Πρόβλημα με πολύ κακό γείτονα


tsibli

Member
26 Σεπτεμβρίου 2010
9
0
Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω οποιον ξερει να βοηθησει εχω ενα σκυλακι μικροσωμο κοπρακι ( εμβολιασμενο ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ με αριστες υγιεινης λογω οτι εχουμε μικρο παιδακι) στην πισω αυλη του σπιτιου μου . Το σκυλακι το βραδυ κοιματε στην αποθηκη . Εδω και μια εβδομαδα ο γειτονας μου ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ μου ζητα να το παρω απο το σπιτι τον ρωτησα γιατι και η απαντηση ηταν δεν του αρεσουν τα σκυλια . Αυτο που μου εκοψε τα ποδια ειναι οτι χτες το βραδυ βρηκα στην αυλη μου μια ενα κομματι απο κρεας αλιωμενο απο καποια ουσια που ειχε πανω του Σημερα το πρωι μου πεταξε και σημειωμα οτι αν δεν παρω το σκυλο θα καλεσει το 100 . Ρωτησα τους υπολοιπους γειτονους αν το σκυλι μας τους κανει κατι που ισως δεν το εχω καταλαβει και ολοι μου απαντησαν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ Επειδη δεν ξερω τι να κανω και το αγαπαμε υπερβολικα το σκυλακι μας και το θελουμε απαγορευετε να εχουμε σκυλο στο σπιτι μας . Αν ερθει η αστυνομια θα μας πει να το διωξουμε απο το σπιτι ? Υπαρχει καποιος δικηγορος καποιος ζωοφιλος που να ξερει να μας βοηθησει . ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ
 


Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Κανείς δεν μπορεί να σου κάνει το παραμικρό,ο νόμος σε καλύπτει πλήρως για την παραμονή του σκυλιού στο σπίτι σου!Αν σε ενοχλήσει ξανά ο γείτονας,κάλεσε εσύ την αστυνομία πρώτη,και ζήτησε να καταγράψει το περιστατικό (σε αυτό μάλιστα να επιμείνεις)!
Θα σου πρότεινα όμως να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική,καθότι ο γείτονας σου μπορεί να μην μείνει μόνο σε σημειώματα κτλ. και να βλάψει το σκυλάκι με κάποιο τρόπο!

Υ.Γ Καλώς ήλθες στο forum,έστω και κάτω απο αυτές τις συνθήκες..
 


radionuclide

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
657
1
Athens
Αν αγαπάς το σκυλάκι σου βάλε το κατ'αρχας μέσα στο σπίτι γιατί μπορεί να το βλάψει.Αν αποδείξεις ότι το κρέας έχει μέσα κάτι περίεργο και σε έχει απειλήσει για φόλα φέρτου την αστυνομία!!
Πόσο καιρό έχεις το σκυλί ? Ο γείτονας είναι καινούργιος??Έγινε κάτι τώρα και του την έδωσε το σκυλάκι??
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Προτείνω να κρατήσεις το σημείωμα, να κάνεις μια καταγγελία, και να τον ενημερώσεις οτι πήγες ήδη στην αστυνομία και αν συμβεί οτιδήποτε στο σκύλο, αυτός θα είναι ο πρώτος ύποπτος. Δεύτερον, να βάλεις το σκύλο άμεσα μέσα στο σπίτι γιατι προφανώς στην αυλή κινδυνεύει άμεσα η ζωή του.... (ούτως ή άλλως, είναι καλύτερα και για το σκύλο και για σας να ζείτε στον ίδιο χώρο, οχι ο ένας μέσα ο άλλος έξω).
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Ανάλυσε το κρέας να δεις αν έχει φόλα. Κράτα το σημείωμα, βρες και μάρτυρες στο μέλλον και πήγαινε στην αστυνομία και κάντου καταγγελία. Απλούστατο. Και ναι, το σκυλί έχε το στο σπίτι.
 


tsibli

Member
26 Σεπτεμβρίου 2010
9
0
Σε αυτο το σπιτι μενω 10 χρονια και τοσα χρονια τον εχω και γειτονα . Το σπιτι ειναι ισογειο και εχει αλλον ενα οροφο απο πανω .
Επειδη εχει τσακωθει με ολους τους γειτονους , του μιλουσα αλλα και τον κρατουσα σε αποσταση . Το σκυλακι κυριως ειναι μεσα στο σπιτι αλλα καποιες ωρες βγαινει στην αυλη για να μπορει να τρεξει και να παιξει . Το σκυλακι γεννηθηκε 2 Μαιου του 2010 και το εχω στο σπιτι απο τον Αυγουστο της ιδιας χρονιας μεχρι και σημερα . Ρωτησα ολους τους αλλους γειτονους μου μηπως γαυγιζει και τους ενοχλει μηπως κανει κατι που ενοχλει και δεν το καταλαβαινω ωρες που δεν ειμαι σπιτι και ολοι μου ειπαν οχι .
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...εχω ενα σκυλακι μικροσωμο κοπρακι ( εμβολιασμενο ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ με αριστες υγιεινης λογω οτι εχουμε μικρο παιδακι) στην πισω αυλη του σπιτιου μου. Το σκυλακι το βραδυ κοιματε στην αποθηκη...
Καλησπέρα.

Καταρχήν, καλύπτομαι από τους προηγούμενους φίλους, ότι πρέπει να κρατήσεις το σημείωμα και να κάνεις και μία καταγγελία για να υπάρχει και να ξέρει ο γείτονας ότι οι υποψίες θα πέσουν πάνω του, εάν γίνει τίποτα...

Δεύτερο, αυτό που τονίζω από το κείμενό σου που παραθέτω, με χτύπησε σαν πέτρα στο μέτωπο, όταν το διάβασα...
Με τον τρόπο αυτό, εγώ έχω, σαν δικά μου, οκτώ σκυλιά:
* 5 σκυλάκια λίγο παρακάτω από εμάς, πολύ καλότροπα, που "εδρεύουν" σε μία πλατεία και βασίζονται στη "φιλοπατρία" της ευρύτερης γειτονιάς για ένα πιατάκι φαγητό κι ένα χάδι... Συμμετέχω κι εγώ, όποτε έχω χρόνο και περισσεύματα φαγητού, στο φαγάκι και, σχεδόν, καθημερινά στο ένα και μοναδικό χάδι... έτσι, αυτά παραμένουν εκεί και "σπρώχνουν" το χρόνο να περνάει...
* 2 γριούλες σκυλίτσες (πάνω από 12-13 ετών) στη γειτονιά μου, που συστηματικά τις ταΐζουμε, μαζί με 2 κυρίες της γειτονιάς, τις πηγαίνουμε στο γιατρό, τις πηγαίνουμε σε πανσιόν το καλοκαίρι (γιατί, ποιός θα τις περιποιείται όταν λείπουμε όλοι για διακοπές?), τις χαϊδολογάμε πολύ, κάθε βράδυ δε κοιμούνται στην πιλοτή της πολυκατοικίας μου (συνήθως επάνω στο χαλάκι της κεντρικής πόρτας - κολημένες μεταξύ τους για το κρύο)... και, πάνω απ' όλα, καθαρίζω προσωπικά τον κήπο της πολυκατοικίας, για να μη δίνω δικαιώματα σε εκείνους τους γείτονες που τις "σταβοκοιτάνε" τις γριούλες μου...
* Τη Μόκα, τη σκύλα της οικογένειας, που (για να μη σου περιγράφω επακριβώς τι κάνουμε γι' αυτήν - θα χρειαζόμουν 2 σελίδες) κοιμάται ακριβώς στη μέση της φωλιάς της αγέλης της: δίπλα στο κρεβάτι μου...

Πόσα σκυλιά έχω, τελικά?

Τα αναφέρω αυτά, για να πω ότι ανάλογα συμπεριφέρονται και οι γείτονές μου στο κάθε ένα από τα σκυλάκια αυτά...
* Τα 5 πρώτα που ανέφερα, έχουν φάει και κλωτσιές ουκ ολίγες, έχουν τρομοκρατηθεί στην πλατεία από παιδάκια με ποδήλατα κλπ.
* Οι 2 γριούλες αντιμετωπίζονται σχετικά πιο καλά από τη γειτονιά, τόσον γιατί εγώ είμαι σχετικά "πειστικός", όσο και γιατί η μία από τις άλλες κυρίες είναι ικανή να τους σκοτώσει, αν συμβεί κάτι στις σκυλίτσες και το ξέρουν! Αλλά κάποια παράπονα όλο και υπάρχουν...
* Οσο για τη Μόκα? "Μην ανησυχείτε, κύριε ...johnk, δεν μας ενοχλεί καθόλου, στόμα έχει και μιλιά δεν έχει", ή "τι πανέμορφη και γλυκειά σκυλίτσα"...

Θέλω να πω ότι, ανάλογα με τον τρόπο που εμείς διατηρούμε το σκύλο μας, έτσι τον αντιμετωπίζουν και οι γείτονές μας...
Σκέψου λίγο αυτή την εκδοχή, να έχεις το σκυλάκι μέσα στο σπίτι, κυρίως για να το προστατέψεις από αυτόν..
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Ο νόμος σε καλύπτει μέχρι 2 κατοικίδια με την προυπόθεση ο σκύλος ζει μέσα στο σπίτι και όχι έξω στην αυλή!

Αν τηρείς όλα τα παραπάνω είσαι νόμιμη!Αν είσαι σωστή, τότε δεν έχεις να φοβηθείς κανέναν!Είσαι όμως?
 


Carlos.1on2

Member
11 Νοεμβρίου 2010
22
0
1. Κρατα το κομματι κρεας και στειλτο για αναλυση στο Χημειο του Κρατους
2. Πηγαινε χθες - ναι χθες- στο αστυνομικο τμημα της περιοχης σου και ζητα να γινει καταγραφη του περιστατικού, όχι του κρέατος καθως δεν τον ειδες αυτον να το πετάει μεσα, αλλά της απειλής μεσω του σημειωματος. Επιπρόσθετα ζητησε να τον καλεσουν εκει και να του κανουν συστάσεις για τη συμπεριφορα του, δε μπορει με τιποτα να σε αναγκασει να ψδιωξεις το σκυλο.
3. Όταν βγαζεις τον σκυλο στον κηπο, προσπάθησε να εισαι και εσυ εκει, παρε ενα καφε, ενα περιοδικο, μερικες λιχουδιές για το "κοπράκι" σου και πέρασε αυτη την ωρα δημιουργικα μαζί του.

Καλα ξεμπερδέματα
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Αν τηρείς όλα τα παραπάνω είσαι νόμιμη!Αν είσαι σωστή, τότε δεν έχεις να φοβηθείς κανέναν!Είσαι όμως?
Είδατε, ο κύριος Στέλιος μας, είπε σε μία φράση, αυτό που ...προσπάθησα να πω σε 1 σελίδα:D
 


Φιλαρακος

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
221
0
Athens,N.Kosmos
παρομοιες καταστασεις εχω περασει κ εγω.. καλοθελητες υπαρχουν παντου..
αλλα ακομα κ αν δεν εχεις κακους γειτονες ,πρεπει να εισαι πολυ προσεκτικη με αυτους..
εγω πλεον δεν αφηνω κανεναν να ερθει σε επαφη με τον σκυλο.και με επιτηρηση παντα στην αυλη.

συμφωνω κ στα υπολοιπα..περι αστυνομιας,να ζει μεσα κλπ
 








choco-paido

Well-Known Member
25 Δεκεμβρίου 2010
151
0
Λαμία
Διαβάστε τον σχετικό Νόμο, για να ξέρετε τι επιτρέπεται και τι όχι.
ευχαριστω,ηταν πολυ χρησιμο αλλα αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι το κυριως που λεει?να υποθεσω οτι ειναι καποιο ''παραθυρακι''?λιγο off topic αλλα μου εκανε εντυπωση!20 χρονια εχω σκυλια στην αυλη μου και πρωτη φορα το ακουω!καλη η εμπειρια αλλα χρειαζεται και γνωση μου φαινεται!?
 




Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Άρθρο 1 Ορισμοί Για την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου αυτού ισχύουν οι ακόλουθοι ορισμοί:
α) Ζώo συντροφιάς είναι κάθε ζώο που συντηρείται ή προορίζεται να συντηρηθεί από τον άνθρωπο, κυρίως μέσα στην κατοικία του, για λόγους ζωοφιλίας ή συντροφιάς.
Κυρίως μέσα καταλαβαίνω εγώ, δηλαδή η εμφαση δίνεται στο μέσα. Παραθυράκι δεν είναι λοιπόν, γιατί δε μιλάει αποκλειστικά για διαμέρισμα εδώ.
Το άρθρο 6 είναι το βασικό.
 


Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Κυρίως:

Ο σκύλος επιτρέπεται να βγαίνει στο μπαλκόνι και στην αυλή,
αλλά κυρίως πρέπει να μένει εντός του σπιτιού.
 






Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.813
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf