Πρώτες μέρες με ένα αδέσποτο




Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.808
Εγω θα ηθελα να μαθω λιγο περισσοτερα για το πρωτα βολτα και μετα ταισμα.. συνηθως ολοι κανουμε το αντιθετο ωστε να μαθενει και την τουαλετα μετα το φαγητο το σκυλι! Cicacci γιατι προτείνεις το αντιθετο?
 


toulis

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
50
12
Αθήνα
Από ότι καταλαβαίνω το προτείνει γιατί στην βόλτα δίνουμε συνεχόμενα πολλές εντολές στον σκύλο και γενικά είναι μία κατάσταση που ο σκύλος βρίσκεται σε μία συνεχόμενη καθοδήγηση και επίβλεψη.
Μετά ακολουθεί η επιβράβευση με το τάισμα.

Αν κάτι πάει στραβά στην βόλτα ώμος και την διακόψουμε σαν τιμωρία τότε δεν ξέρω τι ακολουθούμε μετά με το τάισμα.
Μάλλον το κάνουμε λίγο αργότερα υποθέτω.
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Εγω θα ηθελα να μαθω λιγο περισσοτερα για το πρωτα βολτα και μετα ταισμα.. συνηθως ολοι κανουμε το αντιθετο ωστε να μαθενει και την τουαλετα μετα το φαγητο το σκυλι! Cicacci γιατι προτείνεις το αντιθετο?
Γιατί υπάρχει ο κίνδυνος της συστροφής στομάχου
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.808
Alexia βολτα δε νομιζω να εννοουμε εντονη ασκηση και παιχνιδι... Αλλα βολτα στην πολη.. Που σημαινει περισσοτερο περπατημα... Δεν πιστευω οτι υπαρχει κινδυνος συστροφης ετσι.

Toulis ο σκυλος δε μπορει να συνδεσει συμπεριφορες κ επιβραβευση με διαφορα ωρας... Δηλ. ειμαι καλη στη βολτα αρα παμε για φαι.. Ασε που το φαγητο δεν ειναι επιβραβευση αλλα αναγκη.
 
Last edited:


Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Η ζέβρα, μέσα από τα λεγόμενά σου toulis, φαίνεται να είναι ένα φοβισμένο σκυλί, πανέξυπνο, αξιαγάπητο κ με ικανότητα να αντιλαμβάνεται την ανθρώπινη αντίδραση κ επιθυμία.
Συγχαρητήρια που πήρατε την απόφαση να την υιοθετήσετε, αν κ είμαι σίγουρη ότι όχι μόνο δεν θα το μετανιώσετε, αλλά θα νιώθετε εσείς οι τυχεροί σε λίγο καιρό που μένει μαζί σας.

Καλό θα ήταν επίσης, όταν με το καλό εγκιματιστεί η ζέβρα κ δείτε τις αντιδράσεις κ τη συμπεριφορά της, αρχίσει δηλ. να ξεδιπλώνεται η προσωπικότητά της, να βρείτε κ κάποιον επαγγελματία εκπαιδευτή για να λύσετε τυχόν προβληματάκια που ίσως υπάρξουν.;)

Εύχομαι να έχετε μία τέλεια αρχή μαζί, ευτυχισμένες στιγμές κ ελπίζω σύντομα να σας δούμε κ σε καμιά σκυλοβόλτα. :):)
 
Last edited:




mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.655
19.889
Γιατί υπάρχει ο κίνδυνος της συστροφής στομάχου
Αυτός ο κίνδυνος είναι ίδιος, είτε αμέσως πριν, είτε και αμέσως μετά το τάισμα από την βόλτα. Πρέπει να υπάρχει χρονική απόσταση φαγητού με τις έντονες βόλτες για παιχνίδι και εκτόνωση, κάποιων ωρών. Εγώ αφήνω και περνάνε περίπου 2 ώρες.
 




valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
...γενικά από ότι καταλαβαίνω αν είχε προηγούμενο ιδιοκτήτη πρέπει να ήταν μα@@κας να την χτυπούσε και να μην είχε ασχοληθεί καθόλου μαζί της.
Με την υπόλοιπη οικογένεια έχει αρχίσει ήδη να εξοικειώνετε, Δεν έχουν καμία σχέση οι τωρινές αντιδράσεις της με αυτές που είχε στην αρχή.
...
Στο σπίτι δεν μπαίνει ακόμα αλλά χτες μαστορεύαμε παρέα στο εργαστήριο και ήταν όλο ενδιαφέρον για αυτά που έφτιαχνα.
...
Μου φτάνει να μας αγαπά και να την αγαπάμε
Μπραβο σου που της δινεις την ευκαιρια να ζησει μια καλη ζωη, γεματη ζεστασια και αγαπη.:):)
Κατα τη γνωμη μου, ομως, πρεπει να μενει μεσα στο σπιτι μαζι σας, μονο ετσι θα νιωσει οτι ειναι με την αγελη της, οτι ειστε πραγματικα η οικογενεια της.
 


Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
Το τάισμα μετα τη βολτα ειναι η επιβράβευση....

Όπως πρεπει να εκτελεσει μια εντολη πριν το φαγητο.
Και πααααάντα ο σκυλος τρωει τελευταιος.

Συστροφη οπως σωστα ειπατε μπορει να συμβει και πριν και μετα. πάντα αφήνουμε λιγο χρονο, ....
 
Last edited:


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.808
Cicaci δε συμφωνω με την τακτικη αυτη.. Εμεις ταιζουμε και μετα απο καμια ωρα παμε βολτα... ετσι μαθενει οτι τα κακα μονο στη βολτα. Η εντολη πριν φαει ειναι κατσε για να μην χοροπηδαει σαν κατσικι.. Τελευταιος εννοεις μαλλον μετα απο εμας... οταν ειναι να φαμε και μεις! Γιατι για παραδειγμα το πρωι που τρωει το ενα γευμα ο δικος μου εμεις δεν τρωμε!
 


Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
Οταν τρωτε διαφορετικες ωρες το καταλαβαινω.... Το ιδιο κανω κι εγω. Αλλα αν γυρισω απο βολτα και ειναι να φάω κι εγω αλλα κι ο Αφρο, θα φαω πρώτα εγω και μετα θα τον ταίσω.
Ειναι απλο... αν δεις ενα ντοκιμαντερ με λυκους, θα σε βοηθησει να καταλάβεις πια ειναι η θέση του αρχηγου και πια του ακολούθου.
Όταν ξυπναω το πρωι τον βγάζω μια γρήγορη βόλτα. μετα γυριζουμε, πινω εναν καφε ( μια και αλλιως δεν ξεκιναει η μερα...), οργανωνω το προγραμμα μου, εαν δεν υπαρχουν παιδια στο γηπεδακι κοντα στο σπιτι, παιζουμε, τρεχουμε, λιγες εντολες/εκπαιδευση και μετα βόλτα μαζι στην αγορα, για ολες τις δουλειες που εχω να κάνω.
Οταν λοιπον τελειωνουμε απο ολα αυτά, γυριζουμε σπιτι, τον αφηνω να παρει ανασα.
Όταν ετοιμαζομαι να τον ταισω του λεω να κατσει και να περιμενει. Αν γκρινιαζει, δεν του το επιτρεπω. θα του δωσω το φαγητο οταν θα ειναι σωστος. Οταν τελειωσει το φαι θα καθησουμε μαζι ή απλα θα με κοιταζει με οτι ασχολουμε εκεινη την ωρα. Οπως καλη ωρα εκεινος κοιματε μια χαρα κι εγω σας γραφω :)....
Αυτή η σειρά και με εχει βολεψει και βλεπω οτι κι εκεινος λειτουργει σωστα.
Τη δευτερη φορά που θα τον ταισω σχεδον το ιδιο θα ακολουθησουμε. Μόνο αργα το βραδυ βγαινουμε ειτε για παιχνιδι ειτε για βολτα, χωρις φαι μετα.
Οσο για τη τουαλετα εμενα το εχει μαθει. Το πρωι ή στη βολτα μας τα κανει και μετα ισως αργα το απογευμα. Οσο για το κατουρημα μπορει να το κατεβασω 1-2 φορες ετσι για μια γρηγορη :)

Συγγνωμη εαν εγραψα πολλα...
 


ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Πάντως στο θέμα συστροφή στομάχου, το λέει καθαρά, δε δίνουμε τροφή 2 ώρες πριν τη βόλτα (το αργότερο) και 1 ώρα μετά τη βόλτα μπορούμε να δώσουμε πάλι.

Εγώ του μαθαίνω να κάνει το ίδιο (όσο γίνεται) και στο νερό, ώστε να μην κάνει και καμία σκανταλιά και πάει να πιει νερό από έξω, πχ στη βρύση του πάρκου κι έχουμε κανένα απρόοπτο. φυσικά αν το δω και λυσάει, θα του δώσω εγώ, αφού πρώτα ηρεμήσουν οι σφιγμοί του.


Κι αυτό που λέτε για την τροφή, εγώ στο δικό μου, το βλέπω ξεκάθαρα... να πιάνει το νόημα, όσο καιρό του δίνει επιτηδευμένα μετά από μένα.
Το λέει και στο "πως να γίνεται ο αρχηγός της αγέλης" κάνεις πάντα ότι τρως πριν του το δώσεις (αν δεν είναι ώρα σου να φας)

2. Ο αρχηγός τρώει πάντα πρώτος
Τον σκύλο πρέπει να ταΐζουν μόνο άτομα της οικογένειας. Ο σκύλος πρέπει να τρώει συγκεκριμένες ώρες. Μην αφήνετε την τροφή του διαθέσιμη όλη μέρα. Μετά 20 λεπτά απομακρύνετε τη. Μη ταΐζετε τον σκύλο σας κατά την διάρκεια του γεύματός σας. Όλα τα μέλη της οικογένειας πρέπει να φάνε πριν από το σκύλο, όπως ο αρχηγός της αγέλης τρώει πάντα πρώτος. Όταν δίνετε στο σκυλί σας το φαγητό του φάτε ένα μικρό κομμάτι από το δικό σας φαγητό πρώτα ενώ σας βλέπει, βάλτε αυτό το κομμάτι κοντά στο φαγητό του έτσι ώστε να νομίζει ότι τρώτε από το μπολ του.
 


toulis

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
50
12
Αθήνα
Αυτά που λέτε για συστροφή στομαχιού δεν τα ήξερα και έχω προβληματιστεί γιατί το 1 ώρα πριν ή μετά την βόλτα δεν με βολεύει καθόλου.
Μακάρι να ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα μου.

Δυστυχώς έχουμε άσχημες εξελίξεις.

Χτες συνέβησαν τα εξής 2 περιστατικό.

Το μεσημέρι που κατέβηκε η γυναίκα μου στο υπόγειο να πάρει κάτι πράγματα η Ζέβρα πήγε στην πόρτα της αυλής όπου γάβγισε σε κάτι άσχετο όταν όμως πήγε η γυναίκα μου να φύγει δεν την άφησε καθόταν μπροστά στην πόρτα και της γρύλιζε τελικά έκανε χώρο και την άφησε να περάσει.

Αργότερα που ξανά κατέβηκε ήταν όλα καλά.

Το απόγευμα την πήγα βόλτα και μετά της ετοίμασα το φαγητό της αλλά δεν της το έδωσα γιατί έπρεπε να φύγω για μια δουλειά και λόγο αντιβίωσης που της δίνω πρέπει να το φάει συγκεκριμένη ώρα. ( μισή ώρα αργότερα δηλαδή )

Λέω και εγώ ωραία θα της το δόση η γυναίκα μου να την συνηθίζει κιόλας. ( μεγάλο λάθος μου )

Κατέβηκε η γυναίκα μου κάτω της έβγαλε το πιάτο της αλλά όσο και αν της έλεγε έλα φαΐ κτλ αυτή είχε σταθεί στην πόρτα της αυλής και την περίμενε.
Τότε άφησε το πιάτο κάτω και πήγε να φύγει αλλά δεν την άφηνε πάλη της γρύλιζε και όταν αυτή της είπε < σπίτι κάτω η κάτι τέτοιο αυστηρά > η Ζέβρα έγινε πιο απειλητική.
Τελική κατάληξη ήταν να μπει η γυναίκα μου μέσα στο υπόγειο και εγώ να γυρίσω πίσω για να ελέγξω την κατάσταση.
Της βρήκα την μια μέσα και την άλλη από έξω να την φιλάει.
Καλός η κακός μάλωσα την Ζέβρα και μάζεψα το φαΐ της, ( δεν το είχε αγγίξει )
Εμείς πήγαμε μαζί επάνω και η Ζέβρα έμεινε μέσα στο σπίτι τις γιατί αυτή την εντολή της έδωσα ή γιατί φοβήθηκε από το μάλωμα.
Μετά από λίγη ώρα κατεβήκαμε μαζί με την γυναίκα μου και της έδωσε πάλι το φαΐ τις αλλά η Ζέβρα δεν έβγαινε από το σπίτι τις.
Είπα στην γυναίκα μου να φύγει αλλά τίποτα η Ζέβρα στο σπίτι τις ότι και αν της έλεγα.
Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να την καλοπιάσω και για να πω την αλήθεια αν δεν ήταν στην μέση η αντιβίωση θα της έπαιρνα πάλι το φαγητό.
Τελικά απομακρύνθηκα και τότε έφαγε και μετά μου ήρθε για χάδια αλλά δεν.
Την χαϊδέψαμε αργότερα μαζί με την γυναίκα μου.

Έχω σκάσει από την στεναχώρια μου γιατί δεν ξέρω πώς να την αντιμετωπίσω.
Είχα σκοπό να την φέρω στο σπίτι σιγά σιγά αλλά τώρα μου έχουν δεθεί τα χέρια γιατί από ότι φαίνεται μόνο όταν είμαι μπροστά μπορώ να την ελέγξω και αυτό όχι σίγουρα.
Και δεν διακινδυνεύω τα παιδία μου για το σκύλο
Όταν λείπω για δουλειά και την φωνάζουν άλλες φορές έρχεται άλλες αδιαφορεί άλλες αγριεύει.
Παρόλο που πάντα όταν την φωνάζουν της δίνουν μπισκότο επιβράβευσης ή κάτι άλλο.

Μίλησα με την κα Ελένη και περιμένω μέχρι το απόγευμα να έρθω σε επαφή με εκπαιδευτή.
Αλλά για να πω την αλήθεια η γυναίκα μου κλονίστηκε και εγώ ξαγρύπνησα προσπαθώντας να βρω λύση στο πρόβλημα.
:(
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Μην απογοητεύεσαι, είναι νωρίς ακόμα.
Δώσε στη γυναίκα σου να διαβάσει το άρθρο ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΓΕΛΗΣ και άλλες σχετικές συζητήσεις.

Ένας σκύλος που ζει μέσα στο σπίτι βλέπει πολύ πιο εύκολα όλη την οικογένεια σαν αγέλη του
 


ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Το παλεύεις στο μυαλό σου και αυτό είναι πολύ καλό.

Είμαι σίγουρος ότι θα βρεις τη λύση, αν και νομίζω ότι έτσι και αλλιώς σιγά σιγά θα σας συνηθίσει η ζέβρα και θα κόψει τα τρελά.
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.808
Ειναι νωρις ακομα.
Δινε την ευκαιρια στη γυναικα σου και τα παιδια να ασχολουνται μαζι με τη Ζεβρα ενω εισαι παρων αλλα διακριτικα. Παντα με θετικο τροπο και να μη τη διορθωνουν αλλοι οταν κανει κατι μη αποδεκτο.
Επισης, μη την απομονωνετε. Σκεψου οτι η αγελη της μεσα στο σπιτι και εκεινη μονη της στον κηπο. Καλυτερα να την βαζεις μεσα στο σπιτι καποιες ωρες και να την εχεις διπλα σου αφηνωντας τη σιγα σιγα να ερευνα το χωρο.
Εμπιστευεται μονο εσενα και ολοι οι αλλοι ειναι ξενοι για εκεινη. Μεσα απο εσενα νιωθει ασφαλεια με καποιον αλλο γυρω της.
 


ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Ένας σκύλος που ζει μέσα στο σπίτι βλέπει πολύ πιο εύκολα όλη την οικογένεια σαν αγέλη του
+100

απλά μέσα στο σπίτι θέλει πάρα πολύ προσοχή με τα παιδιά. Να μην παίζουν μαζίι της χωρίς επίβλεψη και να έχει μια γωνίτσα όπου θα αράζει μόνη της όταν την κουράζει η φασαρία χωρίς να την ενοχλεί κανένα από τα 2 παιδάκια.
 


toulis

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
50
12
Αθήνα
Το έχω υπόψη μου ότι μέσα στο σπίτι θα διορθωθούν τα πράγματα πολύ πιο γρήγορα.

Αλλά με την δουλειά δεν μου μένουν αρκετές ώρες για να ασχοληθώ με αυτό.
Και εκτός τον άλλον τώρα έχω να αντιμετωπίσω την φοβία και από της δύο μεριές.
Και ένα ακόμα πιο απρόβλεπτο παιδί ( δεν είναι κακός η επιθετικός ο γιόκας μου κάθε άλλο απλός είναι πολύ εκδηλωτικός )

Σκέφτομαι για αρχή να την πηγαίνουμε όλοι μαζί βόλτα ώστε να νιώθει την παρουσία όλων και παράλληλα να έχει την ευκαιρία να ασχοληθεί με το περιβάλλον και να μην στρεσάρεται κλισμένη μέσα στο σπίτι.

Παρατήρησα ότι δεν θέλει να μπαίνει μέσα
Στο εργαστήριο δηλαδή που ήμασταν μόνοι μας δεν μπορώ να πω ότι δεν έμπαινε αλλά έμπαινε μόνο γιατί εμούν εγώ εκεί και πάλι αν δεν της έδινα σημασία μετά από λίγη ώρα έβγαινε έξω.

Την λυπάμαι την κακομοίρα της έχουν πέσει όλα μαζεμένα εγκατάλειψη γεννά αποχωρισμός από τα παιδιά της στείρωση καινούριο περιβάλλων.
Έχει σαλτάρει
Στην βόλτα δεν είναι καθόλου επιθετική.
Και τις τελευταίες μέρες που την άφησα ελεύθερη να παίξει με άλλα σκυλιά ήτανε κυρία και δεν έδειξε κανένα σημάδι επιθετικότητας ή φόβου.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.120
Μηνύματα
895.887
Μέλη
19.931
Νεότερο μέλος
Kwnstantina_22