Πρόβλημα με την τραχεία του mini pin

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Όπως αρκετοι ηδη ξερετε εχω μια μινι πινσερινα περιπου 2,5 ετων, την Ζηνα.
Το προηγουμενο καλοκαιρι εμφανισε το παρακατω συμπτωμα.
Ειμασταν βολτα και από το πουθενα πεταχτηκαν κατι «παιδακια» και αρχισαν να την κυνηγανε. Αναλυσαμε σε άλλο τόπικ το τι τραβανε τα πολύ μικροσωμα σκυλια.

Η Ζηνα λοιπον στην αρχη τρομοκρατηθηκε και μετα αγριεψε και τα κυνηγησε.
Και στις δυο αντιδρασεις τραβηξε πολύ δυνατα το λουρακι της.
Μετα από λιγο εμφανισε δυσποια και εκανε παρατεταμενα «ΧΧΧΧΧΧΧ».
Ανησυχησαμε παρα πολύ.

Η γιατρος ειπε ότι τα μινι πινσερ εχουν πολύ αδυναμη τραχεια η οποια μπορει να παθει ακομα και ρήξη.

Το προβλημα εμφανιζεται όταν τραβαει δυνατα και όταν πινει βιαστικα νερο.
Κατοπιν υποδειξης της γιατρου αντικαταστησαμε το περιλαιμιο με στηθολουρο.
Στην αρχη αυτό με κορδόνια και μετα ένα πολύ καλυτερο με μαλακο υφασμα που καλυπτει καλυτερα το σωμα.
Επισης πηρα πολύ κοντό λουρι για να μην εχει το περιθωριο να παρει φορα και να υποστει το σοκ του ξαφνικου τεντωματος..

Αυτό δημιουργει άλλο προβλημα.
Με το περιλαιμιο η Ζηνα δεν τραβουσε πολύ γιατι πνιγοταν.
Με το στηθολουρο τραβαει οσο μπορει. Οσες διορθωσεις και να κανω είναι ασκοπες.

Προσφατα διαβασα εδώ ότι κι αυτό είναι επικινδυνο, κυριως για τον θωρακα και τις μασχαλες.

Εχω εκπαιδευσει το ποιμενικό σκυλι μου να μην τραβαει στη βολτα οποτε νομιζω ότι μπορω να μαθω και την Ζηνα κι ας είναι μαθημενη τοσον καιρο αλλιως.

Με το στηθολουρο κρινω ότι δεν μπορω.
Με το περιλαιμιο ισως τα καταφερω αλλα αν είναι να τραυματισω το λαιμουδάκι της ή ακομα και να την σκοτωσω για να μαθει, καλυτερα να παρω ένα σχοινι και να παω να κρεμαστω στο πλησιεστερο δεντρο.

Δεν θελω να την μαθω για μενα, αφου ετσι κι αλλιως μπορω να την κραταω με ένα δαχτυλο οσο και να τραβαει.
Θελω να μαθει για να μην ζοριζεται η ιδια και για να χαιρεται τις βολτες.

Το θεμα αυτό μαλλον θα ταιριαζε καλυτερα στην εκπαιδευση αλλα το εβαλα εδώ γιατι η καλη υγεια της Ζηνας είναι το βασικοτερο για μενα.

Ευχαριστω
Αρης

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Μια δυσπνοια παρουσιασε και ο δικος μου εδω και ενα μηνα και ο γιατρος μου μιλησε για αναποδο φτερνισμα. και οτι τα παρουσιαζουν τα μικροσωμα και να μην ανησυχω. Ψαξε στο youtube βιντεο με trachea collapsed και reverse sneezing να δεις τι απο τα δυο εχει το σκυλακι σου γιατι τα συμπτωματα ειναι κοντινα και το ενα ειναι ανησυχιτικο το αλλο οχι και τοσο.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
jennie, εχουμε και απ'αυτο, αλλα σιγουρα εχουμε διαγνωσμενη προβληματικη τραχεία.

Loukia, εχω μικρο παιδι οποτε καπνιζω σχεδον αποκλειστικα στο μπαλκονι.

Ευχαριστω
Αρης

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Kι εμένα ο τσιουάουά μου το κάνει αυτό συχνά πυκνά και ο κτηνίατρος μου είπε να μην ανησυχώ. Είναι πολύ λαίμαργος και το κάνει μετά το φαγητό συνήθως, ή όταν χώνει το μουσούδι του όπου βρει και του κολλάει στη μύτη σκόνη, τρίχες...ότι βρεθεί τέλος πάντων. Και το κάνει καμμιά φορά και στο άσχετο, αυτό ακριβώς το χχχχχ, αλλα του περνάει.
Πάντως στο σπίτι δεν καπνίζει κανείς!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Eχω παρόμοιο πρόβλημα..
αναστροφη αναπνοή..
Δεν είναι κάτι το παθολογικό..
Αλλα δεν μπορεί να τον πνιγει οτιδήποτε στον λαιμό..
Ετσι έχουμε στηθολουρο..
και όντως είναι δύσκολο να του μάθεις με το στηθολουρο να μην τραβάει..
Μεγαλώνοντας όμως αυτή η έντονη τάση να πάει από εδώ κα από εκεί τραβώντας θα μειωθεί..

Οσο πιο κουτάβι, τόσο πιο έντονο..

Γνώμη μου δεν μπορείς να κανεις κάτι άλλο..
Μονο να το εκπαίδευσεις χωρίς λουρί να είναι όμως διπλα σου σε ελεγχόμενο μέρος..
Μετά θεωρητικα θα είναι διπλα και με λουρί..

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Να στε καλα για ολες τις απαντησεις.
Με κανετε να αισθανομαι καλυτερα και να εχω λιγοτερο αγχος.
Το Ζηνάκι ειναι τοσο μικρο και εύθραστο που νομιζω οτι αν το ζουληξω ή το ζορισω λιγο θα διαλυθει μεσα στα xέρια μου.

kango1, θα προσπαθησω να εφαρμοσω αυτο που ειπες στο τελος. Μου εδωσες ελπιδα :)
Το λυπαμαι που ταλαιπωρειται ετσι στις βολτες.

Μακάρι να ηξερα νωριτερα και να το μαθαινα οσο ηταν μικρο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr