Πρόβλημα με ιδιοκτήτη σκύλου

Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
42
πατρα
Καλησπερα σε ολους

το προβλημα που θελω να συζητησουμε ειναι κατι που υποψιαζομουνα πριν 6 μηνες σχετικα με συγκεκριμενη ιδιοκτητη σκυλου και πριν μερες μου δωθηκε η ευκαιρια να το ξαναφερω στην επιφανεια αλλα δυστηχως με κακο τροπο...

εχει ακουστει πολλες φορες σε διαφορα ποστ το θεμα κακου χαρακτηρα σε σκυλο λογω της κακιας εκτροφης... αυτος παρουσιαζεται εως και προβληματικος στην συμπεριφορα ...οχι και η καλυτερη επιλογη για να κανει παρεα ο νεογεννητος κουταβος μας...οχι και η καλυτερη συναναστροφη σε σκυλοσυναντησεις...και παει λεγοντας.

τι γινεται ομως οταν ο σκυλος ειναι το θυμα στην ολη υποθεση ... πως σωζεις τον σκυλο απο το βλαμμενο ιδιοκτητη...τι κανεις στην περιπτωση που αυτος ο ανθρωπος δηλωνει φιλοζωος αλλα σεβεται μονο τον κυκλο του (και αυτον δηλαδη κατα τα λεγομενα του) πως του κατεβαζεις την μασκα οταν εχει εξουσια την ωρα που η καλυτερη του μερα σε συμπεριφορα προς τους γυρω του ειναι ο εφιαλτης στον δρομο με τις λευκες...

ο συλλογισμος μου επικεντρωνεται στο αν αυτο το ατομο με την τοσο κακια συμπεριφορα που καλο λογο δεν χρωσταει σε κανενα αν μπορει και ειναι καταληλος ιδιοκτητης σκυλου...μπορουν οι εγωιστες και οι ασεβαστοι να εχουν δικαιωμα στην κατοχη σκυλου...μιας και ενας BIB δεν σεβεται το γενος των σκυλων τι γινεται με αυτον που δεν σεβεται το γενος των ανθρωπων....και ειναι κατοχος σκυλου...αραγε δικαιουται να ειναι κατοχος

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Δεδομενου οτι η συζητηση ειναι φιλοσοφικη.... θα ελεγα οτι ολοι δικαιουνται να εχουν σκυλο. Το ποσο ειναι σωστος ή οχι απεναντι στον σκυλο του ειναι αλλη συζητηση.
Ειναι σαν να ρωτας αν ολοι δικαιουνται να εχουν παιδια. Ναι ολοι δικαιουνται να εχουν παιδια.
Το αν πρεπει να εχουν συμφωνα με τα δικα μας κριτηρια σκυλι ή παιδι ειναι μια μεγαλη συζητηση.

Με μπερδευει λιγο αυτο με την εξουσια που λες. Σε καθε περιπτωση το μονο οπλο σε τετοιες περιπτωσεις ειναι να πεις την αληθεια σου ανεξαρτητα απο τις επιπτωσεις.

NatAndie

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2012
72
0
Θεσσαλονίκη
τι κανεις στην περιπτωση που αυτος ο ανθρωπος δηλωνει φιλοζωος αλλα σεβεται μονο τον κυκλο του (και αυτον δηλαδη κατα τα λεγομενα του)
Απο την στιγμή που δεν δηλώνει φιλάνθρωπος δεν κάνεις τίποτα.

πως του κατεβαζεις την μασκα οταν εχει εξουσια την ωρα που η καλυτερη του μερα σε συμπεριφορα προς τους γυρω του ειναι ο εφιαλτης στον δρομο με τις λευκες...
Δεν νομίζω πως χρειάζεται να κατεβάσεις καμία μάσκα. Ο καθένας απο τους υπάρχοντες μέσα σε ένα κοινωνικό σύνολο βλέπει, παρατηρεί και έχει την ικανότητα να κρίνει. Και απο κει και πέρα αποφασίζει αν θα επιδιώξει ή όχι την όποια συναναστροφή.

ο συλλογισμος μου επικεντρωνεται στο αν αυτο το ατομο με την τοσο κακια συμπεριφορα που καλο λογο δεν χρωσταει σε κανενα αν μπορει και ειναι καταληλος ιδιοκτητης σκυλου...μπορουν οι εγωιστες και οι ασεβαστοι να εχουν δικαιωμα στην κατοχη σκυλου...μιας και ενας BIB δεν σεβεται το γενος των σκυλων τι γινεται με αυτον που δεν σεβεται το γενος των ανθρωπων....και ειναι κατοχος σκυλου...αραγε δικαιουται να ειναι κατοχος
Το ότι κάποιος μπορεί να είναι αγενής, στριμμένος, εριστικός ή αλαζόνας δεν σημαίνει απαραιτήτως πως είναι ακατάλληλος ή ανίκανος ιδιοκτήτης σκύλου.

Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
42
πατρα
δεν μιλησα για φολανθρωπο μιλισα για φιλοζωο...

στα υπολοιπα ολα απλα σεβαστα....(με πρωσοπικες επιφυλαξεις και αποψεις)

Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
42
πατρα
Δεδομενου οτι η συζητηση ειναι φιλοσοφικη.... θα ελεγα οτι ολοι δικαιουνται να εχουν σκυλο. Το ποσο ειναι σωστος ή οχι απεναντι στον σκυλο του ειναι αλλη συζητηση.
Ειναι σαν να ρωτας αν ολοι δικαιουνται να εχουν παιδια. Ναι ολοι δικαιουνται να εχουν παιδια.
Το αν πρεπει να εχουν συμφωνα με τα δικα μας κριτηρια σκυλι ή παιδι ειναι μια μεγαλη συζητηση.

Με μπερδευει λιγο αυτο με την εξουσια που λες. Σε καθε περιπτωση το μονο οπλο σε τετοιες περιπτωσεις ειναι να πεις την αληθεια σου ανεξαρτητα απο τις επιπτωσεις.
εκτος αν η εξουσια γινεται καταχρηση εξουσιας και αφαιρεση λογου λογο συμφεροντων.

chitchy

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
329
1
Πάτρα
Καλημερα!

Νομιζω οτι εχω πιασει το νοημα της συζητησης γιατι εχω συναντησει διαφορες περιπτωσεις τετοιων ιδιοκτητων-ανθρωπων.

Το οτι ο καθενας εχει το δικαιωμα αποκτησης σκυλου ή παιδιου δεν σημαινει οτι ειναι και καταλληλος ιδιοκτητης ή γονιος.

Για να τα πηγαινεις καλα με τα ζωα και να κανεις ΣΩΣΤΗ φιλοζωικη προσπαθεια σαφως πρεπει να εχεις ανεση,σεβασμο και καλη συμπεριφορα και στους ανθρωπους.
Αν δεν υπαρχουν σαν στοιχεια τα παραπανω δεν υπαρχει τροπος μεταδοσης των γνωσεων και της καλης συμπεριφορας απεναντι στα ζωα.Μονο αρνητικα σχολια μπορεις να εισπραξεις και να γινεις απο μεταδοτικος απλα απωθητηκος.

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
εκτος αν η εξουσια γινεται καταχρηση εξουσιας και αφαιρεση λογου λογο συμφεροντων.
Με αυτο με κανεις να πιστευω οτι ειναι καποιος απο το φορουμ.
Τεσπα δεν εχει και καμμια ιδιαιτερη σημασια.

Αν δεν μπορεις να ριξεις την μασκα του για τους χ,ψ λογους, αν δεν μπορεις να βοηθησεις τον σκυλο του (που προφανως ο ιδιοκτητης του πιστευει οτι δεν εχει προβλημα) το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να μην συναναστρεφεσαι μαζι του. Και αν πεσει στην αντιληψη σου οτι το "προβληματικο" σκυλι με τον προβληματικο ιδιοκτητη προσφερεται να κοινωνικοποιησει κουταβι να πιασεις διακριτικα τον νεο γονιο και να του πεις την αποψη σου γιατι αυτο δεν ειναι καλη ιδεα για το κουταβι του.

Τοσο σε σκυλοσυναντησεις, οσο και σε κοινωνικοποιηση κουταβιου θα πρεπει να ξερουμε τον σκυλο μας και τα ορια του. Πχ προσωπικα σε σκυλοσυναντησεις σπανια παιρνω μαζι μου την Baroque γιατι ξερω οτι δεν την ενδιαφερουν τοσο οι γνωριμιες με αλλους σκυλους, ουτε τα παιχνιδια μαζι τους οσο προτιμα τις μεγαλες βολτες και οι νεες μυρωδιες.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
Επειδή δεν είμαι πολύ της φιλοσοφίας, και μου αρέσουν οι καθαρές κουβέντες και τα λογικά βήματα μήπως θα μπορούσες να μας εξηγήσεις τι εννοείς με το πρώτο σου ποστ γιατί για κάποιον χτυπάει η καμπάνα αλλά δεν έχω καταλάβει τίποτα.

Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
42
πατρα
και γιατι να μην σεβαστουμε αυτο το ατομο οπως του αρμοζει δια της αποκρυψης της ταυτοτητας του

θα το βοηθησουμε πολυ περισσοτερο με αυτο τον τροπο να μαθει να σεβεται,με το να εκθεσουμε το ατομο δεν θα καταφερουμε τιποτα περισσοτερο απο το να δωσουμε το λαθος παραδειγμα ...

ας μεινουμε λοιπον στο αρχικο θεμα...και ας προσπαθησουμε (ολοι αφου προκειτε για ενα κοινο σημειο που εχουμε αναφορας και αυτο ειναι οι 4ποδοι φιλοι μας).. ..να γινουμε καλυτεροι ανθρωποι γιατι αφου θελουμε να πλησιασουμε τους ανθρωπους με σκοπο τον σεβασμο στα ζωα ισως να πρεπει καποιες φορες να ξεκιναμε απο τους εαυτους μας πρωτα...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
Εγώ δεν σου είπα να εκθέσεις κάποιον. Άλλωστε και να τον ανέφερες δεν σε γνωρίζω ώστε η άποψη σου να τον εξέθετε στα μάτια μου.:)
Απλά δεν καταλαβαίνω τι συζητάμε έτσι γενικά.

Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
42
πατρα
μαλλον το κλιμα που θελεις να συνεχισει η συζητηση δεν ειναι αυτο που θελω να ακολουθησω εγω .....

δεν εχω ανασφαλειες που να οδηγουνται απο τις απαντησεις σου και να αποσκοπουν σε καποιο αποτελεσμα επι προσωπικου γιατι οταν λες "δεν σε γνωριζω ωστε η αποψη σου να τον εξεθετε στα ματια σου"ειναι σαν να λες πως εγω προσπαθω να εκθεσω καποιον με δολο...αυτο μου δινει να καταλαβω η προταση σου....τωρα αν εννοεις κατι που δεν το καταλαβαινω παλι σεβαστο θα ειναι...θα ακουσω αυτα που εχεις να μου πεις αρκει να μην εχεις επικεντρο εμενα αλλα το θεμα που ανοιξα...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
δεν εχω ανασφαλειες που να οδηγουνται απο τις απαντησεις σου και να αποσκοπουν σε καποιο αποτελεσμα επι προσωπικου γιατι οταν λες "δεν σε γνωριζω ωστε η αποψη σου να τον εξεθετε στα ματια σου"ειναι σαν να λες πως εγω προσπαθω να εκθεσω καποιον με δολο...αυτο μου δινει να καταλαβω η προταση σου....τωρα αν εννοεις κατι που δεν το καταλαβαινω παλι σεβαστο θα ειναι...θα ακουσω αυτα που εχεις να μου πεις αρκει να μην εχεις επικεντρο εμενα αλλα το θεμα που ανοιξα...
Πάνω στο θέμα δεν έχω να πω τίποτα γιατί δεν καταλαβαίνω που αποσκοπεί το άνοιγμα του για να είμαι ειλικρηνής μαζί σου.
Πάνω σε αυτό που κατάλαβες με αυτό που είπα έχω να πω ότι δεν είναι προσωπικό, θα το έλεγα για οποιονδήποτε δεν γνωρίζω καθόλου..Είναι απόλυτα λογικό να μην επηρεάζεται η κρίση μου από ανθρώπους που δεν έχω γνωρίσει προσωπικά.
Όσο για το κλίμα που θέλω να συνεχίσει η συζήτηση δεν καταλαβαίνω τι υπονοείς . Γενικά δεν καταλαβαίνω..(???)

Last edited:

Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
42
πατρα
νομιζω πως δεν γραφει πουθενα καποιο ονομα προκειμενου να σου αλαξω την αποψη για καποιον...ειναι αρκετα ξεκαθαρο...

και φυσικα δεν γινεται αυτο για τις εντυπωσεις ...γινεται για ενα σκοπο και ο σκοπος ειναι το ιδιο το θεμα...

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Καλημερα!

Νομιζω οτι εχω πιασει το νοημα της συζητησης γιατι εχω συναντησει διαφορες περιπτωσεις τετοιων ιδιοκτητων-ανθρωπων.

Το οτι ο καθενας εχει το δικαιωμα αποκτησης σκυλου ή παιδιου δεν σημαινει οτι ειναι και καταλληλος ιδιοκτητης ή γονιος.

Για να τα πηγαινεις καλα με τα ζωα και να κανεις ΣΩΣΤΗ φιλοζωικη προσπαθεια σαφως πρεπει να εχεις ανεση,σεβασμο και καλη συμπεριφορα και στους ανθρωπους.
Αν δεν υπαρχουν σαν στοιχεια τα παραπανω δεν υπαρχει τροπος μεταδοσης των γνωσεων και της καλης συμπεριφορας απεναντι στα ζωα.Μονο αρνητικα σχολια μπορεις να εισπραξεις και να γινεις απο μεταδοτικος απλα απωθητηκος.
Εμένα με κάλυψε η κοπελιά εδώ :) Ειδικά το τελευταίο.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Δεν νομίζω ότι κάποιος πρέπει να είναι καλός με τα ζώα για να είναι με τους ανθρώπους, αλλά ούτε το αντίστροφο...
Τα ψυχολογικά υπόβαθρα των ανθρώπων ποικίλουν, και δεν υπάρχει στάνταρ συμπεριφορά καλού φιλόζωου, καλού φιλάνθρωπου, καλού πρόσκοπου...κλπ..κλπ..
Οι γενικεύσεις είναι ΠΑΝΤΑ επικίνδυνες

Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
42
πατρα
ενω το θεμα ειναι ξεκαθαρο και επισης και το θεμα συζητησης η συμετοχη που βλεπω ειναι καθαρα επικρητικη ως προς τον τροπο που παρουσιαζω και βλεπω το θεμα...αν ηθελα να το δω γενικα η διαφορετικα θα το εβλεπα .... και θα το μετεφερα διαφορετικα.. δεν το βλεπω γενικα ουτε το παρουσιαζω αναλογα το παρουσιαζω ειδικα και με συγκεκριμενο τροπο ...η απουσια ονοματος η χαρακτηρισμου δεν ειναι "γενικα"...

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Εγω νομιζω οτι η ολη προσέγγιση της κατηγορίας, έγκειται στο γεγονός της καταλληλότητας ή μή των ανάδοχων γονέων ως προς την εξυπηρέτηση και προσφορά των ανάλογων παροχών προς τους σκύλους.
Νομιζω οτι εδω εχουμε να κανουμε με ενα καθαρά ηθικολογικο θεμα, απορροια της ηθικής του καθενός. Νομιζω οτι δεν θα επρεπε να αναλωθουμε σε πάσης φυσης αναλυσης ηθικοπλαστικών κανονων και δοκιμίων αλλα να περιοριστουμε σε μια μινιμαλιστική προσέγγιση του θεματος.
Διευκρινιζω: Ειναι η καταλληλότητα αναλογη των "θέλω" και των "μπορώ"...; Νομιζω οτι εδώ η απαντηση θα επρεπε να ειναι φιλολογικου χαρακτηρος και εν κατακλείδη, αρνητικη. Γιατι ολα αυτα δεν ειναι τιποτε αλλο παρά απορροια της ευθυνης που του αναλογει ως προς ενα ζωντανο ον που δεχτηκε να συμβιώσει μαζί του μεχρι να τους χωρισει ο θανατος.

Η ευθυνη λοιπον είναι μεγάλη και σιγουρα θα πρεπει για να καρποφορήσει ενα σωστό αποτελεσμα να καταβληθει αμφίδρομη προσπαθεια...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.084
Νεότερο μέλος
Marlen48