Προσωρινή υιοθεσία, η άποψη σας ;


Chris75

Member
26 Σεπτεμβρίου 2012
20
0
Καταρχάς καλησπέρα και χαίρομαι που σας βρίσκω.
Σας διαβάζω καιρό, και δηλώνω λάτρης των σκυλιών (ήμουν και και ιδιοκτήτης βελγικού ποιμενικού προ ολίγων χρόνων).

Ας μπω στο θέμα.
Ανέκαθεν επιθυμούσα την κατοχή σκύλου (κατά προτίμηση καθαροαίμου), αλλά σεβόμενος τις διαφωνίες των άλλων μελών της οικογένειας, δεν προχωρούσα στην πολυπόθητη κίνηση.
Μάλιστα και για τον βελγικό ποιμενικό υπήρξαν ομηρικοί καυγάδες, και κατέληξε η μητέρα μου να καθαρίζει, ενώ ο καημένος ο σκύλος έβλεπε βόλτες όταν επέστρεφα εγώ στο πατρικό (ήμουν φοιτητής).
Οι αδερφές μου επεδείκνυαν την κλασσική γυναικεία συμπεριφορά, το χαϊδευαν όσο ήταν κουτάβι, και κατόπιν δεν είχαν χρόνο να το βγάζουν βόλτα.:mad:

Τεσπά, τώρα πλέον ζω και εργάζομαι προσωρινά σε ένα μικρό νησί, και σκέφτομαι να προχωρήσω στην υιοθέτηση ενός κουταβιού με τις παρακάτω προϋποθέσεις:
- το σκυλί θα είναι από καταφύγιο, κατά προτίμηση ημίαιμο.
- ΔΕΝ προχωρώ στην απόκτηση καθαρόαιμου, καθότι δεν μπορώ να δεσμευτώ καθ΄όλη την διάρκεια ζωής του σκύλου.

Ομιλώ για μια προσωρινή υιοθεσία, 1 (το πολύ) 2 χρόνων, καθώς στο νησί θα κάτσω φέτος.
Του χρόνου η δουλειά μου θα με οδηγήσει Αθήνα, και αργότερα ίσως εξωτερικό.
Έχω λοιπόν την εξής απορία:
μπορώ να υιοθετήσω προσωρινά ένα κουτάβι και σε 1-2 χρόνια να το επιστρέψω στο καταφύγιο ή (ακόμα καλύτερα) σε κάποιον που θα δεχθεί να το υιοθετήσει ;

Μην αρχίσετε τα ταλιμπανίστικα περί ανευθυνότητας, ξεκαθαρίζω ότι δεν μπορώ να δεσμευτώ εφ΄όρου ζωής (του σκύλου), αλλά μήπως δεν βοηθάω ένα καημένο σκυλί του οποίου η ζωή θα περιορίζονταν στο κλουβί ενός καταφυγίου ;
Όποιος μπορεί να απαντήσει ψύχραιμα, θα χαρώ να τον διαβάσω. :)
 


LenaBorderCollie

Well-Known Member
17 Μαϊου 2012
489
0
33
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα Chris75,για αρχή δεν νομίζω να σου δώσει κάποια φιλοζωική σκυλάκι για 1-2 χρόνια όπως λές.Αλλα μπορείς να βοηθήσεις και να χαρείς την συντροφιά ενος τετράποδου φίλου με προσωρινές φιλοξενίες μέχρι το ζωάκια να βρουν ένα μόνιμο σπιτάκι.:)
 


chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Δεν ξέρω πως τα δίνουν τα σκυλάκια οι φιλοζωικές αλλά φίλε μου αν έχει τον σκύλο 1-2 χρόνια βάζουμε ένα στοίχημα ότι θες, ότι δεν τον δίνεις πίσω ούτε με σφαίρες.
Εγώ θα σου πρότεινα να φιλοξενείς μικρόσωμα σκυλάκια, γιατί είναι ποίο εύκολα στην μεταφορά και σε περίπτωση που το κρατήσεις και πας εξωτερικό, ακόμα διάλεξε για φιλοξενία σκυλάκια που δεν ανήκουν στις "επικίνδυνες" φυλές έστω και κατά το ήμισυ γιατί αν πας Αγγλία π.χ. δεν θα μπορείς να το φέρεις ακόμα και αν είναι ημίαιμο ή δεν θα μπορείς να πετάξεις μαζί του.
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Άλλο η προσωρινή φιλοξενία (για όσο καιρό χρειαστεί, ενώ ταυτόχρονα κάνεις μαζί με τη φιλοζωική ότι μπορείς για να βρει ο σκύλος μόνιμο σπίτι), κι άλλο η υιοθεσία με ημερομηνία λήξεως που περιγράφεις.

Η χαρά του να'χεις σκύλο είναι το δέσιμο μαζί του. Αν το επιδιώξεις, και το κάνεις σωστά, δε θα μπορείς/θέλεις ν τον δώσεις σε δυο χρόνια (εκτός αν συναισθηματικά σου είναι εύκολο να αποχωρίζεσαι πράγματα που αγαπάς, και μάλιστα να το κάνεις και προμελετημένα). Αν πάλι δεν επιδιώξεις το δέσιμο (και τον έχεις "απ'εξω απ'εξω), τότε κατά τη γνώμη μου δεν κερδίζεις τίποτα και μάλιστα στερείς από το σκύλο τη δυνατότητα σ'αυτό το διάστημα να βρει μια μόνιμη οικογένεια.