Προσπαθεί να ανέβει στο κρεβάτι...Πώς το κόβω?

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Ο μικρός μας είναι 3 μηνών παρά κάτι.
Τώρα τελευταία, κάθε φορά που ξαπλώνω στο κρεβάτι μου για να κοιμηθώ σηκώνεται κι ανεβαίνει με τα 2 πόδια στο κρεβάτι, φαντάζομαι οτι αν μπορούσε θα ανέβαινε και ολόκληρος. Τον κατεβάζω κάτω με λεκτική αποτροπή αλλά αμέσως ξανασηκώνεται.

Από την πρώτη στιγμή κι όλας που το 'κανε τον αποθάρρυνα λεκτικά ενώ τον κατέβαζα κάτω με τα χέρια μου και τον έβαζα στο κρεβάτι του δίνοντας του και τα παιχνίδια του μήπως κι ασχοληθεί μ'αυτά και ξεχαστεί, αλλά δε φαίνεται να συμμορφώνεται μ'αυτόν τον τρόπο. Χθες βράδυ μπορεί και όλη αυτή η ιστορία να έγινε 30-40 φορές, χωρίς υπερβολή, και τελικά μάλλον κουράστηκε και τα παράτησε, αλλά δε γίνεται όπως καταλαβαίνετε να περιμένω κάθε φορά να κουραστεί με το σήκω-κάτσε για να μπορέσω να κοιμηθώ :-k

Υπομονή έχω μπόλικη, αλλά υπάρχει άλλος τρόπος για να του το κόψω τώρα που είναι μικρός πριν αρχίσει να ανεβαίνει ολόκληρος? :confused:

Δεν ξέρω αν και κατά πόσο παίζει ρόλο, αλλά ακόμα λόγω εμβολίων δεν βγαίνει για βόλτα και ως εκ τούτου δεν εκτονώνεται όσο θα 'πρεπε. Σε ένα μήνα περίπου, θα αρχίσουμε τις βόλτες, θα είναι περισσότερες ώρες μαζί μου και δεν θα είναι περιορισμένος όπως τώρα. Μήπως τότε που θα εκτονώνεται περισσότερο και θα είναι και μαζί μου σχεδόν συνέχεια, θα περιοριστεί αυτή η συμπεριφορά?

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Νομίζω πως σε δοκιμάζει μήπως τον αφήσεις και ανέβει ολόκληρος...Εδώ βλέπεις κάτι μικρά κοντά των 10 εκατοστών να κάνουν τα σούπερ άλματα (όπως ο δικός μου) νομίζεις δεν μπορεί ολόκληρος γερμανός κούταβος με τέτοιες ποδάρες?:D
Συνέχισε αυτό που κάνεις!όταν τον βλέπεις και ανεβαίνει κατέβασε τον με τον ίδιο τρόπο ή και αδιαφόρησε!μην του ρίξεις ούτε βλέμμα και άμα δεις και ανέβει τελικά τότε ξανακατέβασε τον κάτω λέγοντάς του "Μη" ή την εντολή που χρησιμοποιείς τέλος πάντων!!
Θα σε βοηθήσουν βέβαια και τα υπόλοιπα μέλη περισσότερο!;)

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
υπομονη!!!
μου θυμιζει το θεμα που ειχα και εχω (αλλα οχι τοσο εντονα) με τον καναπε.

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Χαχαχα! Αυτό δεν το είχα σκεφτέι! Επειδή δεν ανέβηκε ποτέ ολόκληρος, φαντάστηκα οτι δεν μπορεί να το κάνει ακόμα!

Θα δοκιμάσω να τον αγνοώ μήπως έχει καλύτερα αποτελέσματα, γιατί θέλω να του κόψω τελείως, όχι μόνο όταν είμαι εγώ εκεί αλλά και όταν λείπω να μην ανεβαίνει καθόλου σε κρεβάτια-καναπέδες.

Σε ευχαριστώ πολύ!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
τελικά μάλλον κουράστηκε και τα παράτησε
Αυτό ακριβώς... πρέπει να είσαι σταθερός και να συνεχίσεις παρά τα ξενύχτια ώσπου να το χωνέψει!
Θα γίνει κι αυτό όμως μην ανησυχείς και θα τα παρατήσει μια και καλή... άντε μέχρι να περάσει την κρίση που περνάνε όλα και αρχίσει να τεστάρει γενικώ!! :D
Μη μασάς εσύ...σταθερά!

elenar075

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2010
86
0
Nεα Σμυρνη
Στην αρχη την αποθαρρυνα για να μην ανεβει ...μπορω να πω οτι ειχαμε μπει σε μια σειρα! Μετα λιγο ξεχαστηκα και βρουππ....πανω στο κρεβατι.Σκεφτηκα ενταξει αφου λειπω 8-9 ωρες θα τις κανω το χατιρι...ειναι σχετικα μικροσωμη.Εχεις το αβαντατζ οτι ειναι κουταβι και μπορεις να του επιβαλεις ,προς την κατευθυνση που θελεις.

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
υπομονη!!!
μου θυμιζει το θεμα που ειχα και εχω (αλλα οχι τοσο εντονα) με τον καναπε.
Είχα διαβάσει και το δικό σου ποστ underdog, απλά είπα μήπως υπάρχει κι άλλος τρόπος γιατί προς το παρόν με γράφει κανονικά ο μικρός :p
Υπομονή έχουμε μπόλικη ευτυχώς, δεν περιμένω να το κόψει αμέσως, αλλά να δω μια μικρή βελτίωση τουλάχιστον για αρχή :)

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Οκ λοιπόν! Υπομονή και σταθερότητα!

Όσο για τα ξενύχτια ,χαλάλι του, απλά επειδή σαν κουτάβι είναι σκανταλιάρης, δεν μπορώ να τον φανταστώ να μη με "ενοχλεί" καθόλου και φοβάμαι μην τον καθοδηγώ λάθος και του μείνουν κακές κουταβίστικες συνήθειες :)

Σας ευχαριστώ πολύ όλους!

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
οπως μου ειπαν κι εμενα μπορεις να κανεις κατι αντιστοιχο κι εσυ, δλδ να φερεις ενα πχ μαξιλαρι διπλα απο το κρεββατι για να αραζει. Πιανει στην αρχη πολυ. μετα εμενα ξαναηθελε να ανεβει αλλα πλεον προτιμαει να ξαπλωνει στα πλακακια διπλα απο τον καναπε παρα στο χωρο που του εχουμε φτιαξει (παιζει ρολο και η ζεστη).
εμεις χρησιμοπιοουμε και το δωματιο του, εαν δεν πιασουν τα λεκτικα μη και εαν αφου τον κατεβασουμε αυτος ξαναανεβει τον βουταμε και τον κλεινουμε στο δωματιο του για λιγη ωρα.

εχε στο νου σου οτι εμας στην αρχη δε μπορουσε να ανεβει στον καναπε, οπως και εσενα δε μπορει να ανεβει στο κρεβατι. σε ενα μηνα ομως θα μπορει να ανεβαινει ανετα ολοκληρος. δλδ τωρα μπορεις να τον κατεβασεις κατω, και αυτος το μονο που θα ξανακανει ειναι να ανεβασει παλι τα μπρος ποδια πανω. σε ενα μηνα που θα πηδαει ολοκληρος θα πρεπει να δεις τι θα κανεις. δυστυχως δεν εχω τη λυση ουτε μπορω να σε συμβουλεψω παραπανω αλλα υπομονη και ξανα υπομονη. εμεις παντως εχουμε την πορτα του υπνοδωματιου κλειστη. οταν την αφηνουμε ανοιχτη του μαθαινουμε να μην μπαινει καν μεσα!!!

Last edited:

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
οπως μου ειπαν κι εμενα μπορεις να κανεις κατι αντιστοιχο κι εσυ, δλδ να φερεις ενα πχ μαξιλαρι διπλα απο το κρεββατι για να αραζει. Πιανει στην αρχη πολυ. μετα εμενα ξαναηθελε να ανεβει αλλα πλεον προτιμαει να ξαπλωνει στα πλακακια διπλα απο τον καναπε παρα στο χωρο που του εχουμε φτιαξει (παιζει ρολο και η ζεστη).
εμεις χρησιμοπιοουμε και το δωματιο του, εαν δεν πιασουν τα λεκτικα μη και εαν αφου τον κατεβασουμε αυτος ξαναανεβει τον βουταμε και τον κλεινουμε στο δωματιο του για λιγη ωρα.

εχε στο νου σου οτι εμας στην αρχη δε μπορουσε να ανεβει στον καναπε, οπως και εσενα δε μπορει να ανεβει στο κρεβατι. σε ενα μηνα ομως θα μπορει να ανεβαινει ανετα ολοκληρος. δλδ τωρα μπορεις να τον κατεβασεις κατω, και αυτος το μονο που θα ξανακανει ειναι να ανεβασει παλι τα μπρος ποδια πανω. σε ενα μηνα που θα πηδαει ολοκληρος θα πρεπει να δεις τι θα κανεις. δυστυχως δεν εχω τη λυση ουτε μπορω να σε συμβουλεψω παραπανω αλλα υπομονη και ξανα υπομονη. εμεις παντως εχουμε την πορτα του υπνοδωματιου κλειστη. οταν την αφηνουμε ανοιχτη του μαθαινουμε να μην μπαινει καν μεσα!!!
Σκοπός μου είναι να του το κόψω, αν γίνεται, πριν να είναι σε θέση να ανέβει ολόκληρος! Το δωμάτιο μου είναι στην ουσία και δωμάτιο του και το κρεβάτι-μαξιλάρι του είναι ακριβώς δίπλα στο κρεβάτι μου. Οπότε "αναγκαστικά" περνάει αρκετές ώρες μέσα στο δωμάτιο. Δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος στο σπίτι που να είναι αποκλειστικά δικός του, αλλά έτσι κι αλλιώς νομίζω οτι αρέσει και στους δυο μας καλύτερα να είμαστε μαζί. :)

Πάντως έχω προσέξει οτι προσπαθεί να ανέβει στο κρεβάτι μόνο όταν ξαπλώνω για ύπνο. Ποτέ όταν είμαι καθιστός στο κρεβάτι και ασχολούμαι μαζί του, ποτέ όταν βρισκόμαστε οπουδήποτε αλλού! Σαν να θέλει να μη με αφήσει να κοιμηθώ για να ασχοληθώ μαζί του και να παίξουμε! Γι' αυτό ρώτησα αν παίζει να υπάρχει θέμα εκτόνωσης.

Τώρα σκέφτηκα και κάτι άλλο, που δεν το γνωρίζω καθόλου όμως... Υπάρχει περίπτωση να το κάνει για λόγους κυριαρχίας? Αν και δεν έχουμε γενικά τέτοια προβλήματα, είναι και πολύ μικρός γι' αυτά φαντάζομαι άλλωστε...

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
H αλήθεια είναι ότι το καλύτερο για ένα σκύλο είναι να κοιμάται με την αγέλη του... το σημαντικό εδώ δεν είναι το κρεβάτι αλλά το να μπορεί ναξαπλώσει όσο πιο κοντά γίνεται σε σένα.

Η μικρή μου (που της επιτρέπεται να ανεβαίνει στο κρεβάτι όταν εμείς το θέλουμε) αδιαφορεί πλήρως για αυτό όταν δεν είναι κάποιος στη κρεβατοκάμαρα...

Αν κοιμόσουν στο πάτωμα θα κοιμόταν μαζί σου στο πάτωμα, αν στον καναπέ, στον καναπέ, αν στο χώμα, στο χώμα.... κ.ο.κ.

Απλά πρέπει να του δώσεις να καταλάβει ότι ένα από τα πράγματα που δεν επιτρέπεται να κάνει είναι να ανεβαίνει στο κρεβάτι σου... θα επιμείνει για καιρό και θα πρέπει να συνεχίσεις να είσαι σταθερός.

Για μένα αν ένα σκυλί δείξει κυριαρχία στο κρεβάτι, θα ανέβει για το κρεβάτι το οποίο ως αντικείμενο του αρχηγού θα διεκδικήσει, θα γρυλίσει αντιδράσει όταν πας να το κατεβάσεις, μπορεί και να το μαρκάρει και νομίζω ότι θα δείξει και άλλα σημάδια κυριαρχίας...

Εδώ έχεις ένα κουτάβι το οποίο προσπαθεί να δει πόσο τον παίρνει να έρθει κοντά σου... και πόσο τον "παίρνει" γενικότερα. Είσαστε σε φάση που εδραιώνονται οι κανόνες του σπιτιού, τους οποίους θέτεις εσύ... το κουτάβι είναι λίγο "δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ' ανέβει στο κρεβάτι" που λέγανε οι παλιοί... εσύ θα κατασταλάξεις στο τι θες από το κουτάβι σου και θα επιμείνεις χωρίς καμία παρέκλιση σε αυτό, γιατί θα το μπερδέψεις.

Οπότε σταθερός σε αυτά που θες, εκπαίδευση του κάνεις ουσιαστικά και του μαθαίνεις ότι είσαι σταθερός στις αποφάσεις σου και ανυποχώρητος, καθώς και ότι όσο και να "γκρινιάξει" και να προσπαθήσει όταν έχεις πει εσύ "όχι" δεν θα πετύχει τίποτα.

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
H αλήθεια είναι ότι το καλύτερο για ένα σκύλο είναι να κοιμάται με την αγέλη του... το σημαντικό εδώ δεν είναι το κρεβάτι αλλά το να μπορεί ναξαπλώσει όσο πιο κοντά γίνεται σε σένα.

Για μένα αν ένα σκυλί δείξει κυριαρχία στο κρεβάτι, θα ανέβει για το κρεβάτι το οποίο ως αντικείμενο του αρχηγού θα διεκδικήσει, θα γρυλίσει αντιδράσει όταν πας να το κατεβάσεις, μπορεί και να το μαρκάρει και νομίζω ότι θα δείξει και άλλα σημάδια κυριαρχίας...

Εδώ έχεις ένα κουτάβι το οποίο προσπαθεί να δει πόσο τον παίρνει να έρθει κοντά σου... και πόσο τον "παίρνει" γενικότερα.

...ανυποχώρητος, καθώς και ότι όσο και να "γκρινιάξει" και να προσπαθήσει όταν έχεις πει εσύ "όχι" δεν θα πετύχει τίποτα.
Η αλήθεια είναι οτι αυτό κάνει... Προσπαθεί με τη μουσούδα του να φτάσει όσο πιο κοντά μπορεί στο πρόσωπό μου.
Και όχι, δεν έχουμε ούτε γρυλλίσματα, ούτε κάποια ιδιαίτερη αντίδραση, απλά όταν τον κατεβάζω αυτός το ξανακάνει.
Ανυποχώρητοι ήμασταν από την πρώτη στιγμή, ποτέ δεν ενδίδαμε στα κλαψουρίσματα και στις γκρίνιες του, το ίδιο θα κάνω και τώρα.

Ευχαριστώ πολύ Χρυσούλα, με κάλυψες! :)

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
γιε του jack κι εμεις κοιμομαστε πολυ συχνα στον καναπε και το ξερει :)

απο την ελαχιστη εμπειρια που εχω, προσπαθει το κουταβι να ειναι οσο πιο κοντα σου γινεται. κι εμας θελει να ανεβει στον καναπε για τον εχουμε μαζι μας και οταν η κοπελα μου η εγω κοιμομαστε τον εχουμε πιασει 2 φορες να πηδαει στον καναπε να ερχεται να μας γλυφει και να κουλουριαζεται διπλα για υπνο :)
αν καποιος εχει κι αλλες ιδεες να προτεινει ευχαριστως να τις ακουσουμε για να τις εφαρμοσουμε!!!!

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
παιρνεις μποξ και τον βαζεις για υπνο.
Το σκέφτηκα κι εγώ αυτό superman, αλλά ως τελευταία λύση, αν δεν πιάσουν όλα τα άλλα δηλαδή.
Διαφορετικά, ίσως κάνω υπομονή κανά μήνα ακόμα που θα πάμε για βασική υπακοή, μήπως και βοηθήσει αυτό λίγο τα πράγματα. :)

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Δεν με ενοχλεί, αλλά θέλω να το κόψει γενικότερα όπως είπα, πριν αρχίσει να ανεβαίνει σε καναπέδες και κρεβάτια όποτε του 'ρχεται γιατί εκεί θα καταλήξουμε αν δε μάθει. Το box θα είναι μια προσωρινή λύση φαντάζομαι και μόνο για τις ώρες του ύπνου, δε γίνεται να είναι εκεί περιορισμένος συνέχεια φυσικά.

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0

ουτε κρεβατια ουτε καναπεδες και η πορτα ανοιχτη;)
Τέλεια! Σε ζηλεύω (με την καλή έννοια!) :p
Θα το σκεφτώ κι αυτό το ενδεχόμενο... Αν και δεν πιστεύω οτι το box θα τον αποτρέψει 100%. Όπως και να 'χει, θα το 'χω υπόψιν μου, thanks!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.323
Μέλη
20.088
Νεότερο μέλος
emilig