Πρόληψη Καλαζάρ

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
To bioband PLUS+bioband απλο,ειναι για ΣΚΝΙΠΑ,ψυλλους και τσιμπουρια.Εγω με ψυλλους δεν ειχα αποτελεσμα γιατι κολησε το σκυλι απο ενα γατι.

Το scalibor εξειδικευεται στο θεμα ΣΚΝΙΠΑ αλλα καλυπτει ΚΑΙ τσιμπουρια,ψυλλους.

Αλληλεπιδραση δεν θα υπαρχει λογικα,απλα το σκυλι θα ειναι παραφορτωμενο με κολαρα.
Για εμενα,καλυτερα να επιλεξεις ενα απο τα δυο σε συνδιασμο με αμπουλα και σιτρονελλα.

eirini83

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
60
0
Μάλλον έχεις δίκαιο, κάτι θα πρέπει να βγάλω.....:)
αμπούλα φοράει..ίσως δεν χρειάζονται τόσα πολλά..απλά θέλω να είναι καλυμμένος όσο γίνεται περισσότερο..

ευχαριστώ...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
ΟΚ, μη μ' αρχίσετε στις εικονικές φάπες, αλλά έχω απορία τι τελοσπάντων είναι το καλαζάρ. Είμαι σίγουρη ότι πρόληψή του κάνω διότι κάνω πρόληψη για ό,τι έχει βγει για σκύλους, αλλά νομίζω ότι στην Ελλάδα ή την Ευρώπη (?) είναι γνωστό με άλλο όνομα από αυτό της Αμερικής?

Σας μερσώ ιδιαιτέρως για τη διαφώτιση μιας άσχετης πανικόβλητης.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
ΟΚ, μη μ' αρχίσετε στις εικονικές φάπες, αλλά έχω απορία τι τελοσπάντων είναι το καλαζάρ. Είμαι σίγουρη ότι πρόληψή του κάνω διότι κάνω πρόληψη για ό,τι έχει βγει για σκύλους, αλλά νομίζω ότι στην Ελλάδα ή την Ευρώπη (?) είναι γνωστό με άλλο όνομα από αυτό της Αμερικής?

Σας μερσώ ιδιαιτέρως για τη διαφώτιση μιας άσχετης πανικόβλητης.
Ως leishmaniasis είναι γνωστό στην Αμερική. Συγκεκριμένα visceral leishmaniasis (η βαριά μορφή).

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Α, μπράβο, ευχαριστώ, το ξέρω αυτό. Του έχω κάνει εμβόλιο και του βάζω Frontline Plus. Αρκετά δεν είναι? Δε μου έχουν πει τίποτ' άλλο.

Dinosd

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2008
188
0
51
TIRNAVOS (LARISSA)
Α, μπράβο, ευχαριστώ, το ξέρω αυτό. Του έχω κάνει εμβόλιο και του βάζω Frontline Plus. Αρκετά δεν είναι? Δε μου έχουν πει τίποτ' άλλο.
Είσαι σίγουρη ότι έκανε εμβόλιο για λεϊσμάνια ????

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εμβόλιο αποκλείεται να του έχεις κάνει. Δυστυχώς δεν υπάρχει. Ούτε το Frontline κάνει κάτι (αν δεν απατώμαι είναι μόνο για τσιμπούρια.... η λεϊσμανίαση μεταδίδεται απο τη σκνίπα). Scalibor, advantix, και σιτρονέλα διωχνουν τις σκνίπες.

Δεν ξέρω ποσο διαδεδομένο είναι το πρόβλημα εκεί που είσαι, αλλά στην Ελλάδα κάνει θραυση το καλα αζαρ. 1 στα 4 αδέσποτα είναι φορέας.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ναι μπράβο, λάθος κάνω, Lyme's disease έκανε. Τα εμβόλια που έχει κάνει είναι:

Λύσσα (για τρία χρόνια)
Bordetella (kennel cough)
DHHP (για τρία χρόνια), δηλαδή: Distemper (CDV), Hepatitis, Parainfluenza, and Parvovirus
Λεπτοσπείρωση
Lyme's Disease

Από κει και πέρα του δίνω Interceptor (για τα heartworms) και Frontline Plus.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Πάντως για λεϊσμανίαση δεν είσαι καλυμένη. Ρωτα αν είναι προβλημα στην περιοχή σου και αναλόγως πράττεις.

Το lyme disease, ευτυχώς απ'οσο ξέρω δεν είναι ενδημικό στα ελληνικά τσιμπούρια, οπότε εδώ δε συνηθίζεται. Ελπίζω να μην κατέβει προς τα κάτω..... (στη Γερμανία στην περιοχή που ήμουν, ήταν τίγκα.... ).

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
Code:
DHHP (για τρία χρόνια), δηλαδή: Distemper (CDV), Hepatitis, Parainfluenza, and Parvovirus
Λεπτοσπείρωση
συγνωμη δεν ξερω τι γινετε εκει μηπως θελεις να πεις :DHPPi +L
μορβα+ηπατιτιδα+παρβοιωση+παραινφλουνζα+λεπτοσπειρωση ?
εκει ο γιατρος λεει επαναληψη καθε 3 χρονια ?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Code:
Λεπτοσπείρωση
Κι εδώ πολλοι λένε ότι είναι υπερβολή το ετήσιο που κάνουμε εμείς.... μόνο η L θέλει κάθε χρόνο...... αγόρασα χτες μια δεκάδα hexadog για ένα καταφύγιο.... θα κοιτάξω τι λένε οι οδηγίες και θα σας πω το απόγευμα..... είναι λίγο φλού απ'οτι θυμαμαι.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Code:
Λεπτοσπείρωση
Όλα τα αναμνηστικά εμβόλια για τον ενήλικα σκύλο είναι ετήσια εκτός από της λύσσας και το DHHP (Distemper (CDV), Hepatitis, Parainfluenza, and Parvovirus). Τα τρίχρονα αναμνηστικά εμβόλια βγήκανε πρόσφατα και η κτηνιατρική σχολή του πανεπιστημίου έχει δηλώσει στην πολιτεία ότι τα προτιμάει από τα ετήσια αναμνηστικά, οπότε η πολιτεία έβγαλε και τις ανάλογες ταυτότητες. Όλοι οι σκύλοι δηλαδή υποχρεούνται να φοράνε ειδική φωσφοριζέ ταυτότητα της πολιτείας που αναφέρει ότι έχουνε κάνει τα τρίχρονα εμβόλια. Νομίζω ότι θα αποσύρουνε τελείως τα ετήσια εμβόλια για τα παραπάνω. Η λεπτοσπείρωση, Lyme's (που είναι υποχρεωτικό από την πολιτεία του Ιλλινόι για ΟΛΑ τα κυνηγετικά αλλά προαιρετικό για το Μουφ αφού είναι ποιμενικός, κοινώς τσομπάνος:D) και Bordetella (kennel cough) είναι ετήσια. Τα Interceptor και Frontline Plus τα παίρνει κάθε μήνα.

Δε μου έχουνε πει για σκνίπες ενώ τους έχω ζητήσει να μου δώσουνε απαξάπαντα τα εμβόλια και προληπτικά μαντζούνια. Πάντως είμαι σίγουρη ότι τα ετήσια εμβόλια διαφέρουν από τα ανά τριετία διότι το συζητήσαμε με την κτηνίατρο εκτενέστατα. Αρχικά το Μουφ είχε κάνει τα ετήσια όταν το βρήκανε στο δρόμο να βολοδέρνει παρατημένο στο Μίσιγκαν. Εφόσον όμως συμπλήρωσε το έτος υπό την προστασία του σωστικού ομίλου για τους Αυστραλέζους Ποιμενικούς (υπό τήν οποία ακόμα τελεί), τώρα του κάνουμε κανονικά τα τρίχρονα αναμνηστικά εκεί που πρέπει. Μου είπανε ότι γίνεται και προς αποφυγή άδικης ταλαιπωρίας. Η αλήθεια είναι ότι με τόσα εμβόλια όλα μαζί μου αρρώστησε λίγο στην αρχή.

Last edited:

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
για αυτο ρωταω στην αμερικη τι λενε για πληροφοριση
ουτε εγω το ηξερα και εκανα καθε χρονο, μου το ειπε ο μονος ανθρωπος που εμπιστευομαι και φετος δεν σκοπευω να κανω επαναληπτικο

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Είναι πραγματικά διαφορετικό σκεύασμα τα τριετή σε σχέση με τα ετήσια? ποιά εταιρία τα βγάζει, ξέρεις?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Sorry, τώρα είδα το μήνυμά σου. Απάντησα ήδη στο προηγούμενό μου μήνυμα στην ερώτησή σου όταν το επανεπεξεργάστηκα. Όχι, δεν ξέρω την εταιρεία, αλλά ξέρω ότι ταύτα πάντα διέταξε το κτηνιατρικό και οι υπόλοιποι στην πολιτεία συμμορφώνονται.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλομελέτα κι έρχεται! Οι Αμερικάνοι (επίσης Γάλλοι και Πέρσες?!) μόλις ανακάλυψαν εμβόλιο για τη λεισμανίαση των σκύλων. Τελείωσε μόλις επιτυχώς το clinical trial, οπότε φαντάζομαι συντόμως θα αρχίσουν να το δίνουνε και στους κανονικούς κτηνιάτρους για τους κοινούς θνητούς: http://www.bio-medicine.org/biology...s-3A-Successful-Vaccine-Trial-In-Dogs-1353-4/

Επίσης κοιτάξτε εδώ για την πορεία των κλινικών δοκιμών ήδη από το 2005: http://www.sciencedaily.com/releases/2005/08/050814165616.htm
http://www.medicalnewstoday.com/articles/26722.php

Επίσης οι Άγγλοι σχετικά με την πρόληψη και τα εμβόλια: http://bmb.oxfordjournals.org/cgi/content/full/75-76/1/115

Ισπανικές δοκιμές: http://www.sciencedaily.com/releases/2006/07/060721095010.htm

Οι Αμερικανοί πήρανε επίσης μόλις πατέντα για διπλό εμβόλιο για λεισμανίαση και distermper: http://www.freepatentsonline.com/6773710.html

Last edited:

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
λογικα δεν θα ειναι αλλα σκευασματα οι ιδιες εταιρειες διακινουν και εδω στην ελλαδα θελω να πιστευω

νομιζω θα λεει για το pneumodog εμβολειο κατα των αναπνευστικων εναντια bordetella bronchiseptica & parainfluenza type 2
και rabisin κατα της λυσσας

οποιος ειναι γνωστης του θεματος ας μας απαντησει με σιγουρια για τις τελευταιες εξελιξεις

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
λογικα δεν θα ειναι αλλα σκευασματα οι ιδιες εταιρειες διακινουν και εδω στην ελλαδα θελω να πιστευω

νομιζω θα λεει για το pneumodog εμβολειο κατα των αναπνευστικων εναντια bordetella bronchiseptica & parainfluenza type 2
και rabisin κατα της λυσσας

οποιος ειναι γνωστης του θεματος ας μας απαντησει με σιγουρια για τις τελευταιες εξελιξεις
Το Ηexadog που είναι της Μerial, δεν κυκλοφορεί καθόλου στην αμερική. Σε μας είναι πολυ διαδεδομένο, μαζί με αυτά της nobivac.

Πάντως μέχρι προσφατα το usda της αμερικής δεν υποχρέωνε τις εταιρίες να τσεκάρουν αντισωματα για παραπάνω απο λίγους μηνες..... οπότε δε μου φαίνεται απίθανο οι εταιρίες να είπαν 1 χρονο αυθαίρετα προκειμένου να πουλανε περισσότερα, ακόμα κι αν το εμβόλιο κρατάει 3 χρόνια. Τώρα τελευταία άλλαξε αυτό, και ειναι υποχρεωμένοι να τσεκάρουν. Μπορεί γι'αυτό να "πουλανε" τώρα το τριετές ως διαφορετικό, αφού στην ουσία θα αναγκαστούν να παραδεχτούν ότι και το προηγούμενο κρατάει παραπάνω από ένα χρόνο...... θα το ψάξω και θα σας πω.