Πρόβλημα με εκπαίδευση Μαλτέζ-Παρακαλώ βοηθήστε μας


Basia-Maria

New Member
22 Σεπτεμβρίου 2008
2
0
Καλημέρα σας! Εδώ και τρεις εβδομάδες αποκτήσαμε ένα μικρό Μαλτέζ! Είναι περίπου 3 μηνών. Είναι πάρα πολύ όμορφο και πάρα πολύ χαδιάρικο, αλλά δυστυχώς δυσκολευόμαστε πάρα πολύ να το εκπαιδεύσουμε…… Έχουμε λίγο απελπιστεί…. :(:(:(:(
Κατ’ αρχή μας δαγκώνει συνέχεια!! Στην αρχή μας γλύφει τα χέρια και μετά αρχίζει και δαγκώνει. Το κάνει για παιχνίδι αλλά μπορώ να ομολογήσω ότι πολλές φορές πονάει. Μόλις την πάρουμε αγκαλιά που η ίδια το θέλει αρχίζει να δαγκώνει τα χέρια, τα ρούχα και γενικά ότι βρίσκεται πάνω μας. Παράλληλα έχει βρει παιχνίδι και μας δαγκώνει και τα πόδια. Ειδικά αν φοράμε μακριά ρούχα τρελαίνεται να δαγκώνει τα παντελόνια και να τα τραβάει και στη συνέχει γρυλίζει έντονα……..Αν τυχόν κάτι κρέμεται πάνω μας ή ακόμα και αν το χέρι μας είναι κοντά της πηδάει για να δαγκώσει……. Τις έχουμε πάρει αρκετά κόκαλα αλλά δεν βλέπω το πρόβλημα να λύνεται….. Φοβάται πολύ τον θόρυβο από το πλαστικό μπουκάλι του νερού και όταν κάνει κάτι κακό την τρομάζουμε αλλά από ότι βλέπουμε δεν υπάρχει καμία μα καμία βελτίωση… Μάλιστα θα μπορούσα να πω ότι αρχίζει και το βρίσκει και παιχνίδι γιατί μόλις την τρομάζουμε και εξαφανίζεται από το φόβο της μετά από μισό λεπτό επιστρέφει και κάνει τα ίδια και πάλι…….Τι τη χτυπάμε στο ποπό της, τι της φωνάζουμε, συνεχίζει τα ίδια και μάλιστα όσο περνάνε οι μέρες γρυλίζει όλο και περισσότερο…….Μάλιστα αν προσπαθήσουμε να της πάρουμε κάτι από το στόμα δεν το αφήνει με τίποτα και γρυλίζει πολύ έντονα……

Το δεύτερο πρόβλημα που έχουμε είναι με το θέμα της τουαλέτας. Έχουμε πάρει κάτι πάνες ειδικές και μάλιστα και με κάποια μυρωδιά για να πηγαίνει εκεί να κάνει την ανάγκη της αλλά δεν πηγαίνει πάντα. Τις περισσότερες φορές τα κάνει οπουδήποτε αλλού εκτός από τις πάνες. Στην αρχή είχε βάλει η αδελφή μου μία πάνα στον ίδιο χώρο που είναι και το κρεβάτι της αλλά πολλές φορές πήγαινε και τα έκανε έξω από το μπάνιο. Τώρα έχουμε βάλει δύο πάνες. Μία πάνα μέσα στο δωμάτιο που είναι το κρεβάτι της και μία έξω από το μπάνιο και εξακολουθεί και τα κάνει αλλού… Κατουράει όπου να είναι στο δικό μου δωμάτιο, στη κουζίνα, στο χωλ και σπάνια πηγαίνει στην πάνα…Όσο για τα κακά της πάντοτε εκτός από δύο – τρεις φορές τα κάνει εκτός πάνας και συνήθως στο χωλ κοντά στο μπάνιο και στην εξώπορτα…. Είμαστε τελείως άπειρες και δεν ξέρουμε καθόλου μα καθόλου τι να κάνουμε….
Και για να ξέρετε τα κακά της δεν τα κάνει αμέσως μετά το φαγητό αλλά μετά από ώρες……

Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε…. τη μαλώνουμε συνέχει αλλά δεν διορθώνεται…. Δυστυχώς είμαστε εντελώς άπειρες…….
Αν μπορεί βοήθηστε μας……….:(:(:(:(
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Το σκυλί δεν είναι παιδί. Τι θα πει το "μαλώνετε"?
Υπάρχουν συγκεκριμένες εκπαιδευτικές μέθοδοι για να ακολουθήσετε.
Το δάγκωμα λογικά θα σταματήσει από μόνο του αλλά προς το παρόν μπορείτε να την αγνοείτε εντελώς όταν το κάνει (να σηκώνεστε και να φεύγετε), να της λέτε κοφτά και δυνατά ΜΗ (όχι τσιρίδες, όχι πολλές λέξεις) και να την ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΕ αφειδώς όταν φέρεται σωστά!
Επίσης τα κουτάβια θέλουν (και πολύ καλά κάνουν) να λερώνουν όσο το δυνατόν πιο μακριά απ' το χώρο που κοιμούνται. Άρα οι πάνες στο κρεβάτι δεν είναι πολύ καλή ιδέα.
Γνώμη μου είναι να δοκιμάσετε την εκπαίδευση με crate.
Καλώς ήρθατε και να σας ζήσει η μικρή :D
 




sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
το δαγκωμα πρεπει να σταματησει αμεσα. οπως και να τεθουν ορια.

οταν σας δαγκωνει- θα του δειχνετε οτι δεν επιτρεπετε, με ενα οχι (χωρις να ουρλιαζεις και σε δαγκωσε κανας κροταλια, με σταθερη φωνη) θα του παρεις παχνιδια και θα του τα δινεις να τα μασαει. για την τουαλετα υπαρχουν τοπικ που εξηγουν ακριβως τι και που.

το crate ειναι το κλουβι του.
 


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Είναι ένα κλουβί που γίνεται το σπιτάκι του σκύλου.Μένει μέσα και όταν το βγάζεις το πας κατευθείαν για πιπι.Έτσι ελέγχεις που θα τα κάνει.Αυτό συγκρατείται μέχρι να το βγάλεις, γιατί ο σκύλος δε λερώνει όπου κοιμάται.Αλλά μη το παρατραβήξεις, γιατί δεν αντέχουν πάρα πολύ τα κουτάβια.
 
  • Like
Reactions: Pereketo




ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Πληροφορίες για το crate εδώ: Crate-Κλουβί

Basia-Maria, με τα θέματα που σε απασχολούν (δάγκωμα, «τουαλέτα» κουταβιού κτλ) έχουμε ασχοληθεί κατά κόρον στο παρελθόν. Ρίξε μια μάτια στις συζητήσεις της ενότητας «εκπαίδευση και συμπεριφορά» και συζητάμε στην πορεία τυχόν απορίες σου.
Μια παρατήρηση μόνο: Μην χτυπάτε το κουτάβι για ΚΑΝΕΝΑ λόγο.