Πρόβλημα στο δέρμα

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Χθες εφυγα από το πρωι με την Ηρα και γυρισαμε τη μιση βορεια Ελλαδα για διαφορες δουλειες.
Για να μην βαριεται, ειχε και αρκετες βολτες με τα ποδια το ταξιδι.
Γυρισαμε μετα τα μεσανυχτα μεσα στη βροχη.

Καποια στιγμη προσεξα ότι μερικα εκατοστα μακρυα από το ματι προς τη μουσουδα εμφανιστηκε κατι σαν ερεθισμος του δερματος (καπως κοκκινο) και εφυγαν οι τριχες από το σημειο εκεινο. Δεν μοιαζει με πληγη.

Ειναι ένα κυκλακι μισο εκατοστο διαμετρο.

Θα την παω το απογευμα στη γιατρο να το δει. Το πρωι δεν μπορεσα και δεν το θεωρησα και σουπερ επειγον.

Τι μπορει να είναι? Τσιμπημα από εντομο, γδαρσιμο, αλλεργια, ψωρα, κατι πιο σοβαρο?
Με απασχολει που συνεβη ετσι ξαφνικα.

Δεν δειχνει να την ενοχλει.
Θα ξαναβγουν οι τριχες στο σημειο αυτό?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Μολις ηρθαμε από την κτηνιατρο.
Πηρε δειγμα (ξάσμα) και εξετασε στο μικροσκοπιο και κατά 99% είναι Demodex.
Ειπε 99% επειδη είναι ακομα πολύ νωρις.
Σε μερικες μερες θα ξερουμε σιγουρα.

Μας εδωσε βιταμινες για αρχη και αν εξαπλωθει θα μας δωσει παρασιτοκτονο σιροπι.
Δεν ειχα προσεξει ότι ειχε ένα ακομα μικροτερο σημαδι κατω από το σαγονι.

Το παρασιτο Demodex υπαρχει σε όλα σχεδον τα σκυλια και τυχαια ή κατω από ορισμενες στρεσογόνες συνθηκες, συνηθως αλλαγη σπιτιου, αφεντικου, ταξιδι, αλλαγη διατροφης κλπ μπορει να εκδηλωθει.

Συνηθως είναι τοπικο το προβλημα και θεραπευεται πληρως χωρις να αφησει τοπικη μονιμη φαλακρα.

Σε ελαχιστες περιπτωσεις που ο οργανισμος του ζωου δεν διαθετει καποια φυσικη αμυνα, μπορει να εξαπλωθει πληρως, να προκαλεσει σοβαρες δερματιτιδες ή ακομα και θανατο.

Αυτά μου ειπε η γιατρος και τωρα ειμαι μεσα στη στενοχωρια.

Το λεγα εγω ότι θα μου την ματιάζανε την κουκλα μου, το λεγα.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Σε ευχαριστω Λιζα.
Ναι, θελω να πιστευω ότι δεν θα την ταλαιπωρησει πολύ και θα περασει γρηγορα και ανωδυνα.

Ξεχασα να πω ότι η γιατρος μου ειπε ότι η παθηση αυτή είναι συχνα κληρονομικη.
Καθησα λιγο και διαβαζα και λενε ότι σκυλια με σοβαρο ιστορικο δεν πρεπει να κανουν απογονους.

Δεν γνωριζω τους γονεις της Ηρας ουτε ξερω αν ειχαν αυτό το προβλημα και αμφιβαλλω αν θα ασχοληθηκε ο φιλος που μου την εδωσε ώστε να ξερει να μου πει.

Αν προερχόταν από σοβαρο πιστοποιημενο εκτροφεα ισως να μην ειχε τετοια προβληματα.
Και μακαρι να μεινουμε με αυτά και να μην μας βγει τιποτα άλλο.

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
ο φιλος σου που επετρεψε το ζευγαρωμα των σκυλιων δεν νομιζω να ενδιαφερθηκε να τα αγορασει απο πιστοποιημενο εκτροφεα....

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ότι δεν ασχολήθηκε, δεν ασχολήθηκε...αυτό είναι σίγουρο!
Πως ξέρουμε ότι ζευγάρωσε Γ.Π. με Β.Π.;
Άρη έχεις δει τους γονείς της;
Δεν μπορώ να θυμηθώ και βαριέμαι να ψάχνω όλα τα ποστ για να το βρω...:rolleyes:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αστο βρε Foibos, αφου είναι πονεμενη ιστορια.
Εγω το βαφτισα βελγογερμανικο για να εχω ένα σημειο αναφορας για τη φυλη.
Νομιζω ο φιλος μου, όπως και πολυς κοσμος αλλωστε, θεωρει ότι ενας μαυρος λυκος είναι με το ζορι βέλγικος.
Και επειδη αυτος επιμενει, σκεφτομαι ότι ισως εχει καποιο δικιο και υπαρχει και λιγο βέλγικο αιμα.

Τους γονείς δεν τους έχω δει παρόλο που ειχα προσκληση από τον φιλο μου.
Ειμασταν και οι δυο τοσο φορτωμενοι τον τελευταιο μηνα που δεν ταιριαξε συναντηση. Αλλα θα γινει συντομα και αυτό.

Επειδη ασχοληθηκα αρκετα με το θεμα, με επιδειξη σε εκτροφεα και εκπαιδευτη και ανθρωπους που εχουν γερμανικα με χαρτιά, μπορω να πω με σχετικη βεβαιοτητα ότι είναι γερμανικο ελαχιστα μπασταρδεμενο και πλησιαζει καπως τα καθαροαιμα.

Δεν υπαρχει λογος να με πικράνει καποιος φιλος από εδώ αμφισβητώντας το.
Τωρα που μεγαλωσε κι άλλο θα βγαλω καποια στιγμη καλες φωτο να τις δειξω στο φορουμ.

Για άλλο λογο όμως ανέφερα αυτό που ανέφερα στο προηγούμενο ποστ.
Για να υποστηριξω την απόκτηση σκυλων από σοβαρο πιστοποιημενο εκτροφεα.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν ήθελα να σε πικράνω Άρη!
Απλά προσπαθούσα να θυμηθώ τι δεδομένα είχαμε για τους γονείς της Ήρας!

Να σου πάντως κάτι...Τι κάθεσαι και ψάχνεις αν είναι καθαρόαιμο και πόσο...είναι ένα πολύ όμορφο κι έξυπνο σκυλι που το αγαπάς και σε αγαπάει!Για μένα όλα τα άλλα είναι πλέον περιττά!;)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αποφασισα να ανανεωσω το θεμα γιατι ισως εχει καποιο ενδιαφερον.
Η Ηρα συνεχισε να κανει για ένα διαστημα μικρες φαλακρίτσες ειδικα στο σαγονι.

Οι επισκεψεις στην γιατρο μας συνεχιστηκαν.
Αποκλειστηκε η περιπτωση demodex, η ψωρα, και μετα από καλλιεργεια και ο μύκητας.

Το μονο που εμεινε σαν αιτια ηταν το αγχος από την αλλαγη ιδιοκτητη, περιβαλλοντος και πιθανο διατροφικό σοκ από την αλλαγη τροφης.

Σε αυτό το αγχος προστεθηκε το αγχος του καινουριου και ασχετου ιδιοκτητη το οποίο εισπραξατε μεσα από τις κλησεις για συμβουλές και βοήθεια που σας εκανα.

Εδώ και αρκετές μερες η δερματοπαθεια αυτή τείνει να εξαφανιστει.
Η αλωπεκία κατω από το ματι, που ηταν η πιο εντονη, εχει εξαφανιστει πληρως και ξαναβγηκε το τριχωμα.

Το ιδιο σχεδον και στα σημεια στο σαγονι. Αργησαν λιγο παραπανω γιατι από κει πηρε δευτερο ξέσμα με λεπιδα η γιατρος και ξυρισε τις τριχουλες που ειχαν αρχισει να φυτρωνουν.

Συμπερασμα, αγχωμενο σκυλι και πανικοβλημενος ιδιοκτητης είναι πολύ κακος συνδιασμος.

Σας ευχαριστω για όλα κι εγω και η Ηρα.
Αρης

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Η θεραπεια εγινε με την αταραξία.
Οι βιταμινες ηταν για λιγες μερες συμπληρωματικά.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Περιπου ναι Λιζα.
Στρεσσαριστηκε πολύ από τις αλλαγες στη ζωη του και από το δικο μου αγχος και αγνοια.
Όταν τα πραγματα μπηκαν στη θεση τους, εμαθα τις αναγκες της, εμαθα να της φερομαι και να την εκπαιδευω χωρις να προκαλω στρές και ηρθε ταξη και ηρεμια στην κοινη ζωη μας, εφυγε και το δερματικό προβλημα.

Δεν της χορηγηθηκε κανενα φαρμακο γιατι δεν διαγνώστηκε καμια γνωστη δερματοπαθεια ή αλλη ασθενεια με δερματικα συμπτωματα.
Υπηρχαν ενδειξεις για demodex, ασθενεια που με την δευτερη και τριτη εξεταση αποκλειστηκε.

Αυτος ειναι ο λογος που ανανεωσα το θεμα.
Για να δουν κυριως οι νεοι ιδιοκτητες, μεσα απο ενα παραδειγμα, το ποσο σημαντικη ειναι η ηρεμια και η κατανοηση στη ζωη του σκυλου.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Περαστικά Αρη:)

Σκεφτόμουνα ..φαντάσου τι θα λένε αυτοί που εμάς που έχουμε σκυλιά μας λένε υπερβολικούς για την ενασχόληση μας με το φαγητό των σκυλιων μας, με την υγεία τους και την ψυχολογία τους..
Τι θα κάνανε αν ακούγανε πως το σκυλί έχει ψυχοσωματικά..:cool:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ακριβώς αυτή η υπερβολή είναι η αιτία όλων των δεινών των σκυλων. Τα σκυλιά βιώνουν τις νευρώσεις μας και καταλήγουν με ψυχολογικά προβλήματα, αντικαταθλιπτικά και τροποποιητικα συμπεριφοράς, ακριβώς διότι εμείς είμαστε υπερβολικοί με το φαγητό τους, το νερό τους, την υγεία τους και την ψυχολογία τους.

Αν μας ενδιέφερε η καλοπέραση του σκύλου μας KAI MONO, δεν θα ξεχνούσαμε να του επιτρέπουμε να ζει σαν σκύλος.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.344
Μέλη
20.112
Νεότερο μέλος
Anastasia skia