Πρότυπο Μαλινουά - με αφορμή τη Φένια












denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Το ΠΡΟΤΥΠΟ του Μαλινουά φίλε μου το καθιστά ακατάλληλο για σένα. Είναι πολύ δύσκολη φυλή, γι'αυτό προφαν'ώς και χαρίζεται, και καλύτερα να βρείς κάτι πιο κοινό.
 


ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
αυτό δεν το ξερεις

μπορεί να χαρίζετε ακριβώς γιατί δεν ειναι μέσα στο πρότυπο (μαλακός χαρακτήρας, ελειψη drive κλπ)

καλό ειναι να ειναι προσεκτικός βέβαια αλλά και αυτοί που την εχουν ειλικρινείς
 








FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Αυτή η μικρούλα μ' αρέσει πολύ.
Λετε να ορμήξω.???:confused:
Αγαπητε φιλε

τα Μαλινουα δεν ειναι για ολο τον κοσμο...εγω αυτο το γλυκυτατη θα το εξεταζα πριν ορμηξω...ειδικα αν δεν εχεις μεγαλη εμπειρια :)
 




xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Παω να διαβασω το προτυπο.. να καταλαβω περι μαλινουα.. μα καλα τοσο ζορικα ειναι? τι κανουν? δαγκωνουν?:confused::confused:
 


21 Αυγούστου 2008
13
0
ζω στο κεντρο της αθηνας
το μαλινουα ειναι εξαιρετικα ευστροφο,γενναιο.μεθοδικο σκυλι,πολυ ανθρωποκεντρικο,δηλ.θελει ιδιαιτερη σχεση με τον χειριστη του,ειναι κυριαρχικο προς τα αλλα σκυλια,αλλα και αυτο ειναι ζητημα εκπαιδευσης.ειναι ενας σκυλος που πρεπει να τον πεισεις!ουτε να τον κοροιδευεις,ουτε να τον αγριευεις!ειναι προκληση για αρκετους επαγγελματιες εκπαιδευτες ακριβως γι αυτη του την ιδιαιτεροτητα,γι αυτο θεωρειται δυσκολος για τον απλο ιδιοκτητη σκυλου!Χρησιμοποιειται σε στρατο και αστυνομια γιατι ειναι αφοβος και δημιουργικος σκυλος,θελει δηλαδη συνεχεια να μαθαινει ! Δηλαδη ρωταει και πρεπει να απαντας!
αυτο ομως δε σημαινει οτι η Φενυα που ψαχνει ανθρωπο να την παρει,πρεπει να δημιουργει φοβο ως προς την υιοθεσια της!μονο πληροφορηση και αποφαση απ τον ενδιαφερομενο(η)!:):)
 


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Εμενα για υπερ μου φαινεται αυτο παρα για κατα..
ουτε να τον κοροιδευεις,ουτε να τον αγριευεις!!
Ετσι πρεπει να ειναι η σχεση αφεντικου με σκυλο για εμενα!! Χμμ μαλλον πρεπει πρωτα να εκπαιδευτουν οι ανθρωποι!!
 


21 Αυγούστου 2008
13
0
ζω στο κεντρο της αθηνας
αυτο ειναι το μονο βεβαιο!οπως ειναι βεβαιο,οτι η Φενυα αντιλαμβανεται αυτη τη στιγμη πολυ καλα τη δυσκολη θεση της,κι αυτο σε συνδυασμο με την εμπειρια που ειχε απ τους πρωην ιδιοκτητες της, θα "γεννησει" τη νεα της συμπεριφορα προς τον η την που θα την επιλεξει.Αυτονοητο πως θα χρειαστει κοπος,αλλα αν αγαπηθει,ολα θα πανε καλα!αρκει ο νεος ιδιοκτητης να μη θελει σκυλι αυλης,πασαρελας,μαγκιας και πειραματοζωο!να ειναι ισορροπημενος,δηλαδη!
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αυτονοητο πως θα χρειαστει κοπος,αλλα αν αγαπηθει,ολα θα πανε καλα!αρκει ο νεος ιδιοκτητης να μη θελει σκυλι αυλης,πασαρελας,μαγκιας και πειραματοζωο!να ειναι ισορροπημενος,δηλαδη!
Το να αγαπηθεί η σκύλα δεν αποτελει εγγύηση ότι όλα θα πάνε καλά. Εγγύηση ότι όλα θα πάνε καλά, είναι να καταλήξει σε έμπειρο ιδιοκτήτη, που γνωρίζει τη φυλή και τις ιδιαιτερότητες της και θα υιοθετήσει το συγκεκριμένο σκύλο για συγκεκριμένους λόγους μέσα στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνεται το «πόσο χαριτωμένη είναι η μικρουλα».
 


FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
λοιπον, για να μη γινομαστε ανευθυνοι τωρα...εγω αυτο το σκυλο δεν θα τον προτεινα σε μια οικογενεια χωρις εμπειρια στη φυλη και χωρις γνωματευση ειδικου συμπεριφορας.
 


21 Αυγούστου 2008
13
0
ζω στο κεντρο της αθηνας
δεν ειπα οτι η αγαπη μονον ειναι η εγγυηση για να πανε ολα καλα,Rottie!!
εκανα μια συντομωτατη αναφορα στη ρατσα και στον τροπο επικοινωνιας μαζι της!
γι αυτο ανεφερα πως θεωρειται δυσκολη για τον απλο ιδιοκτητη.Αλλως τε το ειχε πριν απο μενα,αναφερει και η Fainomenon.και συμφωνω μαζι της οτι δεν ειναι για οικογενεια,για απειρους κλπ,πλην ομως θεωρω οτι το κινητρο της "αγαπης",ειναι κομβικης σημασιας,οταν προκειται για υιοθεσια εγκαταλειμμενου ζωου!Δεν μπορω αλλιως να καταλαβω,ΠΩΣ θα πηγαινε καποιος σε καταφυγιο να υιοθετησει ενηλικο ζωο, με δεν ξερω τι εμπειριες!
amor magister est optimus!:-|η αγαπη ειναι ο καλυτερος δασκαλος!Μαζι και η γνωση και η εμπειρια φυσικα!
 


Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
αν οποιος την παρει την εκτονωνει τοσο πολυ δεν θα εχει προβληματα [ame="http://www.youtube.com/watch?v=m_7JQT6lcys&feature=related"]YouTube - frenchring06[/ame]

αλλιως :-|
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU