Πρώτη φορά σκυλο-γονείς


1sttimedogdad

New Member
20 Σεπτεμβρίου 2020
1
0
45
Αγαπητοί φίλοι σας χαιρετούμε. Μόλις ανακαλύψαμε το forum με τη σύζυγό μου ψάχνοντας και αναζητώντας πληροφορίες (με πολλή αγωνία, η αλήθεια είναι) μιας και εντός του Οκτώβρη θα μας έλθει το υιοθετημένο μας σκυλάκι (ημίαιμη κοκονίτσα, 1μισι έτους, στειρωμένη). Η ανυπομονησία μας είναι τεράστια αλλά και η αγωνία μας ακόμα μεγαλύτερη μιας και δεν είχαμε σκυλάκι ποτέ στη ζωή μας ως τώρα και μένουμε σε διαμέρισμα χωρίς άλλο κατοικίδιο και χωρίς παιδιά.

Οι πληροφορίες και οι συμβουλές από φίλους και γνωστούς είναι πάρα πολλές και συχνά αντικρουόμενες μεταξύ τους. Σε πρώτη φάση θα θέλαμε τη δική σας άποψη για τα της πρώτης επαφής (απολογούμαι προκαταβολικά αν οι ερωτήσεις ακουστούν χαζές ή τετριμμένες σε πιο έμπειρα μέλη, για εμάς όμως είναι ειλικρινείς σπαζοκεφαλιές). Συγκεκριμένα:

α) Το σκυλάκι θα έλθει σε εμάς στην Αθήνα από μακριά με pet taxi. Θα είναι συνεργάσιμο κατά την υποδοχή? Θα μας ακολουθήσει ήρεμα και εύκολα στο διαμέρισμα? Και αν δεν είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμο ή υπερβολικά φοβισμένο, πώς μπορούμε να διευκολύνουμε την πρώτη συνάντηση?
β) Πόσο σύντομα είναι ιδανική στιγμή να το πάμε μια βόλτα στη γειτονιά? Την ίδια μέρα της άφιξης ή να περιμένουμε την επόμενη ώστε να νιώθει πιο άνετα μαζί μας?
γ) Λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι σε καταφύγιο, λογικά θα είναι και σχετικά απεριποίητο. Είναι καλή ιδέα, πιστεύετε να το πάμε για grooming άμεσα ή καλύτερα εν καιρώ?
δ) Θα μας το φέρουν Παρασκευή ή Σαββατο. Όλα καλά λοιπόν. Και φτάνει η Δευτέρα το πρωί που ήδη μας γεμίζει άγχος αφού δουλεύουμε και οι δύο. Τι κάνουμε? Θα μπορέσει να μείνει απρόσκοπτα μόνο του? Καλύτερα σε crate ή σε ένα δωμάτιο του σπιτιού? Οι περισσότεροι λένε για crate αλλά μήπως το θεωρήσει φυλακή και πιστέψει ότι το εγκαταλείψαμε τόσο σύντομα? Δεν λείπουμε πολλές ώρες αμφότεροι, η σύζυγος επιστρέφει σπίτι γύρω στις 2μμ.
ε) Το πρωί φεύγουμε για τη δουλειά μεταξύ 07:30 και 08:00. Τι είναι προτιμότερο? Πρώτα τάισμα και μετά από κανένα τέταρτο μια ήσυχη βόλτα για να κάνει την ανάγκη της? Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να βγαίνει βόλτα με γεμάτο στομάχι, κάποιοι το αντίθετο και πολύ απλά δεν ξέρουμε ποια συμβουλή να ακούσουμε.
στ) Μιας και είμαστε αμφότεροι παντελώς αδαείς, πόσο σύντομα κρίνετε ότι είναι καλό να απευθυνθούμε σε εκπαιδευτή προκειμένου να εκπαιδεύσει κυρίως εμάς ώστε να συμπεριφερόμαστε όπως πρέπει στο σκυλάκι? Άμεσα ή μετά από κάποιες βδομάδες συνύπαρξης μαζί του?

Ευχαριστούμε προκαταβολικά για το χρόνο σας και αναμένουμε με ανυπομονησία την άποψή σας.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.883
Καλώς μας βρήκατε λοιπόν!
Καλώς ήρθατε στον μαγικό κόσμο μας!
Ακούγεστε ιδανική περίπτωση σκυλογονιών. Με το καλό να σας έρθει η κοκονίτσα σας. Μην αγχώνεστε και μην ακούτε όλα όσα σας λένε. Όλα τέλεια θα πάνε, όπως σας κόβω (y)

α) Θα δείξει. Ηρεμες κινήσεις, όχι φωνές (σε ένταση και ύφος εννοώ_οι τσιριχτές μεν, σε χαμηλά ντεσιμπέλ δε γλυκουλινιές, επιτρέπονται), όχι πίεση και τραβολόγημα, τσέπες γεμάτες λιχουδιές και κάπως έτσι, θα κάνετε μια καλή αρχή.

β) Άμεσα. Μόλις κατέβει από το αμάξι, να ξεμουδιάσει κιόλας. Σφιχτό όσο πρέπει κολάρο, μη τυχόν της φύγει από το λαιμουδάκι, ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ απαραιτήτως, λιχουδιές, σκατοσακούλια, ΠΟΥΘΕΝΑ ΛΥΤΗ και πάτε μια γρήγορη, να κάνει έστω τσισάκια που θα θέλει έτσι κι αλλιώς. Μην απομακρυνθείτε πολύ. Τόσο όσο. Αν δείξει ότι ζορίζεται, μην την πιέσετε. Σπίτι για χαλάρωση.

γ) Κάντε εσείς ένα πρώτο χαλαρό βουρτσισματάκι, να μαθαίνετε κιόλας. Θα έλεγα αφήστε λίγες μέρες, να περάσει η πρώτη ένταση και στην εβδομάδα πάνω, πάτε για το μπωτέ της. Βέβαια, μπορεί να είναι και σούπερ άνετη, οπότε να σας φύγουν όλοι οι προβληματισμοί για τα πάντα.

δ) Αυτό, εξαρτάται από πολλά. Δοκιμάστε crate και το ΣΚ που θα είστε εκεί. Αναλόγως των αντιδράσεων, εδώ είμαστε...

ε) Γενικώς, αποφεύγουμε το τάισμα καμιά ώρα πριν και μετά, την βόλτα. Μια πεντάλεπτη διαδρομή, μέχρι το κοντινότερο χώμα, να κάνει τις ανάγκες της πάντως, δεν θεωρείται βόλτα.

στ) Αν το σκοπεύετε έτσι κι αλλιώς, όσο το δυνατόν συντομότερα θα έλεγα. Δεν υπάρχει λόγος καθυστέρησης.


Θα περιμένουμε κι εμείς με ανυπομονησία, να την γνωρίσουμε.
Στο μεταξύ, διαβάζοντας στο φόρουμ, θα σας λυθούν ελπίζω πολλές απορίες :)


Υιοθεσία ενήλικου αδέσποτου "οδηγίες χρήσεως"
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.814
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf