Πώς να μην χάσετε το ζώο σας


Status
Κλειδωμένο θέμα

Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
Πώς να μην χάσετε το ζώο σας
1.Να φοράτε πάντα ταυτότητα στο σκύλο ή τη γάτα σας,με το κινητό σας τηλέφωνο γραμμένο επάνω.
Αν την καταστρέφει ή τη χάνει,αγοράστε μια κοντή,να μην τη φτάνει με το στόμα του ή ράψτε το κατά μήκος του κολλάρου.Μπορείτε να γράψετε και απ τη μέσα μεριά του κολλάρου,με μαρκαδόρο,το τηλέφωνο σας.

2.Βάλτε ηλεκτρονική ταυτότητα(microchip) στο ζώο σας και σιγουρέψτε ότι έχει καταχωρηθεί στη βάση δεδομένων του Κτηνιατρικού Συλλόγου.

3.Αν έχετε κήπο φροντίστε να κλέισετε τυχόν ανοίγματα ή τρύπες στο φράχτη και όποιο άλλο σημείο απ'όπου μπορεί να φύγει το ζώο,με συρματόπλεγμα.

4.Στειρώστε τα ζώα σας.Τα αρσενικά έχουν τάσεις φυγής για ζευγάρωμα αλλά και η θηλυκιά μπορεί να παρασυρθεί από μια παρέα...εραστών.

5.Να έχετε πάντα δεμένο με λουρί το σκύλο σας στις βόλτες.Να μην τον αφήνετε να κάνει μόνο του βόλτα,αφήνωντας την αυλόπορτα ανοιχτή.

6.Όταν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο να έχετε πάντα σε κλουβί το ζώο ή περιορισμένο.Πολλά έχουν την τάση να πηδούν από το αυτοκίνητο!Όταν κανετε στάση,να τον κατεβάζετε πάντα με λουρί για βόλτα.

7.Πρωτοχρονιά & Ανάσταση,να έχετε τα ζώα σε ασφαλή χώρο,καθώς τα βαρελότα τα τρομάζουν και τα κάνουν να το βάζουν στα πόδια.


8.Καλό θα ήταν να μην εμπιστεύεστε τα ζώα σας σε άλλους,όταν φεύγετε για διακοπές.Προσπαθήστε να επιλέξετε έμπειρο άτομο για να το φροντίζει,αν δεν μπορείτε να το πάρετε μαζί.

Βy http://lostandfoundanimals.blogspot.com/
 
Last edited by a moderator:


Status
Κλειδωμένο θέμα