Πρόληψη Καλαζάρ

antonis1980

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2010
61
0
Παιδιά σπρεί σιτρονέλας που βρίσκουμε? σε πετ σοπ , σε σουπερ μάρκετ?

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Του εβαλα πριν καμια ωρα το Bioband αλλα ειναι το μεγαλο(65cm) και τυλιγεται 2πλο γυρω απο τον λαιμο του.Στην αρχη μυριζε λιγο,αρωμα ευκαλυπτου και πριν λιγο που γυρισαμε απο την βολτα και εχω μπει σπιτι,μυριζει πολυ εντονα ολο το δωματιο και ενοχλει και εμενα τον ιδιο.Ο σκυλος δεν δειχνει να ενοχλειται,δεν φτερνιζεται η κατι τετοιο.Λογικα σε λιγες ημερες θα μυριζει λιγοτερο.Ισως επρεπε να παρω πιο μικρο αλλα δεν ειχε.Μηπως να το κοψω λιγο?Αλλα μετα δεν θα μυριζει αρκετα και θα πρεπει να το αλλαξω πιο νωρις.
Σημερα του βρηκα 2 ψυλλους πανω του μετα απο πολυ καιρο.Τον 1ο τον ελιωσα και τον 2ο τον εκανα μπανιο σε ξυδι και πνιγηκε.Πρεπει να τους ειχε απο χθες το βραδυ.Ας ειναι καλα η χτενα για ψυλλους,ειναι και ασπρος και κοντοτριχος και φαινονται τα παντα επανω του.
Αυριο θα του βαλω την αμπουλα.Ποση ωρα χρειαζεται για να την απορροφησει το δερμα του?

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Δηλαδη να το κοψω ετσι ωστε να τυλιγεται γυρω απο τον λαιμο του σκυλου 1 φορα?Ναι,χαλαρο το εχω,3 δαχτυλα αναμεσα στο περιλαιμιο και τον λαιμο του σκυλου,οπως το περιλαιμιο και λιγο παραπανω.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Δηλαδη να το κοψω ετσι ωστε να τυλιγεται γυρω απο τον λαιμο του σκυλου 1 φορα?Ναι,χαλαρο το εχω,3 δαχτυλα αναμεσα στο περιλαιμιο και τον λαιμο του σκυλου,οπως το περιλαιμιο και λιγο παραπανω.
ναι! μια φορα, γιατι σε προβληματιζει αυτο? σκεψου το σαν ενα απλο κολλαρο! Απλα επειδη υπαρχουν και πολυ μεγαλυτερα σκυλια το εχουν κανει ενα μεγεθος για να το κοβεις εκει που πρεπει....η αποτελεσματικοτητα παραμενει η ιδια! μεγαλο σκυλι μεγαλο κολλαρο, μικρο σκυλι μικρο κολλαρο!

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
νομίζω οτι δεν πρέπει να είναι τοσο χαλαρό
αναφερεται στις οδηγιες....να ειναι σχετικα χαλαρο....δεν ειπα πολυ....προφανως για να μην εφαπτεται στενα στο τριχωμα του σκυλου λογω των σκευασματων ...

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Κανονικα επρεπε να του παρω πιο μικρο που νομιζω βγαινει στα 34 εκατοστα.Το εκοψα χθες,αφηνοντας λιγο να περισσευει για να μπορω να το αυξομειωσω ελαχιστα και υπολογισα να περισσεψει αλλο τοσο το οποιο εβαλα παλι στην συσκευασια στυλ αλουμινοχαρτου και μετα σε 1 ναυλον σακουλιτσα και το εδεσα για να μην εξατμιστει.Δηλαδη εχω 2 κολλαρα.Απλα οταν χρησιμοποιησω το 2ο κομματι θα κανω 1 τρυπα μικρη στην καθε ακρη του κολλαρου με καποιο σκοινακι αναμεσα για να μπορει να ενωθει και θα ειναι 1 χαρα...

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
κάπου στα 2 δάκτυλα πιστεύω οτι είναι καλά
σήμερα πήρα και σιτρονέλα πρώτη φορα :) 8ε έκανε και λέει οτι πρέπει να χρησιμοποιούμε μέρα παρα μέρα για πρόληψη

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
κάπου στα 2 δάκτυλα πιστεύω οτι είναι καλά
σήμερα πήρα και σιτρονέλα πρώτη φορα :) 8ε έκανε και λέει οτι πρέπει να χρησιμοποιούμε μέρα παρα μέρα για πρόληψη
Καλυτερα οσο διαρκει το καλοκαιρι να βαζουμε καθε μερα,ειδικα αν προκειται να βγαλουμε τον σκυλο βολτα μετα το σουρουπο.Αφου μετα απο λιγες ωρες η μυρωδια της Σιτρονελλας φευγει,η τουλαχιστον δεν ειναι αντιληπτη απο εμας και αρκετα εντονη για να απωθησει την σκνιπα.Νομιζω και απο το φορουμ οι περισσοτεροι αυτο κανουν.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
το έτριψα κιολάς αλλα μετα δεν μπορούσα να την πιασω ! τα χέρια μου κοκκίνιζαν και με είχε πιασει και φαγουρα... τελικά εγω θ πεθάνω και τα ζωύφια θα επιζήσουν !!

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
παλι καλα. τοτε απλα πλενε τα χερακια σου μετα. Το ειχα κι εγω αυτο οταν εβαλα περισυ αντοφλεβοτομ στην Χοουπ. κοκκινιζαν οι παλαμες μου κ με εκαιγαν.. Με τα αιθερια ευτυχως δεν εχω τετοιο θεμα. τουναντιον ψεκαζομαι κι εγω, χαχα!

dexter1810

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2012
56
0
παιδια εχω τις ιδιες αποριες με τον baloucocker,αλλα δεν μου ανοιγει το λινκ που ανεβασε ο kkranis...τι μπορουμε να κανουμε?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Να διαβάσουμε τις υπόλοιπες 15,5 σελίδες ή αναζήτηση στο φόρουμ για σχετικά θέματα, που είναι πάρα πολλά ;-)

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
δεν ήξερα που να το βάλω ,καλά μου φαίνεται εδώ !

έχω μία εντύπωση πώς είμαι ο μόνος που φοράει στον σκύλο του κολάρο(ένα άσπρο) για τα τσιμπούρια,ψύλλους και σκνίπες .της το φοράω συνεχόμενα πολύ καιρό και το αλλάζω μετά απο δύο μήνες ,μήπως δεν χρειάζεται?