Πρώτη φορά με μαστίφ


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
@Pepev50 σαφώς και με το να παίρνει το φαγητό του δεν εννοώ ότι το αφαιρεί. Ο σκύλος μαθαίνει ότι είναι ωραίο να τον πειράζει ενώ τρώει. Μπορεί να πάρει κάτι καλύτερο, μπορεί να πάρει κιαλλο ή ακόμα το να του κρατάς το φαγητό για ευκολία του. Όταν έγραψα ότι ο σκύλος δεν έχει βγάλει άμυνα ακόμα αυτό εννοούσα. Δεν έχουμε δώσει δικαίωμα να χρειαστεί να το κάνει αυτό.
Για την εκτροφή οι απόψεις μας είναι ίδιες

@Yorkaddict γνώμη μου είναι σκύλος που θα δει παιδί ως απειλή κάτι έχει πάει στραβά στον χαρακτήρα (γονίδια) ή/και τρόπος ανατροφής. Πιστεύω ότι φοβικό, ανασφαλές, ευαίσθητο και αγχώδες σκυλιά πρέπει να είσαι συνέχεια από πάνω τους να προσέχεις.

@TheBestBoi τα παιδιά θα είναι με το σκυλί σχεδόν 10+ χρόνια. Προτεραιότητα είναι να ζουν αρμονικά χωρίς θέματα. Μετά όσο μεγαλώνουν θα καταλάβουν. Το σκυλί όμως πρέπει να καταλάβει ΑΠΟ ΤΩΡΑ.
 
  • Like
Reactions: theodss1 and Orjo


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
@Yorkaddict γνώμη μου είναι σκύλος που θα δει παιδί ως απειλή κάτι έχει πάει στραβά στον χαρακτήρα (γονίδια) ή/και τρόπος ανατροφής. Πιστεύω ότι φοβικό, ανασφαλές, ευαίσθητο και αγχώδες σκυλιά πρέπει να είσαι συνέχεια από πάνω τους να προσέχεις.
Πρέπει να είσαι πάντα από πάνω ανεξάρτητα από τον σκύλο που έχεις.

Υπάρχουν όρια σε όλα τα σκυλιά και τα παιδιά τα ξεπερνάνε πολύ εύκολα.
Δεν θέλει πολύ.

Ξαναγραφω πως αν δεν είσαι από πάνω να επιβλέπεις, να καθοδηγείς (παιδί και σκυλί) και να διαβάζεις τον σκύλο και τα μηνύματα που εκπέμπει, είναι θέμα χρόνου να γίνει στραβή επαναπαυομενος πως ο σκυλος σου δεν είναι φοβικός, ανασφαλής , ευαίσθητος και αγχώδης.

Και αν γίνει η μαλακια δεν θα φταίει ο σκυλος που θα ερμηνεύσουμε πως είναι όλα τα παραπανω, αλλά το ξερό μας το κεφάλι που δεν προνοησαμε να δείξουμε στο παιδι μας πως να φέρεται σε έναν σκύλο και δεν ημασταν από πάνω διαρκώς να επιβλέπουμε.
 


TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
824
935
27
@TheBestBoi τα παιδιά θα είναι με το σκυλί σχεδόν 10+ χρόνια. Προτεραιότητα είναι να ζουν αρμονικά χωρίς θέματα. Μετά όσο μεγαλώνουν θα καταλάβουν. Το σκυλί όμως πρέπει να καταλάβει ΑΠΟ ΤΩΡΑ.
εννοειται πως πρεπει να καταλαβει το σκυλι, αλλα πρεπει να καταλαβουν και τα παιδια. οπως ειπα, και πιστευω το ξερεις εσυ καλυτερα απο μενα που δεν εχω παιδια, ενα μικρο παιδι δεν μπορει να καταλαβει οτι αυτα τα κανουμε στο σκυλι για εκπαιδευση. αυτο που καταλαβαινει ειναι πως οι γονεις δινουν το ΟΚ να πειραζεις το σκυλι. και αυτο μπορει να οδηγησει σε πολυ ασχημα αποτελεσματα. οσο στρατιοτακι θες να εχεις το σκυλι σου, κρατα παντα μια πισινη. ας παραθεσω και αυτο το νημα ξανα, να διαβαζουμε ολοι να θυμομαστε. Απροκλητη επιθεση.
 
  • Like
Reactions: Orjo


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
bravo @BiggBilly αρχιζεις και καταλαβαινεις την διαφορα του να εχεις ενα ισορροπημενο μαστιφοειδες....
σε ολα αυτα που περιγραφεις μετα το μυνημα μου με βρισκεις απόλυτα συμφωνω δεν τοποθετουμαι διαφορετικα στο παραμικρο...δεν καταλαβα γιατι μου απαντησες ετσι...
Καλημέρα @GRDANE , ότι απόψεις μοιράζομαι είναι σε σχέση με προηγούμενα κουτάβια που είχα. Έχω ζήσει με φοβικό/ανασφαλή σκυλί και πίστεψε με είναι χαρακτηριστικό που δεν ήθελα πάλι. Είναι το πρώτο κουτάβι που μεγαλώνει η σύζυγος και πλέον υπάρχουν και παιδιά στο σπίτι. Όπως λέει η ίδια σε όποιον την ρωτήσει "Σαν να μη έχουμε σκυλί είναι κάποιες φορές. Δεν υπάρχει πιο εύκολο". Δεν το κρύβω ότι είμαι ενθουσιασμένος γιατί από τις εμπειρίες άλλων καταλάβαινα ότι σκυλιά αυτής της φυλής θεωρούνται "ζόρικα". Ειλικρινά είναι το πιο εύκολο κουτάβι που έχω μεγαλώσει. Προχθές το μικρό έτρεχε μέσα στο σπίτι και παραπάτησε πάνω στην Σιένα καθώς έτρωγε. Σκασανε και τα δύο κάτω, μπαμ ανάσκελα. Αντίδραση μηδέν, κούνησε ουρά, μύρισε λίγο την μικρή και συνέχισε να τρώει. Πριν μερικές εβδομάδες ήρθαν κάτι φίλοι των παιδιών, το κουτάβι δεχόταν τα πάντα. Προσπαθούσε να κοιμηθεί από την φασαρία των παιδιών και αυτά της τράβαγαν ουρά, αυτιά, φώναζαν "ο σκύλος χάλασε" κι αυτή ξάπλα σαν αναίσθητη γουρούνα. Το μόνο που έπρεπε να προσέξω ήταν ο όγκος της όταν έφερνε παιχνίδια στα παιδιά για να παίξουν.
View attachment 75241

Πέρα από αυτή την φράση που μου είπε ο εκτροφέας, είχα ακούσει κιαλλα. Αυτό που λέγανε πολλοί ήταν "Πρέπει να δείχνεις ποιος κάνει κουμάντο, να είσαι alpha". Συμπεράνω ότι ή έχω εύκολο κουτάβι ή δεν είναι cane corso ή παρεξηγουμε κάποια πράγματα. Ένα από τα δύο τελευταία θα είναι αλλά τείνω στο τελευταίο
δεν συμφωνω βασικα ουτε με αυτα που σου λεγανε πολλοι γιατι κι αυτοί.. φαινεται να μην εχουν εμπειρια με μαστιφ...
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
@GRDANE τοσα χρόνια από συζητήσεις είχε μπει στο μυαλό μου ότι τα μαστιφοειδη είναι τα πιο δύσκολα σκυλιά στην συμβίωση. Ότι πρέπει να είσαι πάντα "έτοιμος", ότι είναι ανεξάρτητα, ότι έχουν πείσμα και δεν υπακούνε, ότι πρέπει να δείξεις κυριαρχία από μικρά (πολλοί μάλιστα μου λέγανε τιμωρία σωματική), δείξε ποιος κάνει κουμάντο.

Αυτά βέβαια τα ξεχνάς μόλις κάνεις βόλτα σε 2-3 καλούς εκτροφείς. Όταν βλέπεις άνθρωπο να αφήνει 7-8 μαστίφ να κοιμούνται στους καναπέδες του και να σου λέει έλα κάτσε "αγάπες μου έλα κατεβείτε" τσουπ με τις ουρές να κουνάνε και να τρίβονται πάνω του σαν γάτες λες... Μήπως υπερβάλλουν κάποιοι; Μήπως είναι παρεξηγημένα;

Και ενώ τα έχεις μπροστά σου δύο ώρες και μιλάτε έρχεται η ώρα να φύγω. Είπα τι σκέφτηκα εκείνη την ώρα, ότι πλέον ο κάθε εκτροφέας έχει δικά του κριτήρια, ότι αρκετές φορές φεύγετε από το πρότυπο της φυλής και προτιμάται πιο "εμπορικά" σκυλιά. Με εμπορικό εννοώ ότι αφαιρείται κάποια χαρακτηριστικά που παραδοσιακά πρέπει να έχει η φυλή με την προοπτική να είναι πιο εύκολο το σκυλί στον μέσο αστό. Δυστυχώς 7/10 που θα πάρει cane corso δεν το θέλει για "εργασία" πια όπως παλιά. Κατάλαβε τι εννοούσα και μου ζήτησε όταν βγω από το οικόπεδο και μπει στο σπίτι να ξανακάνω κίνηση ότι θα ανοίξω την εξώπορτα. Τα σκυλιά αυτά με δέχτηκαν επί μία ώρα να τα χαϊδεύω να πηγαίνω όπου θέλω στο σπίτι, τουαλέτα κουζίνα ότι να'ναι. Μόλις βγήκα από τον χώρο τους και έφυγε ο εκτροφέας με είχαν ξεχάσει, κάνανε σαν να μη με ξέρανε.

Μπορεί κάποιοι να πούνε μα δεν θέλω φύλακα. Δεν το έγραψα γι'αυτό. Το έγραψα γιατί όταν ακούμε συνέχεια "ισορροπημένο" εννοούμε το σκυλί που δεν υπερβάλει. Γιατί ένα ισορροπημένο σκυλί να με δει ως απειλή όταν βλέπει τον ιδιοκτήτη του να κάθεται μαζί μου να μιλάμε; Τον τρομάζει κάτι αυτό, νιώθει φόβο, του προκαλώ άγχος, του δημιουργώ στρες; Αν ναι τότε δεν είναι ισορροπημένο. Το ίδιο ισχύει με τα μικρά παιδιά. Γιατί ένα σκυλί 50κιλων, που μπορεί να κοπανησει την κεφάλα του στο τραπέζι και να σπάσει το τραπέζι αλλά αυτό να μη ένιωσε τίποτα... γιατί αυτό το σκυλί να δει ένα μικρό ανθρωπάκι, παιδί, ως απειλή;

Τα εκτίμησα όλα αυτά γιατί ξέρω τι είναι να ζεις με σκυλί που αντιδράει εύκολα. Δεν το εμπιστεύεσαι. Να λες στα παιδιά "δεν τραβάμε την Σόνια έξω από το σπίτι της" ή "πρόσεχε μη πάτε κοντά στην Σόνια όταν κοιμάται στο μαξιλάρι της". Δεν το ήθελα αυτό, ειδικά τώρα που θέλαμε δυναμικό φύλακα, ειδικά τώρα που το σκυλί θα γίνει διπλάσιο.

Πλέον αν κάποιος σκέφτεται να πάρει σκύλο και αναρωτιέται τι να πάρει θα του απαντούσα μαστίφ. Ξεχνάς ότι υπάρχει σκύλος στο σπίτι
 
  • Like
Reactions: theodss1 and GRDANE


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.808
"Πρώτη φορά με μαστίφ"

Δεν ήξερες δε ρώταγες? Περαστικα :ROFLMAO:
Να το χαιρεστε το κοριτσι σας και να εχετε μια υπεροχη συμβιωση. Ειναι μια κουκλα :) Να εχετε πολλα πετσετακια με μικροινες να καθαριζετε τα σαλια :ROFLMAO:

Ειναι πραγματι πολυ νωρις να βγαλεις συμπερασματα για τον τελικο χαρακτηρα της. Εαν με ρωτουσαν μετα απο 7 χρονια συμβιωσης με ενα θηλυκο canario θα απαντουσα Ξεροκεφαλια & δυσκολο on-off οταν στοχευσει καπου- ο διακοπτης δεν πεφτει ευκολα (ακριβως το αντιθετο απο τη σκυλα σου που ειναι μονο 8 μηνων ομως). Κατα τα αλλα, τρυφεροτητα σε ενα λογικο πλαισιο ( καμια σχεση με τα dogo ) και γενικα ειναι σα να μην υπαρχει στο σπιτι. Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι αν και 9 χρονων παιζει με τη Θαλεια σα να ειναι 9 μηνων ( και εκει το on-off θελει αρκετη προσπαθεια αφου υπερενθουσιαζεται και δε μαζευεται ευκολα )! Οπως και οταν πηγαινε στον εκπαιδευτη για δαγκωματα και υπακοη. Ηταν ακουραστη παλι με μεγαλο ενθουσιασμο και πολυ εντονο prey. Οποτε ο κανονας για τα βαρια μαστιφ που δεν εχουν ενεργεια , ειναι τελειως ατοπος και στην περιπτωση μας.

Οσον αφορα στη σχεση της με τα παιδακια, θα σου ελεγα απλως οτι εγω ακολουθουσα παντα τον κανονα "εκει που αντιλαμβανομαι την παραμικρη ενοχληση του σκυλου, σταματανε ολα". Η Ηρα εχει "κακοποιηθει" πολυ κατα μια εννοια απο τις ανηψιες μου οταν ηταν μικρες ( τραβηγμα αυτιας, ουρας, σφαλιαρες, βαψιμο με μαρκαδιορους, ντυσιμο με ρουχα, καβαλημα ντει ντει :sick:). Για καποιο περιεργο λογο δεν εχει δειξει ΠΟΤΕ ενοχληση και τις λατρευει. Η ανοχη της εφτανε σε σημειο αναισθησιας. Δε την ενοχλουσε τιποτα και αντι να απομακρυνθει πηγαινε παλι εκει μαζι τους. Ποσες φορες την εχω βρει αγκαλια με τη μεγαλη (7 σημερα) να κοιμαται λες και βλεπεις 2 ανθρωπους αγκαλιασμενους. Αντιθετα , ο Diego οταν ζουσε, ειχε πολυ μικροτερα ορια ανοχης και εκει ισχυαν αυστηροι κανονες ωστε να μην υπαρχει προβλημα μελλοντικα...Γενικα παντως προσπαθω να μη μενουν μονα τους, σκυλια και παιδια, για ωρα.
 


Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
49
Το θέμα λουρί είναι ιερό για μένα. Περιμένουμε κιαλλο παιδί οπότε το να περπατάει ο σκύλος δίπλα στην σύζυγο ήταν ψηλά στην λίστα. Γενικά ΔΕΝ δέχομαι σκυλί να τραβήξει λουρί. Δεν με ενδιαφέρει τι είδε, τι θέλει, τι σκέφτεται, όταν μπει το λουρί ακολουθείς. Με λιχουδιές, με γλυκολογα, με υπομονή, με καρφιά, με ηλεκτρικό, δεν με ενδιαφέρει γιατί δεν το συμβιβάζομαι.

Πριν λίγο σχόλασε η γυναίκα και πήγε με την Σιένα μέχρι το μανάβικο. Όταν κουβαλάει δύο σακούλες ψώνια έχω την απαίτηση ο σκύλος να μη της είναι "βάρος". Θέλει δουλειά ακόμα για μένα, αλλά από δω και πέρα είναι κατηφόρα.
να αυτά διαβάζω κι απογοητεύομαι...ρε γμτ ήθελα πολύ να την έχω σούζα...είμαι ανίκανη..δεν τα κατάφερα ποτέ...απλά δίνω αφεση αμαρτιών στον εαυτό μου γιατί δεν είμαι η μόνη που την πάω βόλτα..και οι άλλοι είναι πιο κουκουρούκου απ τη Νέλλη..
 


Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
49
Επίσης, παρότι εμένα οι δικές μου δεν θεωρούνται παιδιά (16 και 18 χρονων) έχουν υπαρξει στιγμές που κάνουν βλακείες στη Νέλλη (κυρίως η μικρή)...αλλά μικρές βλακείες και τις σταματάνε...βλέποντας αυτό, είμαι σίγουρη ότι αν είχα μικρά παιδιά ΔΕΝ θα τα άφηνα μονα τους με το σκυλί..Φυσικά η Νέλλη τις λατρεύει αλλά πραγματικά πιστεύω ακράδαντα (μπορεί να είμαι λάθος, θα δεχτώ την κατακραυγή) ότι δεν μπορείς ποτέ να έχεις εμπιστοσύνη σε έναν σκύλο...όσο εκπαιδευμένος και να είναι!
 


Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
38
να αυτά διαβάζω κι απογοητεύομαι...ρε γμτ ήθελα πολύ να την έχω σούζα...είμαι ανίκανη..δεν τα κατάφερα ποτέ...απλά δίνω αφεση αμαρτιών στον εαυτό μου γιατί δεν είμαι η μόνη που την πάω βόλτα..και οι άλλοι είναι πιο κουκουρούκου απ τη Νέλλη..
Μην βιάζεσαι.
Ο BigBilly λέει οτι αυτός είναι ο στόχος του. Αυτό δεν σημαίνει οτι θα το καταφέρει κιόλας.
Εγω δεν το κατάφερα πάντως σε ποσοστό πάνω απο 60%. Είναι αρκετά δύσκολο εγχείρημα.
Ειδικά αν η σκύλα δουλευτεί real, αντε μετά να της εξηγήσεις οτι αν δεν πλησιάσει ο άλλος στο 1m δεν θελω να ξεκολλήσεις απο δίπλα μου. Οχι οτι δεν γίνεται, γίνεται αλλά σε ένα μαστίφ μετά απο 1-2 χρόνια συστηματικής δουλειάς.
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Η κουταβα κοιμάται στο δωμάτιο των παιδιών. Χθες σηκώθηκε το ένα το βράδυ και πήγε τουαλέτα, πήγε μαζί της η Σιένα (μπαίνει και ξαπλώνει δίπλα στην λεκάνη). Δεν είναι ρεαλιστικό να είσαι πάντα πάνω από το σκυλί 24ωρες το 24ωρο. Γι'αυτό προσπαθείς όσο γίνεται με εκπαίδευση, ερεθίσματα και εμπειρίες να δημιουργήσεις συμπεριφορές και να αποκλείεις αυτές που δεν θες. Εδώ η μία ξυπνάει το πρωί και με τα ματια μου έχω δει να την πατάει καταλάθος να κατέβει το κρεβάτι. Ούτε που σήκωσε κεφάλι, ύπνος σαν βόδι. Όσο γίνεται αυτό τόσο παραμένει αυτή η συμπεριφορά, γιατί να την διακόψω αν βλέπω το αποτέλεσμα που θέλω;
 
  • Like
Reactions: GRDANE and Orjo


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.646
19.878
Καλά όλα...τον εκτροφέα, μας τον έχεις πει;
Στις εκθέσεις σκοπεύετε να συμμετέχετε;
 
  • Like
Reactions: Orjo


zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
Σε θυμαμαι με μαλλια η κανω λαθος?:unsure::ROFLMAO:Για τον σκυλό που ειναι και το θεμα μας δεν εχω κατι να σου πω.... μονο υγεια,ειναι στα καταλληλα χερια.
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
@zouzounos Αν με θυμάσαι με μαλλιά τότε μιλάμε για πολύ καιρό :)

@mareco δεν θέλω να κάνω διαφήμιση. Σε όσους πήγα όμως όλοι ήταν επαγγελματίες και γνώριζαν τα σκυλιά τους. Από κάποιο σημείο και μετά διαλέγεις ιδεολογία του εκτροφέα και μετά συγκεκριμένα γονείς. Μπορεί να θες κουτάβι από τον Χ εκτροφέα αλλά ο Υ να έχει δύο γονείς που σε εντυπωσιάζουν.
Στην Αθήνα γνώρισα δύο πολύ καλούς. Στην Θεσσαλονίκη άλλους τρεις.
Η γυναίκα μου ερωτεύτηκε έναν συγκεκριμένο σκυλί σε συγκεκριμένο εκτροφέα. Της άρεσε η αύρα του. Επίσης η μάνα ήταν ιδανική για οικογένεια και ο πατέρας της (παππούς δηλαδή) έβγαζε μια σιγουριά και δύναμη. Αν δεν περιμέναμε 8μηνες για να γίνει το συγκεκριμένο ζευγάρωμα πιθανόν να πήγαινα σε εκτροφέα εδώ Αθήνα που είχε σκυλιά που μου άρεσαν.
Η κουταβα έχει επωνυμία Brizna με γονείς εκτροφείς Forza Gentile.

IMG_20211013_141357.jpg
IMG_20211013_141721.jpg

IMG_20211013_142001.jpg
 


Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
49
Εντάξει είναι κουκλιά!!! Είναι για πολλέεεεεες αγκαλίτσες!!
Πόσα κιλά φτάνουν περίπου???
 
  • Like
Reactions: Orjo


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
@Aliki V. γενικά η γέννα έβγαλε μεγαλόσωμα λόγω μπαμπάς+μαμάς. Η μάνα έχει ξεπεράσει οριακά το πρότυπο αλλά ο μπαμπάς είναι αρκετά κιλά πάνω. Αυτή την στιγμή η δικιά μας ακριβώς σε μια βδομάδα κλείνει τα 8 και πριν μερικές μέρες περνάγαμε από κτηνίατρο και είπαμε να την ζυγίσουμε. Βγήκε 37,4κg που για κορίτσι είναι αρκετά. Ανυπομονώ να σταματήσει την ανάπτυξη μήπως μειώσω λίγο το φαγητο της, η κατάψυξη δεν χωράει πάνω από 1½ μήνα.

Κανονικά τα standard είναι θηλυκά έως 45κιλα και αρσενικα έως 50κιλα. Από την γέννα όλα βγήκαν μεγαλουτσικα εκτός από ένα κοριτσάκι εδώ Αθήνα που παίζει στα 32κιλα. Ρωτάω σχεδόν κάθε μήνα σε τι βάρος παίζουν τα αδέρφια να έχω μια ιδέα πως πάει η διατροφή της δικιάς μας. Το καλό με τους εκτροφείς είναι ότι κρατάνε επαφή και ότι θες ξέρουν να σου πουν.
 
  • Wow
Reactions: Aliki V.


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.646
19.878
Στο dogforum είμαστε. Δεν είναι διαφήμιση. Είναι ενημέρωση.
Επειδή κάπου έκανες έναν διαχωρισμό σε εκτροφείς και ερασιτέχνες εκτροφείς, δεν πρέπει να μπαίνουν στα μυαλά όσων δεν ξέρουν, κακές σκέψεις.
 
  • Like
Reactions: BiggBilly


saras

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2011
224
447
Athens
Το μέλος έχει απαντήσει. Η κουτάβα έχει επωνυμία Brizna με γονείς εκτροφείς Forza Gentile. :love::love:
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.646
19.878
Το μέλος έχει απαντήσει. Η κουτάβα έχει επωνυμία Brizna με γονείς εκτροφείς Forza Gentile. :love::love:
Σε έχει βάλει συνήγορο υπεράσπισης;
Δεν νομίζω ότι σε χρειάζεται.
Επίσης, δεν βλέπω πουθενά να έχω ξαναρωτήσει κάτι.
Μου επιτρέπεις φαντάζομαι, να συμπληρώνω την σκέψη μου ε; :LOL:
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Όχι όχι, κατάλαβα τι ρωτάς τώρα.

Με εκτροφέα εννοώ άτομο με ΑΦΜ, εγκαταστάσεις, μεγάλο αριθμό σκύλων. Ο ερασιτέχνης δεν έχει χώρο, δεν έχει επωνυμία εκτροφείου, είναι κανονικά δηλωμένος στον ΚΟΕ. Και οι δύο έχουν αριθμό ΚΟΕ, δηλώνουν κανονικά γέννες, νόμιμα όλα.

Με ερασιτέχνη δεν εννοούσα τον γείτονα που ζευγάρωσε το σκυλί του βρίσκοντας γαμπρό στο facebook :)
 
  • Like
Reactions: Orjo and mareco


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.808
@Aliki V. γενικά η γέννα έβγαλε μεγαλόσωμα λόγω μπαμπάς+μαμάς. Η μάνα έχει ξεπεράσει οριακά το πρότυπο αλλά ο μπαμπάς είναι αρκετά κιλά πάνω.
Ορμώμενη απο το "διαξιφισμο" πιο πανω :giggle: και τα λεγομενα σου , μαλλον το θεμα εκθεσεων δε σας ενδιαφερει καθολου ε? Φανταζομαι οτι απο θεμα ιατρικων εξετασεων, σας καλυψε ολοκληρωτικά το ζευγάρωμα αυτό έτσι? (σορυ εαν το ανέφερες και το προσπερασα..)
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.792
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf