Πτώση

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ισως είναι νωρις να το κανω θεμα, αλλά αποφασισα τελικα να μην περιμενω άλλο και να το συζητησω. Θα σας κουρασω παλι με την φλυαρια.

Όπως ειχα πει πριν λιγο καιρο, η Ηρα ειχε περιοδο και ειχε πεσει ιδιαιτερα η διαθεση της. Η περιοδος ξεκινησε πριν ένα μηνα.

Με το τελος της περιοδου πριν αρκετες μερες ανεβησε σχεδον στα φυσιολογικα της. Προχθες καναμε και ένα επαναληπτικο εμβολιο και ο γιατρος εκανε και μακροσκοπική εξεταση. Γενικες εξετασεις καναμε πριν κανενα διμηνο.

Το ανεβασμα όμως ειχε κρατησει για λιγο και μετα επεσε παλι.
Την πτωση την αντιλαμβανομαι με διαφορους τροπους.

Δεν εχει ιδιαιτερη διαθεση για τρεξιμο, μυρισμα και παιχνιδι με μπαλακι. Ακομα και το λουκανικο, που την ανεβαζε υπερβολικα σε βαθμο που την αγριευε και μαλιστα κρεμοταν ολοκληρη από αυτό και δεν το αφηνε, εχασε πολύ μεγαλο μερος από το ενδιαφερον του.

Στο γραφειο ξαπλωνει συνεχεια, κοιμαται αρκετα και δεν είναι στην γνωστή εγρηγορση. Λογω μεγαλης πιεσης τελευταια στην δουλεια, φτασαμε στο σημειο να σκοτωνόμαστε στον καυγα με τους συναδερφους και η Ηρα δεν εδινε σημασια. Πριν λιγο καιρο θα επαιρνε θεση ετοιμοτητας γρυλιζοντας ακομα και για πιο ασημαντο λογο.

Στην βολτα είναι παλι πεσμενη. Προχθες τρεις συμπαθεστατες κοπελιτσες ζητησαν την αδεια να την χαϊδεψουν και αυτή τις απεφευγε χαρακτηριστικα με χαμηλωμένα αυτια και σωμα. Πριν παντα της αρεσε να την πλησιαζουν κοπελες (για καποιο λογο οι κοπελες και οι γυναικες ελκονται περισσοτερο από την Ηρα και τα αγορια και οι αντρες την φοβουνται περισσοτερο).
Γενικα όμως και πέρα από το παραπανω περιστατικο διακρινω μια φοβία και επιφύλαξη.

Η φυλαξη στο σπιτι και η επαγρυπνηση εχει πεσει κι αυτή αλλά λιγο.
Μειωθηκε ακομα και η επιθετικοτητα της προς τους αλλους σκυλους.

Δικες μου πιθανες διαγνωσεις:
Μπορει να είναι τα μεθεόρτια της περιοδου.
Εμεινε αρκετο καιρο, σχεδον ένα μηνα, μαντρωμενη με ελεγχομενες βολτες σχεδον αποκλειστικα με λουρι.
Με βλεπει πιεσμενο, πεσμενο και κουρασμενο και επηρεαζεται. Τον τελευταιο καιρο εχω μεγαλη πιεση και πολλα στο κεφαλι μου.
Δεν ασχολουμαι πολύ μαζι της τον τελευταιο μηνα.

Αραιωσαμε τις επισκεψεις στο κτημα και όταν παμε την εχω περιορισμενη σε 50 περιφραγμενα τετραγωνικα μεχρι να μεγαλωσουν τα φυτα. Εχω τρεις μπαχτσέδες και είναι αδυνατο να τους περιφραξω οπότε περιεφραξα την Ηρα (το ειχα κανει και περυσι μεχρι να ξεπεταχτουν τα φυτα.
Την πηρα μεσα στο σπιτι του κτηματος και εχασε το ενδιαφερον και την εξαψη των νυχτερινων περιπολιων.

Μπορει να φταιει κατι άλλο αλλά από οσα ανεφερα δεν μπορω να αλλαξω κατι σε σημαντικο βαθμο για την ωρα.

Είναι πιθανο να φταιει ακομα η περιοδος ή απλά να βαριεται? Επηρεαζεται από μενα? Της βγαινει τωρα η πιεση που ασκησα κατά διαστηματα? Μπορει να εχει καποιο προβλημα υγειας στο ξεκινημα?

Θα σας παρακαλουσα για τις συμβουλες σας γιατι εχω αρχισει πλεον να ανησυχω.
Ευχαριστω
Αρης

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Καταρχήν απέκλεισε με κάθε βεβαιότητα κάτι παθολογικό όπως μια ψευδοκύηση ή πυομητρα.....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Διαβάζοντας τον τίτλο, φαντάστηκα ότι κάποιο από τα δύο έπεσε από κάπου ψηλά και τσακίστηκε... :(
Είναι επίσης πιθανό, να μεγαλώνει και να σοβαρεύει; Να αρχίζει να αποδίδει ο μόχθος σου για την κοινωνικοποίησή της και απλώς να συνεκτιμά αλλιώς τις καταστάσεις; Να ωριμάζει και να μην τρελλαίνεται πια με το παραμικρό;

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.794
4.095
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Πολυ νωρις δεν ειναι να ησυχασει τοσο;
Περαστικα Αρη, ελπιζω να ειναι στις στραβες της απο την περιοδο και να μην ειναι τιποτα...

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Εγώ θα δώσω βάση (πέρα από υγεία) και στο ψυχολογικό (μη γελάσετε....) για περίπου 10 μέρες πέρασα έντονο στρεσάρισμα πολύ μεγάλη στενοχώρια και γενικά ήμουν αλλού για αλλού! Η Μαίρα λειτουργούσε ακριβώς όπως η Ήρα, πεσμένη διάθεση δεν με ενοχλούσε πολύ πολύ για παιγχνιδάκια κοιμόταν πολύ περισσότερο όλη μέρα! Όταν άρχισα να επανέρχομαι είναι η γνωσή Μαίρα με κέφι!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Φοιβο, την εξετασε προχθες ο γιατρος αλλά δεν καναμε εξετασεις. Την ψηλαφησε, την ακουσε και της πηρε θερμοκρασια. Πριν την περιοδο καναμε εξετασεις, όπως ειπα και πριν.
Η ψευδοκυηση δεν θα φαινοταν? Πυομητρα γιατι μετά την περιοδο?

Μαρία, είναι δυνατον να παρασοβάρεψε ετσι ξαφνικα? Σιγουρα διακρινω πολλα σημαδια βελτιωσης σε πολλους τομεις σε σχεση με παλια, αλλά η τωρινη φαινομενικη σοβαροτητα της συνοδευεται από πτωση διαθεσης και φοβικη συμπεριφορα.
Πριν από λιγο καιρο ειχα πει ότι το θαρρος της εχει ανεβει πολύ και ετσι ηταν. Συνεχεια στην τσιτα ημουνα στην βολτα και τωρα το αντιθετο.

Δεν συνεβει κανενα περιστατικο που θα της προκαλουσε φοβο για ανθρωπους ή καταστασεις. Επειδη ειναι συνεχεια μαζι μου θα το ηξερα.

Τελος, για αρκετο διαστημα από τοτε που τελειωσε η ΒΥ την ειχα πολύ λάσκα και παραπηρε κακό θαρρος σε βαθμο ανυπακοής, οπότε της εσφιξα καπως τα λουρια. Δεν νομιζω όμως να φταιει αυτό. Εδώ δεν την πειραξε η μεγαλη πιεση, θα την πειραζε η μικρη?

Ελλη, το βλεπω πολύ σοβαρα αυτό που λες. Μου πεσανε όλα μαζεμενα κι εμενα μεσα σε ένα μηνα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Ο δικός μου ο γερμανικός πάντως, κάπως έτσι ξαφνικά σοβάρεψε όταν έγινε περίπου 18-20 μηνών (πόσο είναι η Ηρα, δεν θυμάμαι ; ).
Από ανεμοστρόβιλος, φυσιολογικό σκυλί. Θυμάμαι, οτι μας το έλεγαν ότι θα συμβεί αυτό και δεν το πιστεύαμε με την καμμία όμως. Και δεν είχε σε καμμία περίπτωση την εκτόνωση και την προσοχή που παρέχεις εσύ στην Ηρα.
Πάντως η δικιά μας η ψυχοσύνθεση, πιστεύω κι εγώ ότι τα επηρεάζει.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Η Ηρα ειναι 20 μηνων. Η συμπτωση με την περιοδο και τα δικα μου προβληματα δεν με αφησε να σκεφτω την πιθανοτητα της ωριμανσης.

Θυμασαι που πριν απο ενα μηνα στο επετειακο μου θεμα ελεγα οτι στην ουσια δεν αλλαξε και τιποτα ενα χρονο?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Ναι το θυμάμαι. Και σου έλεγα και τότε ότι πιστεύω ότι αρχίζει να ωριμάζει. Και εξακολουθώ να πιστεύω ότι πρόβατο δεν θα γίνει ποτέ, θα είναι πάντα κάπως κούκου - η Ηρα που γνωρίσαμε και αγαπάμε - αλλά οι καλές μέρες θα αρχίσουν να είναι επιτέλους περισσότερες. Αυτά νομίζω εγώ...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Από όσο γνωρίζω η πυομητρα εμφανίζεται με μεγαλύτερη συχνότητα την περίοδο μετά τον οίστρο...ίσως ένας υπέρηχος να σου το έβγαζε από την λίστα

Το βασικό μέλημα είναι να αποκλειστεί οτιδήποτε παθολογικό....κάποια από αυτά μπορεί να απαιτούν άμεση επέμβαση, ενώ αν απλά αφορά στον χαρακτήρα δεν είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη για αμεσότητα....

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Και εγω δεν βλεπω κατι ανυσηχητικο.
Και η δικια μου αλλαζε συμπεριφορα πριν ,μετα και κατα την διαρκεια του οιστρου. Δεν επαιζε,εκοβε φαι,οι φοβιες χτυπαγανε κοκκινο ,περιεργα πραγματα δηλαδη.
Μεγαλος παραγοντας και η δικη μας συμπεριφορα. ΠΑΝΤΑ επηρεαζεται η μικρη απο την δικη μου διαθεση.Αν ειμαι εγω χαλια δεν θα κανει κατσικιες,ουτε παιχνιδια κτλ.
Η ψευδοκυηση δεν θα φαινοταν? Πυομητρα γιατι μετά την περιοδο?
Δεν ειναι απαραιτητο να κατεβασει γαλα ή να πριστουν οι μαστοι της.Μπορει απλα να την επηρεασει ψυχολογικα.
Σχετικα με την πυομητρα.Ξερω ημιαιμο λυκοσκυλο που σε ηλικια 9μηνων χειρουργηθηκε για πυομητρα.Αμεσως μετα τον πρωτο οιστρο.
Αυτα δεν τα ''πιανεις'' πουθενα...Πφφ.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Με αγχωσες Φοιβο.

Αλεξια, δεν θα ελεγα ότι πινει πολύ νερο και από τοτε που σταματησε η περιοδος σταματησε σχεδον τελειως και να γλυφεται.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Ε ξερεις τωρα...Εκανα την καλη μου πραξη και σημερα... :D

Μην αγχωνεσαι.Αφου την παρακολουθεις τοσο στενα ειναι ΑΠΙΘΑΝΟ να της συμβει κατι κ να μην το παρεις χαμπαρι. ;)

DogzLover

Well-Known Member
16 Μαϊου 2010
384
0
Neverland
Αρη, καταρχας περαστικα να ειναι οτι και αν ειναι...
Ποσο χρονων ειναι η Ηρα?Θα συμφωνησω και εγω με τον φοιβο δεν πιστευω να ειναι κατι παθολογικο περισσοτερο ψυχολογικο οπως λεει και η ελλι.Εγω νομιζω οτι ειναι κατι σαν μια μικρη καταθλιψη, λογω περιοδου, βλεπει οτι για αλλη μια φορα ειχε οιστρο χωρις να εχει γινει γονιμοποιηση και σε συνδιασμο με τα οσα ανεφερες, να την εχουν επηρεασει.Δεν σκεφτεσαι να της κανεις στειρωση?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν προσπαθώ να σε αγχώσω Άρη!
Τηλεδιαγνώσεις και τέτοια μακριά από εμένα!!!!!
Απλά έχε το νου σου!!!!!

DogzLover

Well-Known Member
16 Μαϊου 2010
384
0
Neverland
Οκ απλα δεν ημουν τοτε μελος και δεν το ειχα διαβασει αυτο το ποστ...Και παλι περαστικα...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini