Προσδόκιμο ζωής & παράγοντες επέκτασής του...

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
η ενοτητα διατροφη ειναι τεραστια,δυσκολη και δεν μπορεις να πεις..."οκ τωρα ειμαι καλυμενος-η,αφου δινω τα Χ συστατικα και προιοντα στον σκυλο μου".
Συμφωνω απολυτα.Αλλα αν υποθεσουμε οτι δινω μια απολυτα ισσοροπημενη φυσικη τροφη που εχω ψαξει συστατικα,ποσοτητες,κτλ και καποιος αλλος δινει την καλυτερη ξηρα που υπαρχει η οποια ταιριαζει και στο σκυλο του,ε μαλλον θα ερθεις να συμφωνησεις οτι δεν ειναι η καλυτερη επιλογη η ξηρα.

εχεις κολλησει οτι υποστηριζω παθιασμενα την ξηρα.

εγραψα παραπανω οτι δεν το κανω!
Οχι,δεν οτι το κανεις.Γραφω συμφωνα με τα λεγομενα σου.

Καπου το χασαμε σημερα.Δεν επικοινωνουμε...:rolleyes:

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
53
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
ειναι πλεον ξεκαθαρο μεσα απο τα ποστς του φορουμ οτι αρκετοι συνφορουμιτες αντιμετωπιζουν προβλημα διαρροιας με τα σκυλια τους και ψαχνουμε εδω παρεα ποια ξηρα κανει στο αντερο του καθε σκυλου.
αντιθετα δεν θυμαμαι ποστς με παρομοια προβληματα απο φιλους που μαγηρευουν ή μπαρφαρουν. αυτο λεει πολλα.........

επισης λεει πολλα το γεγονος οτι δινεις 1,5 κιλο μαγειρευτο ή μπαρφ και οι σβουνιες του σκυλου ειναι ελαχιστες σε σχεση με τα 400-600 γρ. ξηρας.

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Ίσως τελικά να μην παίζει τίποτα από όλα αυτά ρόλο.
Ίσως ο θάνατος του καθένα μας να είναι προδιαγεγραμμένος.

Μερικά από τα αδέσποτα στη γειτονιά μου έφτασαν αισίως τα 15 (άλλα πέθαναν περίπου στα 15) και μόλις χθές ανακάλυψα ότι ζει ακόμα ένας 19χρονος ημίαιμος μπόξερ!!!!
Τα εμβόλια τους τα έκαναν κάθε χρόνο και όσο για φαγητό τρέφονταν από την φτηνότερη ξηρή μέχρι μαγειρευτό.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
δεν τιθεται θεμα κοντρας ξηρας-BARF-μαγειρευτου...

Κωστα,οπως σωστα εχεις παρατηρησει (και εγω) οτι διαφορες ξηρες δημιουργουν προβληματα,θα εχεις επιση παρατηρησει,ακουσει,δει...να υπαρχουν προβληματα και απο μαγειρευτο (ισως λογο αγνοιας των συστατικων) και απο BARF.

δεν νομιζω οτι επειδη εγω δινω μπροκολο(π.χ)...πρεπει ολοι να δινετε μπροκολο.;)

οσο για τα σκατα...ο δικος μου τρωει ξηρα μαζι με μαγειρευτο και κανει οσα εκανε (μεχρι 6 μιση μηνων που ετρωγε μονο ξηρα)...δηλαδη λιγα.:)