Καλημέρα!θα ήθελα να μάθω ποια είναι τα μέτρα πρόληψης για το καλαζάρ...θα περιμένω απάντησή σας...Ευχαριστώ!
καλο θα ηταν να συμβουλευτεις τον κτηνιατρο αφου του δημιουργει προβλημα το κολαρο και φοβασαι για την αμπουλα,εγω που ρωτησα τον δικο μου κτηνιατρο προχθες μου ειπε οτι μπορεις να τον ψεκαζεις και με frontline αλλα αυτο ειναι μονο για τσιμπουρια και ψυλους,δεν κανει για σκνιπα...Νομιζω δεν πρεπει να βραχει για 48 ωρες, μετα δεν υπαρχει προβλημα.
Εγω εχω αλλη απορια. Ο δικος μου δεν αντεχει το κολλαρο scalibor. Ξυνεται συνεχως (μεχρι και στον υπνο του!), ο λαιμος του γινεται κοκκινος και μερικες φορες τον ματωνει απο το ξυσιμο. Διαβασα καπου εδω μεσα για σαμπουαν scalibor. Αυτο πως ακριβως λειτουργει; Καθε ποτε πρεπει να το βαζουμε; Αν μετα πλυθει με νερο ατονει η δραση του; Ειδα οτι εναλλακτικα βαζουμε advantix καθε 15 μερες αλλα φοβαμαι οτι μπορει να του δημιουργησει προβληματα, αφου ολοι λετε οτι ειναι πολυ δυνατο:-| Με τη citronella δεν εχει προβλημα (δεν του ερεθιζει το δερμα εννοω γιατι κατα τα αλλα τη σιχαινεται) αλλα νομιζω μονη της δεν αρκει ετσι;
για εμένα η σιτρονελα αρκεί -σε συδυασμό με advantix κάθε 15 είσαι καλυμένη (θεωρητικα τουλαχιστον)Νομιζω δεν πρεπει να βραχει για 48 ωρες, μετα δεν υπαρχει προβλημα.
Εγω εχω αλλη απορια. Ο δικος μου δεν αντεχει το κολλαρο scalibor. Ξυνεται συνεχως (μεχρι και στον υπνο του!), ο λαιμος του γινεται κοκκινος και μερικες φορες τον ματωνει απο το ξυσιμο. Διαβασα καπου εδω μεσα για σαμπουαν scalibor. Αυτο πως ακριβως λειτουργει; Καθε ποτε πρεπει να το βαζουμε; Αν μετα πλυθει με νερο ατονει η δραση του; Ειδα οτι εναλλακτικα βαζουμε advantix καθε 15 μερες αλλα φοβαμαι οτι μπορει να του δημιουργησει προβληματα, αφου ολοι λετε οτι ειναι πολυ δυνατο:-| Με τη citronella δεν εχει προβλημα (δεν του ερεθιζει το δερμα εννοω γιατι κατα τα αλλα τη σιχαινεται) αλλα νομιζω μονη της δεν αρκει ετσι;
Καλα για τα χημικα το εχω αποδεχτει πια απλως φανταστικα οτι αν τον ενοχλει το sculibor θα τον ενοχλει και το advantix που ειναι πιο βαρυ. Αλλα αφου ο δικος σου δεν εχει προβλημα (και εχουν και περιπου ιδια ηλικια απ'οτι θυμαμαι) θα το ξανασκεφτω. Θα μιλησω και με τον κτηνιατρο και ισως δοκιμασουμε το advantix και αν παρουσιασει κατι θα καταφυγω στο bioband γιατι οντως ειναι πολυ ευαισθητος με το λαιμο του και προτιμω αν γινεται να μενει ελευθερος.για εμένα η σιτρονελα αρκεί -σε συδυασμό με advantix κάθε 15 είσαι καλυμένη (θεωρητικα τουλαχιστον)
τον δικο μου η συγκεκριμενη αμπουλα δεν τον πειραζει,τώρα εάν εννοεις
ότι βομβαρδίζεται με χημικά αυτό είναι άλλο θεμα..
το sculibor συνήθως δημιουργεί δερματικά στα westie ,θέλω να πω καλύτερα να έχεις ελεύθερο τον λαιμό του ..
Δεν είναι απαραίτητο..... πολλά σκυλιά έχουν ζήτημα με το scalibor... αλλα προς το παρόν με τις αμπούλες δεν έχω ακούσει κανένα.....Καλα για τα χημικα το εχω αποδεχτει πια απλως φανταστικα οτι αν τον ενοχλει το sculibor θα τον ενοχλει και το advantix που ειναι πιο βαρυ.
Οχι.Το bioband plus λειτουργει/απωθει με τη μυρωδια. Μυριζει ευκαλυπτο,σιτρονελλα,neem tree και κατι ακομα νομιζω.Ευχαριστω θα ψαξω για bioband plus τοτε! Ειναι το ιδιο δραστικο με το scalibor;
Toξικη για ποιον???Εχω ακουσει οτι η advantix ειναι τοξικη
Α μαλιστα. Δηλαδη το bioband λειτουργει οπως το σπρευ σιτρονελλας; Αρα μας βλεπω για advantix. Ελπιζω να επιζησουμεTo scalibor και η advantix/exspot εχουν διαφορετικα δραστικα συστατικα.
Οχι.Το bioband plus λειτουργει/απωθει με τη μυρωδια. Μυριζει ευκαλυπτο,σιτρονελλα,neem tree και κατι ακομα νομιζω.
Τo scalibor ειναι αοσμο.Η δραστικη του ουσια ειναι η δελταμεθρινη η οποια μεσω του λιπους που βρισκεται στο δερμα του σκυλου μεταφερεται σε ολο το σωμα.Μολις ερθει σε επαφη το παρασιτο πεθαινει.aja1: