόσβαση σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού από την αρχή άλλα να του επιτρέπουμε την είσοδο σταδιακά. Πείτε μου κι εσείς τις γνώμες σας και ότι άλλη συμβουλή έχετε μετά χαράς να την ακούσω!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.365
Μπράβο σας για την εξαιρετική απόφαση, που πήρατε (y)

Λογικά, θα σας ενημερώσουν και από την φιλοζωική για τα βασικά. Εσείς απλά προμηθευτείτε τα απολύτως απαραίτητα, και τα υπόλοιπα θα προκύψουν.
Το μόνο που χρειάζεται να έχετε αποφασίσει, είναι το ποιό σημείο του σπιτιού, θα γίνει η γωνιά του. Απ'ότι κατάλαβα, μιλάμε για κουτάβι, οπότε είναι πολύ πιθανό, να πρέπει να περιορίζεται. Αυτό είναι το μόνο που έχετε να σκεφτείτε πριν.

Υιοθεσία αδέσποτου κουταβιού "Οδηγίες χρήσεως"
https://www.dogforum.gr/community/threads/%CE%A5%CE%B9%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CE%AE%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B4%CE%AD%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CF%82.27960/

bouf

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2011
181
330
Εμενα επειδη το σπιτι ηταν διαμορφωμενο σε χαμηλο επιπεδο, δηλαδη ειχα πολλα μπιχλιμπιδια σε υψος μεχρι το γονατο, το μονο που ειχα κανει ηταν να τα ανεβασω λιγο πιο ψηλα ωστε να μην εχει το σκυλι αμεση προσβαση (για την ασφαλεια του και για να γλιτωσω εντασεις του τυπου "πως μου το εκανες αυτο να μου φας το αγαπημενο μου ταδε"). Βεβαια τελικα η καημενη δεν αγγιζει τιποτα αλλα φυλαγε για να εχεις.