Προσδόκιμο ζωής & παράγοντες επέκτασής του...

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Δεν νομιζω πως τιθεται καν θεμα εαν η ξηρα σκυλοτροφη ειναι η καλυτερη διατροφη για το σκυλο ...κυριως συζηταμε εαν ειναι επικινδυνη και αν κοβει χρονια απο το σκυλο....φυσικα ο ιδιος ο σκυλος ''ερχεται'' με κομμενα χρονια αφου προθυμα δεχομαστε για συντροφια φυλες σκυλων που δεν ζουν οσο αλλες φυλες σκυλων , μονο και μονο επειδη ειναι θεορατες,κοντομουτσουνες,ψηλες χωρις λογο κλπ .Οτι και να ταισεις το Λυκοθηρα που πηρες επειδη σου αρεσε ποσο ψηλος ειναι , δεν θα ζησει οσο το χασκι (ακομα και αν το χασκι ταιστει με friskies).

Υπαρχουν πολλα σκυλια που εζησαν πολλα χρονια με ξηρα τροφη ...μπορει να ζουσαν περισσοτερα ή καλυτερα με barf (ή με νερο χωρις χλωριο/καυσαεριο/χλωρινη απο τα πατωματα/απορρυπαντικα απο το καλυμμα του καναπε/εμβολια/αμπουλες/χαπια/καπνο απο το τσιγαρο μας/χυμμενο αντιψυκτικο απο το αμαξι του γειτονα κλπ).

Δεν νομιζω πως σε ενα φορουμ μπορει να βγει ασφαλες ή γονιμο συμπερασμα (περα απο το οτι υπαρχουν απειρως σωστοτεροι τροποι σκυλοδιατροφης).Και ο συγχρονος ανθρωπος ,που συνειδητα κοβει χρονια απο τη δικη του ζωη πονταροντας στην οποια επιμηκυνση με μπαλωματα προσφερει η επιστημη , μαλλον δεν θελει να ξερει ποσο ακομα θα μπορουσε να ζησει ο σκυλος του.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Δεν νομιζω πως τιθεται καν θεμα εαν η ξηρα σκυλοτροφη ειναι η καλυτερη διατροφη για το σκυλο ...κυριως συζηταμε εαν ειναι επικινδυνη και αν κοβει χρονια απο το σκυλο....φυσικα ο ιδιος ο σκυλος ''ερχεται'' με κομμενα χρονια αφου προθυμα δεχομαστε για συντροφια φυλες σκυλων που δεν ζουν οσο αλλες φυλες σκυλων , μονο και μονο επειδη ειναι θεορατες,κοντομουτσουνες,ψηλες χωρις λογο κλπ .Οτι και να ταισεις το Λυκοθηρα που πηρες επειδη σου αρεσε ποσο ψηλος ειναι , δεν θα ζησει οσο το χασκι (ακομα και αν το χασκι ταιστει με friskies).

αρα ειναι σιγουρα η χειροτερη?

Υπαρχουν πολλα σκυλια που εζησαν πολλα χρονια με ξηρα τροφη ...μπορει να ζουσαν περισσοτερα ή καλυτερα με barf (ή με νερο χωρις χλωριο/καυσαεριο/χλωρινη απο τα πατωματα/απορρυπαντικα απο το καλυμμα του καναπε/εμβολια/αμπουλες/χαπια/καπνο απο το τσιγαρο μας/χυμμενο αντιψυκτικο απο το αμαξι του γειτονα κλπ).

Δεν νομιζω πως σε ενα φορουμ μπορει να βγει ασφαλες ή γονιμο συμπερασμα (περα απο το οτι υπαρχουν απειρως σωστοτεροι τροποι σκυλοδιατροφης).Και ο συγχρονος ανθρωπος ,που συνειδητα κοβει χρονια απο τη δικη του ζωη πονταροντας στην οποια επιμηκυνση με μπαλωματα προσφερει η επιστημη , μαλλον δεν θελει να ξερει ποσο ακομα θα μπορουσε να ζησει ο σκυλος του.

μπορεις να μας πεις τους απειρως σωστοτερους τροπους?
.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Πέρα απο τη διατροφή, πολύ μεγάλη σημασία έχει και η άσκηση και η δραστηριότητα και ο ποιοτικός χρόνος με το σκύλο μας, ώστε να μπορούμε να μιλάμε για καλή ζωή και ευτυχισμένα χρόνια, επομένως και για ισορροπημένη ζωη και ψυχολογια.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
.αρα ειναι σιγουρα η χειροτερη? .....μπορεις να μας πεις τους απειρως σωστοτερους τροπους?
Σιγουρα η ξηρα τροφη δεν ειναι η χειροτερη διατροφη για το σκυλο ...το να του δινεις ψωμι και νερο ειναι χειροτερη ...βλεπεις να βγαινει καποιο πορισμα ετσι ? :)

Αν εσυ ησουν millionaire με υπηρετικο προσωπικο στο σπιτι και λατρευες τα σκυλια σου θα εδινες ξηρα τροφη ? Πρωτον δεν εχεις ελεγχο στα συστατικα και στον τροπο παρασκευης ...δευτερον , μπορεις ευκολα να πετυχεις την ιδια διατροφικη αξια με καλυτερους τροπους παρασκευης που θα ειναι και πιο ευγεστοι για το σκυλο ...απλα και σαφη πραγματα λεω ... :) Τι πετυχαινει η ξηρα τροφη που δεν θα το πετυχαινες μονος σου αν το κοστος / χρονος / χωρος ηταν αδιαφορα ?

Αρα ναι , σιγουρα υπαρχουν χειροτεροι και καλυτεροι τροποι διατροφης σε σχεση με την κροκετα ...

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Βασιλη,εννοειται οτι εαν ειχα το χρημα,τον χρονο και την διαθεση θα εκανα το καλυτερο διατροφικο προγραμμα στον σκυλο μου.(θα μαγειρευα και μονο.)

εδω ομως μιλαμε για τους καθημερινους ανθρωπους (εμας δηλαδη) και οχι για τους λιγους.

γι'αυτο εγραψα στο πρωτο ποστ μου στο θεμα,οτι μαζι με την Χ ξηρα δινω και καποια συγκεκριμενα μαγειρευτα συμπληρωματα.

εαν προβληματιζομαι (π.χ εγω) για την διατροφικη αξια των οσων παρεχω στον σκυλο μου...προφανως και ναι!...παντα θα προβληματιζομαι,εως ενος σημειου.(ετσι θεωρω οτι πρεπει να κανει καθε ιδιοκτητης.)

οπως εγραψε και η Veronica (για να βαλουμε και αλλα στοιχεια στο θεμα),ειναι ενα συνοθυλευμα παραγοντων η επιτευξη του μεγιστου προδοκιμου ζωης.

*υπαρχουν ξηρες τροφες ομως (παντα με γνωμονα το τι ταιριαζει στον δικο μας σκυλο) που για τον μεσο ανθρωπο,ειναι οτι πρεπει και αρκουν στον σκυλο.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εγώ παιδιά έχω επιφυλάξεις ως προς την ξηρά τροφή για τους ίδιους λόγους που έχω επιφυλάξεις ως προς το τι τρώω εγώ. Εδώ μεγάλες εταιρείες τροφίμων δεν διστάζουν να έχουν στις τροφές τους συστατικά που βλάπτουν, στην σκυλοτροφή θα κωλώσουν. γράφουν πίσω απο τις τροφές για τους ανθρώπους τώρα διάφορα συστατικά και διάφορους κωδικούς που θα πρέπει να είναι πολύ ενημερωμένος και ψαγμένος ο καταναλωτής για να τα ξέρει. Χτυπάνε και πιο χαμηλές τιμές και ξαφνικά υπάρχει στο τραπέζι σου μια τροφή που μπορεί να περιέχει μεταλλαγμένο προιόν απο την χ χώρα πχ η σόγια. Ποιός εγγυάται οτι η ξηρά τροφή χ ή ψ που επιλέγεις οτι είναι <αγνή>? Ποιός γνωρίζει πράγματι αν η εσωτερική ή εξωτερική διαδικασία ποιοτικού ελέγχου είναι πράγματι αυτή που πρέπει ? Για μένα με τόσα που ακούμε κανένας γιατί ο τελικός στόχος είναι η μεγέθυνση του κέρδους. Αν συμβεί κάτι αποσύρεται η τροφή και τέλος. Όσο για τα εμβόλια κατά την άποψή μου είναι αναγκαία, όπως και στους ανθρώπους.Το μόνο ερώτημα που έχω είναι κάθε πότε. Μήπως παλαιότερα όταν πέθαιναν οι σκύλοι ξέραμε απο τι πέθαιναν ? Για τα υπόλοιπα πιστεύω οτι οι σκύλοι όπως και οι άνθρωποι υφίστανται τις συνέπειες της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος. τώρα όσον αφορά στα ψεκάσματα κλπ είναι το ίδιο όπως και τα φάρμακα στους ανθρώπους. Ο οργανισμός έχει την δυνατότητα να επεξεργαστεί μια συγκεκριμμένη ποσότητα τοξικής ουσίας (γιαυτό άλλωστε έχουν βγει και τα μινιμουμ όρια) απο κει και πέρα η τοξική ουσία παύει να είναι ασφαλής και γίνεται τοξική για τον οργανισμό. Γενικά πιστεύω οτι ισχύει αυτό που λένε οτι οι παλιοί ΄σε ηλικία εννοώ είναι <γερά σκαριά>. Παλαιότερα οι άνθρωποι πέθαιναν ζώντας περισσότερα χρόνια ως υγιείς, τώρα έχει ανέβει το όριο ηλικίας αλλά ζούνε περισσότερο ασθενείς (με μια χούφτα χάπια ο καθένας).

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Όλα τα σκυλιά μου μέχρι τωρα τρώνε κατά βάση ξηρά κ παράλληλα κάποια μαγειρέματα (κιμά κλπ) ενδιάμεσα.
Αλλά η βάση είναι η ξηρά τροφή.

Ως τωρα ούτε πολλά κόπρανα είχα, ούτε άερια κ η λίζα τουλάχιστον έφυγε στα 13 της... (ημίαιμο λυκόσκυλο).

Η λώρα κ η λίλλυ χαίρουν άκρας υγείας κ οι βιοχημικές/γενικές τους είναι άψογες (hill's η λώρα - χύμα ξηρά από πετ σοπ η λίλλυ/ με μαγειρευτό).

Ίσως είναι κ τι ταιριάζει στο σκύλο, τι να πω κ σε τι είναι επιρρεπής... Ο χρόνος θα δείξει...

Last edited:

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
το 13 σας ακούγεται φυσιολογική ηλικία για σκύλο???

ε, ναι για το συγκεκριμενο σκυλί, που το βρήκα 2 ετών στο δρόμο, αγνοούσα το ιστορικό του δηλ.... κ έζησε μαζί μας 11 χρόνια, ναι τη βρίσκω φυσιολογική αυτή την ηλικία. Άρχιζε να ασπρίζει από τα 10 κ μετά, τα μάτια έπεσαν, η κίνηση το ίδιο, η όρεξη για τρελό παιχνίδι το ίδιο... Δεν είδα κάτι αφύσικο στην εξέλιξη της ζωής της...

Τα άλογα ζούνε τόσο, οι άνθρωποι κατά μέσο όρο τόσο, οι χελώνες τόσο... ε με αυτό το σκεπτικό κ οι φυλές έχουν το δικό τους προσδόκιμο ηλικίας (καθεμία διαφορετικό)...

Last edited:

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Οτιδηποτε σε επεξεργασμενο αφαιρει ποιοτητα τροφης=χρονια ζωης.Ενα σκυλι που με ξηρα εζησε 15 χρονια,δε σημαινει οτι ειναι καλυτερη τροφη.Το ιδιο σκυλι με κανονικο φαγητο θα ζουσε 20 χρονια.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Καλή ηλικία είναι το 15 ας πούμε, είχα σκύλα με πατημένα 17, σκύλα στα 14 που έφυγε όχι λόγω ηλικίας αλλά λόγω ατυχήματος,
αν και είναι και ανάλογα την φυλή.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Η ερωτηση ηταν για τος εμβολιασμους:

αρη, για πες περισσοτερα.
ομολογω δεν ξερω τιποτα
Κωστα, τελειως επιγραμματικα, υπαρχει νεο ρευμα που υποστηριζει οτι μετα το πρωτο πολλαπλο κουταβο-εμβολιο (puppy shot) δεν χρειαζεται ο σκυλος άλλα εμβολια.

Ο υπερεμβολιασμος που προτεινουν οι κτηνιατροι μπορει να προκαλεσει πολλες παθησεις, με κυριοτερη τον καρκινο.

Οι κτηνιατροι υποστηριζουν με σθενος τον υπερεμβολιασμο για τρεις βασικους λογους.
1. Ειναι απο τις κυριοτερες πηγες εσοδων
2. Εχουν τετοια γραμμη απο τις φαρμακευτικες εταιριες για τους ιδιους λογους.
3. Για να ειναι καλυμενοι και οι ιδιοι απεναντι στον πελατη.

Ολως παραδοξως, οι κτηνιατροι που εμπορευονται τροφες υποστηριζουν εξισου σθεναρα την καταναλωση ακριβων σκυλοτροφων. Μπορουν δε να σε παραμυθιαζουν με τις ωρες για τα ωφελη αυτων, οπως και την μη πληροτητα των αλλων διατροφικων μοντελων. Τα γνωστα.

Στην κτηνιατρικη κλινικη, οπου σαφως και υπαρχει απειρως μεγαλυτερη σοβαροτητα και υπευθυνοτητα, μου ειπαν οτι σχεδον τα μισα εμβολια που εκανα ηταν περιττα. Και ηταν ιδιαιτερα προσεκτικοι στις διατυπωσεις για να μην εκθεσουν συναδερφους.

Το θεμα ειναι οτι οοοοταν καποτε ερθει ο καιρος που ο σκυλος μας πιθανον θα εμφανισει καποιο σοβαρο θεμα λογω τροφων και εμβολιων, δεν θα μπορει να αποδειχθει τιποτα, οπως σε ολα οσα εχουν μακροπροθεσμες επιβαρυντικες επιπτωσεις, θα κανουμε απλά εικασιες, θα δοθει μια καποια ασαφης εξηγηση, και ετσι κι αλλιως δεν θα εχει πολυ νοημα πλεον να την ψαχνουμε, για τον συγκεκριμενο σκυλο τουλαχιστον.

Συμπτωματικα, τα ιδια μου ειχε πει πριν δυο χρονια ο "εκτροφεας" της Ηρας. ΜΟΝΟ ενα εμβολιο, το πενταπλο, κατι που υποστηριζε με "μανία" και μακρια απο σκυλοτροφες.
Ομοιως για τα αντιπαρασιτικα για μεσα και εξω, δωσε βαση μου ειπε στα χαπια για σκουλικια, βαλε και κολαρο και σπρέι και εισαι ενταξει.

Το οτι ειναι γνωστος για την υγεια και μακροζωια των σκυλιων του ειναι μαλλον λαϊκος μυθος, τι ξερει αυτος ο Byb τωρα, εδω μιλανε πτυχιουχοι της κτηνιατρικης που σου λενε πότε και πόσα εμβολια να κανεις και ποση και τι τροφη να δινεις βασει των καταλογων αυτων που τα παρασκευαζουν!

Κι εγω τωρα, και μονο που γραφω αυτα που γραφω, αιρετικος ειμαι.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Στην γερμανια, πολλοι κτηνιατροι κανουν πια ολα τα εμβολια ανα 3 χρονια.
Και στην αμερικη συνησταται αυτο το σχημα!

Ερευνες ( εψαχνα να βρω λινκ στα αγγλικα- αλλα μεχρι τωρα δεν τα καταφερα) απεδειξαν, οτι τα εμβολιασμενα ζωα ειναι και περισστοερα απο 3 χρονια προστατευμενα (εχουν τιτλο)- αλλα σαν "συβιβασμος" με τους κτηνιατρους αποφασισαν να "συμβουλευουν"¨για επαναλειπτικο εμβολιασμο ανα 3 ετη.

Και το παραδοξο:
Το εμβολιο κατα της λεπτοσπιροσης θα επρεπε να γινει κανονικα ανα 6 μηνες για να προστατευει- και το κανουν και αυτο ανα χρονο (στην ελλαδα- εξω το εχουν κοψει οι πιο πολλου εντελος).

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Nobivac DHP

Vaccination regime
Primary course vaccination

A single injection should establish active immunity in dogs of 10 weeks of age or older. Where earlier protection is required a first dose may be given to puppies from 6 weeks of age, but because maternally derived passive antibody can interfere with the response to vaccination a final dose should be given 2–4 weeks later i.e. at 10 weeks of age or older.

Booster vaccination
To maintain protection a single booster dose is recommended every three years.
The product can be used in pregnant bitches which have previously been vaccinated with Nobivac DHPPi, Nobivac DHP, Nobivac PPi, Nobivac Parvo-C.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Οτιδηποτε σε επεξεργασμενο αφαιρει ποιοτητα τροφης=χρονια ζωης.Ενα σκυλι που με ξηρα εζησε 15 χρονια,δε σημαινει οτι ειναι καλυτερη τροφη.Το ιδιο σκυλι με κανονικο φαγητο θα ζουσε 20 χρονια.
αυτο το ξερεις σιγουρα?

(συγνωμη αλλα δεν γινεται να μην απαντησω.)

*γνωριζω σκυλι που εζησε 16 χρονια και το ειχαν με ενα ξεροκοματο.

*13 χρονια ειναι καλα για ενα Golden,λιγα (ισως) για ενα Poodle και εξωπραγματικα για ενα Bullmastiff.

Last edited:

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Παραδειγμα εφερα.Σιγουρο ειναι ομως οτι θα ζουσε παραπανω απο το να τρωει ξηρα.

Ε,μη μου πεις οτι δεν το πιστευεις.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
δεν το πιστευω.

γιατι επειδη ακριβως εχω ψαξει (και ακομα ψαχνω),παρατηρησα οτι δεν ειναι τοσο απλο ...ξηρα ζει λιγοτερο...μαγειρευτο ζει περισσοτερο.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Εμενα παλι μου φαινεται κοινη λογικη.

Εδω σε ερευνες που εχουν γινει σε παιδια,παιδια που τρεφοταν με παρασκευασμενα και κρεμες ειχαν πιο αδυναμο ανοσοποιητικο συστημα,απο τα παιδια που τρεφοταν με αλεσμενο φυσικο φαγητο.

Φαντασου μια ζωη ο σκυλος να τρωει μονο ξηρα.

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
53
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
Εμενα παλι μου φαινεται κοινη λογικη.
συμφωνω.

το ''ξερω ενα σκυλι που ψοφησε στα 16 και ετρωγε μονο κροκετα''
ειναι σαν να λεμε οτι ''ξερω σκυλι που ψοφησε 17 χρονων και το ειχαν αγορασει απο πετ σοπ''.

αυτο σε καμια περιπτωση δεν σημαινει ουτε το οτι η κροκετα ειναι καλυτερη ουτε οτι τα πετ σπο εχουν καλυτερα σκυλια..........

-αρη ασε να εισαι αιρετικος, ευχαριστω για τις πληροφοριες, πολυ ενδιαφερουσες ! !

Last edited: