Πρόληψη Καλαζάρ

baloucocker

Member
15 Μαϊου 2009
10
0
Καλημέρα!θα ήθελα να μάθω ποια είναι τα μέτρα πρόληψης για το καλαζάρ...θα περιμένω απάντησή σας...Ευχαριστώ!

baloucocker

Member
15 Μαϊου 2009
10
0
πρόληψη καλαζάρ

Διάβασα οσα γράφεται για το καλαζάρ αλλα εχω μία απορία...Αν εγώ πάω τη Balou στη θάλασσα για μπάνιο μετά η δράση της αμπούλας θα συνεχίσει ή εκτός από αυτή θα πρέπει για επιπλέον ασφάλεια να βάλω κάποιο σπρέι!!!

mariettou

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2009
314
1
Glasgow, UK
Νομιζω δεν πρεπει να βραχει για 48 ωρες, μετα δεν υπαρχει προβλημα.

Εγω εχω αλλη απορια. Ο δικος μου δεν αντεχει το κολλαρο scalibor. Ξυνεται συνεχως (μεχρι και στον υπνο του!), ο λαιμος του γινεται κοκκινος και μερικες φορες τον ματωνει απο το ξυσιμο. Διαβασα καπου εδω μεσα για σαμπουαν scalibor. Αυτο πως ακριβως λειτουργει; Καθε ποτε πρεπει να το βαζουμε; Αν μετα πλυθει με νερο ατονει η δραση του; Ειδα οτι εναλλακτικα βαζουμε advantix καθε 15 μερες αλλα φοβαμαι οτι μπορει να του δημιουργησει προβληματα, αφου ολοι λετε οτι ειναι πολυ δυνατο:-| Με τη citronella δεν εχει προβλημα (δεν του ερεθιζει το δερμα εννοω γιατι κατα τα αλλα τη σιχαινεται:p) αλλα νομιζω μονη της δεν αρκει ετσι;

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα

Εγω εχω αλλη απορια. Ο δικος μου δεν αντεχει το κολλαρο scalibor. Ξυνεται συνεχως (μεχρι και στον υπνο του!), ο λαιμος του γινεται κοκκινος και μερικες φορες τον ματωνει απο το ξυσιμο. Διαβασα καπου εδω μεσα για σαμπουαν scalibor. Αυτο πως ακριβως λειτουργει; Καθε ποτε πρεπει να το βαζουμε; Αν μετα πλυθει με νερο ατονει η δραση του; Ειδα οτι εναλλακτικα βαζουμε advantix καθε 15 μερες αλλα φοβαμαι οτι μπορει να του δημιουργησει προβληματα, αφου ολοι λετε οτι ειναι πολυ δυνατο:-| Με τη citronella δεν εχει προβλημα (δεν του ερεθιζει το δερμα εννοω γιατι κατα τα αλλα τη σιχαινεται:p) αλλα νομιζω μονη της δεν αρκει ετσι;
καλο θα ηταν να συμβουλευτεις τον κτηνιατρο αφου του δημιουργει προβλημα το κολαρο και φοβασαι για την αμπουλα,εγω που ρωτησα τον δικο μου κτηνιατρο προχθες μου ειπε οτι μπορεις να τον ψεκαζεις και με frontline αλλα αυτο ειναι μονο για τσιμπουρια και ψυλους,δεν κανει για σκνιπα...:(εγω παντως του εχω και το κολαρο και την αμπουλα του καθε 15-μερες και σιτρονελα,τον εχω κανει χημειο του κρατους τον κακομοιρη

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Μπορεις να βαλεις κολαρο Bioband Plus. Ειναι για τη σκνιπα.:)

mariettou

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2009
314
1
Glasgow, UK
Ευχαριστω θα ψαξω για bioband plus τοτε! Ειναι το ιδιο δραστικο με το scalibor;
Cockeraki θα ρωτησω και τον κτηνιατρο αυριο που θα παμε μαλλον για το αντιλυσσικο:)

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Αν και εχουν αναφερθει πολλες φορες...
Για μενα το καλυτερο ειναι κολαρο(αν ειναι αλλεργικη βαλε το βιοband plus που αναφερθηκε)...
Καθε απογευμα με το σουρουπο ψεκαζω με antiflegmodon και μια φορα το μηνα frontline για τα τσιμπουρια...
Ενναλακτικα του antiflegmodon που το θεωρω απο τα καλυτερα citronella και τα σχετικα...

dimiv

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2008
506
0
51
Αθήνα

για εμένα η σιτρονελα αρκεί -σε συδυασμό με advantix κάθε 15 είσαι καλυμένη (θεωρητικα τουλαχιστον)
τον δικο μου η συγκεκριμενη αμπουλα δεν τον πειραζει,τώρα εάν εννοεις
ότι βομβαρδίζεται με χημικά αυτό είναι άλλο θεμα..

το sculibor συνήθως δημιουργεί δερματικά στα westie ,θέλω να πω καλύτερα να έχεις ελεύθερο τον λαιμό του ..

chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
Υπάρχει και το περιλαίμιο της kiltix για τσιμπούρια σε συνδυασμό με σταγόνες της advantix

mariettou

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2009
314
1
Glasgow, UK
για εμένα η σιτρονελα αρκεί -σε συδυασμό με advantix κάθε 15 είσαι καλυμένη (θεωρητικα τουλαχιστον)
τον δικο μου η συγκεκριμενη αμπουλα δεν τον πειραζει,τώρα εάν εννοεις
ότι βομβαρδίζεται με χημικά αυτό είναι άλλο θεμα..

το sculibor συνήθως δημιουργεί δερματικά στα westie ,θέλω να πω καλύτερα να έχεις ελεύθερο τον λαιμό του ..
Καλα για τα χημικα το εχω αποδεχτει πια απλως φανταστικα οτι αν τον ενοχλει το sculibor θα τον ενοχλει και το advantix που ειναι πιο βαρυ. Αλλα αφου ο δικος σου δεν εχει προβλημα (και εχουν και περιπου ιδια ηλικια απ'οτι θυμαμαι) θα το ξανασκεφτω. Θα μιλησω και με τον κτηνιατρο και ισως δοκιμασουμε το advantix και αν παρουσιασει κατι θα καταφυγω στο bioband γιατι οντως ειναι πολυ ευαισθητος με το λαιμο του και προτιμω αν γινεται να μενει ελευθερος. :)
Ατιμες σκνιπες τι μας κανετε!!:mad:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Καλα για τα χημικα το εχω αποδεχτει πια απλως φανταστικα οτι αν τον ενοχλει το sculibor θα τον ενοχλει και το advantix που ειναι πιο βαρυ.
Δεν είναι απαραίτητο..... πολλά σκυλιά έχουν ζήτημα με το scalibor... αλλα προς το παρόν με τις αμπούλες δεν έχω ακούσει κανένα.....

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
To scalibor και η advantix/exspot εχουν διαφορετικα δραστικα συστατικα.
;)

Ευχαριστω θα ψαξω για bioband plus τοτε! Ειναι το ιδιο δραστικο με το scalibor;
Οχι.Το bioband plus λειτουργει/απωθει με τη μυρωδια. Μυριζει ευκαλυπτο,σιτρονελλα,neem tree και κατι ακομα νομιζω.

Τo scalibor ειναι αοσμο.Η δραστικη του ουσια ειναι η δελταμεθρινη η οποια μεσω του λιπους που βρισκεται στο δερμα του σκυλου μεταφερεται σε ολο το σωμα.Μολις ερθει σε επαφη το παρασιτο πεθαινει.:paja1:

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Εχω ακουσει οτι η advantix ειναι τοξικη και γι΄αυτο
και δεν την προτιμω. Χρησιμοποιω καθε μηνα frontline,
scalibor & antiphlevotom καθημερινα που ειναι για την σκνιπα.

Εχω ακουσει ομως οτι καλη ειναι κ η practick αμπουλα
αλλα δεν νομιζω οτι ειναι και για την σκνιπα.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Εχω ακουσει οτι η advantix ειναι τοξικη
Toξικη για ποιον???:rolleyes:
Ολες οι αμπουλες πανω κατω ειναι το ιδιο. Χημικα.

mariettou

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2009
314
1
Glasgow, UK
To scalibor και η advantix/exspot εχουν διαφορετικα δραστικα συστατικα.
;)

Οχι.Το bioband plus λειτουργει/απωθει με τη μυρωδια. Μυριζει ευκαλυπτο,σιτρονελλα,neem tree και κατι ακομα νομιζω.

Τo scalibor ειναι αοσμο.Η δραστικη του ουσια ειναι η δελταμεθρινη η οποια μεσω του λιπους που βρισκεται στο δερμα του σκυλου μεταφερεται σε ολο το σωμα.Μολις ερθει σε επαφη το παρασιτο πεθαινει.:paja1:
Α μαλιστα. Δηλαδη το bioband λειτουργει οπως το σπρευ σιτρονελλας; Αρα μας βλεπω για advantix. Ελπιζω να επιζησουμε:p

lzk

Active Member
1 Φεβρουαρίου 2009
39
0
Θεσσαλονίκη
Καλήσπερα! Σήμερα αγόρασα για τον μικρό σπρέυ με σιτρονέλλα, μου δημιουργήθηκε όμως η εξής απορεία... όταν τον ψεκάσω αν γλύψει (που σίγουρα θα γλύψει) μετά σε εκείνα τα σημεία υπάρχει περίπτωση να τον πειράξει?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
μπααααα..... δεν νομίζω να γλύψει... μάλλον μόνο θα τρίβεται (πάνω σου ή σε καναπέδες και χαλιά!). Νομίζω οτι δεν τους είναι καθόλου ευχάριστή ούτε η μυρωδιά ούτε η γεύση.... αλλά και να γλύψει δεν παθαίνει τίποτα.... φυσικά έλαια έχουν τα περισσότερα......

eirini83

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
60
0
niko_x είσαι σιγουρος ότι το bioband είναι κατάλληλο για την αντιμετώπιση της φλεβοτόμου???

ρωτάω, γιατί εμάς μας το έδωσε ο κτηνίατρος, όταν του ζήτησα εκτός από το scalibor, αν γινόταν να φοράει και ένα δεύτερο λουράκι απωθητικό για τσιμπούρια και ψύλλους, καθώς το scalibor, απ' όσο ξέρω και έχω διαβάσει στις οδηγίες χρήσης δεν λειτουργεί ως απωθητικό των εξωπαρασίτων, αλλά τα αφήνει να ανέβουν στο σκυλί και μόνο όταν δαγκώσουν και έρθουν αντιμέτωπα με τη δραστική ουσία τα σκοτώνει...

επειδή λοιπόν φοβάμαι πολύ αυτό το προκαταρκτικό δάγκωμα, κυρίως όσον αφορα ασθένειες τύπου ερλιχίωσης, του ζήτησα να μας δώσει κι ένα απωθητικό λουράκι για τσιμπούρια και ψύλλους που να μπορεί να το φορά παράλληλα με το scalibor, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα...Και ο γιατρός μου έδωσε αυτο....εγω τον ξαναρώτησα βέβαια για να βεβαιωθώ ότι δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα και αυτός μου είπε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Όταν εκ των υστέρων άνοιξα τη συσκευασία για να του φορέσω το λουράκι, παρατήρησα πως οδηγίες για το προιόν αυτό και για τη χρήση του δεν υπήρχαν. :eek: Γι' αυτό εψαξα ιντερνετ για να είμαι σίγουρη και είδα μόνο να αναφέρει ότι λειτουργεί μόνο ως απωθητικό ψύλλων και τσιμπουριών...δεν είδα να λέει κάτι για σκνίπα.....

Τώρα αγχώθηκα, γιατί αν είναι και αυτό για σκνίπα, υπάρχει περίπτωση να υπάρχει αλληλεπίδραση με το scalibor και κανένα να μην λειτουργεί αποτελεσματικά???:eek:
Γιατί και τα δύο λειτουργούν στη λιπαρή στοιβάδα του δέρματος απ' ότι κατάλαβα....

εκτός κι αν έτσι είμαστε διπλά καλυμμένοι....;) τι να πω....

eirini83

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
60
0
εκτός βέβαια κι αν υπάρχει διαφορά μεταξύ bioband και bioband plus!

Πάντως εμένα αυτό που με προδιάθεσε αρνητικά απέναντι στο προιόν αυτό είναι ότι μέσα στη συσκευασία δεν υπήρχαν καθόλου οδηγίες χρήσης (όπως προανέφερα) και στο εξωτερικό μέρος αναγράφονταν μόνο ότι το προιόν είναι ένα ισχυρό βιολογικό περιλαίμιο που δρα με βάση τα έλαια που περιέχει και τα οποία εξαπλώνονται στο δέρμα του σκύλου.....τίποτα σχετικά με τα εξωπαράσιτα που αντιμετωπίζει....:mad: