Πότε δεν ταιριάζει μια τροφή ?

lovezizou

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2007
61
0
Θα ζητησω να με συγχωρεσετε εξ'αρχης για την περιγραφικοτητα που ακολουθει αλλα και εγω δεν θα φανταζομουνα ποτε, πριν αποκτησουμε τον Μαρκο, οτι θα κατεληγα να συζηταω για τα περιτωματα του, στο ιντερνετ, με αγνωστους :D

Δινω στον σκυλο μου ( 7 μηνων ) εδω και 1 1/2 περιπου μηνα το Chicken and Rice της Techni-Cal. Πριν, ντρεπομαι να πω οτι εδινα ProPlan και Hill's γιατι δεν ηξερα καλυτερα........ :?

Το θεμα ειναι οτι πριν ακομα κανω την αλλαγη , ειχα παρατηρησει οτι τα δευτερα του κοπρανα ηταν σχηματισμενα μεν αλλα παρα πολυ μαλακα. Οταν πηγα δε στην TechniCal αποκτησαμε απιστευτο προβλημα "παραγωγης αεριων", ενω τα κοπρανα του ηταν εξαιρετικα δυσοσμα και η ποσοτητα ισως και να αυξηθηκε ελαφρως. Περιμενα πως κανοντας την αλλαγη ( σταδιακα παντα ) σε κατι που ποιοτικως θεωρειται ανωτερο δεν θα ειχαμε τετοια προβληματα.

Του δινουμε γιαουρτακι μαζι με το φαγητο και αυτο καπως βοηθησε με την δυσοσμια αλλα ουσιαστικα απλα 'σκεπαζει' το προβλημα.

Ειχε και προβλημα παρασιτων προσφατως που με την αλλαγη γιατρου και μιας σωστης κουρας λυθηκε, αλλα η ποιοτητα των περιτωματων και της εντερικης υγειας δεν εχει βελτιωθει.

Τι προτεινετε να κανω? Να αλλαξω παλι? Σε τι ( οχι BARF για πολλους λογους ) ? Ειναι νορμαλ να αντιμετωπιζει τετοια κατασταση με αυτη την διατροφη ή πρεπει να κοιταξω για τα αιτια αλλου ?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Aν αποκλείσεις κάτι άλλο, ναι, μπορείς να αλλάξεις σε μία άλλη ποιοτική τροφή ... αλλά πρώτα να αποκλείσεις τα άλλα, ΠΡΙΝ αλλάξεις, και ΧΩΡΙΣ γιαούρτι, για να έχεις καθαρή εικόνα ...

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Τελικά δεν πρέπει να είναι τυχαίο για την techni - cal και τα αέρια.
΄
κάθε τροφή δεν δουλεύει το ίδιο σε όλα τα σκυλιά.

δοκίμασε κάποια άλλη ποιοτική

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Προφανος κατι τον πειραζει στην τροφη, αν δεν υπαρχει αλλο προβλημα!
Με καλυψαν οι προλαλισαντες.

ντρεπομαι να πω οτι εδινα ProPlan και Hill's γιατι δεν ηξερα καλυτερα........
Δεν νομιζω οτι πρεπει να ντρεπεσαι!!

Εγω τι να πω?? Εδινα Royal Canin, Eukanuba, Pro Plan!
Αλλαζα συνεχος για να βρω κατι που να τροει μονη της.

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
και σε μας...... :lol:η μάρκα αυτή, η ORIJEN καλύτερα της έκατσε,προχθές για αλλαγή της έδωσα λίγο γαλοπούλα με ρύζι που της έφτιαξα.Παιδιά μιλάμε για το κλ....μο :shock: !!!πεθάναμε στη βρόμα :lol: :lol: :lol: ήταν μάλλον η αλλαγή....

perla

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
136
0
Pως μπορείς να ταίσεις με το ζόρι ένα σκύλο ;
Ο μόνος τρόπος που ξέρω είναι σύριγγα και αυτό αφορά κονσέρβα

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
ανοίγεις το στόμα και βάζεις την τροφή βαθιά και αναγκαστικά την καταπίνει,το έχω κάνει και εγώ όταν ήταν μικρότερη :(

perla

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
136
0
Δηλαδή την ξηρά τροφή αμάσιτη ; :?
Εγώ της δίνω την w/d με το ζόρι αλλά με σύριγγα.
Την ξηρά τροφή όμως πως ?

S13

Well-Known Member
30 Απριλίου 2007
305
0
www.rott-gr.com
Eμενα παλι με την Tecni-cal δεν εκανε αερια.
Το μονο προοβλημα που ειχα ηταν με το τριχωμα που ηταν λιγο θαμπο.
Μετα το γυρισα σε Νutro και παλι δεν εκανε αερια συν το οτι η θαμπαδα εφηγε και το τριχωμα εγινε πιο γυαλιστερο.

Adis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2007
81
0
Kozani
www.myspace.com
Εγώ από την 1η μέρα που πηρά τον Αδη είχα πρόβλημα με το φαγητό , αλλά όχι τόσο μεγάλο με τα κόπρανα του όσο με την όρεξη διευκρινίζοντας την όρεξη για ξηρά τροφή συγκεκριμένα για την canin .Δεν ήθελα να αρχίσω από τόσο νωρίς κονσέρβες η κάθομαι να μαγειρεύω για τον Αδη .Το αποτέλεσμα ? κατέληξα να δίνω canin με κονσέρβα αλλά όπως μου το είχε το πει και η FrenchBulldogFan ότι δεν θα κρατήσει και πόλη η χαρά μου (που άδειαζε το πιάτο) τελικά γλύφει τις κροκέτες για να φάει το κρέας και τις φτύνει .. Όσο για το αν τον πιάνει η canin όχι δεν τον «πιάνει» και για να μην αναφερθούν περίεργα σχόλια περί του ότι ¨γιατί δεν του άλλαξες τροφή ακόμα ¨ περίμενα να το ψάξω για τις τροφές :p :p αλλά μάλλον όλα είναι ένας κύκλος και καταλήγεις ότι καλύτερη τροφή είναι αυτή που τρώει ο σκύλος σου :D

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
εάν δεν υπάρχει πρόβλημα υγείας όπως με την σκυλίτσα της Πέρλα αλλά απλά πρόκειται για θέμα ''δεν του αρέσει''νομίζω πως η συμβουλή της lone wolf είναι η καλύτερη :D(που περιγράφεται σε άλλο τοπικ)

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
perla said:
Δηλαδή την ξηρά τροφή αμάσιτη ; :?
Εγώ της δίνω την w/d με το ζόρι αλλά με σύριγγα.
Την ξηρά τροφή όμως πως ?
Εγω ταιζα για χρονια την δικια μου με το ζορι- ειμαι ειδικη!!
Μαλακονα την ξερη τροφη με νερο, εντελος νιανια, εβαζα και λιγο λαδι και της την εχωνα στο στομα με συνκεκριμενο τροπο!!!

Βασανιστηριο για τους δυο μας! :oops: :oops: :oops:

Δεν ξερετε ποσο ανακουφιστικα οταν ανακαλυψαμε το BARF και ξαφνικα αρχισε να τροει μονη της! Και να γλυφει και το πιατο μετα!!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
να πω κατι εμενα ρε παιδια με την hills εκανε πολυ καλα κακα !απλα λιγο ξερα αλλα χωρις δυσοσμια και αερια..!την εκοψα γιατι θωρυβηθηκα απο αυτα που ακουγοντε ,τωρα δεινω orijen kai nutra gold,οι οποιες με ικανοποιουν πολυ αλλα ιδιαιτερο προβλημα με την hills δεν μπορω να πω οτι ειχα..καθως και ιδιαιτερη διαφορα δεν μπορω να πω οτι ειδα..απλα τα κακα με την χιλς ηταν λιγο ξηρα ενω με τις αλλες πιο γυαλιστερα! :roll:

lovezizou

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2007
61
0
Τελικα ισως βρηκαμε λυση στο προβλημα που ειχαμε μηνες τωρα. Ο γιατρος μας συνεστησε να παιρνει προβιοτικα συμπληρωματα ( Ultra - Levure) και οπως ειπε, σε 4 ημερες ειδαμε διαφορα - η χρονια διαρροια σταματησε. Φαινεται οτι ειχε διαταραχτει η χλωριδα του απο την δυνατη αντιβιωση που του ειχε δωσει η προηγουμενη γιατρος του ( χωρις λογο, χωρις εξετασεις, ετσι 'προληπτικα' ) και ισως και τα παρασιτα.

Θα συνεχισουμε με Τεκνικαλ μεχρι να τελειωσει το σακι - γιγας που πηρα και μετα ισως κανουμε σταδιακη αλλαγη σε Acana.

Επειδη ομως ημι-κακολογησα την Τεκνικαλ πριν, να πω οτι ειδαμε φοβερη διαφορα στην 'σκυλιλα' οταν αλλαξαμε. Τωρα δεν μυριζει σχεδον καθολου ( εκτος απο τις πατουσες του που μυριζουν Πακοτινια :) ) . Το τριχωμα του ειναι σε παρα μα παρα πολυ καλη κατασταση οπως ειπε και ο γιατρος.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
lovezizou said:
Φαινεται οτι ειχε διαταραχτει η χλωριδα του απο την δυνατη αντιβιωση που του ειχε δωσει η προηγουμενη γιατρος του ( χωρις λογο, χωρις εξετασεις, ετσι 'προληπτικα' ) και ισως και τα παρασιτα.
Αντιβίωση για ... προληπτικούς λόγους? :?