Πρότυπα φυλών και εκτροφείς

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Τα έχεις μπερδέψει λίγο.

1. Δεν υπάρχουν λανθασμένα ερωτήματα. Υπάρχουν μόνο λανθασμένες απαντήσεις.

2. Είναι αδύνατον να υπάρχουν 200 διαφορετικά πρότυπα για μια φυλή, όσες είναι δηλαδή και οι χώρες του κόσμου. Μην ξεχνάς ότι Φυλή σημαίνει σύνολο από ζώα με κοινά, συγκεκριμένα και σταθεροποιημένα χαρακτηριστικά. Σε περίπτωση που είχαμε 200 διαφορετικά πρότυπα για μια φυλή, αυτομάτως δεν θα υπήρχε φυλή. ;)

3. Τους σκύλους τους αγοράζουμε από εκτροφείς και όχι από εκπαιδευτές

4. Ένας σκύλος εντός προτύπου δεν σου εξασφαλίζει μόνο καλή υγειά, αλλά σωστή μορφολογία /ανατομία και χαρακτήρα.

5. Αν το θεμα «φυλή» δεν σε απασχολεί, υιοθέτησε ένα ημιαιμο σκυλάκι. Στην ενότητα της «προσφοράς» έχουμε δεκάδες ζώα, διάφορων ηλικιών, χρωμάτων και μεγεθών που χαρίζονται.
:D ναι αλλα να με διαβαζεις και λιγο ομως ε?

οκ θα ειμαι σαφης την αλλη φορα...γραψε ανεφικτο οπως ειπες και οχι αυτο που ειπα "λαθος ερωτημα"

δεν γινεται να εχεις 2 προτυπα για μια φυλη και δεν το εχω γραψει πουθενα αυτο:)

συμφωνω με το 4.

τωρα το 5. εχω δωσει απαντηση ποιο πανω
να την :
"και το εθεσα γιατι απλα για μενα το θεμα του σκυλου απο εκπαιδευτη ειναι να ειχε χαρτια οχι για τη φυλη αλλα χαρτια προγονων για αρωστιες..οπως και οι ανθρωποι δλδ;)
το θεμα φυλη δε με απασχολει και τοσο εμφανισιακα...
ισως μονο το θεμα χαρακτηρα(που ειναι και ευπλαστος πολλες φορες) "

αρα αυτα περι αδεσποτου δεν ξερω που τα βρηκες η που αφησα να ενοηθει κατι τετοιο εκτος και αν διαβασες τα μισα:D

και για το 3. αν καπου εγραψα εκπαιδευτες παρακαλω διωρθωστε το αφου το ειδατε καπου απο τη βιασυνη μου θα το εγραψα

Last edited:

rinos

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2008
142
0
ferrara(it)-a8hna(gr)
εγω παιδια διαβαζοντας το προτυπο των κουρζχααρ γραφη για το μεγε8ος απο 62μεχρι65 ποντους και βαρος απο 25μεχρι30κιλα!λοιπον εμενα ειναι 62ποντους και 22 κιλα!αυτα που εχω δει μεχρι τωρα ειναι πολι πιο μεγαλα απο τον δικο μου,στην αρχη ανισιχουσα μετα μου ειπαν για τα εκθεσιακα και αυτα για εργασια!!δεν καταλαβενω γιατι το κανουν?πως μπορει ενα κυνηγοσκιλο να το κανουν ετσι μεγαλοσομο μονο και μονο για να αρεση?δες το bracco italino πανεμορφος σκυλος αλλα σταματισαν να το χρισιμοποιουν λογο μεγεθους!!

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
εγω να κανω παλι μια ερωτηση?:D

Ολλες οι φυλες εχουν την εγρασιακη ομαδα και την εκθεσιακη?:confused:

Ουσιαστικες διαφορες περα απο τη "μοστρα" εχουμε?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Σε παρακαλώ επειδή γράφουμε και δεν μιλάμε ζωντανά δεν μπορεί να γίνει έτσι συζήτηση, το topic γινεται αχταρμάς.

Οποιος έχει απορία για κάτι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ, μπορεί ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΙ τα υπόλοιπα topic που υπάρχουν στο forum, να εκφράσει την απορια του στο ΣΩΣΤΟ topic και οποιος ξέρει να του απαντήσει εκεί.

Προσέξτε η συζήτηση έχει χαρακτήρα live και μάλιστα πρόχειρης κατ'ιδίαν συζήτησης. Μην συνεχίσετε σε αυτό το μοτίβο.

chrisplts

Member
23 Οκτωβρίου 2008
8
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Επειδή γενικά σαν χαρακτήρας ειμαι ΚΑΤΑ των πρωτύπων(Μου θυμίζουν τα περι αρείας φυλής), θα μπορουσε κάποιος να μου απαντήσει πια είναι η τύχη των ζώων που γενιούνται σε εκτροφεία και δεν πληρούν τα πρώτυπα της φυλής που το εκαστοτε εκτροφείο εκτρέφεί??? π.χ. το 30% περίπου των ΜΠΟΞΕΡ που γεννιούνται είναι ΛΕΥΚΑ συνεπώς και έξω απο το πρώτυπο της συγκεκριμένης φυλής. Που καταλήγουν αυτά???

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Επειδή γενικά σαν χαρακτήρας ειμαι ΚΑΤΑ των πρωτύπων
χωρις κατευθυνση, δηλαδη χωρις προτυπο, ιδανικο, προδιαγραφες, δε νοειται εκτροφη καθαροαιμης συγκεκριμενης φυλης
αρα το να λεμε οτι δε συμφωνουμε με τα προτυπα ειναι σα να λεμε δε συμφωνω να υπαρχουν φυλες (αποψη και αυτη, αλλα μαλλον εκτος θεματος...)

Last edited by a moderator:

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Επειδή γενικά σαν χαρακτήρας ειμαι ΚΑΤΑ των πρωτύπων(Μου θυμίζουν τα περι αρείας φυλής), θα μπορουσε κάποιος να μου απαντήσει πια είναι η τύχη των ζώων που γενιούνται σε εκτροφεία και δεν πληρούν τα πρώτυπα της φυλής που το εκαστοτε εκτροφείο εκτρέφεί??? π.χ. το 30% περίπου των ΜΠΟΞΕΡ που γεννιούνται είναι ΛΕΥΚΑ συνεπώς και έξω απο το πρώτυπο της συγκεκριμένης φυλής. Που καταλήγουν αυτά???
Σε οικογένειες όπως και τα υπόλοιπα. Δεν είναι λιγότερο σκυλιά. Αποκλείονται όμως απο την αναπαραγωγή, όπως κάθε σκύλος με σοβαρές μορφολογικές αποκλίσεις, προβλήματα υγείας ή συμπεριφοράς.

Αν δε συμφωνείς με πρότυπα και κανόνες αναπαραγωγής, υπάρχουν πάντα τα ημίαιμα. Και αυτά χρειάζονται κάποιο να τα φροντίζει. ;)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
δεν εμπνέυστηκε ο πολιτισμός την εκτροφή ζώων από τους Ναζί...τι λέμε τώρα

Και στα αρνιά και στα κατσίκια απο πολύ παλιά ,όπως και στα σκυλιά, ο τσοπάνης ή ο εκτροφέας επέλεγε ποιό αρσενικό θα κάνει επίβαση με ποιά θυληκιά.Αργότερα γράφτηκαν και πρότυπα και θεσπίστηκαν εξετάσεις και οτιδήποτε άλλο προκειμένουν η εκτροφή να γίνει πιό εμπεριστατωμένη και αποτελεσματική.

Το ότι κάποιοι εμπνευστηκαν απο αυτές τις τακτικές για να φτιάξουν τέλεια φυλή ανθρώπων (σε τι ακριβώς τέλεια άραγε?σε ΟΛΑ???) ,τι να πώ?

δεν είναι θεμιτό να κατηγορούνται οι αρχικοί εμπνευστές για τα έργα των μιμητών...
(το ίδιο λάθος έχω κάνει παλιότερα:p)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.308
Μέλη
20.070
Νεότερο μέλος
Nelson Thea