Πρόβλημα στο ταξίδι με αυτοκίνητο .


tsibli

Member
26 Σεπτεμβρίου 2010
9
0
Καλημέρα θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει , έχω ένα κουταβάκι ( ράτσα κοπράκι ) και επειδή λόγω υποχρεώσεων πρέπει κάθε δεύτερο Σάββατο να ταξιδεύω και αναγκαστικά το παίρνω μαζί μου . Το βάζω μέσα στο αυτοκίνητο δίπλα μου αλλά 10 λεπτά αφού ξεκινήσουμε βγάζει πάρα πολλά σάλια και στην συνέχεια εμετό . Έχω δοκιμάσει με ανοικτό το παράθυρο έχω δοκιμάσει να μην φάει πρίν το ταξίδι επίσης να κάνω πολλές στάσεις αλλά μάταια . Μπορεί να βοηθήσει κάποιος !
 


Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Κάθε σκύλος κατά την προσωπική μου γνώμη θα ήταν σκόπιμο να μπαίνει στο αυτοκίνητο σταδιακά και όχι κατευθείαν για ένα μεγάλο ταξίδι!Βασικά όταν λές κουταβάκι,πόσο μηνών εννοείς;
Αρχικά θα σου πρότεινα να κάνετε πρώτα μία μικρή βόλτα στο τετράγωνο,για 5-10 λεπτά και ξανά πίσω!Αυτό θα το κάνεις καθημερινά και σταδιακά θα αυξάνεις το χρόνο της βόλτας!Δώσε του και κάτι της να έχει να ασχολείται,κάποιο παιχνίδι ίσως!
Το γεγονός οτι κάνει εμετό θα έλεγα πως είναι επειδή τρώει πρίν το ταξίδι,αλλά μας είπες πως το έχεις δοκιμάσει και αυτό και δεν πιάνει!Μήπως του δίνεις όμως νερό,γάλα(ανάλογα με την ηλικία) οπότε αναμενόμενο μου ακούγεται!Προσπάθησε οι βόλτες να είναι πρωί πριν καταναλώσει τροφή ή νερό ή οτιδήποτε άλλο!
Μην ξεχνάς όμως πως έχεις να κάνεις και με κουτάβι οπότε καλό θα ήταν να μην έχουμε και "τρελές" απαιτήσεις,ε; :)
 


aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Το σκυλακι σου παθανει ναυτια στο αυτοκινητο :)
Υπαρχουν καποια χαπακια ειδικά για τη ναυτία που μπορεις να του δίνεις.
Μιλησε με τον κτηνιατρο σου, για να σου πει :)
 


Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Το σκυλακι σου παθανει ναυτια στο αυτοκινητο :)
Υπαρχουν καποια χαπακια ειδικά για τη ναυτία που μπορεις να του δίνεις.
Μιλησε με τον κτηνιατρο σου, για να σου πει :)
Α ναι συμφωνώ και με αυτό!!Πολυ πιθανό!!
 


Moby

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
68
0
Βολος
Kαι εμενα μου εκανε εμμετο πριν παμε βολτα αν κ δοκιμασα το τελευταιο οκταωρο χωρις φαγητο κ παλι εκανε. Μαλλον θελει παραπανω ωρες νηστικο αφου εχεις προγραμματισμενα ταξιδια. Επίσης μια φιλη εδινε στην αρχη δραμαμινη μεχρι να συνηθησει η δικια της. Γι αυτο συννενοησου με τον γιατρο για την ποσοτητα κ προσπαθησε να ειναι ξαπλωμενο για να μην ζαλιζεται.
 


Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Πριν όμως προχωρήσεις στη χορήγηση οποιουδήποτε χαπιού για την ναυτία καλό θα ήταν να εξαντλήσεις όλες τις άλλες μεθόδους που έχουν αναφερθεί,κρίμα είναι να παίρνει φαρμακα ενώ υπάρχουν καλύτερες λύσεις!
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Συζητα με τον κτνηνιατρο σου για χαπακια Cerenia!
Ειναι ειδικα για ναυτια σε σκυλους και στην δικια μου σκυλα εκαναν θαυματα!
Εμεις ειχαμε τεραστιο προβλημα- μολις εμπαινε στο αμαξι εκανε εμετο, σαλιωνε, κακα και τσισα!! Ακομα και χωρις να μετακινιθουμε ενα μετρο- με σβηστη την μηχανη!!
Με τα Cerenia σταματησε να ζαλιζεται- και ετσι σιγα σιγα της εμαθα να χαλαροσει (αρχικα αγκαλια μου- μετα διπλα μου- και σιγα σιγα μονη της στο πισω καθησμα).
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.510
749
Ξεσσαλονικη!!!
εγω συμφωνω με τον αγγελο.τα χαπια δεν ειναι κ οτι καλυτερο.πολυ ευκολη λυση αλλα οχι η καλυτερη.πρεπει να ξεστρεσαρεις το σκυκλακι.οι μικρες βολτες που σου ειπαν τα παιδια ειναι το ιδανικο.ξεκηνα απο την αρχη κ σιγα σιγα τα βηματακια.κινδυνευεις να παρει με στραβο ματι το αυτοκινητο κ μετα να εχεις κ αλλο προβλημα..
 




mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Και η θέση του συνοδηγού, ειδικά αν εννοείς, απλά ακουμπισμένο εκεί, δεν είναι η ασφαλέστερη ούτε για το σκυλάκι, ούτε για σένα.
Ειδικά όσο είναι μικρό, χρησιμοποίησε box και αργότερα ζώνη ασφαλείας. Μπορεί η χρήση του box να τον βοηθήσει και στην ναυτία.
 


Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Εγώ πάντως κατευθείαν χρησιμοποίησα την ζωνη-λουράκι για το αυτοκίνητο και όχι κλουβί!Με το που μπαίνει πλέον στο αυτοκίνητο πέφτει και κοιμάται πριν καν καλα καλά ξεκινήσω!Ως έσχατη λύση και μόνο είχα σκεφτεί χαπάκια,κλουβιά κτλ. Άλλωστε είπαμε μην έχουμες απαιτήσεις απο κουτάβια ετσι;! :)