Πρόστιμο 2.500 ευρώ,για «ηλεκτρικό κολάρο»...

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Ένα είναι το συμπέρασμα, όλα τα μέσα είναι καλοδεχούμενα και θεμιτά αρκεί κάποιος να σου εξηγήσει τις οδηγίες χρήσης και να 'χεις λίγο νιονιό να καταλάβεις πότε είναι ορθή διόρθωση και πότε πρέπει να χαρίσεις το σκύλο γιατί κάνεις κακό και στους δυο σας.

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Ολα τα μεσα δεν ειναι καλοδεχουμενα κατα την δικη μου κριση, δεν μπορω να συμφωνησω ακομα και αν διακρινω την ''θετικη'' τοποθετηση σας με καθε καλη διαθεση.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Ολα τα μεσα δεν ειναι καλοδεχουμενα κατα την δικη μου κριση, δεν μπορω να συμφωνησω ακομα και αν διακρινω την ''θετικη'' τοποθετηση σας με καθε καλη διαθεση.
Κατ' αρχήν αν αναφέρεσαι σε 'μενα δε χρειάζεται να χρησιμοποιείς πληθυντικό, την ίδια ηλικία έχουμε ή ίσως να 'σαι και λίγο μεγαλύτερος.

Στο θέμα μας,
θα έπρεπε ίσως να συμπληρώσω πως στα χέρια τα δικά μου το ηλεκτρικό κολάρο μάλλον θα ήταν καταστροφικό, ως ιδιώτης που τείνει να μπερδεύεται, να πανικοβάλεται, να εξισώνει τις σκυλίσιες με τις ανθρώπινες συμπεριφορές, να μη βλέπει τα δικά του λάθη, να μην ξέρει τα πότε και τα πως, να προτιμάει να πειραματιστεί παρά να ρωτήσει, ακόμη και το κλίκερ θα μπορούσε ν' αποδειχτεί επιζήμιο. Στα κατάλληλα χέρια όμως, στα εκπαιδευμένα μυαλά και στους εξοικειωμένους γνώστες αυτά είναι εργαλεία. Και κανονικά θα έπρεπε να πωλούνται φειδωλά και με τις απαραίτητες εγκρίσεις στους σωστούς ανθρώπους.

Αν και προσωπικά θα απέρριπτα αμέσως έναν εκπαιδευτή που αδιακρίτως χρησιμοποιεί τέτοια μέσα.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Εγω ειμαι υπερ της θετικης εκπαιδευσης. Αν ο ιδιοκτητης ειναι ισορροπιμενος δεν καταλαβαινω πως θα βγαλει ο σκυλος προβληματικη συμπεριφορα για να φτασουμε στα ρευματα.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.588
849
Ξεσσαλονικη!!!
δεν εχουν ολα να κανουν καταρχην με την ισορροπια του ιδιοκτητη.κατα δευτερων ,εστω οτι εχουμε ανισορροπο ανθρωπο,ιδιοκτητη σκυλου,εχουμε κ σκυλι με λαθος συμπεριφορα.καποιες φορες ,αυτη η συμπεριφορα δεν φτιαχνει αλλιως.επισης ,υπαρχουν σκυλια που μαζευτηκαν απο δρομο κ ηταν σκυλοι κυνομαχιων η αδεσποτοι,που απλα ανεπτυξαν τετοιες συμπεριφορες.πιστευεις οτι ενα σκυλι κυνομαχιας ,μπορει να γινει καλα με καποια μεθοδο?το ποσοστο ειναι πολυ μικρο...δυστυως η χρηση του κολαρου στις αλλες περιπτωσεις,ειναι η μονη λυση.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Απ΄οσο εχω διαβασει, επειδη ποτε δεν ειχα θεμα προβληματικης συμπεριφορας, η θετικη εκπαιδευση μπορει να βοηθησει σε θεματα προβληματικων συμπεριφορων. Βεβαια δεν ξερω αν ενδεικνυται για ολες τις περιπτωσειςτ. Η χρηση αυτη του κολαρου διαρκει ενα συγκεκριμενο αριθμο συνδριων αναλογα με το μεγεθος του προβληματος και μετα τον παιρνεις καινουριο ή θα πρεπει να επαναλαμβανεται ανα τακτα διαστηματα;

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Grife εγραψα εχοντας στο μυαλο και τους αλλους συμφορουμιτες , γι αυτο και ο πληθυντικος , μεταξυ μας δεν νομιζω να χρειαζεται αλλωστε.
Βλεπω το θεμα απο την οπτικη του κυνοφιλου που δεν θελει να βλεπει ο σκυλος να τιναζεται απο το ρευμα.
Τωρα σε εξαιρετικα δυσκολες καταστασεις , παλι δεν μου καθεται ρε παιδια.
Το να διαφωνω με μια αποψη ειναι οκ , δεν ειναι το θεμα αν θα μου αλλαξει καποιος γνωμη η αν θα αλλαξω εγω σε καποιον.
Δεν κανει κιολας να συμφωνουμε σε ολα , θα βαρεθουμε.;)

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
sory ρε παιδια αλλα τωρα που εφαγε η αουρα το μπαμπη(ασχετα που στη συγκεκριμενη περιπτωση καλα να παθει)αλλα εγω θα της δωσω μεζεδακι που τον αφησε η θα την απομονωσω κ χεστηκε ο γαιδαρος στο αλονι?

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Και να δει το μεζεδακι σαν επιβραβευση?(οχι οτι αφησε , αλλα οτι αρπαξε).

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Τελικα τι εκανες?
Εννοουσα φυσιολογικα σκυλια ρε superman οχι για το δικο σου.:D

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Α , αμα μπαινει το σεξ στην μεση , καλα του εκανε , δεν νομιζω να διορθωνα εκει.
Πηγαινε γυρευοντας και τις αρπαξε.Οπως χθες ο δικος μου.Καλα να παθει και ο Μπαμπης και ο δικος μου.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
ε ναι και ητναε πολυ ανεκτικη τοσες μερες δεν την αφηνει σε ησυχια και η καημενη μονο επαιζε αλλα τωρα του το κοψε θελω να δω ποτε θα την ξαναπλησιασει

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Όπως έγραψα αν έψαχνα για εκπαιδευτή κι υπήρχε κάποιος που γνώριζα πως χρησιμοποιεί τέτοια μέσα δε θα πήγαινα γιατί θα αναρωτιόμουν μήπως το κάνεις αδιακρίτως, γιατί μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Εντούτοις αφήνω ένα ερωτηματικό για πραγματικά πολύ ακραίες συμπεριφορές ακριβώς επειδή εγώ ως τώρα δεν έχω συναντήσει σκύλους που να μην επιδέχονται άλλους τρόπους διόρθωσεις και σκέφτομαι μπας και όντως υπάρχει κάτι τόσο φοβερό. Και θα μπορούσα να το δεχτώ θεωρητικά αποκλειστικά και μόνο σε εκπαιδευτή, ποτέ στα χέρια ιδιώτη.

Πάντως αν μπούκαρε κάποιος σπίτι μου με σκοπό να μου κάνει κακό κι ο λύκος τον βούταγε και το δικαστήριο μου έλεγε ή κολάρο ή ευθανασία μάλλον το κολάρο θα επέλεγα.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.588
849
Ξεσσαλονικη!!!
σε τετοια περιπτωση δεν θα σου ελεγε νομιζω να επιλεξεις.φανταζομαι πως σε τετοιες περιπτωσεις ,εχεις ρονο να πας καμια βολτα τον σκυλο κ να τον γλυτωσεις.σκεψου ομως πχ για πιτακια απο κυνομαχιες που πρεπει να ενταχθουν στην σκυλοκοινωνια....πως θα συμβιωσουν με αλλα σκυλια?κ ομως ετσι,εχουν καταφερει παρα πολλα σκυλια να ξαπλωνουν στο ιδιο κρεβατι ,χωρις ιχνος επιθετικοτητας.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Υπαρχει καποια μελετη σχετικα με το πως λειτουργει ο σκυλος που εφαγε το ρευμα; Διορθωνεται η συμπεριφορα του η απλα λειτουργει ετσι απο φοβο μηπως φαει ηλεκτροσοκ; Και αν ειναι η δευτερη περιπτωση δεν μπορει να παρει πρεφα καποια στιγμη οτι δεν εχει το κολαρο και να αρχισει να κοβει κομματια;

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.588
849
Ξεσσαλονικη!!!
ολα γινονται βημα βημα.στην αρχη φυσικα τρομαζει κ φοβαται,μετα τον επιβραβευεις.σιγα σιγα στρωνει.αν ολα κυλανε ομαλα μετα κ εισαι ενταξη,οχι ,δεν ξαναγυρναει πισω.πρεπει ομως καπως,να ξεκοψει απο την παλι ζωη.οποτε ας φοβηθει κ ας τρομαξει.τουλαχιστον θα στρωσει.