Προσδόκιμο ζωής & παράγοντες επέκτασής του...

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
53
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
Ετσι, η Νίνα μας έφυγε στα 5 χρόνια της, από νεφρική ανεπάρκεια...
πολυ το ακουω αυτο με την νεφρικη ανεπαρκεια και τους διαβητες και τους καρκινους .....

γιαννη τι την ταιζατε?

εχω την εντυπωση οτι αυτη η κροκετα και ολη η σαβουρα που περιεχει ειναι η αιτια του κακου.
και πραγματικα εκνευριζομαι αφανταστα που εδω μεσα στο φορουμ δεν εχει δοθει η δεουσα - τουλαχιστον οσο θεωρω εγω - σημασια στο θεμα.

μπαινει ενας νεος εδω και διαβαζει
για το απο που να παρει σκυλι,
για την κοινονικοποιηση του κουταβιου του,
να μην το εχει στο μπαλκονι,
να κανει ατζιλιτι για την εκτονωση του σκυλου,
να μην ψωνιζει απο πετ σοπ που πουλανε σκυλια αρρωστιαρικα απο παπιμιλς,

και κατα τα αλλα συζηταμε για το ποια ειναι καλυτερη τροφη, τα γκουντις ή τα μακντοναλτς.
η μια εχει φρεσκο κοτοπουλο και η αλλη εχει φρεσκο σολωμο :eek:. κανονικα επρεπε να γελαν κι πετρες.......
δηλαδη δουλευομαστε αγριως......
και ενταξει, απο τους εκτροφεις δεν περιμενα αλλη σταση. ειναι δυσκολο οταν εχεις πολλα σκυλια να ακολουθησεις αλλον τροπο διατροφης.
απο τους υπολοιπους ομως?

πρεπει να το προσεξουμε πιο πολυ το θεμα ολοι μας :)

Last edited by a moderator:

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
πολυ το ακουω αυτο με την νεφρικη ανεπαρκεια και τους διαβητες και τους καρκινους .....

γιαννη τι την ταιζατε?

εχω την εντυπωση οτι αυτη η κροκετα και ολη η σαβουρα που περιεχει ειναι η αιτια του κακου.
και πραγματικα εκνευριζομαι αφανταστα που εδω μεσα στο φορουμ δεν εχει δοθει η δεουσα - τουλαχιστον οσο θεωρω εγω - σημασια στο θεμα.

και κατα τα αλλα συζηταμε για το ποια ειναι καλυτερη τροφη, τα γκουντις ή τα μακντοναλτς.
η μια εχει φρεσκο κοτοπουλο και η αλλη εχει φρεσκο σολωμο :eek:. κανονικα επρεπε να γελαν κι πετρες.......
και ενταξει, απο τους εκτροφεις δεν περιμενα αλλη σταση. ειναι δυσκολο οταν εχεις πολλα σκυλια να ακολουθησεις αλλον τροπο διατροφης.

μην το λες,αρκετοι εδω μεσα αλλαξαμε τροπο διατροφης του φιλαρακου μας χαρη στο φορουμ,οπως εγω που το γυρισα σε BARF .Να προσθεσω οτι ενα απο τα οφελη της BARF ειναι οτι αλλαζει και την διατροφη του ιδιοκτητη! ναι ναι ,αφου αγοραζω που αγοραζω φρουτα και λαχανικα ,τα τρωω και εγω περισσοτερο:D

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη

γιαννη τι την ταιζατε?

Κωστα, ανοιγεις πολυ μεγαλο θεμα, που πολυ θα επιθυμουσα να γινει νεο θεμα.
Πολυσυζητημενο αλλά παντα επικαιρο.

Η σημαντικοτερη αποφαση για την υγεια του σκυλου μας ειναι η αποφαση τι θα τον ταϊζουμε.

Οταν πλεον μεγαλοι και παλιοι εκτροφεις συνιστουν φυσικη διατροφη και λενε μακρια απο ετοιματζιδικη σκυλοτροφη, δεν μπορουμε να πουμε οτι μιλανε λογω συμφεροντος και δεν μπορουμε να τους αγνοησουμε.

Προσωπικα πλεον δινω στην "μεγαλη" ελαχιστη κροκετα καθε μερα, μονο για να κραταει τα κοπρανα σφιχτα (κατι που το κανει πολυ καλα) και για να προσφερει τις υποτιθεμενες ωφελιμες ουσιες που δεν δινει η φυσικη τροφη, και στην "μικρη" δεν δινω καθολου σκυλοτροφη.
Ελπιζω να δικαιωθω για την επιλογη μου.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ

γιαννη τι την ταιζατε?

και πραγματικα εκνευριζομαι αφανταστα που εδω μεσα στο φορουμ δεν εχει δοθει η δεουσα - τουλαχιστον οσο θεωρω εγω - σημασια στο θεμα....
Να σου πω, Κώστα, αρκεί να το εκλάβετε όλοι σαν πληροφόρηση και όχι σαν ...δυσφήμηση...

Καταρχήν, στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα - άπειροι ιδιοκτήτες...
Της δίναμε ξηρά τροφή, αυτή που συνιστά (και πουλάει) το 90% των κτηνιάτρων... Hill's

Οταν στειρώθηκε (7 μηνών) και για 3,5 χρόνια, της δώσαμε τη light, ώστε να μην παχύνει, όπως μας σύστησε ο γιατρός...
Κατόπιν (τον τελευταίο χρόνο) , για διάφορους λόγους, αλλάξαμε γιατρό και επανήλθαμε στην "κανονική" τροφή (της ίδιας μάρκας), μιάς και ο γιατρός μας είπε απερίφραστα ότι η light μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα...

Υ.Γ.1. Δεν μάθαμε ποτέ ποιό ήταν το αίτιο της νεφρικής ανεπάρκειας...
Κατά τα άλλα με καλύπτεις! Απλά, μέσα σε όλο το τρέξιμο της καθημερινότητας, η ξηρά τροφή είναι μιά ευκολία. Τι να σου πω...

Υ.Γ.2. Στη Μόκα έχουμε αλλάξει το ...τροπάριο. Της δίνουμε "πολύ καλή" ξηρά τροφή, με εναλλαγές κάθε 3 μήνες... Και πάλι, τι να σου πω...

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Γιαννη, και το να πετας ωμα φθηνα κρεατα απο την βαρβακειο ευκολια ειναι. Μαζι με διάφορα άλλα βεβαια.
Ουτε μαγειμερα, ουτε λαντζα, ουτε ρευμα, νερο και απορρυπαντικο.
Για ποιο λογο να κανει καποιος ολη την ιεροτελεστια της μπαρφ συμφωνα με το βιβλιο 100%? Και ενα μερος να κανει, καλυτερα απο τα κουρκουμπινια θα ειναι.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Παίζει ρόλο και το νερό που πίνουν όμως. Προσωπικά δίνω εμφιαλωμενο, εκτός αν ειμαι στο χωριο, όπου το νερό κατεβαίνει απο πηγή και ειναι καθαρό (δεν αφηνει άλατα δηλαδή).

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Θέλει κήπο όμως ρε παιδιά η barf.... αλλιώς τρελαίνεσαι στο σφουγγάρισμα πάλι..... ασε που θελει και καταψύκτη (και άρα χωρο να τον βάλεις....). Δύσκολο σε διαμέρισμα (αν έχεις σοβαρά κιλά σκύλου). Εγώ δοκίμασα και τα'φτυσα.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πηγη, εγω το εκανα. Για αλλους λογους βεβαια. Και μπαχτσε και καταψυκτη. Το εχω ξαναπει, πολυ μεγαλη διαφορά στην ενεργεια και εμφανιση των σκυλιων.
Γινεται και χωρις πολλα κομφορ ομως, απλά θελει περισσοτερα δρομολογια.

Στο θεμα θα μπορουσαν καλλιστα ισως να προστεθουν και οι υπερ-εμβολιασμοι.
Μετα την διατροφη θεωρειται απο πολλους πλεον ο βασικοτερος παραγοντας που κοβει χρόνια.

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Οντως το σκυλακι που ειπα σε αλλο θεμα οτι ζει 20 χρονων + (μπορει να ειναι κ 22!!) δεν εχει κανει ποτε εμβολια,δε στειρωθηκε αλλα ουτε γεννησε,κ τρωει οτι τρωει ο παππους που το εχει ... Δε ξερω αν μπορουμε να βγαλουμε καποιο συμπερασμα απο αυτο ή αν ειναι μεμονωμενο παραδειγμα.
Παντως μου αρεσει αυτο το θεμα και περιμενω να διαβασω τις τοποθετησεις σας. Πραγματικα πολυ ενδιαφερον .

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
53
Να σου πω, Κώστα, αρκεί να το εκλάβετε όλοι σαν πληροφόρηση και όχι σαν ...δυσφήμηση...

Καταρχήν, στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα - άπειροι ιδιοκτήτες...
Της δίναμε ξηρά τροφή, αυτή που συνιστά (και πουλάει) το 90% των κτηνιάτρων... Hill's

Οταν στειρώθηκε (7 μηνών) και για 3,5 χρόνια, της δώσαμε τη light, ώστε να μην παχύνει, όπως μας σύστησε ο γιατρός...
Κατόπιν (τον τελευταίο χρόνο) , για διάφορους λόγους, αλλάξαμε γιατρό και επανήλθαμε στην "κανονική" τροφή (της ίδιας μάρκας), μιάς και ο γιατρός μας είπε απερίφραστα ότι η light μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα...

Υ.Γ.1. Δεν μάθαμε ποτέ ποιό ήταν το αίτιο της νεφρικής ανεπάρκειας...
Κατά τα άλλα με καλύπτεις! Απλά, μέσα σε όλο το τρέξιμο της καθημερινότητας, η ξηρά τροφή είναι μιά ευκολία. Τι να σου πω...

Υ.Γ.2. Στη Μόκα έχουμε αλλάξει το ...τροπάριο. Της δίνουμε "πολύ καλή" ξηρά τροφή, με εναλλαγές κάθε 3 μήνες... Και πάλι, τι να σου πω...
γιαννη δεν ειναι θεμα δυσφημησης. το ιδιο αλλωστε θα μπορουσαν να πουνε και οι παπιμιλαδες........
και εμενα ο ντοκτορ οταν του ειπα οτι κοβω την οριτζεν και το γυριζω σε ωμο και μαγηρευτο μου ελεγε τα ........καλαντα.
βεβαια το οτι τα κοπρανα μειωθηκανε στο 1/3 δεν μου το ειπε (προφανως την κροκετα δεν μπορουσε να την αφομοιωσει το σκυλι και οπως εμπαινε εβγαινει - ειναι βαρυς ο φρεσκος σολωμος μαλλον :pir: ), ουτε οτι θα εξαφανιζονταν τα αερια που με εκαναν να ζω με ανοιχτα παραθυρα, ουτε οτι δεν θα ειχαμε την ''κλασσικη'' εβδομαδιαια διαρροια.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κωστα, κι εμεις με την ξηρα ειχαμε εναν τονο κοπρανα. Μονο η royal εκανε καπως κανονικα σε ποσοτητα.
Οι συνεπειες που λες ειναι ομως το λιγοτερο. Οι μακροπροθεσμες που ειπες στην αρχη ειναι το μεγα ζητημα.

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
53
μην το λες,αρκετοι εδω μεσα αλλαξαμε τροπο διατροφης του φιλαρακου μας χαρη στο φορουμ,οπως εγω που το γυρισα σε BARF .Να προσθεσω οτι ενα απο τα οφελη της BARF ειναι οτι αλλαζει και την διατροφη του ιδιοκτητη! ναι ναι ,αφου αγοραζω που αγοραζω φρουτα και λαχανικα ,τα τρωω και εγω περισσοτερο:D
ειναι αληθεια αυτο, ομως θα πρεπει να το ψαξεις σε προηγουμενα θεματα.
λογω της σοβαροτητας του θεματος -τουλαχιστον εγω ετσι το βλεπω - θα επρεπε να ειναι υψηλα στην ατζεντα του φορουμ οπως τα θεματα
''γιατι δεν πρεπει να ψωνιζω απο πετ σοπ σκυλια''
''γιατι δεν ζευγαρωνω το σκυλι μου''

ειναι δυνατον να υπαρχουν θεματα ποια ειναι καλυτερη η arden ή η acana........... :?:

η πηγη ειχε τα γκατς να τα πει τα πραγματα ως εχουν. ειναι η δυσκολη η μπαρφ (για την παρτη μας )

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
53
Στο θεμα θα μπορουσαν καλλιστα ισως να προστεθουν και οι υπερ-εμβολιασμοι.
Μετα την διατροφη θεωρειται απο πολλους πλεον ο βασικοτερος παραγοντας που κοβει χρόνια.
αρη, για πες περισσοτερα.
ομολογω δεν ξερω τιποτα

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
αυτό το θέμα που πιάσαμε καίει...
τα στοιχεία για πρό κροκέτας δεν μπορούν να διασταυρωθούν(και δεν ξέρουμε αν ήταν μόνο η κροκέτα γιατί πολλά αλλάξαν απο τότε)

πάντως στο φόρουμ δεν υπάρχει λογοκρισία στα θέματα-άρα όποιος θέλει ανοίγει θέμα ακόμα κι αν η φλατάζορ είναι καλύτερη απο την φρίσκης....

δεν νομίζω να έμαθαν πολλοί απο εμάς την barf απο αλλού όμως
επίσης και το μαγειρευτό έχει πολλά και αξιόλογα άρθρα
και επι τη ευκαιρίας να σχολιάσω ότι αυτή είναι η σωστή χρήση του φόρουμ-όλα τα πιθανά σενάρια παρουσιάζονται και αναλύονται απο φίλους και πολέμιους
και ο καθένας κρίνει και πράττει αναλόγως -τέλος παρένθεσης

στο θέμα με τα τσιμπούρια....ραντίζουμε και φαρμακώνουμε τα σκυλιά με φροντλάιν αντβάντιξ και σκάλιμπορ -τα τσιμπούρια ανεβαίνουν και η ερλιχίωση πάει δώρο του καταστήματος

στο θέμα με τα εμβόλια-οι ίδιες εταιρίες σε άλλες χώρες γράφουν στις οδηγίες επαναληπτική δόση μετά απο "όχι ένα έτος"
άλλα εμβόλια είναι εξαμήνου-αλλά όλοι τα κάνουν στο έτος ή αργότερα,κανείς όμως δεν έχει ακούσει για σκυλιά με την νόσο αυτή
Λύσσα-απο το 1974 και πιο πρίν άφαντη

τελικά οι παλιοί...είχαν σκύλους? μήπως η τακτική να γεννάνε τα σκυλιά συνέχεια προέκυψε απο την τεράστια θνησιμότητά τους και το ελάχιστο προσδόκιμο ζωής τους
δεν νομίζω-πολλοί παλιοί θυμούνται τα σκυλιά τους ή τα σκυλάκια της αυλής τους να ζούνε υπο πραγματικά αντίξοες συνθήκες και χωρίς γραμμάριο αποπαρασίτωσης (εσωτερικής ή εξωτερικής) -για εμβόλια ούτε κουβέντα
πολλά χρόνια ... μα πάρα πολλά...το 15 ήταν πολύ στάνταρ και το 20 όχι και σπάνιο για μεσαίου προς μικρού μεγέθους κυρίως
ακόμα και στην αρχαία Ελλάδα ,όχι μόνο ο Αργος αλλά και άλλα ιστορικά σκυλιά αναφέρεται να ζούσαν πάνω απο 20 χρόνια

τωρινές έρευνες?
χρηματοδοτούμενες απο πολυεθνικές βιομηχανίες ξηρών τροφών ???
δεν ξέρω....

ειλικρινά δεν ξέρω τι συμβαίνει και δεν είναι και απλό να ξέρεις
μόλυνση περιβάλλοντος
υπερπληθυσμός
πολλά έχουν αλλάξει...

στην δική μου περίπτωση έχω θάψει πολλά σκυλιά 17+ ετών εκ των οποίων πολλά εμβολιάζονταν απο ποτέ έως πολύ αραιά-έτρωγαν ότι νά ναι πλην σκυλοτροφών και το μόνο που βάζαμε απο φάρμακα ήταν "μελάνι" στις άκρες των αυτιών γιατί έκαναν πάρτι οι μύγες....

τώρα δεν κάνω τέτοια συστήματα(άλλωστε τα άλλα σκυλιά που λέω ήταν βασικά της οικογένιας και όχι δικά μου) αλλά προσπαθώ να τηρώ ένα μέτρο σε όλα αυτά τα σύγχρονα τρόφιμα-φάρμακα κλπ

χρειάζεται έρευνα -και τέτοιου είδους έρευνα μόνο απο εμάς μπορούμε να περιμένουμε....αλλά,ποιός θα πάρει τα ρίσκα αυτά που χρειάζονται,και με τι αποτέλεσμα? θα λέει εγώ έτσι κι έτσι και όλοι θα λένε "τι λέει ο γραφικός???"

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
η πηγη ειχε τα γκατς να τα πει τα πραγματα ως εχουν. ειναι η δυσκολη η μπαρφ (για την παρτη μας )
Νομίζω οι περισσότεροι γι'αυτό δεν την αρχίζουμε!
Δεν νομίζω να υπάρχει άλλος λόγος!

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Νομίζω οι περισσότεροι γι'αυτό δεν την αρχίζουμε!
Δεν νομίζω να υπάρχει άλλος λόγος!
φαινεται δυσκολη οταν την σκεφτεσαι αλλα αν την αρχισεις βλεπεις οτι δεν ειναι και τοσο δυσκολη,τουλαχιστον εμενα ετσι μου φαινεται.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
τα εμβόλια θα τα κόψετε?
φροντλάιν και σκάλιμπορ κι αντβάντιξ?
ή θα κάνουμε εμπεριστατωμένη έρευνα ή τίποτα....
μόνο η ξηρά θα φταίει δηλαδή?

τώρα διαβάζω έναν αιρετικό και λέει ότι φταίει η κλειστή γονιδιακή δεξαμενή των καθαρόαιμων....

ότι θέλει λέει ο καθένας...ή γράφει....
το θέμα είναι τα στοιχεία-η έρευνα...

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
τα στοιχεια τα μαζευεις απο διαφορες πηγες,για να καταληξεις στο τι σε καλυψε απολυτα ή τουλαχιστον εως ενα σημειο.

μεχρι σημερα λοιπον,ο συνδιασμος ξηρας και (συγκεκριμενου) μαγειρευτου με καλυπτει σαν ιδιοκτητη,καλυπτει τον σκυλο μου απο θεμα υγειας,αναπτυξης και ενεργειας.

επισης -μεχρι σημερα-,δεν με εχει "πεισει" η BARF.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
ας μην εγκλωβιστούμε όμως σε μιά ακόμη συζήτηση περι διατροφής και μόνο...