Προσοχή προσοχή!! Νέο είδος φόλας!!!!


kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
Προσοχή Προσοχή !!! Ένα νεό είδος φόλας κυκλοφόρησε ήδη. Μοιάζει με χοντρό αλάτι και τα ανθρωπόμορφα τέρατα την βάζουν γύρω από παρτέρια, δέντρα και γενικά ΦΥΤΑ :mad::mad::mad::mad::mad:. Με το που θα το εισπνεύσει ο σκύλος ο θάνατος είναι ακαριαίος. Στο Χαλάνδρι έχουν σημειωθεί 3 θάνατοι οικόσιτων ζώων από αυτό το νεό είδος φόλας!!! έχετε το νου σας, ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ - ΠΡΟΛΑΒΑΤΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΖΩΑ!!!!!!!!!!!!
 


samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
τι ουσια ειναι??? αν υπαρχει θανατος μονο με εισπνοη...σκουρα τα πραγματα ,πολυ επικυνδυνο και για ανθρωπους (παιδακια πχ που παιζουν)
 




bytzamas

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
123
0
Τι ουσία είναι αυτή?Γνωρίζει κανείς?Αν κυκλοφορήσει αυτό το πράγμα όλοι θα κλαίμε τα σκυλιά μας...και όχι μόνο!Δηλαδή μόνο η εισπνοή είναι αρκετή?Δεν χρειάζεται καν να το μασήσουν????
 


kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
Παιδιά και εγώ έχω πάθει πλάκα με αυτό το θέμα γιατί είμαι κάτοχος ΚΑΙ εγώ 3 σκυλιών , μέχρι στιγμής μόνο αυτό γνωρίζω ...ψάχνω - ερευνώ - εξακριβώνω για οτιδήποτε νεότερο έχω θα ενημερώσω Ε Ν Ν Ο Ε Ι Τ Α Ι!!!!!!!!!! ΑΠλά σε πρώτη φάση ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΡΟΥΘΟΥΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΥΒΟΥΝ ΝΑ ΧΑΖΟΜΥΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΖΟΓΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΑΣ!!! Το ξέρω είναι αδύνατο!!!
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Βρε παιδί μου, εσύ που το πληροφορήθηκες αυτό; Μήπως επρόκειτο για ιδιωτικούς χώρους, στους οποίους είχαν βάλει οι άνθρωποι τίποτα φυτοφάρμακα και κατά λάθος, την πλήρωσαν τα σκυλιά; Ηταν δηλαδή ατύχημα και όχι εσκεμμένο;
 


zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
43
Νεα Αρτακη
Δεν υπαρχει καμια περαιτερω πληροφορια στο νετ για το θεμα, ισως ειναι και ραδιο αρβυλα παιδια.
 


kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
Σε πρώτη φάση ερευνώ, βρίσκω και postαρω τα πρώτα μέρη ΚΟΛΑΣΗ και ΦΩΤΙΑ μαζί:

Η κατάσταση είναι τρομακτική για παράδειγμα αναφέρω μέρος του απολογισμού των τελευταίων μόνο ημερών
Θάνατοι από ΦΟΛΕΣ
1)Κερατσίνι - πάρκο Πρεσσοφ
2)Φωκίωνος από Επτανήσου έως Μεγίστης και πλατεία Κυψέλης
3)Παλαιό Φάληρο - Εδέμ
4)Κηφισιά - Σωκράτους και Μυτιλήνης.
Δηλητηριασμών συνέχεια
5)Γέρακας στο γαργαρητό σε κήπους σπιτιών αλλα και όπου υπάρχουν αδέσποτα πάνω απο 5 ζώα ήδη νεκρά
6) Αργυρούπολη πάνω απο 3 γάτες νεκρες
7)Πυργος
και η λίστα δεν έχει τελειωμό και μιλάμε μόνο για τη βδομάδα αυτή
Δηλητηριάσεων Συνέχεια
ΠΡΟΣΟΧΗ ΦΟΛΕΣ
8*** Στο Κάτω Χαλάνδρι επι της οδού Σουλίου. Ηδη μια γατούλα νεκρη και μια άλλη σώθηκε.
9*** Στη περιοχή των Εξαρχείων στον Αγιο Νικόλαο, κοντά στην Ασκληπιού. Ηδη 4 σκυλάκια έχουν βρει τραγικό θάνατο.
10*** Στη Ρόδο, η Ιαλυσός είναι γεμάτη φόλες!!!...

Οι κάτοικοι και των περιοχών αυτών παρακαλούνται να προσέχουν!!!

Πρέπει να μπουν όρια στην ανεξέλεγκτη πώληση φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούνται ευρέως για δηλητηρίαση των ζώων



Προσοχή συχνότατη εναπόθεση φόλας στο Πολυδροσο Χαλανδρίου και συγκεκριμένα στην οδό Χρυσανθέμων από 21-25.
τουλάχιστον 20 γατάκια (κάποια ήταν στειρωμένα) τους τελευταίους 2 μήνες.



4 ΑΚΟΜΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΝΕΚΡΑ ΑΠΟ ΦΟΛΑ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΤΡΑΙΝΟΥ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ !


ΠΡΟΣΟΧΗ
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΓΑΤΑΚΙΑ ΠΕΘΑΜΕΝΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΑΖΕΙ ΦΟΛΕΣ Η ΠΟΝΤΙΚΟΦΑΡΜΑΚΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΠΑΤΕ.



Στα Πατήσια έχουν βάλει πάρα πολλές φόλες, έχουν πεθάνει πολλά γατάκια!


ΠΡΟΣΟΧΗ.ΦΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΟΔΡΟΥ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ.ΚΑΠΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΖΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣΣΤΟ ΓΡΑΣΙΔΙ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ.
Νέο Φάληρο και κυριως στις οδούς Κηφισσού, Φαληρέως, Σμολένσκυ, Μοσχοπούλου βρίσκουμε συνεχώς δηλητηριασμένους σκύλους... και γάτες. Μόνο αυτές τις μέρες έχουν βρεθεί τουλάχιστον 10 ζώα δηλήτηριασμένα.



***ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΩΣ Παραδείσι κ Αγιος Νεκτάριος***

Ρίχνουν διαρκώς φόλες

Πάνω από δεκαπέντε σκυλιά έχουν δηλητηριαστεί από φόλες το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Κω, στις περιοχές Παραδείσι και Άγιος Νεκτάριος, όπως κατήγγειλαν κάτοικοι του νησιού.

Έξω από το κτηνιατρείο της κ. Πατάκου, στην οδό Γρηγορίου Πέμπτου, οι ιδιοκτήτες των σκύλων σχημάτισαν ουρά, προκειμένου να ζητήσουν τη βοήθεια της κτηνιάτρου για τη σωτηρία των κατοικίδιων τους.

Εικόνες ντροπής και φρίκης με τα σκυλιά να υποφέρουν, σφαδάζοντας και βγάζοντας αφρούς.



Το Νέο Φάληρο γέμισε δηλητήρια
Κάτοικοι του Νέου Φαλήρου κατήγγειλαν στην στήλη, ότι τις τελευταίες μέρες πολλές γειτονιές έχουν γεμίσει με φόλες που έχουν σκοτώσει δεκάδες αδέσποτους και δεσποζόμενους σκύλους και γάτες! Φιλόζωοι προσοχή!
Από τις 4/1 στο Νέο Φάληρο και κυριως στις οδούς Κηφισσού, Φαληρέως, Σμολένσκυ, Μοσχοπούλου βρίσκoνται συνεχώς δηλητηριασμένοι σκύλοι και γάτες. Μέσα σε λίγες μόνο μέρες έχουν βρεθεί τουλάχιστον 10 ζώα δηλήτηριασμένα που έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή πάνω στο πεζοδρόμιο. Το πιθανότερο, σύμφωνα με μαρτυρίες, είναι ότι κάποιος βάζει κονσέρβες πατέ με φόλες στις γωνίες των πολυκατοικιών. Αυτά τα φαινόμενα είναι καθημερινά δυστυχώς σε πολλές περιοχές τις Αττικής. Οι φιλόζωοι κάτοικοι του Νέου Φαλήρου θέλουν να δώσουν ένα τέλος σε αυτό που γίνεται γιατί δεν αντέχουν άλλο να βλέπουν τα ζώα που φροντίζουν καθημερινά να πεθαίνουν με τόσο φριχτό τρόπο. Βοηθήστε όλοι να εντοπιστούν οι ένοχοι.



ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Χθές το πρωί βρέθηκε δηλητηριασμένος ο σκυλάκος της φωτογραφίες στην Χρυσοστόμου Σμύρνης 48, πίσω από το Σούπερ Μαρκετ Κοκώσης. Εδώ και αρκετούς μήνες ήταν το αδεσποτάκι της γειτονιάς αυτής και όλοι του έβαζαν να φάει γιατί ήταν πολύ ήρεμο σκυλάκι και δεν ενοχλούσε κανέναν. Ετσι νόμιζαν αυτοί που τον τάιζαν!!! Αυτός ο ΕΝΑΣ που υπάρχει σχεδόν σε κάθε γειτονιά, αυτός που τον ενοχλούσε με την παρουσία του το ανυπεράσποστο σκυλάκι, φρόντισε και τον τάισε ........ το βράδυ της 13ης Ιανουαρίου. Φανερά σοκαρισμένοι περνούσαν και αντίκρυζαν τα άψυχο κορμί του το πρωί της 14ης. Ποιός το έκανε ρωτούσαν? Απάντηση δεν υπήρχε όμως γιατί πάντα οι δολοφόνοι δρουν στο σκοτάδι. Σκοτάδι οι ψυχές τους, σκοτάδι η ζωή τους, σκοτάδι και οι πράξεις τους. Σκοτάδι και το τέλος τους. Το σκυλάκι ήταν περίπου 1,5 έτους.



ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΗΜΕΡΑ ΡΙΞΑΝΕ ΦΟΛΕΣ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ 6 ΝΕΚΡΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ!!!!
 


kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
Εμένα αντιθέτως στο fb μου έχουν στείλει ένα σωρό μυνήματα και προωθείστε και προωθείστε και εγώ με τη σειρά μου έκανα το προφανές....Προτιμώ να φυλάω τα ρούχα μου για να έχω τα μισά παρά να χάσω τα σκυλιά μου!!!! Ρισκάρεις στο συγκεκριμένο θέμα??? Εγώ όχι και ειδικά που ΚΑΙ τα 3 τα σκυλιά μου σε ΚΑΘΕ βολτα καρφώνουν κάτω τη μύτη και χτενίζουν ΟΛΗ τη διαδρομή!! :)
 




zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
43
Νεα Αρτακη
Αδερφε παρεξηγησες, δεν ειπα να μην εχουμε τον νου μας, αλοιμονο, ποτε εξαλλου δεν μπορεις να εισαι σιγουρος, απλα το εψαξα και εγω και δεν εχω βρει πουθενα καμια επισημη αναφορα με μαρτυριες και αναλυτικες πληροφοριες για την συγκεκριμενη ουσια
 


kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
EIΛΙΚΡΗΝΑ ΞΕΡΩ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ:Προσοχή Προσοχή !!! Ένα νεό είδος φόλας κυκλοφόρησε ήδη. Μοιάζει με χοντρό αλάτι και τα ανθρωπόμορφα τέρατα την βάζουν γύρω από παρτέρια, δέντρα και γενικά ΦΥΤΑ
. Με το που θα το εισπνεύσει ο σκύλος ο θάνατος είναι ακαριαίος. Στο Χαλάνδρι έχουν σημειωθεί 3 θάνατοι οικόσιτων ζώων από αυτό το νεό είδος φόλας!!! έχετε το νου σας, ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ - ΠΡΟΛΑΒΑΤΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΖΩΑ!!!!!!!!!!!!

Tίποτα παραπάνω μα τίποτα...ΤΟ είδα μαζί με ένα σωρό προωθείστε και το προώθησα!!! Εδώ έχει χιλιάδες μελη το forum....Να το κράταγα μυστικό??? Όπως έμαθα κάτι έτσι το μοιράστηκα από κει και πέρα ο κάθε κοινόφυλος - ιδιοκτήτης ας κάνει την δικιά του έρευνα και εκτίμηση!! Δεν είναι δυνατόν να το έμαθα ΜΟΝΟ ΕΓΩ και να το διέδωσαν ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΕΝΑ....ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠ ΤΟ fb....:) :)......Οποιος θέλει ας ψάξει και ας μάθει εγώ αυτό κάνω !!! :)
 




Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Το είδα κι εγώ στο facebook

να εδώ είναι:http://www.facebook.com/#!/pages/Εν...τασία-ΟΛΩΝ-των-Αδέσποτων-Ζώων/133912216657235

έχει σχολιάσει κάποιος απο κάτω αυτό:
kala, mi ta paraleme ola...
Prota ap ola einai palio,
deyteron, den einai "fola" me ti simasia tis lexis, den to vazoun gia ta zwa, einai lipasma gia ta dentra kai to vazoun ka8e anoixi.
PAR' OLA AYTA EINAI AKRWS EPIKINDYNO AN EISPNEYSTEI AP T...A ZWA...
Exw xasei palia skylaki ap ayto den prolava :(
mexri na paw ston ktiniatro eixe fygei... sto misawro oute diladi...
KALO EINAI LOIPON TWRA THN ANOIXI NA PROSEXETE TA ZWAKIA SAS OTAN TA VGAZETE EXW POU PANE KAI MYRIZOYN !!!
 


kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
Οχι βρε ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως δε σε παρεξήγησα!!! τι λες??? να και μιά χαμογελούμπα γιατί πολλές φορές ο ουδέτερος και ψυχρός λόγος σε ένα not real time forum δηλαδή ΟΧΙ online chat παρεξηγήται σχεδόν πάντα λόγο delay στην απάντηση! :D :D :D :D :p
 


kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
Ακόμα Κάτι:

Φόβος και τρόμος έχουν γίνει για τους φιλόζωους στην Κυψέλη τα δηλητήρια που κάποιοι υπάνθρωποι καμουφλάρουν στα παρτέρια και τα προσφέρουν ως... θανάσιμους μεζέδες σε ανυποψίαστα αθώα τετράποδα!

Τους τελευταίους μήνες η πλατεία Κυψέλης και ο πολύβουος πεζόδρομος της Φωκίωνος Νέγρη έχουν μετατραπεί σε «κρεματόριο» για σκύλους, γάτες, αλλά και περιστέρια, τα οποία βρίσκουν φρικτό θάνατο τρώγοντας ή ακόμα και εισπνέοντας τοξικά δηλητήρια!

Από την περίοδο των Χριστουγέννων μέχρι σήμερα έχουν δοκιμάσει, γλύψει ή απλά μυρίσει το δηλητήριο πάνω από είκοσι ζώα, από τα οποία αρκετά σώθηκαν την τελευταία στιγμή, κατόπιν νοσηλείας και ενέσιμης χορήγησης ατροπίνης.

Οι εξοργισμένοι κάτοικοι της περιοχής, που διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την καφετέρια «Select» στη Φωκίωνος Νέγρη το Σάββατο 31 Ιανουαρίου (και ώρα 12.00 το μεσημέρι), κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας ότι εκτός από τα ζώα, οι τοξικές ουσίες απειλούν και μικρά παιδιά που βρίσκουν ευκαιρία και παίζουν στα χώματα.
Με την ανησυχία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, σύσσωμη οι φιλόζωοι της Κυψέλης καταγγέλλουν το «οργανωμένο έγκλημα», φωτογραφίζοντας ως υπεύθυνους κάποιους καταστηματάρχες της Φωκίωνος Νέγρη οι οποίοι απειλούν συστηματικά ιδιοκτήτες μικρών ζώων και βωμολοχούν κάθε φορά που αντικρίζουν κάποιο τετράποδο.

Τρομοκρατημένοι οι ιδιοκτήτες φόρεσαν φίμωτρα στα σκυλιά τους και τα κρατούν πια με κοντή αλυσίδα, ομολογώντας πως κάθε φορά που τα ζωάκια τους γυρίζουν σώα από τη βόλτα κάνουν το σταυρό τους με ανακούφιση.

Τις φραντζόλες στα παρτέρια που προορίζονται για να ταΐσουν τα περιστέρια κοιτούν διστακτικά οι θαμώνες εκφράζοντας ανησυχία πως μπορεί να περιέχουν δηλητήριο!

«Τα συμπτώματα των ζώων δείχνουν ότι έριξαν στρυχνίνη και αρσενικό! Υπάρχουν σκυλιά που μόνο από την εισπνοή πέθαναν, χωρίς να έχουν φάει τίποτα! Πρέπει να έχουμε θύματα παιδιά για να ασχοληθεί κάποιος;» λέει η Ιρια Λιονάκη,
εκφράζοντας το φόβο της για τον αδέσποτο Χάρη, που καθημερινά φυγαδεύει για να γλιτώσει τις φόλες.

Για την κυρία Σόνια Αλούπη (πρόεδρο οικολογικής οργάνωσης), η μόνη λύση για τη σύλληψη των δραστών είναι να τοποθετηθούν κάμερες από τον δήμο Αθηναίων στην πλατεία Κυψέλης και στην οδό Φωκίωνος Νέγρη.

«Πριν ένα χρόνο κολλήσαμε 240 αφίσες με τις ποινές που προβλέπει ο νόμος για τις δηλητηριάσεις ζώων και επικηρύξαμε τον δολοφόνο με 5.000 ευρώ. Δεν έγινε τίποτα. Αργότερα μετρήσαμε δώδεκα νεκρά αδέσποτα σκυλιά και γατιά» δηλώνει, προβάλλοντας μία αφίσα με τον τίτλο «Φόλα» που γράφει: «Εμείς οι ζωόφιλοι και ιδιοκτήτες ζώων καταριόμαστε όλους αυτούς τους ύπουλους και δειλούς που θέλουν να λέγονται καλοί άνθρωποι και χριστιανοί και φολιάζουν τα ζώα μας.

Οι κατάρες μας να βρουν τους ίδιους (υγεία, σπίτι, επιχείρηση, περιουσία) και να μην ησυχάσουν παρά μόνο αν τιμωρηθούν από τον νόμο».

Για πρωτόγνωρη αύξηση των δηλητηριάσεων σε τετράποδα κάνει λόγο και ο κτηνίατρος της περιοχής Μάκης Θεοδώρου. «Τον τελευταίο μήνα ήρθαν πάνω από δέκα δηλητηριασμένα ζώα με δύσπνοια.

Εχει τύχει στο παρελθόν να εισπνέεται το δηλητήριο. Ομως, πρέπει πρώτα να πάρουμε τα αποτελέσματα από το δείγμα για να πούμε ποια ακριβώς είναι η φονική ουσία».

To βρήκα εδώ:
http://www.adespoto.gr/index.php?op...01-30-08-08-02&catid=35:generalnews&Itemid=67
http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&catid=1&artID=926241
 


zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
43
Νεα Αρτακη
αν ειναι ετσι οπως τα λετε τοτε προκειται για φωσφορουχα λιπασματα τα οποια ειναι επικινδυνα, αλλα το περιεργο ειναι οτι αυτα τα χρησιμοποιουν στην αρχη του χειμωνα, για να εμποτιστει το εδαφος με την βοηθεια της βροχης. Αν τα ριχνουν οι δημοι (που δεν νομιζω γιατι αυτα τα ριχνουν συνηθως σε καρποφορα δεντρα) προκειται για μεγαλη μ@λ@κι@ απο μερους τους και θα πρεπει να ειναι ετοιμοι για βροχη απο μηνυσεις.
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Παιδιά τώρα που το λέτε προχθές είχαμε πάει για περπάτημα σε εναν δρόμο που υπάρχει ελάχιστη κίνηση και στις άκρες του δρόμου υπήρχε μια κίτρινη σκόνη και αμέσως σκεφτήκαμε οτι μπορεί να είναι κάποιο φάρμακο που ρίξανε στα δέντρα. Αμέσως απομάκρυνα τον Ερμή απο εκεί και προχωρούσαμε στο μέσον του δρόμου. Χθες που ξαναπεράσαμε και είχε βρέξει είδαμε σε ενα σημείο στάσιμα νερά και πάνω να επιπλέει μια κιτρινίλα. Αυτά τα φωσφορούχα τι χρώμα έχουν ?
 




stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Αυτό stamatia είναι γύρη από τα δέντρα.
:dohh::cuniaoo: ευτυχώς που έχω και σένα να με επαναφέρεις στη τάξη. Ας στο καλό αγχώθηκα. Ήταν και πολύ η ποσότητα.