Πως συμμετέχεις σε Εκθέσεις Μορφολογίας?


ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
35
χωρις πεντιγκρι δεν μπορεις να λαμβανεις μερος σε διαγωνισμους??? δεν υπαρχει τροπος να αποκτησεις βαση μορφολογιας παιρνοντας απο καποια κριτικη??? κι εγω ασχετη ειμαι οσον αφορα αυτο το θεμα....
 


sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
χωρις πεντιγκρι δεν μπορεις να λαμβανεις μερος σε διαγωνισμους??? δεν υπαρχει τροπος να αποκτησεις βαση μορφολογιας παιρνοντας απο καποια κριτικη??? κι εγω ασχετη ειμαι οσον αφορα αυτο το θεμα....
χωρις γνησιο πεντιγκρι οχι δεν μπορεις να κατεβεις!
για καποιες καινουργιες φυλες μπορεις να κατεβεις χωρις πεντιγκρι αλλα αναλογα ποσο καινουργια ειναι υπαρχουν καποια προαπαιτουμενα. π.χ αν ειναι τελειως καινουργια η φυλη πρεπει να κρινουν οι κριτες οτι ο φαινοτυπος ειναι σωστος. τοτε παιρνεις ΒΕΑ1. τα παιδια του ΒΕΑ1 ειναι ΒΕΑ2. μπορεις να κατεβασεις σκυλι με ΒΕΑ 2 τον εναν πατερα. αν τα θυμαμαι καλα καπως ετσι ειναι
 


nick!

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
125
0
Kαλα ε πολυ τρελα ολοι με αυτα τα καλιστεια.Ολοι μοντελακια ειμαστε...Γεωργια μην παρεξηγησαι κι εγω ετσι ημουν στην αρχη,εγω πιστευω πως αν καποιος θελει να ασχοληθει με το σκυλο του και με διαφορες διοργανωσεις(αν δεν γινονται στη χωρα σου θα μου πεις τωρα) το καλυτερο ειναι να ασχοληθει με διαφορα εργασιας(δεν πειραζει και αν ειναι λιγοτερο επισημα το ρεζουμε εχει σημασια) εκαστος στο ειδος του παντα.Το πρωτο πραγμα που μαθαινουμαι ολοι οταν μπαινουμε στο χωρο ας πουμε ειναι για μορφολογιες και τρεχα γυρευε.Πηρα λιγο αφορμη και τα γραφω αυτα λογω των ημερων.:)
 




nick!

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
125
0
Nαι εχω παει και εχει τυχει να δουλευω κιολας σαν σερβιτορος γιατι?
 


Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
Στις εκθέσεις μορφολογίας (και όχι καλλιστεία...δεν κερδίζει ο πιο όμορφος σκύλος=υποκειμενικό,αλλά ο σκύλος που ανταποκρίνετε περισσότερο και καλύτερα στο πρότυπο της φυλής του=αντικειμενικό) συμμετέχουν σκύλοι εγγεγραμμένοι στον κυνολογικό όμιλο και που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην έκθεση φυσικά.

Τώρα τι χρειάζετε για να γράψεις ένα σκύλο στον κυνολογικό όμιλο,τι είναι μία έκθεση μορφολογίας,πως αποδίδοντε οι τίτλοι,κλπ. είναι άλλα ερωτήματα... :)

...και ΓΕΩΡΓΙΑ παρακολουθούσα μια παλαιότερη κουβέντα που αφορούσε τον τρόπο που προμηθεύθηκες τον σκύλο σου και θυμάμαι να γράφεις:

...ο εκτροφεας ηταν εμπιστο ατομο...σιγουρα!!!
...δεν ειμαι ειδικη αλλα νομιζω οτι μπορω να ξεχωρισω τα εκθεσιακα στανταρ
Αν λοιπόν ο εκτροφέας ήταν "έμπιστο άτομο" θα είχες στα χέρια σου ένα Export pedigree και θα μπορούσες να γραφτείς στον κυνολογικό όμιλο και να συμμετέχεις σε εκθέσεις.

Επίσης εάν μπορούσες να κρίνεις εκθεσιακά ή μη standards,θα γνώριζες και τι είναι έκθεση και πως συμμετέχεις σε αυτήν.

Αυτά δε στα λέω με "κακία" αλλά για να δείς πως πολλά πράγματα δεν είναι έτσι όπως νομίζουμε ή όπως μας λένε ότι είναι. :)
 






nick!

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
125
0
Dogo ετσι θα επρεπε να ειναι αλλα δεν ειναι ,γι αυτο τα γραφω αυτα,συγνωμη αν θηγω τις εκθεσεις σας αλλα υπαρχουν πολλα ζητηματα απο το πως λειτουργουν και αν τελικα βοηθουν την σωστη εξελιξη τω ρατσων.Τωρα οι ειρωνιες και τα διαφορα να περισευουν,δεν νομιζω να ειπα κατι για κανεναν, απλα καλο ειναι να σκεφτομαστε που και που και να μην βλεπουμε μονο το προφανες.;)
 


Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
Dogo ετσι θα επρεπε να ειναι αλλα δεν ειναι
Πως είναι δηλαδή?...Τι θες να πείς?
Ότι υπάρχουν αδικίες,κακώς κείμενα,κλπ?...Ε,αυτά παντού υπάρχουν!

Αλλά με τίποτα δεν είναι "Καλλιστεία"!
Άλλος θεσμός αυτός,με άλλες διαδικασίες...:)

συγνωμη αν θηγω τις εκθεσεις σας
Γιατί θεωρείς ότι είναι περισσότερο "Εκθέσεις μας" από "Εκθέσεις σου"?

Αν κάποιος σε ρωτούσε:

"nick! χωρίς δίπλωμα οδήγησης μπορείς να λάβεις μέρος στο Nascar?"

Και ερχόμουν εγώ και έλεγα "Τι έχετε πάθει όλοι με το Ράλι Αντίκα!"

Εσύ φυσικά θα απαντούσες πως άλλο το Ράλι Αντίκα και άλλο το Nascar και πως όχι απλά πρέπει να έχεις δίπλωμα οδήγησης αλλά να έχεις ομάδα,σπόνσορα,κλπ....

Και επανερχόμουν λέγοντας "Συγνώμη αν θίγω το Nascar σας αλλά υπάρχουν πολλά που δεν λειτουργούν σωστά..."

Θα έβρισκες τον παραπάνω διάλογο λογικό?

Για αυτό και το χιούμορ (δεν νομίζω ειρωνεία) των υπολοίπων.

υπαρχουν πολλα ζητηματα απο το πως λειτουργουν και αν τελικα βοηθουν την σωστη εξελιξη τω ρατσων
Για αυτά τώρα αν θές άνοιξε ένα θέμα..."Κακή λειτουργία Εκθέσεων μορφολογίας" για παράδειγμα και παρέθεσε αυτά που εσύ θεωρείς "στραβά" να συμπληρώσουμε και οι υπόλοιποι αυτά που θεωρούμε "στραβά" και να γίνει διάλογος. :)
 




nick!

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
125
0
Κατ'αρχην δεν ηταν αυτη απαντηση στην ερωτηση της Γεωργιας αλλα μεσα απο αυτο η αποψη μου περι εκθεσεων.Απο εκει και περα τις ανεφερα σαν καλλιστεια γιατι οσο μπορεις δεις εκει τον χαραχτηρα του ανθρωπου μεσα απο τις ηλιθιες ερωτησεις που τους κανουν τοσο καταλαβαινεις και τον χαρακτηρα του σκυλιου,εμφαση δινεται στην μορφολογια-προτυπο φυλης.Επισης οσο στα καλιστεια κρινουν σχετικοι αλλο τοσο κρινουν και στις εκθεσεις σκυλων με καποιες εξαιρεσεις.Το ψαρι βρομαει απο το κεφαλι,ποιος ο σκοπος αυτων,συμβαδιζει με το αποτελεσμα?Επισης δεν ειπα τι εχετε παθει ολοι με τα καλιστεια και σαφως αλλο το ενα αλλο το αλλο,παρτο σαν αστεια παρομοιωση ελεος...Τελος ειπα θηγω τις εκθεσεις σας γιατι οι απαντησεις ηταν σαν επιθεση για να προστατεψεις κατι(αν καταλαβα λαθος οκ)Απλα το εγραψα ετσι για να ανοιξει κουβεντα για τα κακως κειμενα.:maria::D:):maria:
 


Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
:)

Μα το βλέπεις που πάλι τα μπερδεύεις?...Λες:

...τις ανεφερα σαν καλλιστεια γιατι οσο μπορεις δεις εκει τον χαραχτηρα του ανθρωπου μεσα απο τις ηλιθιες ερωτησεις που τους κανουν τοσο καταλαβαινεις και τον χαρακτηρα του σκυλιου...Επισης οσο στα καλιστεια κρινουν σχετικοι αλλο τοσο κρινουν και στις εκθεσεις σκυλων με καποιες εξαιρεσεις...
Πάλι τις συγκρίνεις με "Καλλιστεία" και δεν είναι!

Στις εκθέσεις μορφολογίας κρίνετε ένα ζώο με βάση το πρότυπο και μορφολογίας αλλά και χαρακτήρα.

Στις εκθέσεις μορφολογίας υπάρχει γραπτό,κοινά αποδεκτό και γνωστό πρότυπο και με βάση αυτό κρίνονται τα σκυλιά και όχι κάποια υποκειμενική,αόριστη αίσθηση του "ωραίου" όπως στα καλλιστεία.

Στις εκθέσεις μορφολογίας επιβραβεύετε ο κόπος εκτροφέων κυρίως και ιδιοκτητών,ενώ στα καλλιστεία...?

Τέλος πάντων,είναι 2 τελείως διαφορετικά πράγματα.

Τώρα,όσον αφορά τους κριτές...Ποιούς θεωρείς καλούς κριτές?...Έλληνες κυρίως αλλά πες μου και ξένους αν θές που θα ήθελες να τους δείς να κρίνουνΕλλάδα?

Και επειδή δεν άνοιξες αρμόδιο θέμα και για να μη γράφουμε "άλλα αντί άλλων" εδώ,ανοίγω εγώ... :)