Πρόληψη Καλαζάρ

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Τώρα επίσης θυμήθηκα ότι η κτηνίατρος την τελευταία φορά μας είπε ότι το distemper shot περιείχε και κάτι άλλα τα οποία κοίταξα και είναι adenovirus 2 και coronavirus. Καλά θυμάμαι ότι το καημένο το Μουφ έφαγε σε μια μέρα καμιά δεκαριά εμβόλια (αντισώματα για καμιά δεκαριά αρρώστειες δηλαδή) και μετά ήτανε χάλια. Στεναχωρήθηκα μεν, αλλά καλύτερα να είναι χάλια για μια μέρα και να μην αρρωστήσει από αυτές τις αηδίες και μετά να κλαίω εγώ διότι υποφέρει. Δεν ξέρω αν περιείχαν και λεισμανίαση, θα τηλεφωνήσω όμως σήμερα μόλις ξημερώσει και θα σας ενημερώσω.[SIZE=-1][/SIZE]

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
δυστυχως η γνωση μου στις ξενες γλωσσες περιοριζετε στο stay sto fous sto plats κλπ και στα φαρμακευτικα εγχειριδια με λεξικο χειρος

αν μπορει καποιος να μου πει τι γραφει σε αυτες τις σελιδες που μας εδωσε η sara west θα ειμαι ευγνωμων η' πως μπορω να κατεβασω προγραμμα λεξικου για να κανω μεταφραση ενοειται με πμ ευχαριστω

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Τώρα σώθηκες, βιολογία είναι!:D Λέει ότι έχουνε βγάλει εμβόλιο που πέρασε τις κλινικές δοκιμές επιτυχώς. Δεδομένου δε ότι το έβγαλε για πρώτη φορά η γαλλική Rocher δε θα υπάρχει πρόβλημα να το φέρουνε στην Ελλάδα. Τώρα το πώς λειτουργεί θα σε γελάσω διότι μιλάει για το πώς δουλεύουνε ποιες πρωτεΐνες. Πάντως είναι καλό νέο και για τους ανθρώπους διότι το εμβόλιο αυτό άνοιξε το δρόμο και για την τελική παρασκευή ανθρώπινου.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
δυστυχως η γνωση μου στις ξενες γλωσσες περιοριζετε στο stay sto fous sto plats κλπ και στα φαρμακευτικα εγχειριδια με λεξικο χειρος

αν μπορει καποιος να μου πει τι γραφει σε αυτες τις σελιδες που μας εδωσε η sara west θα ειμαι ευγνωμων η' πως μπορω να κατεβασω προγραμμα λεξικου για να κανω μεταφραση ενοειται με πμ ευχαριστω
Λένε για το πως εξελίσσεται το εμβόλιο της λεισμανίασης...... Δεν είναι στην αγορά ακόμα πάντως..... (αναρωτιέμαι γιατί...... αν δούλευε καλά από το 2005 μέχρι τώρα θα είχε βγει.....). Η πατέντα δε σημαίνει τίποτα.... ξέρεις πόσα φαρμακα έχουν πατενταριστεί και δεν αξιοποιούνται για τον αλφα ή βήτα λόγο? Απειρα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Τώρα σώθηκες, βιολογία είναι!:D Λέει ότι έχουνε βγάλει εμβόλιο που πέρασε τις κλινικές δοκιμές επιτυχώς. Δεδομένου δε ότι το έβγαλε για πρώτη φορά η γαλλική Rocher δε θα υπάρχει πρόβλημα να το φέρουνε στην Ελλάδα. Τώρα το πώς λειτουργεί θα σε γελάσω διότι μιλάει για το πώς δουλεύουνε ποιες πρωτεΐνες. Πάντως είναι καλό νέο και για τους ανθρώπους διότι το εμβόλιο αυτό άνοιξε το δρόμο και για την τελική παρασκευή ανθρώπινου.
Οι κλινικές δοκιμές έχουν διάφορες φάσεις...... τσεκάρουν καταρχήν πόσο ασφαλές είναι, και μετά διάφορα άλλα...... που λεει ότι το έβγαλε η Roche?? είναι δηλαδή στην αγορά?? (μακάρι!!!!!)

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
σας ευχαριστω και τις δυος σας συγνωμη αν σας κουρασα
εχω ακρη στη μοριακη βιολογια και γεννετικη δυστυχως λογω εξεταστικης περιοδου δεν μπορω να την χρεισιμοποιησω μετα το τελος των πανεπιστιμιακων εξετασεων θα μαθω επι του θεματος και ενοειται οτι θα σας ενημερωσω

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Such prevention treatment has just been tested successfully on dogs by an IRD team in Montpellier, in conjunction with the Rocher veterinary clinic (La Garde, Var) and the biopharmaceutical company Bio Véto Test (La Seyne-Sur-Mer, Var).
Sara, αυτό δε σημαίνει ότι είναι στο εμπόριο. "has been tested" λεει. Είμαι 99,9% σίγουρη ότι αυτή τη στιγμή δεν πουλιέται πουθενά ακόμα, αλλά εύχομαι απο βάθος καρδιας να κάνω λάθος. Δεν ξέρεις τι αγχος τραβάμε εδω για το καλααζαρ.

Krina, αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις εμένα για ακρη. :) Δεν είναι κούραση.

Λοιπον μόλις τσέκαρα τo κουτί του hexadog, λεει κατα γράμμα:
Αναμνηστικοί εμβολιασμοί:
Μία ένεση hexadog ένα χρόνο μετά τον αρχικό εμβολιασμό και κατόπιν:

• Λεπτοσπείρωση:Ετήσιοι αναμνηστικοί (εξαμηνιαίοι σε περιπτώσεις έντονου κινδύνου)

• Μορβα- Ηπατητιδα - τύφος: Αναμνηστικοί κάθε δεύτερο χρόνο.

• Λυσσα: Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (!!!!)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS

• Λυσσα: Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (!!!!)
Κάθε χρόνο δηλαδή (δυστυχώς).
Συμφωνά με την Ελληνική νομοθεσία είναι υποχρεωτικός ο ετήσιος αντιλυσσικός εμβολιασμός και για τους σκύλους και για τις γάτες. (αν και το τελευταίο κρούσμα λυσσας σε άνθρωπο καταγράφτηκε στις αρχές της δεκαετίας του …'50!) :-?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Κάθε χρόνο δηλαδή (δυστυχώς).
Συμφωνά με την Ελληνική νομοθεσία είναι υποχρεωτικός ο ετήσιος αντιλυσσικός εμβολιασμός και για τους σκύλους και για τις γάτες. (αν και το τελευταίο κρούσμα λυσσας σε άνθρωπο καταγράφτηκε στις αρχές της δεκαετίας του …'50!) :-?
Ναι, παπαριά είναι αυτό με τη λύσσα, γιατι διάβασα αλλού οτι κρατάει τρία χρόνια οπωσδήποτε (τσεκαρισμένο με αντισώματα). Πάντως αν θέλει κάποιος να είναι καλυμμένος και νομικά και ιατρικά, μπορεί να κάνει λυσσα και λεπτοσπείρωση(RL) κάθε χρόνο και μορβα ηπατίτηδα τύφο (DHP) κάθε δυο. Οχι με hexadog φυσικά το οποίο τα έχει όλα μαζί. Αλλά υπάρχουν και άλλα σκευάσματα που τα έχουν επι μέρους.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Αν κυκλοφορουσε στην Ελλαδα εμβολιο για το καλαζααρ ,θα το κανατε στο σκυλο σας?
Εγω θα περιμενα να περασουν 3 χρονακια τουλαχιστον οσες μελετες και δοκιμες να ειχαν γινει στα εργαστηρια...:-|

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
ενοουσα ακρη να μας μεταφρασουν τα links με τους βιολογικους ορους και τα νεα εμβολια που εδωσε η sara west
Για κάτι τέτοιο στις περισσότερες των περιπτώσεων, μπορώ να βοηθήσω κι εγώ αν χρειαστεί!;)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
ενοουσα ακρη να μας μεταφρασουν τα links με τους βιολογικους ορους και τα νεα εμβολια που εδωσε η sara west
Αμα βγει στο εμπόριο το καινούριο εμβόλιο για το καλααζαρ και μπορείς να το αγοράσεις, σου υπόσχομαι να σου μεταφράσω εγώ όλες τις οδηγιες.... προς το παρόν τεστάρουν ακόμα.:)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Άμα τελείωσαν οι κλινικές δοκιμές το 2005, δεν είναι ήδη τρία-τέσσερα χρόνια που πέρασαν? Τώρα βέβαια δεν ξέρω αν βγήκε στο εμπόριο, διάβασα όμως κάτι που λέει για συνδυασμό με distemper. Πήρα μόλις την κτηνίατρο του Μουφ και μου είπανε ότι κάνουνε το παλιό distemper χωρίς το καλαζάρ.

Δε μου λέτε, αν του βάζω ΚΑΙ Αdvantix (βλέπω ότι το βγάζει η Bayer) και Frontline Plus θα τον πειράξει?

marina_manolo

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2009
65
0
Αθήνα
Απορία: Είχα πάει να πάρω αμπούλες από την κτηνίατρο τις προάλλες και τη ρώταγα σχετικά με το καλαζάρ διάφορα και μου είπε ότι στατιστικά οι φυλές που κινδυνεύουν περισσότερο είναι οι μεγαλόσωμες (αλλά δεν κατάλαβα αν είναι επειδή η σκνίπα προτιμάει μεγαλόσωμες φυλές ή επειδή οι μεγαλόσωμες φυλές κοιμούνται συνήθως εκτός σπιτιού). Επίσης μου είπε ότι πρόκειται για ένα απλό κουνούπι ή σκνίπα αλλά για μια ειδική σκνίπα η οποία δε συνηθίζεται να μπαίνει μέσα στο σπίτι. Ξέρει κανείς κάτι;

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Ούτε το Frontline κάνει κάτι (αν δεν απατώμαι είναι μόνο για τσιμπούρια.... η λεϊσμανίαση μεταδίδεται απο τη σκνίπα).
Ναι το Frontline κανει για τσιμπούρια, ψύλλους και ψείρες.
Sara West, εκεί που είσαι δεν κινδυνεύεις, μονο στην Νότιο Αμερική κυκλοφορεί η σκνίπα.

Last edited: