Όπως αρκετοι ηδη ξερετε εχω μια μινι πινσερινα περιπου 2,5 ετων, την Ζηνα.
Το προηγουμενο καλοκαιρι εμφανισε το παρακατω συμπτωμα.
Ειμασταν βολτα και από το πουθενα πεταχτηκαν κατι «παιδακια» και αρχισαν να την κυνηγανε. Αναλυσαμε σε άλλο τόπικ το τι τραβανε τα πολύ μικροσωμα σκυλια.
Η Ζηνα λοιπον στην αρχη τρομοκρατηθηκε και μετα αγριεψε και τα κυνηγησε.
Και στις δυο αντιδρασεις τραβηξε πολύ δυνατα το λουρακι της.
Μετα από λιγο εμφανισε δυσποια και εκανε παρατεταμενα «ΧΧΧΧΧΧΧ».
Ανησυχησαμε παρα πολύ.
Η γιατρος ειπε ότι τα μινι πινσερ εχουν πολύ αδυναμη τραχεια η οποια μπορει να παθει ακομα και ρήξη.
Το προβλημα εμφανιζεται όταν τραβαει δυνατα και όταν πινει βιαστικα νερο.
Κατοπιν υποδειξης της γιατρου αντικαταστησαμε το περιλαιμιο με στηθολουρο.
Στην αρχη αυτό με κορδόνια και μετα ένα πολύ καλυτερο με μαλακο υφασμα που καλυπτει καλυτερα το σωμα.
Επισης πηρα πολύ κοντό λουρι για να μην εχει το περιθωριο να παρει φορα και να υποστει το σοκ του ξαφνικου τεντωματος..
Αυτό δημιουργει άλλο προβλημα.
Με το περιλαιμιο η Ζηνα δεν τραβουσε πολύ γιατι πνιγοταν.
Με το στηθολουρο τραβαει οσο μπορει. Οσες διορθωσεις και να κανω είναι ασκοπες.
Προσφατα διαβασα εδώ ότι κι αυτό είναι επικινδυνο, κυριως για τον θωρακα και τις μασχαλες.
Εχω εκπαιδευσει το ποιμενικό σκυλι μου να μην τραβαει στη βολτα οποτε νομιζω ότι μπορω να μαθω και την Ζηνα κι ας είναι μαθημενη τοσον καιρο αλλιως.
Με το στηθολουρο κρινω ότι δεν μπορω.
Με το περιλαιμιο ισως τα καταφερω αλλα αν είναι να τραυματισω το λαιμουδάκι της ή ακομα και να την σκοτωσω για να μαθει, καλυτερα να παρω ένα σχοινι και να παω να κρεμαστω στο πλησιεστερο δεντρο.
Δεν θελω να την μαθω για μενα, αφου ετσι κι αλλιως μπορω να την κραταω με ένα δαχτυλο οσο και να τραβαει.
Θελω να μαθει για να μην ζοριζεται η ιδια και για να χαιρεται τις βολτες.
Το θεμα αυτό μαλλον θα ταιριαζε καλυτερα στην εκπαιδευση αλλα το εβαλα εδώ γιατι η καλη υγεια της Ζηνας είναι το βασικοτερο για μενα.
Ευχαριστω
Αρης
Το προηγουμενο καλοκαιρι εμφανισε το παρακατω συμπτωμα.
Ειμασταν βολτα και από το πουθενα πεταχτηκαν κατι «παιδακια» και αρχισαν να την κυνηγανε. Αναλυσαμε σε άλλο τόπικ το τι τραβανε τα πολύ μικροσωμα σκυλια.
Η Ζηνα λοιπον στην αρχη τρομοκρατηθηκε και μετα αγριεψε και τα κυνηγησε.
Και στις δυο αντιδρασεις τραβηξε πολύ δυνατα το λουρακι της.
Μετα από λιγο εμφανισε δυσποια και εκανε παρατεταμενα «ΧΧΧΧΧΧΧ».
Ανησυχησαμε παρα πολύ.
Η γιατρος ειπε ότι τα μινι πινσερ εχουν πολύ αδυναμη τραχεια η οποια μπορει να παθει ακομα και ρήξη.
Το προβλημα εμφανιζεται όταν τραβαει δυνατα και όταν πινει βιαστικα νερο.
Κατοπιν υποδειξης της γιατρου αντικαταστησαμε το περιλαιμιο με στηθολουρο.
Στην αρχη αυτό με κορδόνια και μετα ένα πολύ καλυτερο με μαλακο υφασμα που καλυπτει καλυτερα το σωμα.
Επισης πηρα πολύ κοντό λουρι για να μην εχει το περιθωριο να παρει φορα και να υποστει το σοκ του ξαφνικου τεντωματος..
Αυτό δημιουργει άλλο προβλημα.
Με το περιλαιμιο η Ζηνα δεν τραβουσε πολύ γιατι πνιγοταν.
Με το στηθολουρο τραβαει οσο μπορει. Οσες διορθωσεις και να κανω είναι ασκοπες.
Προσφατα διαβασα εδώ ότι κι αυτό είναι επικινδυνο, κυριως για τον θωρακα και τις μασχαλες.
Εχω εκπαιδευσει το ποιμενικό σκυλι μου να μην τραβαει στη βολτα οποτε νομιζω ότι μπορω να μαθω και την Ζηνα κι ας είναι μαθημενη τοσον καιρο αλλιως.
Με το στηθολουρο κρινω ότι δεν μπορω.
Με το περιλαιμιο ισως τα καταφερω αλλα αν είναι να τραυματισω το λαιμουδάκι της ή ακομα και να την σκοτωσω για να μαθει, καλυτερα να παρω ένα σχοινι και να παω να κρεμαστω στο πλησιεστερο δεντρο.
Δεν θελω να την μαθω για μενα, αφου ετσι κι αλλιως μπορω να την κραταω με ένα δαχτυλο οσο και να τραβαει.
Θελω να μαθει για να μην ζοριζεται η ιδια και για να χαιρεται τις βολτες.
Το θεμα αυτό μαλλον θα ταιριαζε καλυτερα στην εκπαιδευση αλλα το εβαλα εδώ γιατι η καλη υγεια της Ζηνας είναι το βασικοτερο για μενα.
Ευχαριστω
Αρης