Προσδόκιμο ζωής & παράγοντες επέκτασής του...

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
παραδειγμα ηταν το παραπανω.

εσεις μπορειτε να μου πειτε ξεκαθαρα και με απολυτη σιγουρια,οτι ο Χ σκυλος εαν σιτιστει μονο με ξηρα σε ολη του την ζωη θα ζησει λιγοτερο απ'οτι εαν σιτιστει με μαγειρευτο,ξηρα και μαγειρευτο,BARF??

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Δεν ξερω πού στηρίζουν τα παραπάνω τα παιδιά που λένε ξηρά= λιγότερο προσδόκιμο ζωής, θα ήθελα να το μάθω περισσότερα πάντως.

Από την άλλη, θεωρώ ότι η χρυσή τομή είναι κάπου στη μέση: να τρώει ο σκύλος κ μαγειρευτό [κιμά, ψάρι (Ω3), μοσχάρι, λαχανικά] κ ξηρά, έχοντας ποικιλία στη διατροφή του.

Εγώ της προσθέτω κάτι από αυτά στην ξηρά της αν όχι σε κάθε γεύμα, συχνά.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
παραδειγμα ηταν το παραπανω.

εσεις μπορειτε να μου πειτε ξεκαθαρα και με απολυτη σιγουρια,οτι ο Χ σκυλος εαν σιτιστει μονο με ξηρα σε ολη του την ζωη θα ζησει λιγοτερο απ'οτι εαν σιτιστει με μαγειρευτο,ξηρα και μαγειρευτο,BARF??
Αυτο δεν μπορει να πει κανεις! Δεν υπαρχει δυνατητα ελεγχου εξαλλου!
Παντα και παντου υπαρχουν εξαιρεσεις.
Ο γειτονας μου καπνιζει 4 πακετα τσιγαρα την ημερα εδω και 50 χρονια- και ειναι μια χαρα.
Και ο αλλος γειτονας δεν εχει καπνισει ποτε και πεθανε στα 45 απο καρκινο στους πνευμονες!
Και???
Αυτο δεν μας λεει οστοσο, οτι το καπνισμα κανει καλο και προστατευει απο τον καρκινο -απλα δειχνει, οτι εξαραταται και απο τον καθε οργανισμο ξεχοριστα.

Αλλα γενικος ειναι διαπιστομενο, οτι οπιος τρεφεται "σωστα" , γυμναζεται τακτικα, δεν ειναι υπερβαρος, δεν καπνιζει και δεν πινει- εχει μεγαλητερες πιθανοτητες να ζησει πιο υγιες- και αρα μαλλον και πιο πολυ.
Και επισης μας επισημαινεται ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ, να αποφευγουμε τα τυποποιημενα πρωιοντα, τα ετοιματζιδικα, της τρωφες γεματες χημικα- αλλα να πρωτιμαμε φρεσκα υλικα και να φτιαχνουμε μονοι μας τα γευματα μας.

Θα ηθελα απ σενα να ακουσο εναν και μονο λογο, γιατι νομιζει, οτι ο σκυλος ειναι ενα απο τα λιγα πλασματα του πλανητη, για τον οποιο ισχυει το ακριβος αντιθετο? Δηλαδη θα ειναι πιο υγιες, οταν τρωει μονο "ετοιματζιδικα" και μαλιστα πολλες φορες και πολυ ακαταλληλα (καλαμποκια αυθονα για σαρκοφαγο π.χ) και κακιας ποιοτητας ( υποπροιοντα/υπολυμματα/ σκουπιδια που περισσευουν απο την παρασκευη ανθρωπινων ετοιμων τροφων) τροφες.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Εχετε μπερδεψει κατι:Δε συγκρινω ενα σκυλο που τρωει ξηρα με ενα αλλο σκυλο που τρωει μονο μαγειρευτο ή μονο barf ή συνδυασμο κτλ.
Συγκρινω τον ιδιο σκυλο με τον εαυτο του,ποσα παραπανω χρονια θα ζησει με φυσικο φαγητο απο οτι με ξηρα.

Αυτο με το τσιγαρο μου φαινεται αβασιμο και το ακουω απο πολλους.Δεν μπορεις να συγκρινεις εναν ανθρωπο με εναν αλλο.Αυτος που με τσιγαρο ζει μεχρι τα 80,χωρις τσιγαρο θα φτασει πχ τα 90. Αυτος που δεν καπνιζει και πεθαινει στα 50,αν καπνιζε θα πεθαινε πχ στα 40.

Αν το παραπανω δε γινεται αντιληπτο,δεν μπορω να το εξηγησω περισσοτερο.

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Προσωπικά για μένα είναι ηλίου φαεινότερον το οτι η barf είναι καλύτερη διατροφή από οποιαδήποτε ξηρά για τους λόγους που εξηγεί η FrenchieFan. Δυστυχώς όμως, δεν έχω τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή για κάτι τέτοιο.
Αυτό που μου χει κινήσει το ενδιαφέρον είναι αυτό που αναφέρθηκε για την καρκινογόνο δράση των εμβολίων και θα ήθελα να μάθω κι άλλα πάνω σε συτό αν κάποιος γνωρίζει κάτι.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
Πάρα πολύ ενδιαφέρον θέμα

Καταρχήν θεωρώ ΛΟΤΤΟ, κάποιος σκύλος να πεθάνει από γηρατειά. Το τονίζω γιατί η λέξη ψοφάει μου ακούγεται υποτιμητική για τα φιλαράκια μας.....
Οποιος το καταφέρει δλδ, πρέπει να θεωρεί τον σκύλο του υπερβολικά τυχερό.
Από προσωπική εμπειρία έχω χάσει
1 κοκεράκι στα 4 από καλαζαρ,
1 γιορκι στα 10 από αμάξι,
1 λυκόσκυλο στα 12 από καλαζάρ - καρκίνο, ούτε και αυτοί ξέρανε τι έπαθε, ξεψύχησε στα χέρια μου περιμένοντας τις εξετάσεις....

Και επιπλέον, ο λύκος που έχω τώρα είναι στα 10 και έχει καλαζάρ από τα 4 και τον συντηρώ με ενέσεις

Αν λάβουμε υπόψιν μας το γεγονός οτι παλιότερα οι σκύλοι ζούσαν περισσότερα χρόνια και συντηρούνταν με κανονικό φαγητό ΧΩΡΙΣ ξηρά τροφή και χωρίς πολλά φρου φρου και αρώματα, αυτόματα συμπεραίνουμε πως η ξηρά τροφή, τα τυποποιημένα προϊόντα και όλη αυτη η βιομηχανία που έχει στηθεί γύρω από τα σκυλιά, κόβουν χρόνια από τους φίλους μας.

Μην πάτε μακρυά....
Τα συμπαθέστατα κοπριτάκια πόσο ζουν, αν την σκαπουλάρουν βέβαια από αμάξια?
Αυτά τι τρώνε? Ξηρά τροφή?
ή μήπως τα εμβολιάζουν?

Αυτό για τα εμβόλια το έχω ακούσει και γω.
Και θα θελα να μάθω και γω περισσότερα...

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Καταρχήν θεωρώ ΛΟΤΤΟ, κάποιος σκύλος να πεθάνει από γηρατειά. Το τονίζω γιατί η λέξη ψοφάει μου ακούγεται υποτιμητική για τα φιλαράκια μας.....
Η σωστοτερη λεξη ειναι "ψοφανε".Τα φυτα μαραινονται,τα ζωα ψοφουν,οι ανθρωποι πεθαινουν.;)

Τα συμπαθέστατα κοπριτάκια πόσο ζουν, αν την σκαπουλάρουν βέβαια από αμάξια?
Αυτά τι τρώνε? Ξηρά τροφή?
ή μήπως τα εμβολιάζουν?
Δεν μπορουμε να παρουμε ως μετρο συγκρισης τα αδεσποτα ακριβως επειδη ειναι σπανιο να εχουμε δει αδεσποτο να πεθαινει στα βαθια γεραματα,αρα δε γνωριζουμε με τα σκουπιδια που τρωνε και οτι ειναι πληρως ανεμβολιαστα ποια ειναι η υγεια του οργανισμου τους.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
(
Η σωστοτερη λεξη ειναι "ψοφανε".Τα φυτα μαραινονται,τα ζωα ψοφουν,οι ανθρωποι πεθαινουν.;)
Για τους ανθρώπους, η σωστή λέξη είναι κοιμουνται, αν πιστευουμε στην ανασταση κλπ. Για τα ζωα θα έλεγα φευγουν απο τη ζωή.)

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
(
Για τους ανθρώπους, η σωστή λέξη είναι κοιμουνται, αν πιστευουμε στην ανασταση κλπ. Για τα ζωα θα έλεγα φευγουν απο τη ζωή.)
οπως και να το πεις η ουσια δεν αλλαζει...

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
εγραψα στο πρωτο ποστ μου στο θεμα,οτι ταιζω τον σκυλο μου την Χ ξηρα μαζι με συγκεκριμενο μαγειρευτο...(ποσες φορες να το γραψω?)

δεν ειμαι υπερ της ξηρας ή κατα της BARF...οπως και εσεις ολοι,ειμαι υπερ του σκυλου μου και μονο!

επισης εγραψα οτι με προβληματιζει συνεχως η διατροφη και οσο μπορω την ψαχνω.

οι ερωτησεις μου ηταν καπως ρητορικες...δηλαδη οταν διαβασα το post της Skylakos και μερικα αλλα,που εμφανιζαν σιγουρια στα "λιγοτερα χρονια ζωης με ξηρα" ή στο οτι ειναι καπως τραγικο να σιτιζεται μονο με ξηρα κλπ...εγραψα απλως οτι δεν ειναι ετσι.

φανηκε λοιπον οτι υποστηριζω την ξηρα...να δηλωσω λοιπον (ξανα,γιατι και παλαιοτερα χρειαστηκε να το δηλωσω) οτι δεν δουλευω σε καποια ξηρα τροφη,δεν την διαφημιζω και δεν θεωρω οτι εχω το αλαθητο ή οτι τα ξερω ολα.

ψαχνομαι,οπως οφειλουμε να κανουμε ολοι.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.803
4.109
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Είναι περίπλοκο το θέμα... πολλά παίζουν ρόλο... όχι μόνο η τροφή... η φροντίδα... τα εμβόλια... γονίδια...
Αν βάλεις μόνο έναν παράγοντα στο παιχνίδι, είναι σίγουρο πως λάθος συμπέρασμα θα βγει.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
Εγώ νομίζω πως αυτός ο "νέος τρόπος" διαβίωσης ευθύνεται, από την ξηρά τροφή και τα τυποποιημένα μέχρι το κανάκεμα, την υπερπροστατευτικότητα, την εμμονή με την δίαιτα και το σώμα βάση πρωτύπου και όλα αυτά τα ψυχαναγκαστικά.
Ολοκληρη βιομηχανία υπάρχει από πίσω και αντί να την χρησιμοποιήσουν για να αυξήσουν τον ΜΟ ζωής, τον έχουν ρίξει.
Μόνο και μόνο για το κέρδος... Σιγά μωρε ζώα είναι - έτσι λένε...
Αλλά βλέπετε δεν έχουν μιλιά οι φίλοι μας να μας φωνάξουν και να μας πετάξουν στο κεφάλι όλα αυτά τα σκουπίδια που τους δίνουμε.
Απλά κουνάνε την ουρίτσα τους χαρούμενα που θα φάνε...

Μεταξύ μας, δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που αμερόληπτα να μας πει την αλήθεια. Πολλά συμφέροντα υπάρχουν. Από κτηνιάτρους και πετσοπ μέχρι ολόκληρες βιομηχανίες.
Υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που να αποδεικνύουν οτι κάνουν καλό οι σκυλίσιες τροφές σε σχέση με τις ανθρώπινες??

Τροφή για συζήτηση ρίχνω... ;)

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αν δουμε το ανθρωπινο παραδειγμα, ο συγχρονος τροπος ζωης, παρά το ότι εφερε εξαρση ασθενειων και ψυχασθενειων, ανεβασε τον μεσο ορο ζωης για διάφορους λογους.

Σημερα όμως υπαρχει ενημερωση. Παλια λεγανε καπου στο χωριο «ε, τον πονουσε η κοιλια και πεθανε», και δεν ακουγοταν παραεξω.
Σημερα υπαρχουν στατιστικα, υπαρχουν και απολυτα νουμερα.

Για να γυρισω στον σκυλο και να μεινουμε λιγο στις τροφες, ακομα και «φυσικες» τροφες να καταναλωνει, παλι μια δοση τοξινες, ορμονες, φαρμακα, λιπασματα, συντηρητικα κλπ θα την παρει, όπως την παιρνουμε κι εμεις.
Γιατι όμως να παρει άλλη τοση με την σκυλοτροφη?

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
υπαρχουν ανθρωποι αμεροληπτοι...ολοι αυτοι που δεν εργαζονται στις πολυεθνικες (τροφων σκυλου,γατας κλπ),δεν τα παιρνουν απο κτηνιατρους,δεν εχουν σχεση με πετ σοπ κλπ ...αλλα και αυτοι που εργαζονται στις πολυεθνικες,εχουν φιλους κτηνιατρους και εχουν πετ σοπ,αλλα εχουν και τα "φρυδια" να λενε την δικη τους αποψη χωρις παρενεργειες!

να θεσω και εγω ακομα ενα ερωτημα,τροφη για σκεψη.

ποσα χρονια,ποσες διαφορετικες φυλες και ποσα ατομα της καθε φυλης χρειαζεται ο Χ ιδιοκτητης σκυλου,για να εχει μια ολοκληρωμενη αποψη και εμπειρια για το τι ειναι καλυτερο για τον καθε σκυλο και τι οχι?;)

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
ποσα χρονια,ποσες διαφορετικες φυλες και ποσα ατομα της καθε φυλης χρειαζεται ο Χ ιδιοκτητης σκυλου,για να εχει μια ολοκληρωμενη αποψη και εμπειρια για το τι ειναι καλυτερο για τον καθε σκυλο και τι οχι?;)
Δηλ παιζει για καποιο σκυλο να ειναι καλη η ξηρα,ενω σε ενα αλλο το φυσικο φαγητο;
Βρε θα με τρελανεις!

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
δεν θα σε τρελανω καθολου...δεν διαβαζεις απλα τι γραφω.

η ενοτητα διατροφη ειναι τεραστια,δυσκολη και δεν μπορεις να πεις..."οκ τωρα ειμαι καλυμενος-η,αφου δινω τα Χ συστατικα και προιοντα στον σκυλο μου".

εχεις κολλησει οτι υποστηριζω παθιασμενα την ξηρα.

εγραψα παραπανω οτι δεν το κανω!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
να θεσω και εγω ακομα ενα ερωτημα,τροφη για σκεψη.

Θοδωρη, θα ελεγα ότι χρειαζεται μερικες ζωες.
Οπότε η λυση ειναι να κανει ο καθενας την ερευνα του, βασιζομενος στην προσωπικη του γνωση και παρατηρηση και κυριως την γνωση αλλων που τα εχουνε ψαξει ηδη, να εμπιστευτει εκει που αισθανεται καλυτερα αλλά ποτέ απολυτα κανεναν, να παρει τα ρισκα και τις αποφασεις του και να ελπιζει ότι εχει καλες πιθανοτητες να επραξε καπως σωστα.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Θοδωρη, θα ελεγα ότι χρειαζεται μερικες ζωες.
Οπότε η λυση ειναι να κανει ο καθενας την ερευνα του, βασιζομενος στην προσωπικη του γνωση και παρατηρηση και κυριως την γνωση αλλων που τα εχουνε ψαξει ηδη, να εμπιστευτει εκει που αισθανεται καλυτερα αλλά ποτέ απολυτα κανεναν, να παρει τα ρισκα και τις αποφασεις του και να ελπιζει ότι εχει καλες πιθανοτητες να επραξε καπως σωστα.
επιτελους,καποιος με καταλαβε!

πρεπει να γνωριζεις κινεζικα,γιατι εγω γνωριζω σιγουρα!